Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θα σταματήσω το ποδόσφαιρο όταν πάψω να βελτιώνομαι…»

Ο Σάκχοφ έχοντας βελτιώσει πολύ τα αγγλικά του, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις μιλάει για τον ΠΑΟΚ, τη Βασιλεία, το περσινό πρωτάθλημα και φυσικά για τον Χατσερίδη

Ελένη Μπούντου

«Θα σταματήσω το ποδόσφαιρο όταν πάψω να βελτιώνομαι…»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Έκλεισε δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ. Ένας πολύ χρήσιμος παίκτης για την ομάδα, ένας ξεχωριστός ποδοσφαιριστής που έχει συγκεκριμένο ρόλο και προσφέρει πάντα όσα μπορεί.

Ο Σάκχοφ που έχει προσαρμοστεί στην ομάδα και στην πόλη μιλάει για την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του ΠΑΟΚ, για τα πρώτα ματς της χρονιάς και όλα όσα περιμένει φέτος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα αναφέρει για τον εαυτό του και το πώς αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

– Πρώτα απ’ όλα Εβγέν νιώθεις ότι είναι όλα καλά με την ομάδα λίγες μόνο ημέρες πριν το πρώτο και μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς;

«Ναι είναι όλα φυσιολογικά. Μία κανονική κατάσταση όπου προετοιμαζόμαστε για τα επίσημα παιχνίδια».

– Επειδή αυτά τα παιχνίδια θα είναι πολύ κρίσιμα, πώς βλέπεις το γεγονός ότι η Βασιλεία πούλησε τέσσερις παίκτες, ότι προσπαθεί να χτίσει μία νέα ομάδα και προχθές στο φιλικό δέχθηκε πέντε γκολ από την Φέγιενορντ, ενώ εσείς έχετε ίδια ομάδα;

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία σε αποτελέσματα φιλικών αγώνων. Αυτά δεν είναι σημαντικά. Ναι αυτοί έδωσαν παίκτες, αλλά αυτή είναι και η πολιτική τους. Πάντα δίνουν ποδοσφαιριστές αλλά και σχεδόν κάθε χρόνο παίζουν στο Τσάμπιονς Ληγκ. Έχουν πολύ καλή ομάδα και πρέπει να προσέξουμε».

– Αφού ο ΠΑΟΚ έχει σχεδόν την ίδια ομάδα με πέρυσι μπορείτε να παίξετε το ίδιο καλά ή καλύτερα, ενώ πέρυσι πραγματοποιήσατε και ένα τέτοιο σερί με 25 νίκες σε 26 αγώνες;

«ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΤΣ ΕΠΑΙΞΕΣ ΚΑΛΑ»

«Πιστεύω ότι κάθε παίκτης και όλοι μαζί με τον προπονητή οφείλουμε να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Όλοι μας θέλουμε να πετύχουμε στόχους στο ποδόσφαιρο και γι’ αυτό πρέπει να δουλεύουμε σκληρά . Κάθε μέρα. Και τι έγινε που είχαμε πέρυσι μία καλή σεζόν. Γρήγορα μπορεί να ξεχαστεί. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένας κανόνας. Είσαι καλός αν στο τελευταίο ματς έπαιξες καλά. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι επειδή έπαιξες καλά την περασμένη σεζόν, κάτι ανάλογο θα γίνει και την επόμενη».

– Αυτό το λες παρά το ότι φέτος στον ΠΑΟΚ είστε ίδια ομάδα, με τον ίδιο προπονητή;

«Δεν πιστεύω ότι είμαστε και τόσο πολύ καιρό μαζί. Ο ένας χρόνος δεν είναι πολύς. Απλά τώρα επικοινωνούμε καλύτερα».

– Εβγέν πώς θα περιέγραφες με λίγες λέξεις τη φιλοσοφία της ομάδας και το ποδόσφαιρο που παίζετε; Ποια τα βασικά χαρακτηριστικά;

«Πρώτα απ’ όλα έχουμε καλούς και ποιοτικούς παίκτες και πάντα προσπαθούμε να παίζουμε ψηλά πιέζοντας τον αντίπαλο. Από εκεί και πέρα αξιοποιούμε τα προτερήματα του κάθε παίκτη μας. Προσπαθούμε να αμυνόμαστε και να κάνουμε επίθεση όλοι μαζί σαν ένας μηχανισμός. Από εκεί και πέρα όλα αυτά προσπαθούμε να τα βελτιώνουμε κάθε φορά και παραπάνω».

– Όλα όσα έγιναν πέρυσι στο Ελληνικό πρωτάθλημα, λογικά σου φάνηκαν παράξενα. Έτσι δεν είναι;

«Πράγματι. Μερικές φορές δεν ξέρεις τι να περιμένεις στην Ελλάδα. Δουλεύεις πολύ και στο τέλος μπορεί να χάσεις στόχους από πράγματα που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Αυτό σε απογοητεύει. Τέλος πάντων καταλαβαίνω την κατάσταση και τώρα πρέπει να δουλέψουμε για να πάρουμε πίσω αυτό που μας πήραν».

– Έχεις έναν ξεκάθαρο ρόλο στην ομάδα. Είσαι ικανοποιημένος με αυτόν;

«ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ»

«Φυσικά και θέλω να παίζω περισσότερο. Μερικές φορές παίζω, άλλες όχι, άλλες έρχομαι από τον πάγκο. Όλοι θέλουν να παίζουν σε κάθε ματς. Φυσιολογικό δεν είναι. Προσπαθώ όμως να σκέφτομαι θετικά και να βοηθώ την ομάδα ακόμη και αν έρχομαι από τον πάγκο ή και αν δεν παίζω. Είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίζουμε την ομάδα και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

– Φέτος μαζί σου στην ομάδα είναι και ο Χατσερίδης που τον ξέρεις από την χώρα σας. Τι να περιμένουμε από τον Χατσερίδη στον ΠΑΟΚ;

«Για να σας πω την αλήθεια δεν τον ξέρω τόσο καλά, γιατί ήμασταν αντίπαλοι και στην Εθνική δεν ήμασταν τόσο κοντά. Ως ποδοσφαιριστής έχει μεγάλη εμπειρία. Έπαιξε τόσα χρόνια σε μία μεγάλη ομάδα, στην μεγαλύτερη της Ουκρανίας. Έπαιξε τόσα πολλά παιχνίδια στο Τσάμπιονς Ληγκ. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε καλό επίπεδο. Σίγουρα όμως θέλει χρόνο να προσαρμοστεί και να καταλάβει τη φιλοσοφία μας ως ομάδα. Και από τη δική μου εμπειρία αυτό δεν είναι τόσο εύκολο. Από τη δική μου πλευρά προσπαθώ να τον βοηθήσω να προσαρμοστεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα».

– Κάτι άλλο προσωπικό… Απ’ όλα όσα ζεις στον ΠΑΟΚ εδώ και δύο χρόνια, εντός και εκτός γηπέδων, απ’ όλα όσα βλέπεις στην Ελλάδα και στο ποδόσφαιρό μας, μπορείς να πεις ότι είσαι ένας ευτυχισμένος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής;

«Έχω μία δική μου φιλοσοφία. Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου και από τις εμφανίσεις μου. Κάθε φορά λέω στον εαυτό μου ότι… πρέπει να γίνεις και καλύτερος. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Πάντα προσπαθώ για το παραπάνω. Αν πω ότι είμαι χαρούμενος από το επίπεδό μου και αν σταματήσω να βελτιώνομαι, τότε θα σταματήσω».

– Γενικά; Από την ομάδα, τη ζωή στη Θεσσαλονίκη;

«Είναι όλα πολύ καλά. Και εντός ομάδας έχουμε καλές σχέσεις και φυσικά στην πόλη. Μόνο καλά πράγματα έχω να πω».

– Και κάτι για το τέλος. Φέτος τραγουδούσες τα… ξημερώματα στα Ελληνικά. Του χρόνου τι θα πεις;

«Πρέπει να μάθω κάτι καινούριο ε; Θα γίνει και αυτό…».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τα έκανε «μαντάρα» στην Κύπρο!

Η ΑΕΚ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ Ρίντερ. Ο 30χρονος διαιτητής δεν έχει παραστάσεις από ματς που «καίνε» εκτός της πατρίδας του με τον ορισμό του αν μη τι άλλο να «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση.

Εάν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του θα καταλάβει πολύ γρήγορα πως είναι αρκετά άπειρος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό που καλείται να διευθύνει την Κυριακή (31/3, 18:00). Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου, η Κυπριακή Ομοσπονδία τον όρισε να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και τον Άρη Λεμεσού, το οποίοι έληξε 1-1 για το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Δανός έκανε το παιχνίδι... μπάχαλο με τους γηπεδούχους να βγάζουν μάλιστα ανακοίνωση εναντίον του μετά τη λήξη του αγώνα.

«Κύριε Ρέντερ δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις ευθύνες σου…»

Μετά τη λήξη του πρώτου 45λέπτου αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον αποδοκιμάζουν έντονα για τις αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα εξέφραζαν τα παράπονα τους για το γεγονός ότι δεν έδειξε ποτέ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουσούντα για φάουλ σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. 

Μάλιστα, μετά το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν τα εξής: «Κύριε Mikkel Redder μην νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε. Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Ο Μεσσίνα σε έφερε από τη Δανία για να δείχνεις αυτά που γίνονται και όχι ότι θέλεις εσύ. Την 2η κίτρινη του Μουσούντα την αγνόησες, ενώ είχες άψογη οπτική επαφή της φάσης. Πως γίνεται να δίνεις το φάουλ και η κάρτα να μην βγαίνει; Μας κοροϊδεύεις; Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο; Έχεις και εσύ ευθύνες και κάποιος πρέπει να σου τις υποδείξει. Διαιτητές δεν είμαστε αλλά δεν θέλεις και πτυχίο για τους βασικούς κανονισμούς (βλ. υποσχόμενη επίθεση). Και καλή επιστροφή στη Δανία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα νεότερα για Μπάμπα ενόψει Λεωφόρου

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι διεθνείς επέστρεψαν, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο συνεχίζεται στη Νέα Μεσημβρία.

Η τακτική προσέγγιση του επικείμενου αγώνα στη Λεωφόρο βρέθηκε για άλλη μία μέρα στο προσκήνιο, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο να δουλεύουν μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Την Παρασκευή (29.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ