PAOK24Ποδόσφαιρο

Σαββίδης Vs Αμπράμοβιτς

Η παράλληλη πορεία τους #PAOK #PAOK24

PAOK24
Επιμελεια αρθρου
Σαββίδης Vs Αμπράμοβιτς
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και ο Ιβάν Σαββίδης από την ίδια αφετηρία και με ανάλογο modus operandi κατάφεραν να φέρουν τις πιο γόνιμες μέρες στην ιστορία Τσέλσι και ΠΑΟΚ.
Δρούσαν πάντα ξεχωριστά. Την ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης έπαιρνε το πρωινό του στο Ροστόφ, περίπου 8.000 χιλιόμετρα ανατολικότερα, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ετοιμαζόταν για βραδινό. Παρότι ανήκουν γεωγραφικά στην ίδια χώρα, η επαρχία της Τσουκότκα κοντά στα σύνορα με την Αλάσκα βρίσκεται 9 ώρες μπροστά από το Ροστόφ, που εδρεύει στο νοτιοδυτικότερο σημείο της Ρωσίας, μία ανάσα από τα ουκρανικά σύνορα!

 

Κατά έναν περίεργο τρόπο όμως, οι δύο αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες πάντα δρούσαν παράλληλα, παρότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι κατά 7 χρόνια πρεσβύτερος. Τώρα, ήρθε η ώρα να κοντραριστούν για πρώτη φορά σε μία ποδοσφαιρική αρένα. Τα μεγέθη του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, με αυτά του Ρώσου κροίσου και ιδιοκτήτη της Τσέλσι είναι πολύ πιο κοντινά από ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.

 

Το καλοκαίρι του 2003, έχοντας ήδη εξαιρετική σχέση με το Κρεμλίνο και τον Βλάντιμιρ Πούτιν (ο αστικός μύθος λέει ότι ήταν ο άνθρωπος που τον πρότεινε στον Μπαρίς Γέλτσιν ως διάδοχό του), ο Κυβερνήτης της Τσουκότκα αποφασίζει να κάνει την κίνηση που τον καθιστά πασίγνωστο σε κάθε γωνιά της γης.

 

Είναι ο πρώτος ολιγάρχης που οραματίζεται τον ποδοσφαιρικό / αθλητικό επεκτατισμό και υιοθετεί την εξωστρέφεια του ρωσικού κεφαλαίου. Αγοράζει την Τσέλσι έναντι 140 εκατομμυρίων λιρών, ποσό απίστευτο για την εποχή και μέσα στο πρώτο καλοκαίρι ρίχνει περίπου άλλα τόσα για μεταγραφές, θέλοντας να την καταστήσει παγκόσμιο brand name!

 

Ωστόσο, ένα καλοκαίρι νωρίτερα (2002), ο Ιβάν Σαββίδης ήταν αυτός που είχε εμπλακεί πρώτος στον κόσμο του ποδοσφαίρου, μέσω της Ροστόφ. Η δική του περιπέτεια εκεί κράτησε τρία χρόνια και αποτέλεσε ένα τεράστιο σχολείο για τον ίδιο.

 

Σε αυτά τα 15 χρόνια στην ηγεσία των Λονδρέζων, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει επενδύσει πάνω από δύο δισεκατομμύρια λίρες (!) και κατάφερε να την μετατρέψει σε ένα από ισχυρότερα κλαμπ στον πλανήτη, έχοντας πετύχει ταυτόχρονα να διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ.

 

Μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια (αφήνουμε έξω τους τίτλους και τις διακρίσεις) κατάφερε να 15πλασιάσει την αξία του κλαμπ, η αξία του οποίου εκτιμάται σύμφωνα με τις τελευταίες αξιολογήσεις του Forbes στα 2,1 δις δολάρια!

 

Παρότι ελάχιστοι έχουν ακούσει την φωνή του σε κάποια δήλωση μπροστά στις κάμερες, ο Ρώσος ιδιοκτήτης ήταν σχεδόν πάντα στα VIP του Στάμφορντ Μπριτζ, δείχνοντας πάθος κι αφοσίωση για ένα άθλημα που αρχικά του ήταν άγνωστο.

 

Αν το καλοσκεφτεί κανείς μοιάζουν πολύ στο modus operandi, τον τρόπο που ασκούν διοίκηση στις ομάδες τους. Παρότι τις περισσότερες φορές αναγκάζονταν να ασκούν διοίκηση από απόσταση, ένεκα επαγγελματικών υποχρεώσεων, επέλεξαν αμφότεροι ένα συγκεντρωτικό μοντέλο, αφού μιλάμε για δύο εκ φύσεως ηγετικές προσωπικότητες. Αμφότεροι έχωσαν τόσα λεφτά για μεταγραφές και εξέλιξη, που οι ομάδες τους δεν είχαν καν φανταστεί ποτέ.

 

Αυτό που υποσχέθηκαν όταν απέκτησαν Τσέλσι και ΠΑΟΚ, το πέτυχαν. Μεγάλωσαν τις ομάδες τους. Τις καθιέρωσαν. Της οδήγησαν στις καλύτερες, πιο ασφαλείς, πιο γόνιμες ημέρες της ιστορίας τους. Μόνο που όπως ακούγεται στην πιάτσα, ο Αμπράμοβιτς ψάχνει τρόπο απεμπλοκής. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ακόμα στο ξεκίνημα αυτού, που χτίζει στον ΠΑΟΚ…

 

Πολιτικά όντα με άποψη

 

Δεν πρόκειται απλώς για δύο εξέχουσες επιχειρηματικές προσωπικότητες, αλλά για δύο ανθρώπους με ενεργό πολιτικό λόγο, που σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα βρέθηκαν στην ρωσική Δούμα και συνάμα αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη των κοινωνιών που έζησαν.

 

Το 1999 ως Ρόμαν Αμπράμοβιτς -κι ενώ έχει ήδη πολύ σημαντικές επαφές στο Κρεμλίνο με τον Μπαρίς Γέλτσιν και τον Βλάντιμιρ Πούτιν- εκλέγεται εκπρόσωπος της επαρχίας της Τσουκότκα στην ρωσική Δούμα, ενώ ένα χρόνο αργότερα εκλέγεται και Κυβερνήτης της ρωσικής επαρχίας, κάνοντας μάλιστα δύο θητείες μέχρι το 2008.

 

Σε αυτό το χρονικό διάστημα υπολογίζεται ότι δαπάνησε κοντά στο 1 δις δολάρια από την προσωπική του παρουσία για την αύξηση του βιοτικού επιπέδου της περιοχής με διάφορα έργο υποδομών και ανάπτυξης. Το κατά κεφαλήν εισόδημα στην περιοχή εξαπλασιάστηκε κατά την διάρκεια της θητείας του, ενώ για όλα αυτά τιμήθηκε με το ύψιστο βραβείο τιμής από την επαρχία που υπηρέτησε, δείχνοντας ένα εξαιρετικά φιλάνθρωπο χαρακτήρα.

 

Η πολιτική καριέρα του Ιβάν Σαββίδη ξεκινά το 1998 με την πενταετή του θητεία ως μέλος της Νομοθετικής Βουλής του Ροστόφ (το οποίο έχει ευεργετηθεί τόσο από το επιχειρηματικό, όσο και φιλανθρωπικό του έργο), ενώ το 2003 εξελέγη Βουλευτής στην ρωσική Δούμα, στην οποία επανεξελέγη το 2007 με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλάντιμιρ Πούτιν, με τον οποίο αμφότεροι πια έχουν λιγότερο θερμή σχέση από ότι παλιότερα.

 

Ένας άλλος κοινό ποδοσφαιρικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν ήταν το γηπεδικό. Το στενό και μικρό για τα δεδομένα της Τσέλσι «Στάμφορντ Μπριτζ» δεν μπόρεσε ποτέ ούτε να επεκταθεί ούτε να γκρεμιστεί και να ανακατασκευαστεί, αφού τα άπειρα νομικά κωλύματα έβαζαν φρένο σε κάθε προσπάθεια του Αμπράμοβιτς, κάτι που αντιμετώπισε και ο Ιβάν Σαββίδης όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια του για μία νέα Τούμπα.

 

Ωστόσο, αμφότεροι έχουν καταφέρει να επενδύσουν στις υποδομές και να δημιουργήσουν πρότυπα προπονητικά κέντρα, τα οποία έχουν μέσα την τελευταία λέξη της μόδας σε ότι αφορά εκγύμναση, αποκατάσταση, χλιδή, ενώ αμφότεροι είχαν ένα «θεματάκι» σε ότι αφορά την στελεχιακή εμπιστοσύνη και ειδικότερα στο θέμα του προπονητή.

 

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έγινε ο πρώτος προπονητής που συμπλήρωσε έναν γεμάτο χρόνο επί ημερών Σαββίδη στον πάγκο, ενώ ο Αμπράμοβιτς από το 2003 που ανέλαβε την Τσέλσι έχει προχωρήσει σε 15 αλλαγές προπονητών, χοντρικά ένας κάθε χρόνο.

 

ΡΕΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

 

Η μάχη των Ρώσων κροίσων

 

Το απόλυτο σύμβολο της ρωσικής μετακαπιταλιστικής εποχής είναι η εμφάνιση ζάπλουτων ολιγαρχών, που κατάφεραν να εκμεταλλευτούν αυτήν την ιστορική ρωγμή του χρόνου και να αυξήσουν τάχιστα την οικονομική τους εμβέλεια.  Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρωσία μετρά αυτή τη στιγμή 106 δισεκατομμυριούχους, έχοντας αύξουσα ροή σε αυτό το εκλεκτό κλαμπ.  Ο υπολογισμός της περιουσίας αυτών των ανθρώπων είναι ότι πιο δύσκολο, τα μεγέθη αυξομειώνονται με εξωφρενικούς ρυθμούς για ένα κοινό πορτοφόλι, ακόμα και μέσα σε μερικές ώρες. Παρότι η οικονομική κρίση τον έκανε να χάσει 3 δις δολάρια, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς παραμένει σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση του οικονομικού περιοδικού Forbes ο 11ος πλουσιότερος Ρώσος με περιουσία 11,5 δις δολάρια, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης (με συνεχώς αυξητικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια) βρίσκεται στην 53η θέση με περιουσία που φτάνει τα 1,98 δις δολάρια.

 
 

Η Μαρίνα Γκρανόφσκαγια είναι η σιδηρά κυρία της Τσέλσι

 

Ο Αμπράμοβιτς έχει την δική του Μαρία Γκοντσάρεβα…

 

H καλύτερη μεταγραφή του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι πιθανώς και να φορά… τακούνια! Αποφοίτησε από το Moscow State University και αμέσως έπιασε δουλειά στην Sibneft μία από τις εταιρίες του Ρώσου κροίσου. Σήμερα, 18 χρόνια από την πρόσληψη της είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει το ελεύθερο να τον παίρνει τηλέφωνο ότι ώρα κι αν είναι!

 

Λίγο μετά την αγορά της Τσέλσι το 2003, η Μαρίνα Γκρανόφσκαγια μετατίθεται στο Λονδίνο για να οργανώσει το γραφείο του Αμπράμοβιτς, μα ο ρόλος της δεν έχει αρχικά καμία σχέση με τους Λονδρέζους. Ήταν το άτομο που θα κανόνιζε κάθε λεπτομέρεια της διαμονής του Ρώσου μεγιστάνα στην αγγλική πρωτεύουσα. Αυτή που θα του έκλεινε το καλύτερο τραπέζι στο κορυφαίο ρεστοράν. Αυτή που θα αγόραζε όλα τα δώρα προς τα αγαπημένα του πρόσωπα. Αυτή που θα φρόντιζε τους «φίλους» του. Αυτό το τελευταίο άνοιξε την ατζέντα των γνωριμιών της κι έδειξε ότι η Μαρίνα δεν είναι μία απλή υπεύθυνη γραφείου, αλλά μία επικοινωνιακά χαρισματική προσωπικότητα. Μιλάει… κάμποσες ξένες γλώσσες, στις φλέβες της κυλάει ρωσικό και καναδικό αίμα και ο περίγυρος της, την αποκαλεί «Σιδηρά Κυρία».

 

Το καλοκαίρι του 2009 κέρδισε αμέτρητους πόντους, όταν ήταν η μόνη που εισηγήθηκε την παραμονή του Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος ήταν για… σούτια. Ο Ιβοριανός της το ξεπλήρωσε με το νικητήριο πέναλτι στον τελικό του Champions League και καθοριστική συμμετοχή στο νταμπλ και έκτοτε η Μαρίνα έγινε η επίσημη negotiator του κλαμπ. Έκανε το σχεδόν αδύνατο deal του Φερνάντο Τόρες, έφερε πίσω τον Ζοσέ Μουρίνιο κάτι, που έμοιαζε ουτοπικό και μόνο πέρυσι ήταν υπεύθυνη στις διαπραγματεύσεις 120 συμβολαίων, από αυτό της πιο ακριβής μεταγραφής μέχρι αυτό του τελευταίου πιτσιρικά!

 

Η Μαρίνο Γκρανόβσκαγια είναι η Μαρία Γκοντσάρεβα της Τσέλσι! Ο αφανής άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τα πάντα. Η ομάδα άλλοτε έχει τα πάνω της και άλλοτε τα κάτω της. Ένα μόνο ρητό παραμένει αδιαπραγμάτευτο στον πλανήτη Τσέλσι: «Η Μαρίνα έχει τον τρόπο της και θα τα καταφέρει».

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Η γυναίκα που έβαλε φρένο στις τρέλες

 

Αυτή έφερε το μυθικό 15ετές συμβόλαιο ύψους 900 εκατομμυρίων λιρών με την Nike, που θα ντύνει τους μπλε μέχρι το 2032 και αύξησε σε τρομακτικό βαθμό την οικονομική ισχύ του συλλόγου, αυτή όμως έμαθε το κυριότερο. Έπεισε τον Αμπράμοβιτς πως να συμμορφωθεί στους κανόνες του Financial Fair Play και να τον μάθει πως εκτός από τις πολυδάπανες μεταγραφές υπάρχει και ο απαραίτητος ισοσκελισμός από έσοδα. Μόνο την τελευταία εξαετία η Τσέλσι έβαλε στα ταμεία της 665 εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις και κατάφερε να αποφύγει τις δαγκάνες του Financial Fair Play, που δεν απειλεί πια τους Λονδρέζους. Υπεύθυνη για αυτό είναι (και) η Μαρίνα Γκρανόφσκαγια.

 

Πηγή : FORZA
Παναθηναϊκός με προβλήματα…

Παναθηναϊκός με προβλήματα…

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει την προετοιμασία του για τον αγώνα της Κυριακής, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει αγώνα απόψε

Τα… παρασκήνια μιας μεγάλης νίκης (video)

Τα… παρασκήνια μιας μεγάλης νίκης (video)

Η «παρακάμερα» του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Βενέτσια

Γεμάτο αγωνιστικό τριήμερο

Γεμάτο αγωνιστικό τριήμερο

Η «ασπρόμαυρη» ατζέντα σε όλα τα αθλήματα

Το PAOK24 στο Libero 107,4 (ηχητικό)

Το PAOK24 στο Libero 107,4 (ηχητικό)

Όσα ειπώθηκαν στη σημερινή εκπομπή

Με ψυχραιμία σε όλα τα επίπεδα

Με ψυχραιμία σε όλα τα επίπεδα

Η ανάλυση της κατάστασης από τον ΠΑΟΚ μετά το χθεσινό αποκλεισμό κόντρα στο κλίμα που πάνε να περάσουν… άλλοι

Η ντροπή έχει αιτίες

Η ντροπή έχει αιτίες

Το μάθημα που πήρε ο ΠΑΟΚ και αντίδραση που πρέπει να βγάλει άμεσα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Νέα αρχή για Σεπέδα


Να... αποχαιρετήσει με νίκη


ΑΕ Γλυφάδας - ΠΑΟΚ (Live Streaming)


«Μαχητικοί και αποτελεσματικοί»


Η επόμενη μέρα έχει... ΑΕΚ


Η αποστολή για Λεβαδειακό


Δοκιμασία στη Γλυφάδα


Κοντά σε συμφωνία με Κρέσπο!


Υπόθεση... επτά λεπτών!


«Μακάρι να το πάρει ο ΠΑΟΚ, αλλά σημασία για μένα έχει ο Ατρόμητος»


«Τώρα είναι η στιγμή να είμαστε ενωμένοι»


Αυτά τα γκολ, είναι τα καλύτερα... (video)


Χιονόμπαλες στον επόπτη! (video)


Σοκ στη Μπουντεσλίγκα!


Πρώτη φορά!


«Γεμίστε το κλειστό της Νεάπολης»


Εξώδικο Τσαχειλίδη στην ΕΠΟ!


Με «συνταγή» Πανιωνίου κόντρα στον ΠΑΟΚ


Καρεμπέ: «Μετά τον Οκκά σκέφτηκα να σταματήσω»


«Αισθάνομαι ασφάλεια στον Ατρόμητο, φαβορί για τον τίτλο ο ΠΑΟΚ»


Αλλαγές και νίκη η Τενερίφη, αύριο η Τέλεκομ Βόννης


Γκολ και αποκρούσεις στην ομίχλη (video)


Αποδοκιμασίες για Καρυπίδη, Διαμαντόπουλο στο «Κλ. Βικελίδης»


«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ξέρει τι πρέπει να κάνει!»


Συνέχεια στο σερί η ΑΕΚ, νίκη για τον Προμηθέα


Παναιτωλικός για Ευρώπη, άλλοι για... Νευροκόπι


Από το... 2019 ο Βιεϊρίνια και Πέλκας


Με Λοτζέσκι, χωρίς Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός


Πάλι σκόρερ ο Δεληγιαννίδης!


«Είμαι σίγουρος ότι θα βγάλουμε αντίδραση»


«Δεν υπάρχει δικαιολογία, φταίμε!»


«Ήταν δύσκολο ακόμη και να κοιμηθούμε...»


Οι απαντήσεις του Στάνκου


Τσαλόπουλος σε Χριστοφιδέλη: «Ντροπή που δεν αντιδράσατε για Φιλίποφ!»


Μια από τα ίδια...


Να περάσει ο επόμενος...


«Πρέπει να γίνουν όλα σχεδόν... τέλεια»


ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Live + Streaming)


Μοίρασαν χαρά Καρέλης-Ζαμπά (pics)


Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε...


«Τεράστια νίκη με τη Βενέτσια, πρόκληση το ματς με Παναθηναϊκό»


Με «πεντάρα» πέρασε από τη Λάρισα η Κ17


«Μαζί μπορούμε περισσότερα» (pic)


Παλικαρίσια νίκη κόντρα σε όλους!


Ο Σιδηρόπουλος για το περσινό γκολ Βαρέλα και το VAR


H… επίσκεψη του Λέο Ζαμπά (pic)


Η φανέλα του Μουσλίμοβιτς για καλό σκοπό (pic)


ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός με τη γλώσσα των αριθμών!


Τοξικοί, κουραστικοί και υποκριτές


Δείχνει ενδεκάδα ο Λουτσέσκου


«Ήρθε η ώρα του ΠΑΟΚ»


Μια ανάσα από το κλαμπ των... κατοστάρηδων!


«Ζορίζεται» στη Λιβαδειά (videos)


Best of (pics)


Μελισσανίδης: «Βρείτε έναν καλό χαφ, δεν θα κάνω εγώ τον σκάουτερ»


Ώρα να δώσει απαντήσεις!


Αυλαία στο Ποσειδώνιο!


FORZA με αποκαλύψεις που δεν χάνεται!


Το σχόλιο της ημέρας


Μεξικάνικο «σενάριο» για Ρέι


Νέα αρχή για Σεπέδα


Να... αποχαιρετήσει με νίκη


ΑΕ Γλυφάδας - ΠΑΟΚ (Live Streaming)


«Μαχητικοί και αποτελεσματικοί»


Η επόμενη μέρα έχει... ΑΕΚ


Η αποστολή για Λεβαδειακό


Δοκιμασία στη Γλυφάδα


Κοντά σε συμφωνία με Κρέσπο!


Υπόθεση... επτά λεπτών!


«Μακάρι να το πάρει ο ΠΑΟΚ, αλλά σημασία για μένα έχει ο Ατρόμητος»


«Τώρα είναι η στιγμή να είμαστε ενωμένοι»


Αυτά τα γκολ, είναι τα καλύτερα... (video)


Χιονόμπαλες στον επόπτη! (video)


Σοκ στη Μπουντεσλίγκα!


Πρώτη φορά!


«Γεμίστε το κλειστό της Νεάπολης»


Εξώδικο Τσαχειλίδη στην ΕΠΟ!


Με «συνταγή» Πανιωνίου κόντρα στον ΠΑΟΚ


Καρεμπέ: «Μετά τον Οκκά σκέφτηκα να σταματήσω»


«Αισθάνομαι ασφάλεια στον Ατρόμητο, φαβορί για τον τίτλο ο ΠΑΟΚ»


Αλλαγές και νίκη η Τενερίφη, αύριο η Τέλεκομ Βόννης


Γκολ και αποκρούσεις στην ομίχλη (video)


Αποδοκιμασίες για Καρυπίδη, Διαμαντόπουλο στο «Κλ. Βικελίδης»


«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ξέρει τι πρέπει να κάνει!»


Συνέχεια στο σερί η ΑΕΚ, νίκη για τον Προμηθέα


Παναιτωλικός για Ευρώπη, άλλοι για... Νευροκόπι


Από το... 2019 ο Βιεϊρίνια και Πέλκας


Με Λοτζέσκι, χωρίς Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός


Πάλι σκόρερ ο Δεληγιαννίδης!


«Είμαι σίγουρος ότι θα βγάλουμε αντίδραση»


«Δεν υπάρχει δικαιολογία, φταίμε!»


«Ήταν δύσκολο ακόμη και να κοιμηθούμε...»


Οι απαντήσεις του Στάνκου


Τσαλόπουλος σε Χριστοφιδέλη: «Ντροπή που δεν αντιδράσατε για Φιλίποφ!»


Μια από τα ίδια...


Να περάσει ο επόμενος...


«Πρέπει να γίνουν όλα σχεδόν... τέλεια»


ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Live + Streaming)


Μοίρασαν χαρά Καρέλης-Ζαμπά (pics)


Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε...


«Τεράστια νίκη με τη Βενέτσια, πρόκληση το ματς με Παναθηναϊκό»


Με «πεντάρα» πέρασε από τη Λάρισα η Κ17


«Μαζί μπορούμε περισσότερα» (pic)


Παλικαρίσια νίκη κόντρα σε όλους!


Ο Σιδηρόπουλος για το περσινό γκολ Βαρέλα και το VAR


H… επίσκεψη του Λέο Ζαμπά (pic)


Η φανέλα του Μουσλίμοβιτς για καλό σκοπό (pic)


ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός με τη γλώσσα των αριθμών!


Τοξικοί, κουραστικοί και υποκριτές


Δείχνει ενδεκάδα ο Λουτσέσκου


«Ήρθε η ώρα του ΠΑΟΚ»


Μια ανάσα από το κλαμπ των... κατοστάρηδων!


«Ζορίζεται» στη Λιβαδειά (videos)


Best of (pics)


Μελισσανίδης: «Βρείτε έναν καλό χαφ, δεν θα κάνω εγώ τον σκάουτερ»


Ώρα να δώσει απαντήσεις!


Αυλαία στο Ποσειδώνιο!


FORZA με αποκαλύψεις που δεν χάνεται!


Το σχόλιο της ημέρας


Μεξικάνικο «σενάριο» για Ρέι


Αυτοϊκανοποιήθηκε μέσα σε ζαχαροπλαστείο στη Σπάρτη!


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα


Παπαγεωργόπουλος: Δεν καταχράστηκα ούτε 1 ευρώ από την δημόσια ή την δημοτική περιουσία


«Αστακός» το κέντρο της Θεσσαλονίκης για την ομιλία Τσίπρα


Γκάλοπ MRB: Μπροστά με 8% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


«Έπεσε» ξύλο στο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς - Εξωσχολικοί εναντίον μαθητών


Τους έπιασαν στα «πράσα» με 21 κιλά κάνναβης στη Θεσσαλονίκη


Δολοφονία φοιτήτριας στην Ρόδο: Τι δείχνουν τα αποτυπώματα


Γκάλοπ Alco για OPEN: Μπροστά με 6,2% η ΝΔ


Νέα τραγωδία στην Εγνατία Οδό - Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες


«Ευαγγελισμός»: Δεν υπάρχουν σημάδια βιασμού του 19χρονου


Αυτά εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη (pics)


Θεσσαλονίκη: Ποιες περιοχές μένουν χωρίς νερό μέχρι τις 17:30


«Πάγκοι» πώλησης ναρκωτικών & φοιτητικά δωμάτια-αποθήκες μέσα στο ΑΠΘ


Γαλλία: 350 αστυνομικοί «κυνηγούν» τον 29χρονο που σκόρπισε το θάνατο


Ζάεφ: Είμαι Μακεδόνας μιλώ μακεδονικά και είναι δικαίωμά μου


Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν ομήρους 17 παράτυπους μετανάστες


Θεσσαλονίκη: Έβγαλε καραμπίνα για μία θέση πάρκινγκ!


Θεσσαλονίκη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση - 40 συλλήψεις, 100 προσαγωγές


ΟΑΣΘ: Διαψεύδει για ρατσιστικές συμπεριφορές οδηγών - Το κείμενο «προβοκάτσια» (pic)


Τοξικομανής επιτέθηκε σε φοιτήτρια μέσα στο ΑΠΘ!


Ξυλοκόπησαν τον 19χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της νεαρής στη Ρόδο (vid)


Αθλητές, καθηγητές και φοιτητές κάνουν λόγο για υποβάθμιση των ΤΕΦΑΑ


Σύλληψη μετά από κινηματογραφική καταδίωξη έξω από τη Θεσσαλονίκη


Συμμορία Ρομά «ρήμαζε» σπίτια σε Θεσσαλονίκη - Σέρρες


«Όχι» του Συμβουλίου Εφετών για αποφυλάκιση του Ξηρού


Τραγωδία στην Επανομή - Καταπλακώθηκε από φοίνικα και κατέληξε


Έκρηξη από γκαζάκια σε Ιερό Ναό στη Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση δύο φορτηγών - Ένας νεκρός


Κοινωνικό Μέρισμα: Άνοιξε, αλλά υπολειτουργεί η πλατφόρμα


Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση τριών ετών με αναστολή στον 33χρονο που ξυλοκόπησε τον ντελιβερά


Ρόδος: «Χαμός» με τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία της 21χρονης


Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 11 από τους 15 συλληφθέντες


Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε από τον 5ο όροφο, αλλά σώθηκε


Συγκλονίζουν οι ανακοινώσεις του Λιμενικού για τη δολοφονία της 21χρονης στη Ρόδο


Εικόνες ντροπής στο ΑΠΘ, μετά τα επεισόδια της Πέμπτης


15 συλλήψεις για τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Σκηνικό «πολέμου» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (pics)


Θεσσαλονίκη: Νέα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο με μολότοφ έξω από το ΑΠΘ


Εγκληματική οργάνωση άρπαζε χρηματοκιβώτια από εταιρείες στη Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη: Πότε ξεκινάει το εορταστικό ωράριο


Πετροπόλεμος, μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (pics)


Οικογενειακή συμμορία διακίνησης ηρωίνης στη Θεσσαλονίκη!


Θεσσαλονίκη: Πτώμα άνδρα ανασύρθηκε από το Θερμαϊκό


Θεσσαλονίκη: «Γυαλιά - καρφιά» το μαγαζί του εργοδότη που ξυλοκόπησε ντελιβερά


Συγκεντρώσεις, πορείες και κλειστοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η περιγραφή του ντελιβέρα που δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό (vid)


Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Πέμπτη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Συμμορία «ρήμαζε» σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα


Φαβορί η Νοτοπούλου για το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Θεσσαλονίκης


Θεσσαλονίκη: Διανομέας φαγητού καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τον πρώην εργοδότη του


Έγινε viral: Περισσότερα από 2.000.000 «Όνειρα» για τη Λένα Ζευγαρά


Ο Ζάεφ μίλησε για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα!


Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το φρικτό έγκλημα στη Ρόδο


Θεσσαλονίκη: Χτύπησε και εγκατέλειψε μοτοσικλετιστή βαριά τραυματισμένο


Θεσσαλονίκη: 500 τόνοι σκουπιδιών «πνίγουν» την πόλη


Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Πέμπτη


Βίντεο ντοκουμέντο του OPEN: Μέρα-νύχτα πουλάνε ναρκωτικά στο ΑΠΘ


Ανατροπή στο κύκλωμα χρυσού - Πώς μένει ελεύθερος ο Ριχάρδος


Λαγκαδάς: Εμπρησμός και βανδαλισμοί στο Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο