Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το πρόσωπο της ημέρας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση επί ολλανδικού εδάφους, λίγες ώρες μετά την άφιξη της αποστολή του «Δικεφάλου» στο Όστερμπεκ.

PAOK24

Το πρόσωπο της ημέρας

Το PAOK24 στο πλαίσιο της πληρέστερης καταγραφής όλων όσων συμβαίνουν στη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό, εντάσσει μία νέα στήλη για αυτές τις 15 ημέρες, η οποία θα αφορά το πρόσωπο της ημέρας, το μέλος δηλαδή της «ασπρόμαυρης» αποστολής το οποίο τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα επάνω του και βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν ήταν οι πολλοί τραυματισμοί, οι οποίοι στέρησαν από την ομάδα για πολύ καιρό το μεγαλύτερο ποσοστό του ρόστερ της.

Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» στο πλαίσιο εξεύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης στο συγκεκριμένο ζήτημα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να δοθεί, εκτός των άλλων, μεγάλη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αποκατάσταση της ομάδας.

Ο Πάολο Αρτίκο, ο οποίος στην εποχή Ίβιτς είχε αναλάβει ως τρίτος γυμναστής της ομάδας το κομμάτι της αποκατάστασης αποτελεί παρελθόν κυρίως για λόγους διαφοράς φιλοσοφίας με τον γιατρό της ομάδας Γιάννη Ράλλη και ο ΠΑΟΚ σε πρώτη φάση στηρίζει μία προσωπική επιλογή του Βλάνταν Ίβιτς για τον αντικαταστάτη του, επιλέγοντας τον Πέταρ Μιλκάνοβιτς.

Ο Σέρβος, ο οποίος ειδικεύεται στον τομέα της αποκατάστασης, θα δουλέψει σίγουρα με την ομάδα το διάστημα της παραμονής της στην Ολλανδία, σε ένα δεκαπενθήμερο στο οποίο θα κριθεί η δουλειά του και θα φανεί αν θα συνεχίσει να έχει αυτό τον κομβικό ρόλο στην ομάδα.

Στη σημερινή πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους ο Μιλκάνοβιτς αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο, επιλέγοντας ιδιαίτερες και διαφορετικές ασκήσεις βασισμένες στη σωστή ισορροπία του σώματος, ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές να τις εκτελούν με μεγάλη προσοχή και σε σωστούς χρόνους.

Ο νέος γυμναστής αποκατάστασης του ΠΑΟΚ κέντρισε το ενδιαφέρον των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να δουλέψει, με τα πρώτα πολύ πρώιμα δείγματα γραφής της δουλειάς του να αυξάνουν την περιέργεια ενόψει της συνέχεια που θα ακολουθήσει.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή πρόκειται για γυμναστή αποκατάστασης το έργο του θα είναι επιτυχημένο αν βρει την κατάλληλη χημεία τόσο με το υπόλοιπο προπονητικό τιμ όσο και με το ιατρικό επιτελείο.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αποτελεί μία πρόκληση για τον Μιλκάνοβιτς, ο οποίος έχει την ευκαιρία να εδραιώσει τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, έχοντας επωμιστεί ένα ιδιαίτερα βαρύ φορτίο, μιας και οι τραυματισμοί είναι τεράστιο πρόβλημα που ταλαιπώρησε πέρυσι τον «Δικέφαλο» και στο οποίο αναζητείται φέτος επειγόντως λύση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ