Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Live: Η κλήρωση του Κυπέλλου!

Παρακολουθήστε ζωντανά την κλήρωση της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τις ομάδες της Super League, της Football League και όσων πήραν το εισιτήριο από τον τρίτο γύρο να μπαίνουν στην κληρωτίδα των ομίλων.

Ελένη Μπούντου

Live: Η κλήρωση του Κυπέλλου!

-Στις 18 Μαϊου θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος

——————————————————–

Πέντε ομάδες της Γ’ Εθνικής αξιοποίησαν την ευκαιρία να αγωνιστούν τουλάχιστον στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (φάση ομίλων), χάρη στο νέο σύστημα της διοργάνωσης, στην οποία συμμετέχουν πλέον οι Κυπελλούχοι/Φιναλίστ των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Την “αγωνιστική επιβίωση” από την 3η φάση της διοργάνωσης στην αμέσως επόμενη κέρδισαν η Νίκη Βόλου (απέκλεισε την Δόξα Δράμας), ο Άρης Αβάτου (τον Πλατανιά), η Ιεράπετρα (την ΑΕ Καραϊσκάκης), ο Απόλλων Παραλιμνίου (τον Αιγινιακό) και η Θύελλα Καμαρίου (την Σπάρτη).

Εκτός των πέντε προαναφερόμενων σωματείων, στην κληρωτίδα για την ανάδειξη των ομίλων της 4ης φάσης θα συμπεριληφθούν επιπλέον οι 16 ομάδων της Super League και οι ομάδες της Football League που προκρίθηκαν από την 3η φάση, δηλαδή ο Ηρόδοτος, ο Βόλος, ο Εργοτέλης, ο Ηρακλής, ο Αήττητος Σπάτων, η Κασσιόπη, ο Απόλλων Λάρισας, ο Απόλλων Καλαμαριάς, η Παναχαϊκή, ο Κισσαμικός και τα Τρίκαλα.

Σύστημα διεξαγωγής 4ης φάσης

Οι τριάντα δύο (32) ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ (8) Ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων. Οι όμιλοι θα απαρτίζονται από δύο (2) ομάδες της Super League και δύο (2) ομάδες από τις δέκα έξι (16) οι οποίες θα προκριθούν από την 3η Φάση.

Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της 4ης Φάσης, διασφαλίζει ρητώς ότι οι ομάδες της Super League θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και έναν (1) εντός έδρας, και οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν δύο (2) αγώνες εντός έδρας και έναν (1) αγώνα εκτός έδρας, με τον εξής κλειδάριθμο:

1η Αγωνιστική: 1Χ2 – 4Χ3

2η Αγωνιστική: 3Χ1 – 2Χ4

3η Αγωνιστική: 3Χ2 – 4Χ1

Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών (3) αγωνιστικών ημερών.

Προκρίνονται στην 5η Φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου.

Διαδικασία κλήρωσης της 4ης Φάσης

Στην πρώτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις 1 έως 8 της βαθμολογίας. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 1η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στη δεύτερη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις εννιά έως δεκατέσσερα (9 έως 14) και οι δύο (2) ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Football League. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 2η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στην τρίτη κληρωτίδα από τις δέκα έξι (16) ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση, θα τοποθετηθούν οι οχτώ (8) πρώτες βαθμολογικά ομάδες της Football League όπως κατατάχθηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 3η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στην τέταρτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες οχτώ (8) ομάδες. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 4η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Η συγκρότηση των ομίλων θα ξεκινήσει από την 4η θέση και θα ολοκληρωθεί με την 1η θέση.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας, Ξάνθη, Πανιώνιος, Παναιτωλικός.

2ο γκρουπ: ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, Άρης.

3ο γκρουπ: Κέρκυρα, Παναχαϊκή, Κισσαμικός, Τρίκαλα, Απόλλων Πόντου, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Ηρακλής.

4ο γκρουπ: Ηρόδοτος, Βόλος, Αήττητος Σπάτων, Απόλλων Παραλιμνίου, Άρης Αβάτου, Θύελλα Καμαρίου, Νίκη Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας.

Το πρόγραμμα της φάσης των ομίλων:

1η Αγωνιστική: 25-26-27/9/2018

2η Αγωνιστική: 30-31/10/2018 και 01/11/2018

3η Αγωνιστική: 4-5-6/12/2018

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ