Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα σημεία που ποντάρει ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη στο παλμαρέ του τρία επίσημα παιχνίδια και τρεις νίκες με Βασιλειία και Σπαρτάκ Μόσχας. Που στοχεύει για να έρθει και η τέταρτη.

Ηλίας Καπράλος

Τα σημεία που ποντάρει ο ΠΑΟΚ

Οι προπονητές και οι αναλυτές του ποδοσφαίρου λένε ότι σε έναν αγώνα όταν πας για την ισοπαλία συνήθως χάνεις και ο ΠΑΟΚ σίγουρα δεν πρέπει να χάσει στην Μόσχα, αλλά να προκριθεί. Έτσι και ο στόχος του είναι να κάνει το δικό του παιχνίδι με γνώμονα και τα τρία παιχνίδια του έως τώρα στο θεσμό.

Σε αυτά τα τρία παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει συνολικά 8 γκολ κάτι που δείχνει και την επιθετική του δύναμη, την στιγμή που άλλα χρόνια σκόραρε με το σταγονόμετρο σε τέτοιες αναμετρήσεις. Σε αυτά τα 8 γκολ, 3 έχει ο Πρίγιοβιτς και από ένα οι Κάνιας, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Πέλκας και Λημνιός, δείχνοντας τη σημασία του Σέρβου επιθετικού για το Δικέφαλο, αλλά και τον πλουραλισμό στην πίσω ζώνη.

Εάν εξαιρέσουμε το πέναλτι του Πρίγιοβιτς την Τούμπα με την Σπαρτάκ, ο ΠΑΟΚ μετρά ένα μακρινό σουτ του Κάνιας, δύο γκολ του Πρίγιοβιτς στην αντεπίθεση, ένα γκολ με σουτ έξω από την περιοχή του Ελ Καντουρί, μετά από συνεργασία με τον Πέλκα, ένα γκολ από κόρνερ με τον Βαρέλα και δύο παρόμοια γκολ των Λημνιό και Πέλκα, από πλαγιοκόπηση του Μάτος και ένα παράλληλο γύρισμα.

Για του λόγου του αληθές έχουμε δύο γκολ στο γρήγορο τρανζίσιον από τον Πρίγιοβιτς, αλλά και το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ που είναι τα γκολ από την πίσω ζώνη και ο τρόπος που πατούν στην περιοχή περισσότεροι από ένας παίκτης. Ακόμα και το γκολ το Ελ Καντουρί που ήταν από το ημικύκλιο της περιοχής λογίζεται ένας έξτρα παίκτης σε επικίνδυνη θέση για τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Άλλωστε αυτό ήταν και το περσινό μυστικό του ΠΑΟΚ που έβγαλε πολλά τέτοια γκολ με σκόρερ τους Πέλκα, Σάκχοφ, Μαουρίτσιο.

Ειδικότερα τα δύο γκολ με την Σπαρτά Μόσχας, στην πάσα του Μάτος προς την περιοχή ο ΠΑΟΚ είχε τρεις παίκτες μέσα σε αυτής. Στην πρώτη η μπάλα πάει στον ελεύθερο Λημνιό, ενώ στη δεύτερη έρχεται ο Πέλκας από πίσω να εκμεταλλευτεί το λάθος του Μαξιμένκο, ενώ στο πρώτο δοκάρι ήταν ο Πρίγιοβιτς και πάλι πλάι από το πέναλτι ήταν ο Λημνιός. Τέτοιες φάσεις θέλει να βρει ο ΠΑΟΚ και στην Μόσχα και να εκμεταλλευτεί πέραν την εκτελεστικής δυνότητας του Πρίγιοβιτς, αλλά και την πολύ καλή κατάσταση που είναι οι Πέλκας, Λημνιός και Ελ Καντουρί, με τους δύο τελευταίους να βρίσκουν πολύ γρήγορα το πρώτο τους γκολ, ένας τομέας που πέρσι δεν αποτελούσε το καλύτερο στατιστικό τους.

Τέλος δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να μην ποντάρει πολλά και στις στημένες φάσεις. Είτε στα κόρνερ με εκτελεστή τον Πέλκα που μετρά εκτός από ένα γκολ και δύο ασίστ στα παιχνίδια του Champions League, αλλά και τα φάουλ, μιας και επιστρέφει στην 11άδα και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Άλλωστε μπορεί στα 8 φετινά γκολ ένα να προέρχεται από στημένη φάση, αλλά το περσινό δείγμα δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ σε αυτό το κομμάτι υπερέχει κατά πολλών ομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η… μπίλια έκατσε στην Άστον Βίλα

Πήρε την πρόκριση επί της Λιλ στα πέναλτι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος χάρισε στην Αργεντινή το τρόπαιο στο Μουντιάλ του Κατάρ και απόψε απέκρουσε τα πέναλτι των Μπενταλέμπ και Αντρέ στη «ρώσικη ρουλέτα», η Άστον Βίλα «λύγισε» στα πέναλτι τη Λιλ με 4-3 (2-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση υπέρ των Γάλλων) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa Conference League, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού του Ολυμπιακού με τη Φενερμπαχτσέ.

Η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα, άφησε την μπάλα στην Άστον Βίλα (41%-59% η κατοχή) στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά στις αντεπιθέσεις και στις στατικές φάσεις ήταν... φωτιά. Στο 15' έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και χαμηλή σέντρα του Γκούντμουντσον, ο Γιαζίτσι εκτέλεσε άψογα με τη μία τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, δίνοντας προβάδισμα στη Λιλ.

Η αγγλική ομάδα είχε τη δική της «μεγάλη» στιγμή στο 56' όταν από πάσα του ΜακΓκιν, ο Μάτι Κας βρέθηκε σε θέση βολής όμως το πλασέ του χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού κι έφυγε άουτ. Στο 68' από κόρνερ του Χάραλντσον και γυριστή κεφαλιά του Αντρέ, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα χτύπησε στο οριζόντιο και στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 της γαλλικής ομάδας.

Η Άστον Βίλα βγήκε μαζικά στην επίθεση για να βρει το γκολ που θα οδηγούσε το ματς τουλάχιστον στην παράταση και στο 87' η επιμονή της δικαιώθηκε, καθώς σε σέντρα του Ρότζερς, ο Σεβαλιέ έχασε την μπάλα απ' τα χέρια του και μετά από κόντρες, ο Κας μείωσε σε 2-1.

Σε μία φάση που συγκέντρωσε τα έντονα παράπονα των γηπεδούχων για επιθετικό φάουλ του Γουάτκινς, όμως ο διαιτητής Ιβάν Κρούζλιακ αφού μίλησε και με το VAR κατακύρωσε το τέρμα που οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Τα δεδομένα του αγώνα δεν άλλαξαν στην παράταση και στα πέναλτι «μίλησε» η κλάση του Εμιλιάνο Μαρτίνες που απέκρουσε το πρώτο και το πέμπτο πέναλτι των εκτελεστών της Λιλ, χαρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση στην αγγλική ομάδα.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Τίλεμανς 0-1

Μπενταλέμπ Απέκρουσε ο Μαρτίνες

Γουάτκινς 0-2

Ντέιβιντ 1-2

Κας 1-3

Γκόμες 2-3

Μπέιλι Απέκρουσε ο Σεβαλιέ

Καμπελά 3-3

Ντούγκλας Λουίς 3-4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεύτερο γκολ στην κόντρα η Μπριζ (vid)

Και πάλι σκόρερ ο Τζουτκλά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Διπλασίασε τα τέρματά της στην Τούμπα η Κλαμπ Μπριζ στον αγώνα ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Conference League.

Η βελγική ομάδα λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους βγήκε ξανά στην κόντρα και πάλι με πρωταγωνιστές τους Σκόρας και Τζουτκλά, που συνεργάστηκαν και στο πρώτο γκολ.

Ο Σκόρας μπήκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και έκανε το σουτ με τον Κοτάρσκι να απομακρύνει, αλλά τον Τζουτκλά να παίρνει το «ριμπάουντ» και να κερδίζει για δεύτερη φορά τον Κροάτη γκολκίπερ για το 0-2.

Ακολούθησε ένα... θρίλερ δύο λεπτών στην Τούμπα καθώς η φάση ελέγχθηκε από το VAR για το αν ο Σκόρας ήταν σε θέση οφσάιντ όταν υποδέχθηκε τη μπάλα, αλλά τελικά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Πλέον, η Κλαμπ Μπριζ προηγείται με 3-0 στο συνολικό σκορ του ΠΑΟΚ.

https://twitter.com/FOOTBALL_hom/status/1781048703022661948

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλο βράδυ στην Τούμπα, μεγάλο "ραντεβού" με την ιστορία. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ, στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων, με φόντο το πολυπόθητο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Europa Conference League.

Το PAOK24 βρίσκεται στο γήπεδο και σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ