Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το δεύτερο μέρος της 3ης αγωνιστικής

Η αναφορά της Λιγκας στις αναμετρήσεις σε Πηγάδια, Νέα Σμύρνη, ΟΑΚΑ και «Κλ. Βικελίδης»

Αντώνης Τσακαλέας

Το δεύτερο μέρος της 3ης αγωνιστικής

Με τις τέσσερις αναμετρήσεις που γίνονται σήμερα, ολοκληρώνεται η 3η αγωνιστική. Η Super League παρουσίασε τις προαναγγελίες των αναμετρήσεων…

ΞΑΝΘΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δύο από τις πιο πετυχημένες ομάδες της περιφέρειας τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται αντίπαλες, έχοντας κάνει εκ διαμέτρου αντίθετο ξεκίνημα στη σεζόν. Το μόνο κοινό τους είναι ότι ξεκίνησαν με νέο προπονητή, Ισπανό και οι δύο, αλλά ο Κίκο Ραμίρεθ της Ξάνθης είναι και 15 χρόνια μεγαλύτερος του Μπόρχα Χιμένεθ.

Η Ξάνθη με δύο νίκες, εκτός έδρας μάλιστα και τις δύο, με ΑΕΚ και Παναιτωλικό, δείχνει ότι αν και έχει ανανεωθεί, μπορεί να παίρνει αποτελέσματα. Το εντυπωσιακό είναι ότι όσες νίκες έκανε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, είχε στα 22 τελευταία της περασμένης σεζόν. Μάλιστα στην έδρα της νίκησε μόνο τον ουραγό Απόλλωνα στα έξι τελευταία παιχνίδια του προηγούμενου πρωταθλήματος.

Ο Αστέρας Τρίπολης άφησε και αυτός μια δύσκολη σεζόν πίσω, για να ξεκινήσει με δύο ήττες, μια με πέναλτι στο Νέο Φάληρο και μια στην Τρίπολη από την ΑΕΚ στο 90’.

Έκανε μόλις δύο νίκες στα 11 τελευταία καταφέρνοντας να μείνει στο τέλος στην κατηγορία.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει αντιμετωπίσει την Ξάνθη 24 φορές και την έχει νικήσει μόνο τρεις! Όσες έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό και όσες τον Παναθηναϊκό! Μάλιστα με την ΑΕΚ έχει επτά νίκες και με τον ΠΑΟΚ 11!

Οι δύο τελευταίες φορές που ο Αστέρας νίκησε την Ξάνθη, ήταν το 2014, στις 8 Μαρτίου στην Ξάνθη 1-0 και στις 21 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους στην Τρίπολη. Από τότε σε εννέα αγώνες έχουμε επτά ισοπαλίες και δύο νίκες της Ξάνθης.

Στην έδρα της μάλιστα στα τελευταία οκτώ η ακριτική ομάδα έχει μια μόλις νίκη και δύο ήττες! Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία έχουν τελειώσει 0-0!

Μια πρόσφατη κακή παράδοση έχει να διαχειριστεί πάντως η Ξάνθη. Και τα πέντε τελευταία χρόνια δεν μπορεί να κερδίσει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της. Για τελευταία φορά το έκανε  το 2013, 1-0 τον Πανθρακικό τότε. Τα τελευταία 11 χρόνια μόλις δύο φορές το κατάφερε!

Η ιστορία
Νίκες Ξάνθης: 7
Ισοπαλίες: 14
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 3

Με γηπεδούχο την Ξάνθη
Νίκες Ξάνθης: 4
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2

Πέρσι
09.03.2019: Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 0-0
(στο 81’ 2η κίτρινη Μπελόκ του Αστέρα Τρίπολης)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ

Τον περασμένο Απρίλιο ο Πανιώνιος και η ΑΕΛ ακόμα ανησυχούσαν για την παραμονή τους στη Super League και το παιχνίδι τους στη Νέα Σμύρνη ήταν κρίσιμο. Ειδικά για την ΑΕΛ, που είχε δύσκολο πρόγραμμα στα τρία τελευταία. Ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 με ένα γρήγορο γκολ και ανάσανε, ενώ η ΑΕΛ σώθηκε χάρη στους βαθμούς που πήρε αμέσως μετά, από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ο Πανιώνιος συνέχισε ένα σερί τεσσάρων νικών γηπεδούχος με αντίπαλο την ΑΕΛ για όλες τις διοργανώσεις, έχοντας τώρα κερδίσει ακριβώς τα μισά, 14, από όσα την υποδέχτηκε. Η ΑΕΛ έχει κάνει μόλις μια νίκη στην Νέα Σμύρνη τα τελευταία 31 χρόνια, τον Απρίλιο του 2010, που μάλιστα την κράτησε στην κατηγορία.

Στον πάγκο του Πανιωνίου κάνει ντεμπούτο ο Νικόδημος Παπαβασιλείου. Είναι ο πρώτος Κύπριος προπονητής που θα βρεθεί στον πάγκο ομάδας της Ελλάδας, αν εξαιρέσουμε τους υπηρεσιακούς Δώρο Κλεοβούλου και Γιώργο Παντζιαρά.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε πρωτάθλημα με δύο ήττες μετά από 20 χρόνια, όταν είχε χάσει από Πανηλειακό κα Ολυμπιακό. Έχασε στην έδρα του από το Βόλο, αφού ήταν αήττητος από ομάδα της περιφέρειας για 12 αγώνες, όπου μετρούσε οκτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Η ΑΕΛ πήρε ισοπαλία στη δύσκολη έδρα του Ατρομήτου και αφού έχασε από τον Ολυμπιακό στην έδρα της, έρχεται πάλι στην Αθήνα και τη Νέα Σμύρνη, όπου έχει κάνει τη μοναδική ήττα στα πέντε τελευταία της εκτός έδρας. Στον πάγκο της η ΑΕΛ έχει το Μιχάλη Γρηγορίου, που εργάστηκε στον Πανιώνιο τη σεζόν 2017-18

Νίκες Πανιωνίου: 18
Ισοπαλίες: 17
Νίκες ΑΕΛ: 21

Με γηπεδούχο τον Πανιώνιο
Νίκες Πανιωνίου: 14
Ισοπαλίες: 10
Νίκες ΑΕΛ: 4

Πέρσι
06.04.2019: Πανιώνιος – ΑΕΛ 1-0
(17΄σουτ Μακσίμοβιτς)

ΑΕΚ-ΛΑΜΙΑ

Μετά τη νίκη, έστω και στο τέλος, στην Τρίπολη, η ΑΕΚ επιστρέφει στο «Σπύρος Λούης», όπου η πρεμιέρα αφήνει ακόμα οδυνηρά συναισθήματα, αν και έχουν περάσει τρεις εβδομάδες. Πλέον ο υπηρεσιακός της Τρίπολης Νίκος Κωστένογλου, είναι τώρα ο τακτικός της προπονητής. Η ήττα από την Ξάνθη, που έφερε και αλλαγές, θα πρέπει να καλυφθεί και αυτό σημαίνει ότι η νίκη επί της Λαμίας είναι απαιτητή.

Η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία επίσημα παιχνίδια στην έδρα της, μετά τον πρώτο ημιτελικό με τη Λαμία στις 3 Απριλίου. Αντίθετα έχει κερδίσει και τα πέντε τελευταία εκτός έδρας, μετά το 2-2 στη Λαμία στις 14 Απριλίου.

Η Λαμία ξεκίνησε με δύο παιχνίδια στην έδρα της, όπου αφού προηγήθηκε μια φορά του Παναθηναϊκού και δύο του Ατρομήτου, ισοφαρίστηκε ισάριθμες και έμεινε σε ισοπαλίες 1-1 και 2-2 αντίστοιχα. Η περσινή  της πορεία, μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου αποκλείστηκε από την ΑΕΚ, και η 7η θέση στο πρωτάθλημα ακόμα προκαλούν αίσθηση, αλλά νέα πρόσωπα και νέοι στόχοι είναι πλέον μπροστά.

Η ΑΕΚ είναι αήττητη στα τέσσερα παιχνίδια στην ιστορία των δύο ομάδων για τη Super League, και στις εννέα συνολικά συναντήσεις τους, μετά τη νίκη πρόκριση της Λαμίας το 1984 για το Κύπελλο. Από το 2016 που έπαιξαν και πάλι, η ΑΕΚ έχει επτά νίκες και δύο ισοπαλίες. Στην έδρα της έχει έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες, δύο για το πρωτάθλημα και τέσσερις για το Κύπελλο.

Ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 3
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Λαμίας: 0

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 2
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Λαμίας: 0

Πέρσι
08.12.2018: ΑΕΚ – Λαμία 2-0
(13’ σουτ Πόνσε, 47’ αυτογκόλ Αναστασιάδης)

ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Άρης παρουσίασε δυνατή έδρα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν. Από τότε που μπήκε το 2019 έχει κερδίσει έξι και έχει χάσει μόνο ένα, αυτό από τον Ατρόμητο, από τα εννέα παιχνίδια του στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ισοπαλία στη Λαμία για να ακολουθήσει η ήττα από τον ΟΦΗ εντός έδρας.

Στα χρόνια της Super League μόνο δύο φορές ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει στα δύο πρώτα παιχνίδια του. Και οι δύο είναι στις τρεις τελευταίες σεζόν. Το 2017 και το 2019. Ενδιάμεσα, πέρσι δηλαδή, ξεκίνησε με πέντε νίκες.

Πέρσι ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με πέναλτι στο τέλος του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», φεύγοντας για έβδομη φορά αήττητος στις εννέα τελευταίες επισκέψεις του στον Άρη. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία μεταξύ  τους, ενώ έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία επτά.

Ο Απόστολος Τερζής θα είναι υπηρεσιακός προπονητής του Άρη για δεύτερη φορά. Κάθισε στον πάγκο του και στη Ριζούπολη τον περασμένο Νοέμβρη, όταν απολύθηκε ο Πάκο Ερέρα και πριν αναλάβει ο Σάββας Παντελίδης.

Ο Άρης είχε νικήσει 2-1 τον Απόλλωνα. Ο Τερζής σαν ποδοσφαιριστής αντιμετώπισε μια φορά τον Παναθηναϊκό, πριν από 25 χρόνια σε ένα καθόλου ευχάριστο παιχνίδι. Με τη φανέλα της Δόξας Δράμας αγωνίστηκε στις 27 Μαρτίου 1994 στο «Σπύρος Λούης» και η ομάδα του έχασε με 8-0. Το 7ο είχε βάλει ο Γιώργος Δώνης, που θα είναι στον αντίπαλο πάγκο.

Ιστορία
Νίκες Άρη: 22
Ισοπαλίες: 26
Νίκες Παναθηναϊκού: 62

Με γηπεδούχο τον Άρη
Νίκες Άρη: 18
Ισοπαλίες: 17
Νίκες Παναθηναϊκού: 20

Πέρσι
02.12.2018: Άρης – Παναθηναϊκός 1-1
(15’ πέναλτι Γιουνές – 90’ πέναλτι Χατζηγιοβάννης. Στο 6’ Διούδης απέκρουσε πέναλτι του Γκάμα)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγωνιστική που μπορεί να κρίνει πολλά

Δυο…εξάποντα ντέρμπι μεταξύ των τεσσάρων που διεκδικούν το πρωτάθλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό για την δεύτερη αγωνιστική των Play-Off, στην Stoiximan Super League, και σε συνδυασμό με το άλλο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, μπορεί να διαμορφωθεί μια ολόκληρη κατάσταση στη βαθμολογία.

Φυσικά και οι 8 αγωνιστικές που θα απομένουν το βράδυ της Κυριακής, είναι πολλές, ωστόσο ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτής της δεύτερης στροφής, μπορεί να έχουμε συγκεκριμένες συνθήκες.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στην «OPAP Arena», οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν στο -8 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Διαφορά που είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί στη συνέχεια, επομένως ο Ολυμπιακός πιθανότατα να μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Άλλωστε, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν και τα προημιτελικά της Ευρώπης. Από δυο πολύ απαιτητικά και υψηλής έντασης παιχνίδια, που δεν θα έχουν οι άλλοι.

Ως προς την Κυριακή που έρχεται ωστόσο, για να μην προτρέχουμε, φυσικά και θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ. Τα δυο αυτά παιχνίδια είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ο ΠΑΟΚ θέλει πάση θυσία τη νίκη, σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τη Μπριζ, ούτως ώστε παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι το φινάλε της σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα τελευταία δευτερόλεπτα που τον πλήγωσαν

Ο Δικέφαλος στερήθηκε δις τον θρίαμβο στις τελευταίες στιγμές στη «Λεωφόρο»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για τη δεύτερη αγωνιστική των Play-Off.

Σε ένα γήπεδο που πληγώθηκε δυο φορές φέτος στις καθυστερήσεις, εκεί όπου στερήθηκε τον θρίαμβο για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αρχικά, για την 7η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα (1-2) μέχρι το φινάλε και τον Γερεμέγεφ να σκοράρει στην τελευταία φάση.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου. Ο Δικέφαλος του Βορρά, με την πλάτη στον τοίχο, έπρεπε να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα. Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική και ολοκληρωτική εμφάνιση, για 120 λεπτά, κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 και να έχει στα χέρια του σκορ πρόκρισης.

Ο τραυματισμός του Μπάμπα, διάσειση στο κεφάλι που έστειλε τον Γκανέζο στο νοσοκομείο, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να παίξει με 10 παίκτες για τα τελευταία λεπτά της παράτασης και εκεί ο Λημνιός, πάλι στην τελευταία φάση, μείωσε σε 1-2 και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι. Τα όσα απίστευτα συνέβησαν στη «ρώσικη ρουλέτα», έδωσαν την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να πληγώνεται και πάλι στα...χασομέρια.

Σαν κάτι να χρωστάει η ποδοσφαιρική μοίρα στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου στο συγκεκριμένο γήπεδο. Κάτι που «καίγεται» να πάρει την ερχόμενη Κυριακή, για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ