Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει μέχρι τα πλέι οφς του Γιουρόπα λιγκ παρά τις αντιξοότητες.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Αυτές που ο ίδιος δημιούργησε στον εαυτό του με τις μεταγραφές που δεν έγινε ακόμη αλλά και τις πολλές ευκαιρίες που χάθηκαν στους αγώνες, αλλά και αυτές που του δημιούργησαν οι διαιτητές με δύο προκλητικές διαιτησίες εναντίον του.

 

Η αλήθεια, η ποδοσφαιρική αλήθεια για την ακρίβεια, είναι πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να περάσει την Σπάρτακ εύκολα, με δύο νίκες. Όμως παρότι στράβωσαν τα πάντα, κατάφερε πρώτον να μη χάσει και δεύτερον να πάρει την πρόκριση λιγότερο οριακά απ ότι λένε τα δύο αποτελέσματα.

 

Και κάπου εδώ, εμφανίζεται ο πρωταγωνιστής αυτού του γεγονότος, που δεν είναι άλλος από τον Ιγκόρ Τούντορ. Με ρόστερ δύο φορές χειρότερο από πέρυσι και πολύ χειρότερο από πρόπερσι, παρουσίασε ένα σύνολο που όχι απλά ήξερε τι έπαιζε, αλλά δεν το λύγισαν οι αντιξοότητες παρότι πολλοί παίκτες δεν είχαν την εμπειρία.

 

Αυτό μεταφράζεται βέβαια πως όχι απλά έχει καταφέρει να περάσει τα θέλω του στους παίκτες, αλλά αυτοί με τη σειρά τους γουστάρουν αυτό που παίζουν.

Σήμερα χάνουν τα άχαστα, μένουν πίσω στο σκορ χωρίς ο αντίπαλος να κάνει φάση, γίνεται η φάση του Μυστακίδη που μπορεί σε εκείνο το σημείο να σε σκοτώσει, όμως η ομάδα είναι εκεί. Ισοφαρίζει με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου παίζοντας σωστά, δεν τελειώνει το παιχνίδι γιατί δεν έχει καλούς εκτελεστές.

 

Η ουσία είναι όμως πως δεν παρουσίασε κομπλεξισμό. Ανταπεξήλθε παρά τις αναποδιές και αυτό γιατί έχει πλάνο. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ ξέρει τι πρέπει να κάνει, δεν τα χάνει και τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο αντιπάλων η δεύτερη ουσιαστικά ομάδα μας μπορεί να τα βγάλει πέρα.

 

Ο ΠΑΟΚ είχε πολλούς παίκτες σε καλή μέρα. Τα τρία στόπερ κάνουν πολύ καλή δουλειά, ο Τζιόλης το ίδιο, τα φουλ μπακ συνεργάζονται άψογα στη φάση του γκολ, ο Πέλκας πάλι έχει τέσσερις πέντε ενέργειες υψηλών προδιαγραφών. Ειδικά για τον Κωνσταντινίδη και τον Κοροβέση, η χαρά είναι μεγάλη γιατί έκαναν τη δουλειά, χωρίς επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους.

 

Επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη με την πρόκριση και την αναμονή του επόμενου αντιπάλου. Περιμένουμε να ανακοινωθούν και οι συμφωνίες μέχρι τη Δευτέρα. Κυρίως μεσοεπιθετικά χρειαζόμαστε ενίσχυση για τα πλέι οφς.

Αν και με τις κληρώσεις φέτος καλά τα πάμε…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ: Το κανάλι της ρεβάνς

Εκεί θα δείτε το μεγάλο παιχνίδι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό βράδυ. Ένα μεγάλο "ραντεβού" στην Τούμπα, με φόντο το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην κατάμεστη Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ, με έναν ξεκάθαρο στόχο και θέλει να κάνει μία ακόμη ανατροπή, για να συνεχίσει το ταξίδι του στην Ευρώπη.

Μετά την ήττα με 1-0 στο Jan Breydel, η πρόκριση είναι ανοικτή για τον ΠΑΟΚ, που θα δώσει σκληρή μάχη με την Μπριζ, με φόντο το εισιτήριο.

Όσοι δε βρεθούν στην Τούμπα, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το μεγάλο παιχνίδι από το κανάλι του Cosmote Sport 3 HD, ενώ -φυσικά- θα υπάρχει και ζωντανή ενημέρωση μέσα από το live-chat του PAOK24.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Μπριζ, η Τούμπα και το μεγάλο βράδυ (vid)

Κάνουν focus στην Τούμπα οι Βέλγοι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στη Θεσσαλονίκη, η Κλαμπ Μπριζ καταγράφει πολλές στιγμές της ομάδας μέσα από τα social media της.

Οι Βέλγοι βρέθηκαν στην Τούμπα χθες το απόγευμα και όπως φαίνεται, ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του γηπέδου, παίρνοντας μία "γεύση" από το γήπεδο που θα τους φιλοξενήσει απόψε (22:00).

Οι παίκτες του Νίκι Χάγιεν ξεκίνησαν σήμερα τη μέρα τους με μία πρωινή βόλτα στην ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη και πλέον, μετρούν κι αυτοί αντίστροφα για το αποψινό παιχνίδι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Οι αποφάσεις του Λουτσέσκου και ο “τελικός”

Τι ετοιμάζει ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει μία ακόμη ανατροπή, για να πάρει το εισιτήριο με φόντο την ημιτελική φάση του Europa Conference League και τα βλέμματα όλων στρέφονται στην Τούμπα.

Οι "ασπρόμαυροι" θα υποδεχθούν την Κλαμπ Μπριζ σε ένα γήπεδο που θα είναι γεμάτο, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να καταλήγει στις οριστικές του αποφάσεις, σε μία φάση όπου αρκετοί ποδοσφαιριστές του έχουν ταλαιπωρηθεί από μία ίωση που έχει "χτυπήσει" την ομάδα.

"Ήταν καλό που είχαμε αυτές τις ημέρες για να προετοιμαστούμε και είχαν το χρόνο να επανέλθουν και κάποιοι παίκτες, αλλά αυτό είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί ψυχολογική προετοιμασία. Για κάποιους είναι ένα παιχνίδι ζωής! Τι πιο ωραίο; Δεν μπορώ να πω ότι είναι το πιο σημαντικό, όλα τα ματς είναι σημαντικά", ανέφερε χθες ο Λουτσέσκου κι αυτή είναι όλη η αλήθεια κι η ιστορία της αποψινής βραδιάς.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει κάποια ερωτηματικά και δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο το τελικό του πλάνο, με τους Μπάμπα, Κεντζιόρα και Κουλιεράκη να μοιάζουν σίγουροι για την άμυνα και τους Βιεϊρίνια και Όττο να διεκδικούν μία θέση.

Στη μεσαία γραμμή, το δίδυμο Σβαμπ-Μεϊτέ έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά υπάρχει και η επιλογή του Οζντόεφ και μεσοεπιθετικά, όλα δείχνουν ότι απόψε θα μπει στο βασικό σχήμα ο Μουργκ, με τον Τάισον και θέση διεκδικεί και ο Ντεσπόντοφ, ενώ και στην κορυφή υπάρχει ερωτηματικό, με έναν εκ των Μπράντον-Σαμάτα να ξεκινά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ