Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρεις συλλήψεις για τις μαφιόζικες αφίσες στον Πειραιά!

Στη σύλληψη τριών ανδρών προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για τους φυσικούς αυτουργούς της "επικήρυξης" τεσσάρων δημοσιογράφων και ενός νομικού, μέσω χυδαίων αφισών στον Πειραιά!

Στέργιος Αναστασιάδης

Τρεις συλλήψεις για τις μαφιόζικες αφίσες στον Πειραιά!

Πρόκειται για τρεις άνδρες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 220 ίδιες αφίσες με αυτές που κολλήθηκαν σε όλο τον Πειραιά και σε πολλά μέρη της Αθήνας, στις οποίες υπήρχαν τα πρόσωπα των Βασίλη Παπαθεοδώρου, Βασίλη Βέργη, Κυριάκο Θωμαΐδη, Άρη Ασβεστά και Τάκη Μπαλτάκου.

Την είδηση αποκάλυψε το “dikografies.blogspot.com”, το οποίο και αναφέρει: 

“Μια συγκλονιστική εξέλιξη αποκαλύπτουν οι “Δικογραφίες”, για την υπόθεση, με τις αφίσες, στις οποίες εν είδει… επικήρυξης, αναγράφονταν χυδαία συνθήματα, με τα πρόσωπα τεσσάρων αθλητικών συντακτών και ενός δικηγόρου, που μετείχαν σε διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των “Δικογραφιών”, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία άτομα, που φέρονται ότι, έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν 220 αφίσες, ίδιες αυτές, με τους “επικυρηγμένους” δημοσιογράφους, με τις οποίες γέμισαν οι δρόμοι του Πειραιά, στις 7 Μαίου.

Στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, Έλληνες, 27, 23 και 22 ετών, βρέθηκαν επίσης σύνεργα αφισσοκόλλησης, πινέλα και κόλλα. Ο εντοπισμός και η σύλληψη τους οφείλονται στην έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, ο οποίος είχε δώσει παραγγελία, για προκαταρκτική εξέταση, μετά από καταγγελία ότι, οι αφίσες παρέμεναν στους τοίχους του Πειραιά, παρά τις αντιδράσεις και το θόρυβο, που προκλήθηκε από τα περιστατικά αφισσοκόλησης, για τα οποία μάλιστα είχε ήδη διαταχθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο ποινικής δίωξης της Εισαγγελίας και αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, για στοχοποίηση δημοσιογράφων.

Στο πλαίσιο της παραγγελίας του κ. Σπηλιώτη, με συντονισμένες ενέργειες του τμήματος Αθλητικής Βίας της Γ.Α.Δ.Α και της ομάδας Δ.Ι.Α.Σ., την περασμένη Τετάρτη 13 Μαίου, εντοπίστηκε ΙΧ αυτοκίνητο, στην περιοχή μεταξύ Αργυρούπολης – Ελληνικού, με τους τρεις επιβαίνοντες.

Σε έλεγχο, που έγινε από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ι.Α.Σ, που πήραν μέρος στην επιχείρηση, βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου 220 αφίσες, τύπου… Αγρια Δύση, ίδιες με αυτές, που είχαν τοιχοκολληθεί, ακόμη και έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στο γήπεδο Καραϊσκάκη, οι οποίες εμφάνιζαν τα πρόσωπα, του δημοσιογράφου και παρουσιαστή της εκπομπής “Δίκη στο Οpen” και του blog της “Δίκης” Κυριάκου Θωμαίδη, ο οποίος αρθρογραφεί στο SDNA, ενω επιμελείται και παρουσιάζει ραδιοφωνικές εκπομπές στον “Σπορ Fm” και στο “Μετρόπολις”, του επικεφαλής του SDNA, Βασίλη Παπαθεοδώρου, του εκδότη της Live Sport και παρουσιαστή των εκπομπών στο SDNA, Βασίλη Βέργη, του Άρη Ασβεστά, που συμμετείχε στη συγκεκριμένη εκπομπή, ήταν στέλεχος του SDNA και σήμερα εργάζεται στον Sport FM, καθώς και του νομικού Τάκη Μπαλτάκου, που ασχολήθηκε με την υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού, περί πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη.

Με εντολή του αθλητικού εισαγγελεα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, οι τρεις επιβάτες του ΙΧ συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα Αθλητικής Βίας, ενώ οι αφίσες κατασχέθηκαν, για να αποτελέσουν πειστήρια.

Στη συνέχεια ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς από μόνο του, το γεγονός της κατοχής των αφισών στο αυτοκίνητό τους, δεν συνιστά αυτόφωρο αδίκημα.

Ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπηλιώτης ανέθεσε στο τμήμα Αθλητικής Βίας, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί, με ποιόν τρόπο οι τρεις συλληφθέντες συνδέονται με την υπόθεση της αφισοκόλλησης και της στοχοποίησης των δημοσιογράφων και του δικηγόρου, προκειμένου, να αποκαλύψουν, αν ήταν δικές τους οι αφίσες, ή λειτουργούσαν για λογαριασμό άλλου.

Οι τρεις νεαροί με τις 220 αφίσες – επικήρυξης θα κληθούν, να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου, για τα αδικήματα, για τα οποία ήδη διενεργείτο έρευνα από την Εισαγγελια της Αθηνας.

Επιπλέον, η δικογραφία για τα περιστατικά αφισσοκόλλησης, που είχε σχηματιστεί με παραγγελία του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών κ. Σιμιτζόγλου, διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Περαιά και συσχετίστηκε με τη δικογραφία, που άνοιξε ο αθλητικός εισαγγελέας Πειραιά κ Σπηλιώτης, για τους τρεις συλληφθέντες με τις 220 αφίσσες.

Τα αδικήματα, που διερευνώνται είναι:

-Υποκίνηση βίας (αρθρο 41ΣΤ του αθλητικού νόμου)
– Aπειλή (άρθρο 333 του νόμου 4619/2019),
– Διέγερση εγκλημάτων (άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα) και
– Παράνομη αφισοκόλληση ( νομος 2946/2001).

Η υπόθεση με τις αφίσες στοχοποιησης δημοσιογράφων είναι πλέον στα χέρια του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, καθώς υπάρχει η πεποίθηση ότι, οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγήσουν τις Αρχές στους υποκινητές και ηθικούς αυτουργούς της πράξης. Παρεπιπτόντως, τα στοιχεία από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία Σιμιτζόγου, δεν έδειξαν τίποτα!”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Το όνειρο που τελείωσε με εφιάλτη

Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ήταν λίγο δύσκολη -ίσως και ξένη- εικόνα το χθεσινό παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ. Ένα βασανιστικό πρώτο ημίχρονο με τον Δικέφαλο του Βορρά να βλέπει τις φιλοδοξίες του να γκρεμίζονται από το 0-2 των Βέλγων. Ένα δεύτερο ημίχρονο που ουσιαστικά περίμενε κανείς να ολοκληρωθεί. Να πάμε παρακάτω.

Ο ΠΑΟΚ οδήγησε τους φιλάθλους του σε ένα μαγικό ευρωπαϊκό ταξίδι. Από τα καλοκαιρινά προκριματικά, εκεί όπου πετούσε εκτός τη μια μετά την άλλη, Μπεϊτάρ, Χάιντουκ και Χαρτς. Στη φάση των ομίλων, τερματίζοντας πρώτος, αήττητος και με δυο νίκες κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στους "16", με την τεράστια ανατροπή κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Η Κλαμπ Μπριζ είναι μια πολύ ανώτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. Το έδειξε στο σύνολο των δυο αγώνων. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Δικέφαλος δεν κατάφερε ποτέ να βρει έστω ένα δεκάλεπτο-τέταρτο να παίξει αυτό που ξέρει, έκανε τη διαφορά στο ζευγάρι.  Η Μπριζ περνάει δίκαια στα ημιτελικά και ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του 6 τελικούς, στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση της Stoiximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ