PAOK24Ποδόσφαιρο

Σαββίδης Vs Αμπράμοβιτς

Η παράλληλη πορεία τους #PAOK #PAOK24

PAOK24
Επιμελεια αρθρου
Σαββίδης Vs Αμπράμοβιτς
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και ο Ιβάν Σαββίδης από την ίδια αφετηρία και με ανάλογο modus operandi κατάφεραν να φέρουν τις πιο γόνιμες μέρες στην ιστορία Τσέλσι και ΠΑΟΚ.
Δρούσαν πάντα ξεχωριστά. Την ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης έπαιρνε το πρωινό του στο Ροστόφ, περίπου 8.000 χιλιόμετρα ανατολικότερα, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ετοιμαζόταν για βραδινό. Παρότι ανήκουν γεωγραφικά στην ίδια χώρα, η επαρχία της Τσουκότκα κοντά στα σύνορα με την Αλάσκα βρίσκεται 9 ώρες μπροστά από το Ροστόφ, που εδρεύει στο νοτιοδυτικότερο σημείο της Ρωσίας, μία ανάσα από τα ουκρανικά σύνορα!

 

Κατά έναν περίεργο τρόπο όμως, οι δύο αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες πάντα δρούσαν παράλληλα, παρότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι κατά 7 χρόνια πρεσβύτερος. Τώρα, ήρθε η ώρα να κοντραριστούν για πρώτη φορά σε μία ποδοσφαιρική αρένα. Τα μεγέθη του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, με αυτά του Ρώσου κροίσου και ιδιοκτήτη της Τσέλσι είναι πολύ πιο κοντινά από ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.

 

Το καλοκαίρι του 2003, έχοντας ήδη εξαιρετική σχέση με το Κρεμλίνο και τον Βλάντιμιρ Πούτιν (ο αστικός μύθος λέει ότι ήταν ο άνθρωπος που τον πρότεινε στον Μπαρίς Γέλτσιν ως διάδοχό του), ο Κυβερνήτης της Τσουκότκα αποφασίζει να κάνει την κίνηση που τον καθιστά πασίγνωστο σε κάθε γωνιά της γης.

 

Είναι ο πρώτος ολιγάρχης που οραματίζεται τον ποδοσφαιρικό / αθλητικό επεκτατισμό και υιοθετεί την εξωστρέφεια του ρωσικού κεφαλαίου. Αγοράζει την Τσέλσι έναντι 140 εκατομμυρίων λιρών, ποσό απίστευτο για την εποχή και μέσα στο πρώτο καλοκαίρι ρίχνει περίπου άλλα τόσα για μεταγραφές, θέλοντας να την καταστήσει παγκόσμιο brand name!

 

Ωστόσο, ένα καλοκαίρι νωρίτερα (2002), ο Ιβάν Σαββίδης ήταν αυτός που είχε εμπλακεί πρώτος στον κόσμο του ποδοσφαίρου, μέσω της Ροστόφ. Η δική του περιπέτεια εκεί κράτησε τρία χρόνια και αποτέλεσε ένα τεράστιο σχολείο για τον ίδιο.

 

Σε αυτά τα 15 χρόνια στην ηγεσία των Λονδρέζων, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει επενδύσει πάνω από δύο δισεκατομμύρια λίρες (!) και κατάφερε να την μετατρέψει σε ένα από ισχυρότερα κλαμπ στον πλανήτη, έχοντας πετύχει ταυτόχρονα να διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ.

 

Μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια (αφήνουμε έξω τους τίτλους και τις διακρίσεις) κατάφερε να 15πλασιάσει την αξία του κλαμπ, η αξία του οποίου εκτιμάται σύμφωνα με τις τελευταίες αξιολογήσεις του Forbes στα 2,1 δις δολάρια!

 

Παρότι ελάχιστοι έχουν ακούσει την φωνή του σε κάποια δήλωση μπροστά στις κάμερες, ο Ρώσος ιδιοκτήτης ήταν σχεδόν πάντα στα VIP του Στάμφορντ Μπριτζ, δείχνοντας πάθος κι αφοσίωση για ένα άθλημα που αρχικά του ήταν άγνωστο.

 

Αν το καλοσκεφτεί κανείς μοιάζουν πολύ στο modus operandi, τον τρόπο που ασκούν διοίκηση στις ομάδες τους. Παρότι τις περισσότερες φορές αναγκάζονταν να ασκούν διοίκηση από απόσταση, ένεκα επαγγελματικών υποχρεώσεων, επέλεξαν αμφότεροι ένα συγκεντρωτικό μοντέλο, αφού μιλάμε για δύο εκ φύσεως ηγετικές προσωπικότητες. Αμφότεροι έχωσαν τόσα λεφτά για μεταγραφές και εξέλιξη, που οι ομάδες τους δεν είχαν καν φανταστεί ποτέ.

 

Αυτό που υποσχέθηκαν όταν απέκτησαν Τσέλσι και ΠΑΟΚ, το πέτυχαν. Μεγάλωσαν τις ομάδες τους. Τις καθιέρωσαν. Της οδήγησαν στις καλύτερες, πιο ασφαλείς, πιο γόνιμες ημέρες της ιστορίας τους. Μόνο που όπως ακούγεται στην πιάτσα, ο Αμπράμοβιτς ψάχνει τρόπο απεμπλοκής. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ακόμα στο ξεκίνημα αυτού, που χτίζει στον ΠΑΟΚ…

 

Πολιτικά όντα με άποψη

 

Δεν πρόκειται απλώς για δύο εξέχουσες επιχειρηματικές προσωπικότητες, αλλά για δύο ανθρώπους με ενεργό πολιτικό λόγο, που σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα βρέθηκαν στην ρωσική Δούμα και συνάμα αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη των κοινωνιών που έζησαν.

 

Το 1999 ως Ρόμαν Αμπράμοβιτς -κι ενώ έχει ήδη πολύ σημαντικές επαφές στο Κρεμλίνο με τον Μπαρίς Γέλτσιν και τον Βλάντιμιρ Πούτιν- εκλέγεται εκπρόσωπος της επαρχίας της Τσουκότκα στην ρωσική Δούμα, ενώ ένα χρόνο αργότερα εκλέγεται και Κυβερνήτης της ρωσικής επαρχίας, κάνοντας μάλιστα δύο θητείες μέχρι το 2008.

 

Σε αυτό το χρονικό διάστημα υπολογίζεται ότι δαπάνησε κοντά στο 1 δις δολάρια από την προσωπική του παρουσία για την αύξηση του βιοτικού επιπέδου της περιοχής με διάφορα έργο υποδομών και ανάπτυξης. Το κατά κεφαλήν εισόδημα στην περιοχή εξαπλασιάστηκε κατά την διάρκεια της θητείας του, ενώ για όλα αυτά τιμήθηκε με το ύψιστο βραβείο τιμής από την επαρχία που υπηρέτησε, δείχνοντας ένα εξαιρετικά φιλάνθρωπο χαρακτήρα.

 

Η πολιτική καριέρα του Ιβάν Σαββίδη ξεκινά το 1998 με την πενταετή του θητεία ως μέλος της Νομοθετικής Βουλής του Ροστόφ (το οποίο έχει ευεργετηθεί τόσο από το επιχειρηματικό, όσο και φιλανθρωπικό του έργο), ενώ το 2003 εξελέγη Βουλευτής στην ρωσική Δούμα, στην οποία επανεξελέγη το 2007 με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλάντιμιρ Πούτιν, με τον οποίο αμφότεροι πια έχουν λιγότερο θερμή σχέση από ότι παλιότερα.

 

Ένας άλλος κοινό ποδοσφαιρικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν ήταν το γηπεδικό. Το στενό και μικρό για τα δεδομένα της Τσέλσι «Στάμφορντ Μπριτζ» δεν μπόρεσε ποτέ ούτε να επεκταθεί ούτε να γκρεμιστεί και να ανακατασκευαστεί, αφού τα άπειρα νομικά κωλύματα έβαζαν φρένο σε κάθε προσπάθεια του Αμπράμοβιτς, κάτι που αντιμετώπισε και ο Ιβάν Σαββίδης όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια του για μία νέα Τούμπα.

 

Ωστόσο, αμφότεροι έχουν καταφέρει να επενδύσουν στις υποδομές και να δημιουργήσουν πρότυπα προπονητικά κέντρα, τα οποία έχουν μέσα την τελευταία λέξη της μόδας σε ότι αφορά εκγύμναση, αποκατάσταση, χλιδή, ενώ αμφότεροι είχαν ένα «θεματάκι» σε ότι αφορά την στελεχιακή εμπιστοσύνη και ειδικότερα στο θέμα του προπονητή.

 

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έγινε ο πρώτος προπονητής που συμπλήρωσε έναν γεμάτο χρόνο επί ημερών Σαββίδη στον πάγκο, ενώ ο Αμπράμοβιτς από το 2003 που ανέλαβε την Τσέλσι έχει προχωρήσει σε 15 αλλαγές προπονητών, χοντρικά ένας κάθε χρόνο.

 

ΡΕΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

 

Η μάχη των Ρώσων κροίσων

 

Το απόλυτο σύμβολο της ρωσικής μετακαπιταλιστικής εποχής είναι η εμφάνιση ζάπλουτων ολιγαρχών, που κατάφεραν να εκμεταλλευτούν αυτήν την ιστορική ρωγμή του χρόνου και να αυξήσουν τάχιστα την οικονομική τους εμβέλεια.  Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρωσία μετρά αυτή τη στιγμή 106 δισεκατομμυριούχους, έχοντας αύξουσα ροή σε αυτό το εκλεκτό κλαμπ.  Ο υπολογισμός της περιουσίας αυτών των ανθρώπων είναι ότι πιο δύσκολο, τα μεγέθη αυξομειώνονται με εξωφρενικούς ρυθμούς για ένα κοινό πορτοφόλι, ακόμα και μέσα σε μερικές ώρες. Παρότι η οικονομική κρίση τον έκανε να χάσει 3 δις δολάρια, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς παραμένει σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση του οικονομικού περιοδικού Forbes ο 11ος πλουσιότερος Ρώσος με περιουσία 11,5 δις δολάρια, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης (με συνεχώς αυξητικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια) βρίσκεται στην 53η θέση με περιουσία που φτάνει τα 1,98 δις δολάρια.

 
 

Η Μαρίνα Γκρανόφσκαγια είναι η σιδηρά κυρία της Τσέλσι

 

Ο Αμπράμοβιτς έχει την δική του Μαρία Γκοντσάρεβα…

 

H καλύτερη μεταγραφή του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι πιθανώς και να φορά… τακούνια! Αποφοίτησε από το Moscow State University και αμέσως έπιασε δουλειά στην Sibneft μία από τις εταιρίες του Ρώσου κροίσου. Σήμερα, 18 χρόνια από την πρόσληψη της είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει το ελεύθερο να τον παίρνει τηλέφωνο ότι ώρα κι αν είναι!

 

Λίγο μετά την αγορά της Τσέλσι το 2003, η Μαρίνα Γκρανόφσκαγια μετατίθεται στο Λονδίνο για να οργανώσει το γραφείο του Αμπράμοβιτς, μα ο ρόλος της δεν έχει αρχικά καμία σχέση με τους Λονδρέζους. Ήταν το άτομο που θα κανόνιζε κάθε λεπτομέρεια της διαμονής του Ρώσου μεγιστάνα στην αγγλική πρωτεύουσα. Αυτή που θα του έκλεινε το καλύτερο τραπέζι στο κορυφαίο ρεστοράν. Αυτή που θα αγόραζε όλα τα δώρα προς τα αγαπημένα του πρόσωπα. Αυτή που θα φρόντιζε τους «φίλους» του. Αυτό το τελευταίο άνοιξε την ατζέντα των γνωριμιών της κι έδειξε ότι η Μαρίνα δεν είναι μία απλή υπεύθυνη γραφείου, αλλά μία επικοινωνιακά χαρισματική προσωπικότητα. Μιλάει… κάμποσες ξένες γλώσσες, στις φλέβες της κυλάει ρωσικό και καναδικό αίμα και ο περίγυρος της, την αποκαλεί «Σιδηρά Κυρία».

 

Το καλοκαίρι του 2009 κέρδισε αμέτρητους πόντους, όταν ήταν η μόνη που εισηγήθηκε την παραμονή του Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος ήταν για… σούτια. Ο Ιβοριανός της το ξεπλήρωσε με το νικητήριο πέναλτι στον τελικό του Champions League και καθοριστική συμμετοχή στο νταμπλ και έκτοτε η Μαρίνα έγινε η επίσημη negotiator του κλαμπ. Έκανε το σχεδόν αδύνατο deal του Φερνάντο Τόρες, έφερε πίσω τον Ζοσέ Μουρίνιο κάτι, που έμοιαζε ουτοπικό και μόνο πέρυσι ήταν υπεύθυνη στις διαπραγματεύσεις 120 συμβολαίων, από αυτό της πιο ακριβής μεταγραφής μέχρι αυτό του τελευταίου πιτσιρικά!

 

Η Μαρίνο Γκρανόβσκαγια είναι η Μαρία Γκοντσάρεβα της Τσέλσι! Ο αφανής άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τα πάντα. Η ομάδα άλλοτε έχει τα πάνω της και άλλοτε τα κάτω της. Ένα μόνο ρητό παραμένει αδιαπραγμάτευτο στον πλανήτη Τσέλσι: «Η Μαρίνα έχει τον τρόπο της και θα τα καταφέρει».

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Η γυναίκα που έβαλε φρένο στις τρέλες

 

Αυτή έφερε το μυθικό 15ετές συμβόλαιο ύψους 900 εκατομμυρίων λιρών με την Nike, που θα ντύνει τους μπλε μέχρι το 2032 και αύξησε σε τρομακτικό βαθμό την οικονομική ισχύ του συλλόγου, αυτή όμως έμαθε το κυριότερο. Έπεισε τον Αμπράμοβιτς πως να συμμορφωθεί στους κανόνες του Financial Fair Play και να τον μάθει πως εκτός από τις πολυδάπανες μεταγραφές υπάρχει και ο απαραίτητος ισοσκελισμός από έσοδα. Μόνο την τελευταία εξαετία η Τσέλσι έβαλε στα ταμεία της 665 εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις και κατάφερε να αποφύγει τις δαγκάνες του Financial Fair Play, που δεν απειλεί πια τους Λονδρέζους. Υπεύθυνη για αυτό είναι (και) η Μαρίνα Γκρανόφσκαγια.

 

Πηγή : FORZA
«Στην Ελλάδα κάποιοι παίζουν σαν κορίτσια»

«Στην Ελλάδα κάποιοι παίζουν σαν κορίτσια»

Συνέντευξη του Λέο Μάτος για... όλα!

«Νίκη με ΠΑΟΚ, μπορούμε Ευρώπη»

«Νίκη με ΠΑΟΚ, μπορούμε Ευρώπη»

Ο Χαμζά Γιουνές για το παιχνίδι της Κυριακής αλλά και τον Ραζβάν Λουτσέσκου

Επόμενο ρεπό, σε έναν... μήνα!

Επόμενο ρεπό, σε έναν... μήνα!

Σήμερα ξεκούραση, από αύριο και μέχρι 11 Νοεμβρίου στο... τρέξιμο! #PAOK #PAOK24

Διαγραφή χωρίς αποθήκευση

Διαγραφή χωρίς αποθήκευση

Ο Νίκος Μοσχοβίτης γράφει για τα σημαντικά για τον ΠΑΟΚ, που είναι μπροστά του και σε εμφανίσεις – ήττες όπως η χθεσινή στο ΟΑΚΑ, δε μπορεί να μένει για πολύ.

«Εμφύλιος» στο Βουκουρέστι

«Εμφύλιος» στο Βουκουρέστι

Αντίπαλοι σήμερα οι Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και Αλίν Τόσκα #PAOK #PAOK24

Το σχόλιο της ημέρας


Δίκαια η Φινλανδία


Μόνο ο Πέλκας!


Κυκλοφορία και ανάπτυξη (Video)


Βασικός ο Λημνιός, σε άλλη μία νίκη


Έρχεται στη Θεσσαλονίκη ο Χιμένεθ!


Φιλανδία-Ελλάδα (Live)


Επιστροφή για όλους!


Πανηγυρίζει ο Κούγιας για τη δίωξη!


«Να δείξουμε την ποιότητά μας…»


Αμφίβολοι για ΠΑΟΚ, Μπάσα, Κουέστα και Βέλεθ


Βασικός και στη Φιλανδία ο Πέλκας


H κομπίνα είναι λέξη...ιταλική!


«Ο Λεβέκ είναι άφαντος»


Ετοιμάζονται... εκπλήξεις


MVP o Μαουρίσιο


Στο Ηράκλειο και φέτος ο τελικός


Αποκαλύψεις - φωτιά για Μενεγάκη: Πώς έγινε «βασίλισσα»


«Καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε...»


«Δε θα παίξει ο Γκάρετ, θα αποφασίσουμε για τον Γκος»


«Ευκαιρία να δείξουμε την καλή μας εικόνα»


«Όποτε μου ζητηθεί, θα παίξω...»


«Ομάδα με μεγάλη παράδοση ο ΠΑΟΚ»


Θεσσαλονίκη: Ι.Χ. παρέσυρε και τραυμάτισε άνδρα


Οι αγαπημένοι αντίπαλοι στην Ευρώπη


Πρωτιά για τον ποδηλάτη του Δικεφάλου!


Σαν σήμερα...


Βέρνμπλουμ : «Είμαι κοντά στο 100%…»


Χαλκιδική: Σεισμική δόνηση στην Αρναία έγινε αισθητή και στη Θεσσαλονίκη


«Τιμή μας…» (pic)


Όταν τελειώνει η προπόνηση... (vid)


Ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού (pic)


Τρέχει με... 400 ο ΠΑΟΚ!


Πρεμιέρα με τιμές... φωτιά για το πετρέλαιο θέρμανσης


«Ασπρόμαυρη» παρέα στο Τάμπερε


Γρίφος για δυνατούς λύτες


Νέοι κυβερνητικοί τριγμοί μετά τις δηλώσεις Καμμένου για Plan-B


Παίζει τα… ρέστα του στο «Παλατάκι»


Καθοριστική εβδομάδα


Τελευταία ευκαιρία για τους «πιστούς»


Θα τελειώσει η φάρσα Λεβέκ;


Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα


Οι Έλληνες και ο Ουάρντα


«Περήφανη γι' αυτή την ομάδα!»


Το... ταμείο των αντιπάλων


«Ο ΠΑΟΚ και οι άλλοι δέκα...»


Τα «κανόνια» του ΠΑΟΚ


Έρχεται αήττητη στη Θεσσαλονίκη


Οι τρεις «σωματοφύλακες» του ΠΑΟΚ!


Με τον Τίγρη, τον Γιαννάκη, τον Κυριάκο και τ' άλλα παιδιά


Ανησυχούν για Πρίγιοβιτς οι Σέρβοι


Τα εισιτήρια για το ΠΑΟΚ – Τέλεκομ Βόννης


Τη Δευτέρα τα νεότερα για Γκάρετ, εκτός ο Τζόουνς


Το αυριανό πρόγραμμα


«Λευκή» ισοπαλία με βασικό Τόσκα


Όταν κοιτάς από ψηλά… (video)


Πληρώνει τα λάθη του και με το παραπάνω


«Δώσε εσύ την ασίστ» στα κορίτσια του ΠΑΟΚ!


Τα νεότερα για Κωστακίδη-Λοΐζο


Η ώρα της... επιστροφής


Το σχόλιο της ημέρας


Δίκαια η Φινλανδία


Μόνο ο Πέλκας!


Κυκλοφορία και ανάπτυξη (Video)


Βασικός ο Λημνιός, σε άλλη μία νίκη


Έρχεται στη Θεσσαλονίκη ο Χιμένεθ!


Φιλανδία-Ελλάδα (Live)


Επιστροφή για όλους!


Πανηγυρίζει ο Κούγιας για τη δίωξη!


«Να δείξουμε την ποιότητά μας…»


Αμφίβολοι για ΠΑΟΚ, Μπάσα, Κουέστα και Βέλεθ


Βασικός και στη Φιλανδία ο Πέλκας


H κομπίνα είναι λέξη...ιταλική!


«Ο Λεβέκ είναι άφαντος»


Ετοιμάζονται... εκπλήξεις


MVP o Μαουρίσιο


Στο Ηράκλειο και φέτος ο τελικός


«Καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε...»


«Δε θα παίξει ο Γκάρετ, θα αποφασίσουμε για τον Γκος»


«Ευκαιρία να δείξουμε την καλή μας εικόνα»


«Όποτε μου ζητηθεί, θα παίξω...»


«Ομάδα με μεγάλη παράδοση ο ΠΑΟΚ»


Οι αγαπημένοι αντίπαλοι στην Ευρώπη


Πρωτιά για τον ποδηλάτη του Δικεφάλου!


Σαν σήμερα...


Βέρνμπλουμ : «Είμαι κοντά στο 100%…»


«Τιμή μας…» (pic)


Όταν τελειώνει η προπόνηση... (vid)


Ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού (pic)


Τρέχει με... 400 ο ΠΑΟΚ!


«Ασπρόμαυρη» παρέα στο Τάμπερε


Γρίφος για δυνατούς λύτες


Παίζει τα… ρέστα του στο «Παλατάκι»


Καθοριστική εβδομάδα


Τελευταία ευκαιρία για τους «πιστούς»


Θα τελειώσει η φάρσα Λεβέκ;


Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα


Οι Έλληνες και ο Ουάρντα


«Περήφανη γι' αυτή την ομάδα!»


Το... ταμείο των αντιπάλων


«Ο ΠΑΟΚ και οι άλλοι δέκα...»


Τα «κανόνια» του ΠΑΟΚ


Έρχεται αήττητη στη Θεσσαλονίκη


Οι τρεις «σωματοφύλακες» του ΠΑΟΚ!


Με τον Τίγρη, τον Γιαννάκη, τον Κυριάκο και τ' άλλα παιδιά


Ανησυχούν για Πρίγιοβιτς οι Σέρβοι


Τα εισιτήρια για το ΠΑΟΚ – Τέλεκομ Βόννης


Τη Δευτέρα τα νεότερα για Γκάρετ, εκτός ο Τζόουνς


Το αυριανό πρόγραμμα


«Λευκή» ισοπαλία με βασικό Τόσκα


Όταν κοιτάς από ψηλά… (video)


Πληρώνει τα λάθη του και με το παραπάνω


«Δώσε εσύ την ασίστ» στα κορίτσια του ΠΑΟΚ!


Τα νεότερα για Κωστακίδη-Λοΐζο


Η ώρα της... επιστροφής


"Το μπάσκετ έχασε ένα πολύτιμο μέλος..."


Βασικός ο Τόσκα, πάγκο ο Πρίγιοβιτς


Είναι στιγμές... (videos)


Το ιδιαίτερο στατιστικό του Χάτσερ


Σοκ στο παγκόσμιο μπάσκετ, πέθανε ο Πάτρικ Μπάουμαν! (pic)


Αποκαλύψεις - φωτιά για Μενεγάκη: Πώς έγινε «βασίλισσα»


Θεσσαλονίκη: Ι.Χ. παρέσυρε και τραυμάτισε άνδρα


Χαλκιδική: Σεισμική δόνηση στην Αρναία έγινε αισθητή και στη Θεσσαλονίκη


Πρεμιέρα με τιμές... φωτιά για το πετρέλαιο θέρμανσης


Νέοι κυβερνητικοί τριγμοί μετά τις δηλώσεις Καμμένου για Plan-B


Σέρρες: Παρίσταναν τις ζητιάνες και έκλεψαν 12.000 ευρώ


Θεσσαλονίκη: 11χρονος μαθητής τραυμάτισε σε σχολείο 9χρονο με λεπίδα


Έρχονται προσλήψεις 250 νέων οδηγών στον ΟΑΣΘ


Συμπλοκή μαθητών σε σχολείο στη Σταυρούπολη - Δύο τραυματίες


46χρονος πίσω από την ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Αμπελοκήπων


Συνελήφθη 29χρονος από τη Θεσσαλονίκη για πορνογραφία ανηλίκων


Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για τον 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο


Θεσσαλονίκη: Σε Βαγιοχώρι και οδό Μοναστηρίου οι δομές για τους πρόσφυγες


Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι τραπεζικοί για τις κλοπές από θυρίδες


Ταξί παρέσυρε πεζό στην Καμάρα


Και με τη... βούλα υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Ψωμιάδης


Θεσσαλονίκη: Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς νερό για 5 ώρες την Παρασκευή


Ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Νέα Ραιδεστό


Σοκ από την άγρια δολοφονία τριών γυναικών στον Έβρο


Θεσσαλονίκη: Παρίστανε τον εφοριακό και απέσπασε χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστους ηλικιωμένους


Άνδρας έπεσε στο κενό από μπαλκόνι πολυκατοικίας στην Τούμπα


Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε τροχαίο στην Ε.Ο Μουδανιών - Κασσάνδρας


«Έφυγε» στα 44 του ο λιμενικός - ήρωας του Αιγαίου


Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που έχασε γυναίκα και μωρό στο Μάτι


Δύο νέες δομές υποδοχής και καταγραφής προσφύγων σχεδιάζονται στη Θεσσαλονίκη


Πότε θα πέσει «μαύρο» στο MEGA


Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών


«Φωτιά» το πετρέλαιο θέρμανσης - Πού θα κυμανθεί η αρχική τιμή


Αυτός είναι ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που έπαιρνε «φακελάκια»


Συνοδοί ασθενών δέρνουν προσωπικό στο «Ιπποκράτειο»


Θεσσαλονίκη: Στα Διαβατά οι πρόσφυγες που είχαν «κατασκηνώσει» στην Αριστοτέλους


Βίντεο - ντοκουμέντο από την καταδίωξη διακινητών στη Θεσσαλονίκη


Οι διάλογοι που «καίνε» τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών


Νέα στοιχεία για το άγριο έγκλημα στην Περαία Θεσσαλονίκης


24χρονος τοξικομανής πίσω από την άγρια δολοφονία γυναίκας στην Περαία


Χαλκιδική: Οδηγός δεν τράβηξε χειρόφρενο και... κυνηγούσε το όχημα του


Θρίλερ στην Περαία με δολοφονία 77χρονης


Καταδίωξη από το Σοχό μέχρι τη Σταυρούπολη έληξε με τροχαίο!


Θεσσαλονίκη: Οδηγός ΙΧ πυροβόλησε εναντίον άλλου ΙΧ στον Περιφερειακό!


«Ταφόπλακα» για το MEGA η απόφαση του ΣτΕ


Προφυλακιστέος ο καθηγητής των ΤΕΙ Σερρών - Τι είπε στην απολογία του


Τέλος στη στάση εργασίας του ΟΑΣΘ - Κανονικά τα δρομολόγια


Θεσσαλονίκη: Ένταση, μαχαιρώματα και ένας τραυματίας σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών


Σκηνές από ταινία στα Διαβατά - Πετούσαν τα ναρκωτικά σε αποχέτευση και σκουπίδια


Πειθαρχική δίωξη για τον καθηγητή των ΤΕΙ Σερρών


Θεσσαλονίκη: Άρπαξε χρήματα και κοσμήματα από ενεχυροδανειστήριο στο κέντρο


Υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας


Νέα στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή


«Κατεβαίνει» για δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Ψωμιάδης


«Στέλνουν» τον Μπουτάρη στο εδώλιο για το φεστιβάλ κινηματογράφου


«Καίνε» οι νέες αποκαλύψεις τον καθηγητή των ΤΕΙ - Η... ταρίφα και οι ανήθικες προτάσεις


Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη - Στάση εργασίας το απόγευμα, 24ωρη απεργία την Πέμπτη


Απέδρασαν από αποθήκη «κολαστήριο» στη δυτική Θεσσαλονίκη


Νέες αποκαλύψεις «φωτιά» για τον καθηγητή των ΤΕΙ στις Σέρρες


Σκοπιανό: Στο «φως» τα απόρρητα πρακτικά των συνομιλιών για τη συμφωνία των Πρεσπών


Επιμένει ο Μπουτάρης για τα «πασαλάκια» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Θεσσαλονίκη: Εκβιάζαν επιχειρηματία για να τους δώσει 91.000 ευρώ


Θεσσαλονίκη: Πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση για το αγοράκι στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου


Σέρρες: Καθηγητής των ΤΕΙ ζητούσε «φακελάκια» και σεξουαλικές χάρες για να «περνάει» φοιτητές


Το απόλυτο nightlife στη Θεσσαλονίκη έχει μόνο ένα «Χρώμα»