Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα!

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για τον ΠΑΟΚ!

Αγάπη Γαβριηλίδου

Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα!

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο παιχνίδι με την Μπενφίκα φτάνει στο τέλος της, καθώς απόψε στις 22:00 το βράδυ, ο “Δικέφαλος” θα αντιμετωπίσει τους Πορτογάλους στο “Ντα Λουζ”, ψάχνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους “χρυσούς” ομίλους του Champions League.

Μία πρόκριση, που την περιμένουν όλοι στον ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να επιλέγει τους πιο έτοιμους παίκτες του και την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για το αποψινό παιχνίδι.

Στο τέρμα θα είναι ο Πασχαλάκης και στην άμυνα οι Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Βιεϊρίνια, ενώ στο κέντρο οι Μαουρίσιο και Κάνιας.

Ο Πέλκας θα έχει και πάλι ρόλο επιτελικού, με τον Λημνιό στα δεξιά, τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή κι έναν εκ των Ζαμπά, Μπίσεσβαρ και Ουάρντα στα αριστερά, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μην έχει δείξει ξεκάθαρα ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Ελ Καντουρί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν περισσεύει κανένας!

Aυτοί που θα πρέπει να δώσουν “φρεσκάδα” στην ομάδα προερχόμενοι από τον πάγκο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Απόστολος Νικολαϊδης" στις 31 Μαρτίου, o ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία των  φετινών του υποχρεώσεων με ένα "τρελό" πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του Απριλίου και του Μαΐου σε Stoiximan Super League και Europa Conference League και την ελπίδα για... πέντε ευρωπαϊκούς αγώνες!

Σε αυτή τη σειρά αγώνων, που θα κρίνουν τον Πρωταθλητή Ελλάδας και τις δύο προκρίσεις που θέλει να πανηγυρίσει ο Δικέφαλος προκειμένου να βρεθεί στον τελικό της 29ης Μαϊου στη Νέα Φιλαδέλφεια, κυριολεκτικά δεν περισσεύει κανένας!

Μάλιστα, ποδοσφαιριστές όπως οι Γιοάν Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Γιάννη Μιχαηλίδης, Μάρκος Αντόνιο, Στέφανος Τζίμας, ακόμα και ο Ιβάν Νάσμπεργκ, είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να ολοκληρώσει ιδανικά τη φετινή σεζόν, έστω και αν δεν αποτελούν βασικές επιλογές του Ράζβαν Λουτσέσκου!

Ειδικότερα, όλοι οι παραπάνω, τόσο στα παιχνίδια που θα πάρουν φανέλα βασικού όσο και στα ματς που θα κληθούν να βοηθήσουν από τον πάγκο, εκτός του ότι θα πρέπει να είναι άκρως αποτελεσματικοί, θα πρέπει να "φρεσκάρουν" την ομάδα στον μέγιστο δυνατό βαθμό, από τη στιγμή που οι περισσότεροι εκ των υπόλοιπων συμπαικτών τους έχουν "φορτωθεί" αρκετά τη φετινή σεζόν γενικότερα και το τελευταίο διάστημα ειδικότερα!

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚτσήδικη βραδιά στη Στουτγάρδη!

Το πάρτι του Club PAOK Stuttgart και αυτοί που θα τιμηθούν!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για μία άκρως "ασπρόμαυρη" βραδιά, ετοιμάζονται τα μέλη του PAOK Club Stuttgart!

Το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου στις 19:30, οι φίλοι του Δικεφάλου που μένουν στην Στουτγάρδη θα κάνουν το δικό τους πάρτι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα τιμηθούν ο Νίκος Νάτσιος, Λευτέρης Τσιτσιλίδας και Μπάμπης Τσολακίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Νότιγχαμ Φόρεστ: «Είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση»

Στην Ελλάδα… φούστες και ανακοινώσεις για “συμμορίες και εγκληματικές οργανώσεις”, στην Αγγλία “ευχαριστούμε”!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την απογοήτευσή της για την απόφαση περί αφαίρεσης τέσσερις βαθμούς από τη φετινή συγκομιδή της, λόγω παραβιάσεων των κανονισμών της Premier League, εξέδωσε η Νότιγχαμ Φόρεστ, ευχαριστώντας (!) μεταξύ άλλων την Επιτροπή που εξέτασε το όλο ζήτημα, "γιατί συμφώνησε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα σε ταχεία βάση".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι εξαιρετικά απογοητευμένη με την απόφαση της Επιτροπής να επιβάλει κύρωση τεσσάρων βαθμών στον σύλλογο, που θα εφαρμοστεί με άμεση ισχύ. Παρά την απογοήτευσή μας, ευχαριστούμε την Επιτροπή που συμφώνησε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα σε ταχεία βάση. Ο σύλλογος θεωρεί ότι είναι απαραίτητο για την ακεραιότητα του πρωταθλήματος να επιλύονται οι διαφορές τη σεζόν στην οποία προκύπτουν.

Ήμασταν εξαιρετικά απογοητευμένοι από τον τόνο και το περιεχόμενο των υποβολών της Premier League ενώπιον της Επιτροπής.

Μετά από μήνες συζητήσεων με την Premier League και μια εξαιρετική συνεργασία καθ' όλη τη διάρκεια, αυτό ήταν απροσδόκητο και έπληξε την εμπιστοσύνη που είχαμε στην Premier League.

Το ότι η Premier League επιδίωξε μια τιμωρία οκτώ βαθμών ως σημείο εκκίνησης ήταν εντελώς δυσανάλογο σε σύγκριση με τους εννέα βαθμούς που ορίζουν οι δικοί της κανόνες για την αφερεγγυότητα. Μας εξέπληξε επίσης το γεγονός ότι η Premier League δεν έλαβε καθόλου υπόψη τις μοναδικές συνθήκες του συλλόγου και τα ελαφρυντικά του. Σε περιπτώσεις όπου αυτή η προσέγγιση ακολουθηθεί από μελλοντικές επιτροπές, θα καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να αγωνιστούν οι νεοφώτιστοι σύλλογοι χωρίς τις επιπλέον πληρωμές της Premier League, υπονομεύοντας έτσι την ακεραιότητα και την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Ενώ η Premier League μπορεί να έχει αμφισβητήσει το επιχειρηματικό σχέδιο του συλλόγου, ο σύλλογος υποστηρίζει ότι εξισορρόπησε υπεύθυνα τη συμμόρφωση με το PSR με σημαντική επένδυση στην ομάδα για να μας δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστούμε στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 20 χρόνια.

Ακόμη και αφού ο σύλλογος είχε χάσει την προθεσμία για το PSR, εξακολουθούσε να λαμβάνει μέτρα για να διασφαλίσει ότι ο Μπρέναν Τζόνσον θα πουληθεί πριν από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Αυτό ήταν μια σαφής απόδειξη του σεβασμού και της υποστήριξής μας προς το PSR.

Η απόφαση της Επιτροπής εγείρει ζητήματα που απασχολούν όλους τους συλλόγους. Οι μεταγραφές παικτών είναι ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο περιβάλλον συναλλαγών που δεν μπορεί να συγκριθεί με την πώληση κανονικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Θα υπάρξουν περιπτώσεις που μια μεταγραφή παίκτη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί στο πρώτο μισό μιας μεταγραφικής περιόδου και μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στο τέλος αυτού του παραθύρου. Αυτό δεν πρέπει να είναι λόγος για την καταδίκη ενός συλλόγου. Το να μην αναγνωριστεί αυτό από την Επιτροπή ή από την Premier League, θα πρέπει να είναι θέμα ακραίας ανησυχίας για όλους τους οπαδούς του εθνικού παιχνιδιού μας.

Ευρύτερη ανησυχία για όλους τους συλλόγους είναι η ανησυχητική επίδραση που θα έχει αυτή η απόφαση στη λειτουργία του μοντέλου μετακίνησης παικτών. Αυτό είναι το μόνο μοντέλο με το οποίο οι σύλλογοι εκτός μιας μικρής ομάδας συλλόγων στην κορυφή της Premier League μπορούν ρεαλιστικά να προχωρήσουν στην ποδοσφαιρική πυραμίδα.

Το σκεπτικό της Επιτροπής είναι ότι οι σύλλογοι πρέπει να επενδύουν μόνο αφού έχουν αποκομίσει κέρδος από την ανάπτυξη των παικτών τους. Αυτό το σκεπτικό καταστρέφει την κινητικότητα στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου και αποτέλεσμα της απόφασης θα είναι να μειωθούν δραστικά τα περιθώρια ελιγμών όλων αυτών των συλλόγων, οδηγώντας στη στασιμότητα του εθνικού παιχνιδιού.

Πιστεύουμε ότι τα υψηλά επίπεδα συνεργασίας που έδειξε ο σύλλογος κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, τα οποία επιβεβαιώνονται και καταγράφονται στην απόφαση της Επιτροπής, δεν εκτιμήθηκαν από την Premier League».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ