Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Είμαι στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, θα φτύσουμε αίμα για το πρωτάθλημα!» (ηχητικό)

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αναφέρεται στους στόχους του ΠΑΟΚ, αλλά και του ίδιου για τη νέα σεζόν, στον Ράζβαν Λουτσέσκου και στο κλίμα που επικρατεί στο Δικέφαλο, καθώς και στις αναμετρήσεις με τη Βασιλεία που ανοίγουν την αυλαία της νέας σεζόν.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Είμαι στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, θα φτύσουμε αίμα για το πρωτάθλημα!» (ηχητικό)

Παράλληλα, ο Δημήτρης Λημνιός μιλάει για τον ερχομό του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα, για ποιο λόγο δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να πέσει στη “παγίδα” του φαβορί ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και το πώς θα πρέπει η ομάδα να διαχειριστεί τους στόχους που έχουν τεθεί τόσο στις εγχώριες, όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Λημνιού στο Σταύρο Κόλκα και τον Libero 107,4FM:

Είναι η δεύτερη χρονιά σου φέτος, ποια είναι τα συμπεράσματα της πρώτης,ξεκίνησες κάπως δύσκολα, βρήκες τον ρόλο σου στη διάρκεια,πως την πέρασες προσωπικά:

“Η πρώτη μου χρονιά στον ΠΑΟΚ, στην προετοιμασία ξεκίνησε όχι με τον καλύτερο τρόπο, αλλά με τον ερχομό του κ.Λουτσέσκου, που τον έχω ευχαριστήσει άπειρες φορές, μου έδωσε θυμάμαι συγκεκριμένα την πρώτη μου ευκαιρία με τον Λεβαδειακό, έδειξα αυτά που έπρεπε να δείξω μέσα στον αγωνιστικό χώρο και από εκεί και πέρα κάποιο σημαντικό ρόλο στην ομάδα για να κάνει αυτή την καταπληκτική πορεία που έκανε τον πρώτο μου χρόνο”.

Στον ποδοσφαιριστή Λημνιό του Ατρομήτου με τον ποδοσφαιριστή Λημνιό του ΠΑΟΚ ένα χρόνο αργότερα τι διαφορετικό μπορούμε να δουμε;

“Όσο μεγαλώνει ο ποδοσφαιριστής ωριμάζει, έχω καταλάβει πλέον ποια είναι τα χαρακτηριστικά μου και ποιες είναι οι δυνατότητες μου στον αγωνιστικό χώρο, ξέρω ποια είναι η θέση μου και τι πρέπει να κάνω μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα ήρθα σε μια ομάδα, η οποία είναι η μεγαλύτερη στη Ελλάδα με μεγαλύτερες απαιτήσεις, γι αυτό κι εγώ σαν Δημήτρης θα πρέπει να ανεβάσω τον πήχη πιο ψηλά και θα πρέπει να είμαι πέντε φορές καλύτερος από τον Δημήτρη που είδαμε στον περσινό ΠΑΟΚ”.

Η θέση σου χρειάζεται νούμερα, αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια, να πούμε ότι αυτή την πρώτη σου χρονιά περισσότερο ταλαιπωρήθηκες με την τακτική σου συμπεριφορά, το πως πρέπει να είσαι μέσα στο γήπεδο και σκέφτηκες πως αυτός ήταν ο στόχος σου, και την δεύτερη χρονιά, θα περιμένουμε και νούμερα από εσένα;

“Απογοητεύτηκα λίγο με τον εαυτό μου στα νούμερα όσον αφορά αυτό το κομμάτι αλλά πιστεύω ότι στο τακτικό κομμάτι ήμουν άψογος, ότι μου έλεγε ο προπονητής μου να κάνω στο γήπεδο το έκανα στο 100%, πιστεύω ότι το έχω το γκολ απλά πιστεύω ότι δεν ήμουν τόσο πολύ μέσα στις φάσεις, που αυτό ήταν λάθος δικό μου γιατί η θέση μου είναι στην επίθεση και θα πρέπει να βοηθάω την ομάδα μου είτε κάνοντας κάποια ασίστ είτε πετυχαίνοντας κάποιο γκολ και γι αυτό θα πρέπει από τώρα από τα φιλικά της προετοιμασίας να δείξω ότι έχω βελτιωθεί σε αυτό το κομμάτι”.

Την πρώτη σου χρονιά στον ΠΑΟΚ, η ομάδα πήρε τους περισσότερους βαθμούς και είχε ένα παιχνίδι λιγότερο αλλά δεν πήρε το πρωτάθλημα. Σαν ποδοσφαιριστής τι αισθάνεσαι ότι συνέβη στην ομάδα σου;

“Τα έχουμε πει πολλές φορές αυτά αλλά για να μιλήσω γενικά, η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα αλλά με τον ερχομό του κ. Λουτσέσκου η ομάδα έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και έπιασε πολύ υψηλή απόδοση. Δεν θέλω να συζητήσω για το τι έγινε στο πρωτάθλημα αλλά θα ήθελα να σταθώ στο ότι στον τελικό του Κυπέλλου η ομάδα κέρδισε με ένα καλό σκορ και το πιο σημαντικό είναι ότι έπιασε υψηλή απόδοση. Ελπίζουμε αυτή τη χρονιά η ομάδα αρχικά να κερδίσει τη Βασιλεία και να συνεχίσει την πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ και να πάρει και το πρωτάθλημα, κάτι που έχει πολλά χρόνια να το κάνει”.

Είναι ένα παιχνίδι με τη Βασιλεία πολύ κοντά, θεωρείς ότι η ομάδα είναι σε κάποια επίπεδα από πέρσι και με κάποιες απλές βελτιώσεις θα είναι ανταγωνιστική σε αυτό το κομμάτι γιατί αντιμετωπίζεις μια πολύ σοβαρή ομάδα;

“Γνωρίζουμε όλοι ότι η Βασιλεία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει καλή πορεία στη Ευρώπη, με αποκορύφωμα τη νίκη της επί της Μάντσεστερ Σίτι με 2-1, ξέρουμε ότι και επιθετικά έχει πολύ καλούς παίκτες, αλλά κι εμείς έχουμε κρατήσει τον βασικό κορμό της ομάδας, είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα, οι πιθανότητες είναι 50-50 και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αν παίξουμε καλό και έξυπνο ποδόσφαιρο”.

Στη θέση σου υπήρχε μια σταθερά ουσιαστικά που ήταν ο Τζάλμα. Αυτός ήταν αναντικατάστατος, όλοι οι άλλοι ήσασταν στο ροτέισον. Θεωρείς ότι η φυγή του Τζάλμα δημιουργεί τις συνθήκες για να πάρετε περισσότερες συμμετοχές, είναι μια ευκαιρία για εσένα να σταθεροποιηθείς σε υψηλότερα επίπεδα:

“Ο Τζάλμα έκανε μια πολύ σημαντική δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό το γνώριζε όλος ο κόσμος, αλλά είμαστε ποδοσφαιριστές άλλοι μένουν άλλοι παίρνουν μεταγραφές, άλλοι φεύγουν από εκεί και πέρα εγώ είμαι σε μια πιο βατή θέση γιατί ο προπονητής με γνωρίζει ένα χρόνο και ξέρω πάνω κάτω τι ζητάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά επειδή έκανα κάποιες συμμετοχές πέρσι δεν σημαίνει ότι φέτος θα είναι πιο εύκολο. Πρέπει να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και όπως είπα και πριν να ανεβάσω τον πήχη πιο ψηλά και πιστεύω και ότι ήρθε ο Λέο Ζαμπά και θα βοηθήσει πολύ την ομάδα αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά και να υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός και θα πρέπει να δώσω το κάτι παραπάνω για να πάρω μια θέση στη βασική ενδεκάδα”.

Βλέπω τα παιδιά που ήρθαν τώρα, και οι δανεικοί αλλά και τα καινούρια παιδιά ότι στις ασκήσεις δυσκολεύονται και είναι λογικό. Πόσο μπροστά είστε εσείς που δουλέψατε ένα χρόνο με τον Λουτσέσκου από αυτά τα παιδιά. Εσύ πόσο χρόνο χρειάστηκες για να καταλάβεις τι ζητάει μέσα στο γήπεδο;

“Το να βάλεις πολύ καλά στο μυαλό σου τη φιλοσοφία του προπονητή δεν είναι τόσο εύκολο αλλά μέρα με τη μέρα και δουλειά με τη δουλειά, προσπαθεί και ο προπονητής να το κάνει όσο πιο εύκολο μπορεί, το βάζεις στο μυαλό σου και προσπαθείς να ανταπεξέλθεις και να κάνεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο αυτά που ζητάει. Το να έρθει ένας καινούριος παίκτης και να προσπαθήσει να βάλει αμέσως στο μυαλό του αυτά που ζητάει ο προπονητής δεν είναι κάτι εύκολο αλλά είμαστε σε ένα καλό στάδιο δουλεύουμε πολύ καλά στην τακτική, όλα τα παιδιά προσπαθούν και είμαι αισιόδοξος ότι στο πρώτο παιχνίδι θα είμαστε όλοι έτοιμοι στο 100%”.

Είστε μια καλή παρέα όλοι οι πιτσιρικάδες:

“Είμαστε μια καλή παρέα. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα στον ΠΑΟΚ τα παιδιά με πλησίασαν, συγκεκριμένα ο Κουλούρης, ο Πέλκας και ο Δεληγιαννίδης που το έχω πει πολλές φορές, είμαστε μια καλή παρέα, το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Στον ελεύθερο μας χρόνο προσπαθούμε να ξεφύγουμε λίγο από αυτή τη ρουτίνα, περνάμε όμορφα αλλά προσπαθούμε και να ξεκουραζόμαστε γιατί υπάρχουν και διπλές προπονήσεις και αρκετή κούραση”.

Θεωρείται αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ νούμερο ένα φαβορί για το πρωτάθλημα του χρόνου, αυτό σας πιέζει καθόλου ή το θεωρείτε αυτονόητο:

“Όχι, δεν το θεωρούμε αυτονόητο, πρέπει να υπάρχει πίεση, δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις το πρωτάθλημα, θα πρέπει να φτύσεις αίμα, θα δουλέψουμε πολύ καλά εδώ στην προετοιμασία, να ξεπεράσουμε πρώτα το στάδιο της Βασιλείας, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να πάμε βήμα- βήμα, αγωνιστική – αγωνιστική να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να βρεθούμε πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα μαζί με τους φιλάθλους μας και τον κόσμο μας”.

Σιγά σιγά θα μπει και στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου το VAR. Αμήχανες στιγμές, είναι κάτι εντελώς καινούριο το βλέπουμε και στο Μουντιάλ. Εσύ πιστεύεις ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως ήταν δομημένο όλα αυτά τα χρόνια θα βοηθηθεί από το VAR;

“Πιστεύω ότι το VAR θα βοηθήσει 100% διότι σε μια φάση η οποία θα είναι 50-50 και ο διαιτητής θα δει τη φάση αυτή δεν θα μπορεί να αδικήσει καμία από τις δύο ομάδες οπότε αυτό θα είναι το πιο δίκαιο και πιστεύω ότι θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Το έχει ανάγκη περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο από το παγκόσμιο:

“Το έχει 1000% περισσότερο ανάγκη”.

Θα είχε μετρήσει το γκολ του Βαρέλα:

“Εννοείται θα είχε μετρήσει το γκολ του Βαρέλα”.

Ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει στάτους αν μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από την άλλη υπάρχει και η απαίτηση του πρωταθλήματος. Πως πιστεύεις ότι μπορείτε να το διαχειριστείτε αυτό. Πάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και το βλέπουμε ή όλα μαζί στο μυαλό και ότι προκύψει:

“Όχι αν τα έχεις όλα μαζί στο μυαλό σου αρχίζεις και μπερδεύεσαι. Είπαμε βήμα – βήμα, στόχος- στόχος. Ο πρώτος στόχος μας είναι η Βασιλεία, να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Βασιλείας και να δούμε την επόμενη κλήρωση και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και αγωνιστική με αγωνιστική να αρχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να κάνουμε αυτό που πρέπει”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντεσπόντοφ: “Πάνω από όλα οι στόχοι με τον ΠΑΟΚ”

Ικανοποίηση και μήνυμα ενόψει της συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ είναι κεντρικό πρόσωπο στην πατρίδα του από χθες, με αφορμή το βραβείο του κορυφαίου Βούλγαρου ποδοσφαιριστή, που κρατάει για μία ακόμη φορά στα χέρια του.

Ο Βούλγαρος άσος, βρίσκεται στο επίκεντρο όπως είναι φυσικό και απολαμβάνει και ο ίδιος αυτή τη στιγμή, καθώς προφανώς πρόκειται για μία σημαντική αναγνώριση.

"Άκουσα τα λόγια του Στόιτσκοφ και ήταν κάτι ιδιαίτερο. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρο της Βουλγαρίας.

Το πιο σημαντικό για μένα, είναι να είμαι υγιής και από εκεί και πέρα, να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει και σε προσωπικό επίπεδο και σε συλλογικό, μαζί με την ομάδα μου. Η ομάδα είναι πάνω από όλα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό", σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ντεσπόντοφ, σε μία από τις τοποθετήσεις που έκανε μετά την τιμητική εκδήλωση στη Βουλγαρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο “καυτός” Απρίλης του ΠΑΟΚ

Διαδοχικές μάχες σε όλα τα επίπεδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από μερικές ημέρες ξεκούρασης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του επιστρέφουν σήμερα στο γήπεδο και στρέφουν την προσοχή τους στη συνέχεια, τη στιγμή που οι διεθνείς ενσωματώνονται στις Εθνικές τους ομάδες.

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους μερικές ημέρες δουλειάς σε όλα τα επίπεδα και κατόπιν, θα μπουν ξανά σε λογική αγώνων, καθώς στο "κάδρο" θα μπουν τα πλέι οφ και στην πορεία και το Europa Conference League. Αρχικά, στις 31 του Μάρτη θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και μετά, σειρά έχει ένας μήνας... "καυτός"!

Ο Απρίλιος θα είναι ένας πολύ-πολύ σημαντικός μήνας για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, καθώς εκτός από μεγάλες "μάχες" στα πλέι οφ, θα υπάρξουν και τα δύο παιχνίδια με την Κλαμπ Μπριζ στο UECL, ενώ ήδη έχει αναβληθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που επρόκειτο -βάσει προγράμματος- να πέσει ανάμεσα στα δύο ματς με τους Βέλγους.

Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα του Απρίλη; Δείτε τα παιχνίδια που περιλαμβάνει ο μήνας:

3/4 ΠΑΟΚ – Λαμία

7/4 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

11/4 Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ (UECL)

18/4 ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ (UECL)

21/4 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

24/4 Λαμία – ΠΑΟΚ

28/4 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

SL2: Απαντήσεις για τον ΠΑΟΚ Β’

Μαθαίνουν πρόγραμμα οι “ασπρόμαυροι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ΔΣ της Super League 2, για να ακολουθήσει η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Το ΔΣ θα ξεκινήσει στις 14:30, με θέματα την επικύρωση των βαθμολογιών και την κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ αναμένεται να εκλεγούν και δύο αντιπρόεδροι.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  • Έγκριση Πρακτικών Διοικητικών Συμβουλίων
  • Εκλογή Α΄ & Β΄ Αντιπροέδρου
  • Επικύρωση βαθμολογικών πινάκων Α΄ & Β΄ Ομίλου της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024
  • Κλήρωση Πρωταθλήματος play off & play out
  • Διάφορα Θέματα

Ο ΠΑΟΚ Β' θα μάθει -λοιπόν- το πρόγραμμά του, με φόντο τη συνέχεια, καθώς θα παίξει στα πλέι άουτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ