Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θα μιλήσει με τα… αστέρια!

Είχε τις ευκαιρίες, άντεξε στο δεύτερο ημίχρονο και με το 0-0, κατάφερε να πάρει τη σπουδαία πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League!

Νίκος Μοσχοβίτης

Θα μιλήσει με τα… αστέρια!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, το Μάτος δεξιά, τους Βαρέλα-Κρέσπο στα στόπερ, το Βιειρίνια στα αριστερά, Κάνιας-Μαουρίσιο στον άξονα, με τον Πέλκα πιο μπροστά τους, τον Ελ Καντουρί αριστερά, το Λημνιό δεξιά και τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, με τους Ρώσους να θέλουν να «φορτώσουν» από την πλευρά του Μάτος και του Πρόμες, χωρίς επιτυχία. Ο ΠΑΟΚ, είχε μια καλή ευκαιρία στη σέντρα του Πέλκα προς τον Πρίγιοβιτς στο 8’, αλλά ο Σέρβος δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, πάλι ο Πρίγιοβιτς, έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, μετά από πίεση του ΠΑΟΚ, αλλά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Μαξιμένκο.

Ο Φερνάντο ήταν παντού για τη Σπαρτάκ στο πρώτο μέρος, ωστόσο οι γηπεδούχοι, δυσκολεύονταν πολύ να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Το έκαναν, μετά από μία απερίσκεπτη ενέργεια του Μάτος, ο οποίος ενώ είχε τη μπάλα στην κατοχή του, χτύπησε τον Πρόμες στο πρόσωπο και έδωσε την ευκαιρία στη Σπαρτάκ για μια καλή «στημένη» μπάλα, στο 26’.

Ο Φερνάντο εκτέλεσε φαρμακερά στο πρώτο δοκάρι, ο Κάνιας βρέθηκε στην πορεία της μπάλας με το κεφάλι και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη…

Μόλις πήγε να βρει λίγο… σπίθα η Σπαρτάκ, της την έσβησε ο Αντριάνο. Ο Βραζιλιάνος, έδωσε εκτός φάσης αγκωνιά στον Κρέσπο, ο Ισπανός έπεσε αμέσως στον αγωνιστικό χώρο και με την υπόδειξη του βοηθού, ο Μπουκέ, απέβαλλε τον επιθετικό των γηπεδούχων.

Για το επόμενο πεντάλεπτο, τα αίματα άναψαν, με τους παίκτες του Σπαρτάκ να θέλουν να χαλάσουν την ηρεμία του ΠΑΟΚ, μετά τη δική τους κόκκινη. Στο 38’, ο Πρίγιοβιτς, έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ, ο Μαουρίσιο μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την κεφαλιά-πάσα, ο Σέρβος όμως, μόνος του μέσα από τη μικρή περιοχή, έστειλε τη μπάλα με το κεφάλι, πάνω από την εστία του Μαξιμένκο και ουσιαστικά, κάπως έτσι, έκλεισε το πρώτο μέρος.

Στην ανάπαυλα, ο Λουτσέσκου, έβαλε τον Ουάρντα αντί του Ελ Καντουρί (που είχε κίτρινη κάρτα), θέλοντας από τον Αιγύπτιο, να εκμεταλλευτεί τους πιθανούς χώρους. Στο 54’, πρώτα ο Πέλκας και σε δύο σουτ ο Ουάρντα, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν, ενώ τα δύο σουτ του Πέλκα στο 66’ και στο 68’ τα εξουδετέρωσε ο Μαξιμένκο.

Από εκείνο το σημείο και μετά, με το 0-0 να έχει παραμείνει , ο ΠΑΟΚ γυρνούσε σταδιακά πίσω. Οι Ρώσοι, έχασαν μια ευκαιρία στο 71’ με το Ζομπνίν, μετά από κόρνερ που προήλθε από κακό γύρισμα του Βαρέλα στον Πασχαλάκη.

Από εκεί και μετά, ο ΠΑΟΚ κάλυψε καλά τους χώρους, η Σπαρτάκ παρότι είχε τη μπάλα στα πόδια της, δε μπορούσε να φτάσει σε τελική ενέργεια με καλές προϋποθέσεις και τα όποια γεμίσματα προς την περιοχή του Πασχαλάκη, απομακρύνονταν εύκολα ή δύσκολα.

Το 0-0 έμεινε ως το τέλος και ο ΠΑΟΚ, πήρε μία ακόμα μεγάλη πρόκριση, μετά από αυτήν επί της Βασιλείας. Πλέον, του μένει ένα ακόμα εμπόδιο, ίσως και το δυσκολότερο, για το μεγάλο όνειρο. Την είσοδο στους ομίλους του Champions League!

Σπαρτάκ Μόσχας (Μ. Καρέρα): Μαξιμένκο, Εσένκο, Ζιγκό, Τζικία, Κομπάροφ (Μελγκαρέχο 76’), Φερνάντο (Σαμέντοφ 63’), Γκλουσακόφ, Ζομπνίν, Τασάεφ (Ζε Λουίς 46’), Πρόμες, Λουίς Αντριάνο

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (Χατσερίδης 65’), Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Ελ Καντουρί (Ουάρντα (46’), Πέλκας (Σάκχοφ 79’), Πρίγιοβιτς.

ΓΚΟΛ: –
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φερνάντο (22’), Μάτος (25’), Πασχαλάκης (34’), Τζίκια (37’), Ελ Καντουρί (37’), Ζόμπνιν (85’)
ΚΟΚΚΙΝΗ: Λουίς Αντριάνο (33’)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρ. Μπουκέ (Γάλλος)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ που…ξέχασε να σκοράρει

Η συνέπεια στη διάρκεια της σεζόν και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η φετινή χρονιά του ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή στις επιδόσεις σκοραρίσματος, με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει πετύχει 127 τέρματα σε 54 αγώνες για πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Ένας μέσος όρος 2,3 τερμάτων ανά παιχνίδι.

Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου μοιάζουν να έχουν...ξεχάσει να σκοράρουν, με τον ΠΑΟΚ να μετρά 2 γκολ, αμφότερα μετά την συμπλήρωση των 90 λεπτών, σε Πειραιά και Λαμία.

Είχαν προηγηθεί τα δυο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης στο Europa Conference League, εκεί όπου οι «ασπρόμαυροι» απέτυχαν να σκοράρουν σε Μπριζ και Τούμπα, απέναντι στην βελγική ομάδα.

Αυτά τα τέσσερα παιχνίδια κόστισαν στον ΠΑΟΚ την ευρωπαϊκή του συνέχεια ενώ ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες του για κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ των 125 γκολ σε 50 παιχνίδια, δηλαδή 2,5 γκολ ανά ματς, σκόραρε μόλις δυο στα επόμενα τέσσερα. Προφανώς και είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, στην πιο κρίσιμη καμπή της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτη απώλεια κι η πιο οδυνηρή

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το απόλυτο κόντρα στην Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ισοπαλία σαν...ήττα για τον ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος», με τον Δικέφαλο του Βορρά να πετά δυο βαθμούς που πιθανότατα τον θέτουν εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το απόλυτο των βαθμών στο πρωτάθλημα κόντρα στη Λαμία, έχοντας επικρατήσει και στα 15 παιχνίδια κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας. Όλα αυτά μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (24/4), με την Λαμία να αποσπά τον πρώτο της βαθμό κόντρα στους «ασπρόμαυρους».

Ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός πως στις προηγούμενες δεκαπέντε αναμετρήσεις, ο ΠΑΟΚ είχε δεχθεί μόνο 2 τέρματα και είχε σκοράρει 36!

Όλες οι αναμετρήσεις κόντρα στη Λαμία:

ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0
ΠΑΟΚ - Λαμία 2-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 1-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απογευματινό ραντεβού στη Νέα Μεσημβρία

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής (28/4, 19:30) στην Τούμπα, εκεί όπου υποδέχεται την ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των Play-Off στην Stoiximan Super League.

Όπως έγραψε και ο Δικέφαλος του Βορρά, «δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις, αλλά για έργα», με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει την εικόνα της ενόψει της συνέχειας.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον Εκόνγκ, που δύσκολα θα αγωνιστεί ξανά κατά την εφετινή περίοδο. Κατά τ' άλλα, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στην διάθεση του προπονητή, κάτι το οποίο συμβαίνει και στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. H προπόνηση της Παρασκευής (26/4) έχει οριστεί για τις 17:00, στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τον τρόπο που θα του εξασφαλίσει την αποφυγή της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα, κάτι δυσανάλογο με το ποδόσφαιρο που έχει παρουσιάσει συνολικά, την πορεία που έχει πραγματοποιήσει, το θέαμα και τα πολλά γκολ. Μπροστά του παρουσιάζεται μια ευκαιρία να βγάλει αντίδραση, με την ΑΕΚ, και στη συνέχεια μια διακοπή που θα βοηθήσει πολύ σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο, τους ποδοσφαιριστές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ