Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοπρασία θέσεων και wild card…

Η αποχώρηση του Ρεθύμνου άνοιξε τον δρόμο για τις μεγάλες αλλαγές στην κατηγορία και το θέμα είναι ποιες ομάδες θα πληρώσουν το τίμημα.

Ηλίας Καπράλος

Δημοπρασία θέσεων και wild card…

Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε. Η διοίκηση του Ρεθύμνου αποφάσισε να δηλώσει ότι δεν θα κατέβει την επόμενη χρονιά στην Basket League και έτσι στις 31 Μαΐου του 2020 δεν ξέρουμε ακόμα ποιες ομάδες θα είναι στο επόμενο πρωτάθλημα μπάσκετ, κάτι που είναι σύνηθες στα ελληνικά δεδομένα. 

Κάποτε ήταν ο Πανελλήνιος που αποχώρησε, μετά ο ΚΑΟΔ, πρόσφατα ο Φάρος Κερατσινίου, μετέπειτα ο Χολαργός και η Κύμη και πάει λέγοντας. Έτσι είδαμε ξαφνικά να σκάνε ομάδες όπως ο Προμηθέας, ο Ήφαιστος Λήμνου και εσχάτως ο Ιωνικός. Με τα σημερινά δεδομένα οι 14 ομάδες της περσινής χρονιάς παραμένουν στην κατηγορία και ανεβαίνει ο Χαρίλαος Τρικούπης από την Α2 και άλλη μία ομάδα, είτε ο Διαγόρας από το Αιγάλεω, είτε άλλη. Η πρόσφατη οδηγία της ΕΟΚ και της Basket League ανέφερε ότι δεν μπορεί άλλη ομάδα της Α2 να ανέβει στη θέση του Διαγόρα, αλλά κανένας δεν θα έβαζε το χέρι του στην φωτιά για την επόμενη μέρα. 

Οι πρώτες σκέψεις αφορούν εγγυητική ύψους 200.000 ευρώ και μίνιμουμ μπάτζετ στα 800.000 ευρώ. Αλήθεια το πιστεύετε; Καμία ομάδα δεν ξέρει εάν θα μπορεί να πουλήσει εισιτήρια για την επόμενη σεζόν. Καμία ομάδα δεν ξέρει πώς θα μπορέσει να πουλήσει το brand name της στους χορηγούς της επόμενης σεζόν. Η κεντρική χορηγία της λίγκας δεν αποφέρει πάνω από 100.000 ευρώ στην κάθε ομάδα, ενώ δεν υπάρχει και τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη νέα χρονιά. Και πώς θα μαζευτούν αυτά τα χρήματα που επιθυμεί η λίγκα και η ομοσπονδία. 

Ουσιαστικά αυτή η κίνηση αποτελεί μία δημοπρασία θέσεων σε ένα πρωτάθλημα, μακριά από κάθε αγωνιστικό κριτήριο και η wild card μπορεί να μην είναι μόνο μία. Εάν όλο αυτό γίνεται για να περάσει πιο γλυκά στον κόσμο η επιστροφή του Ολυμπιακού, ας το πουν ξεκάθαρα στον κόσμο μια ώρα αρχύτερα… Εάν όμως γίνονται για να γίνει ένα ολοκληρωτικό ξεκαθάρισμα από τις ομάδες που μονίμως απασχολούν τους φορείς της λίγκας και τις στοιχηματικές εταιρίες, τότε το λάθος είναι μεγάλο και θα το βρούμε μπροστά μας. Όλες οι ομάδες πυροτεχνήματα της κατηγορίας που για 2-3 είχαν δυνατά ρόστερ και στο τέλος αποχώρησαν από τον μπασκετικό κόσμο, θα συνεχίσουν να βλέπουν το μπάσκετ ως αντικείμενο ανταλλαγής χρημάτων, μπορούν με 200.000 ευρώ να δηλώσουν συμμετοχή και να υποσχεθούν το απαιτούμενο μπάτζετ, αλλά να μην το τηρήσουν μέσα στην χρονιά. 

Ο έλεγχος λοιπόν της νέας χρονιάς δεν θα πρέπει να μένει στα τέλη του Ιουνίου και στην εγγυιτική επιστολή του ΕΣΑΚΕ, αλλά θα πρέπει να είναι συνεχής και στα φυσικά πρόσωπα που εκπροσωπούν τους συλλόγους της Basket League. Όπως ξέρουμε όλοι τα πεπραγμένα του κυρίου Ζομπανάκη στο Ρέθυμνο, καλό θα ήταν να ξέρουμε και ποιος είναι πρόεδρος και διοίκηση στον Πανιώνιο, τον Ιωνικό ή και στην επόμενη μέρα του Ήφαιστου εάν τελικά αποχωρήσει ο κύριος Μπούμπουρας. 

Η πρώτη ομάδα που την πλήρωσε, άδικα, ήταν το Ρέθυμνο. Η λίγκα δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει αξιόπιστους οργανισμούς όπως η ομάδα του Ρεθύμνου και να κρατά ομάδες που δεν μπορούν να κρατήσουν ένα ρόστερ για παραπάνω από τρεις μήνες, ή δεν έχουν την απαιτούμενη διαφάνεια στις αρχαιρεσίες όπως αρμόζει στην πρώτη κατηγορία ενός επαγγελματικού πρωταθλήματος. 

Όσον αφορά την επόμενη μέρα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, αυτή είναι στα χέρια του ΑΣ ΠΑΟΚ. Η διοίκηση θα πρέπει να ξεκινήσει να συντάσσεται μέσα τον Ιούνιο και οι πρώτες 200.000 ευρώ είναι ευθύνη κυρίως του ΑΣ ΠΑΟΚ, που ξέρει και ποιες πόρτες πρέπει να χτυπήσει και ποιες προτεραιότητες πρέπει να βάλει επιτέλους μετά και την απολογιστική γενική συνέλευση που θα γίνει όταν τελειώσει η σεζόν. Οι πρώτες κινήσεις που γίνονται από την πλευρά της ΚΑΕ δείχνουν ότι υπάρχει φως στο τούνελ και ο δρόμος που έχει επιλεγεί έχει ένα μέλλον. Κανονικότητα ας μην περιμένουμε από την μία στιγμή στην άλλη καθώς θα μοιάζει ουτοπικό, αλλά σίγουρα εάν το πρόγραμμα της επόμενης μέρας πετύχει, τότε ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να ξεπεράσει και αυτά τα εμπόδια που μοιάζουν υψηλά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ