Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Την υποχρέωση θα τη βγάλει. Το καλοκαίρι τι θα γίνει;

Μέσα στο… μεθύσι της κατάκτησης του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο μετά από 34 χρόνια, το «προβληματικό παιδί» της ΠΑΟΚτσήδικης οικογένειας συνεχίζει τον κατήφορο.

Νίκος Μοσχοβίτης

Την υποχρέωση θα τη βγάλει. Το καλοκαίρι τι θα γίνει;

Το να γίνει για μία ακόμα φορά, ανάλυση για αυτά που θα μπορούσε να κάνει αυτή η ομάδα, αν είχε απλώς μια κανονικότητα στην καθημερινότητα της, είναι περιττό. Δε μπορεί να γίνει κουβέντα με κανένα «αν», όταν από το αρχικό ρόστερ, έχουν αποχωρήσει τέσσερις παίκτες για οικονομικούς λόγους (Μορέιρα, Αθηναίου, Χάτσερ, Γκάρετ) και άλλοι δύο τραυματίστηκαν και δεν πρόκειται να επιστρέψουν μέχρι το τέλος της χρονιάς (Τζόουνς, Σχίζας).

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει με 8 επαγγελματίες, συν τους έφηβους για να βγαίνουν οι προπονήσεις, μόνο τιμή δεν περιποιεί για το τμήμα, για το σύλλογο, για τη διοίκηση, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή, αυτή είναι η πραγματικότητα. Και με τέτοια πραγματικότητα, είναι εντελώς ουτοπικό, να μιλήσει κανείς για το εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι που έρχεται ή τα πλέι οφ (μάλλον εναντίον του Προμηθέα με μειονέκτημα έδρας), τα οποία όλα δείχνουν, ότι όπως θα ξεκινήσουν, έτσι και θα τελειώσουν για τον ΠΑΟΚ…

Οπότε ας πάμε στα πιο ουσιώδη, που βέβαια δε δείχνουν να απασχολούν και τόσο την ασπρόμαυρη οικογένεια, ενόψει καλοκαιριού. Η εκπεφρασμένη απόφαση του Μπάνε Πρέλεβιτς για αποχώρηση από τη διοίκηση, δεν έχει αλλάξει. Το συμβόλαιο του Ηλία Παπαθεοδώρου, τελειώνει και είναι μεγάλο ερωτηματικό, ποιος από τους παίκτες που έχουν απομείνει, θα ήθελαν να συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν στην ομάδα.

Εν ολίγοις, τα πάντα στον «αέρα». Το αύριο δε δείχνει απλά αβέβαιο, δείχνει «μαύρο» αλλά ουδείς δείχνει να ασχολείται. Την ίδια ώρα που η κατάσταση στο μπάσκετ, είναι αυτή που περιγράφεται, λίγο δίπλα, το ποδόσφαιρο ζει κάποιες από τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας του.

Όλο αυτό το σκηνικό, στα δικά μας τα μάτια, φαίνεται κάπως σουρεαλιστικό, αλλά στον ΠΑΟΚ, τίποτα δε μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη. Ακόμα και αυτό, που το ένα τμήμα που χρηματοδοτείται από έναν άνθρωπο, αναπτύσσεται με τρόπο τέτοιο που πλησιάζει τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, ένα άλλο τμήμα παραδίπλα, που διατηρείται εν ζωή από τον ίδιο άνθρωπο ουσιαστικά, βγάζει με το ζόρι το σεζόν και το καλοκαίρι, κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει…

Την ίδια ώρα που τα πάντα στον ΠΑΟΚ είναι αβέβαια, το παγιωμένο σκηνικό της τελευταίας 20ετίας στο ελληνικό μπάσκετ φαίνεται να αλλάζει άρδην, με όλα αυτά που γίνονται με τον Ολυμπιακό, ενώ η Ευρωλίγκα όλο και διευρύνεται και μόνο αρνητική δεν είναι σε ένα τρίτο εισιτήριο στην Ελλάδα, ειδικά αν μπορούν να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να είναι εκτός Αθηνών.

Που θα πάει, όλο αυτό, αυτήν την ευκαιρία, θα τη δει κάποιος. Μπορεί να είναι και εδώ. Δίπλα.

Υ.Γ.: Απορία: Τι ακριβώς εξυπηρέτησε η παρουσία του Μπάνε Πρέλεβιτς στην αθλητική εκπομπή του Open μετά τη φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο; Αυτό κι αν δεν ήταν σουρεαλιστικό, αν λάβει κανείς υπόψιν όλες τις παραμέτρους…

Υ.Γ.2: Ποιος Αμερικανός του ΠΑΟΚ που δεν έχει φύγει ακόμα, φέρεται να έχει συμφωνήσει για την επόμενη σεζόν, με ομάδα που έρχεται από την Α2; Και πόσα είναι τα χρήματα του συμβολαίου;

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεταγραφές-εκπλήξεις για δύο πρώην του ΠΑΟΚ

Σε Ζαλγκίρις και Νεπτούνας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ημέρα ανακοινώσεων ήταν η Πέμπτη, με δύο μεταγραφές που αποτέλεσαν έκπληξη, για δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο Ντιμίτρι Ρίβερς, ο οποίος φόρεσε τα ασπρόμαυρα στα μέσα της σεζόν 2021-2022, έκανε πολύ καλή χρονιά στην Ιταλία με τη Σκαφάτι φέτος, (10.3π., 4.1 ριμπ.) και ήρθε η μεγάλη μετακίνηση στο τέλος της, με τη Ζαλγκίρις να ανακοινώνει την απόκτηση του και να μπαίνει στην τελική ευθεία για τη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Λιθουανίας.

Στην ίδια χώρα θα συνεχίσει την καριέρα του και ο Γιώργος Καμπερίδης! Ο 24χρονος γκαρντ, μετά από μία τριετία στον ΠΑΟΚ, αφέθηκε ελεύθερος… ελαφρά τη καρδία από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία και βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην Καρδίτσα, στην οποία φέτος, είχε 5.8 πόντους και 39.8% στο τρίποντο σε 15.4 λεπτά συμμετοχής.

Ο Καμπερίδης θα συνεχίσει την καριέρα του ως το τέλος της σεζόν, στη Νεπτούνας, την οποία ανέλαβε πριν μερικές εβδομάδες ο Γιώργος Βόβορας, με τη λιθουανική ομάδα να ανακοινώνει και επίσημα την απόκτησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πόρτερ και Φρίντρικσον στην κατάμεστη Τούμπα!

Βλέπουν από κοντά τη μεγάλη μάχη του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δίνει τη μεγάλη μάχη με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League αντιμετωπίζοντας στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ.

Το «κάστρο» του Δικεφάλου είναι κατάμεστο με 30.000 κόσμο να δίνουν βροντερό παρών από νωρίς και να θέλουν να «σπρώξουν» τους παίκτες του Λουτσέσκου σε μια ιστορική πρόκριση.

Την τρομερή ατμόσφαιρα της Τούμπας βιώνουν από πρώτο χέρι και οι δύο παίκτες της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Κέβιν Πόρτερ JR και Έλβαρ Φρίντρικσον, που μαζί με τον κ. Χατζόπουλο βρίσκονται στο γήπεδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ