Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάλεψε όσο μπορούσε κόντρα στο μεγαθήριο

Με την Τσέλσι να κάνει επίδειξη ποιότητας και τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να βρει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι το παιχνίδι κρίθηκε στο γρήγορο γκολ του Γουίλιαν και έμεινε στο 0-1. Δεν δόθηκε πέναλτι στο τέλος του ημιχρόνου.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Πάλεψε όσο μπορούσε κόντρα στο μεγαθήριο

Επιμέλεια: Ηλίας Καπράλος

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την Τσέλσι για την πρώτη αγωνιστική του Europa League και οι Άγγλοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους. Με μία 11άδα που θύμιζε Μουντιάλ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της φάση στο παιχνίδι με τον Γουίλιαν. Ο Βιεϊρίνια προσπάθησε να βγει πρώτος στην μπάλα, το κατάλαβε ο Μπάρκλεϊ και έτσι πήρε τον διάδρομο και δημιούργησε ανισορροπία στην άμυνα του Δικεφάλου. Την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Γουίλιαν και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Πασχαλάκη για τον 0-1 στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Τσέλσι δείχνοντας ότι θέλει να καθαρίσει το ματς πίεσε κι άλλο τον ΠΑΟΚ στον άξονα και με τους Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ να δίνουν τον ρυθμό, αλλά και τον Μοράτα στην κορυφή της επίθεσης είχε άλλες 5 τελικές πριν το ημίωρο στην Τούμπα. Από την πλευρά του ο Ισπανός επιθετικός της Τσέλσι δεν τελείωσε ως εκείνο το σημείο καμία φάση στην εστία του Πασχαλάκη δίνοντας την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να παραμείνει στο παιχνίδι, την ίδια ώρα που ο Δικέφαλος είχε να επιδείξει μόνο την κεφαλιά του Βαρέλα σε ένα φάουλ του Πέλκα που πέρασε ψηλά άουτ.

Το παιχνίδι κυλούσε στα ίδια επίπεδα με την υπεροχή της Τσέλσι έως το τέλος του ημιχρόνου όπου η Τσέλσι είχε και πάλι δύο μεγάλες στιγμές και ο ΠΑΟΚ ζητά πέναλτι στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Ο Μάρκος Αλόνσο σε μία αντεπίθεση ποίημα διέσχισε κοντά στα 30 μέτρα και περίμενε την κατάλληλη στιγμή να πασάρει στον Πέδρο. Η μπάλα πέρασε από τους Χατσερίδη, Βαρέλα, Γουίλιαν και Μοράτα για να έρθει ο Ισπανός σε θέση τετ α τετ απέναντι στον Πασχαλάκη και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ να του αρνηθεί το γκολ. Στην αμέσως επόμενη φάση από το κόρνερ η κεφαλιά του Ισπανού Μοράτα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Λίγα λεπτά μετά και μάλιστα στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ σε θέση για γέμισμα από τον Πέλκα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός εκτέλεσε το φάουλ και την φάση μπορεί να την καθάρισε ο Κέπα, αλλά δευτερόλεπτα νωρίτερα την καθάρισε και ο Μαγιένκο. Σε ένα τράβηγμα του Μπάρκλεϊ πάνω στον Μαουρίτσιο, αντίστοιχο σε εκείνο του Βαρέλα στον αγώνα με την Μπενφίκα και πάλι στην Τούμπα, ο Ισπανός ρέφερι δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και έτσι το ημίχρονο έκλεισε για τον ΠΑΟΚ και την Τσέλσι με το σκορ στο 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές. Εκεί ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και η αλήθεια είναι ότι η εικόνα ήταν πολύ καλύτερη από το πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά η Τσέλσι βρήκε και πάλι δύο μεγάλες φάσεις μέχρι το 60′ με τους Γουίλιαν και Μάρκος Αλόνσο δείχνοντας ότι στο παραμικρό λάθος του ΠΑΟΚ μπορεί να βρεθεί με το σωστό τρανζίσιον στην μικρή περιοχή του Πασχαλάκη. Στη μία φάση ο Γουίλιαν αστόχησε από το σημείο του πέναλτι και στη δεύτερη ο Μάρκος Αλόνσο είδε το τάκλιν του Χατσερίδη να σταματά την προσπάθεια του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Μαουρίσιο Σάρι προχώρησαν σε δύο αλλαγές με τους Πρίγιοβιτς και Ουάρντα να μπαίνουν στις θέσεις των Πέλκα και Σάκχοφ, αλλά και τους Φάμπρεγκας και Αθπιλικουέτα να περνούν στις θέσεις των Μάρκος Αλόνσο και Ζορζίνιο. Εκεί ο Πέδρο είχε και πάλι μία καλή ευκαιρία με τον Πασχαλάκη και πάλι να του αρνείται το γκολ με μία εξαιρετική επέμβαση.

Από εκεί μετά ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα. Σταμάτησε να είναι συνεχώς πίσω από την μπάλα και η είσοδος του Πρίγιοβιτς του έδωσε την επιθετική φιγούρα που θα μπορούσε να απασχολήσει του αμυντικούς της αγγλικής ομάδας. Κάποιες επιθέσεις του ΠΑΟΚ που κόλλησαν στην τελική πάσα, αλλά και κάποιες λάθος αποφάσεις των παικτών στέρησαν τον ΠΑΟΚ από μία μεγάλη φάση και ειδικότερα στη φάση του Μπίσεσβαρ. Εκεί ο Ολλανδός θα μπορούσε να πασάρει μέσα σε μία γεμάτη από παίκτες περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά επέλεξε το σουτ.

Στο τέλος η Τσέλσι θα μπορούσε να βρει και άλλο γκολ, αλλά από την μία επεμβάσεις του Πασχαλάκη και από την άλλη η αστοχία των Μοράτα και Ζιρού κράτησαν το σκορ στο 0-1 και πλέον όλος ο ΠΑΟΚ περιμένει με αγωνία το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Θυμηθείτε την αναμέτρηση και τις κυριότερες στιγμές της μέσα από το live blogging του PAOK24.

*Οι χρήστες συσκευών με λογισμικό Android κάνετε κλικ ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέσμευση Μητσοτάκη: «Θα τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί»

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την οπαδική βία και την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την σύλληψη δεκάδων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στο «καρκίνωμα της οπαδικής βίας και στα παρακλάδια της».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα που δρομολογείται ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Εννοούμε αυτά που λέμε. Κάποιες φορές υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα.

Διεξήχθη μια εμπεριστατωμένη έρευνα με απόλυτη εχεμύθεια, πράγμα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί, δεν είναι δουλειά μου αυτό.

Δείξαμε ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση και με το παραπάνω. Θυμάστε την κριτική που δεχτήκαμε για τα κλειστά γήπεδα.

Η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα δεν έχει καμία σχέση με πέρσι και πρόπερσι.

Όμως, το αυγό του φιδιού καραδοκεί, αλλά με αποφασιστικότητα θα τιμωρήσουμε όποιον πρέπει.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια της».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην αφετηρία για Τούμπα με ένα πρόβλημα

Ξεκίνησε την προετοιμασία της και η ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως και ο ΠΑΟΚ, έτσι και η ΑΕΚ έπιασε δουλειά για τη μάχη των Δικεφάλων το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, καθώς όσοι έπαιξαν με το τριφύλλι έκαναν αποφόρτιση και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Μοναδικός απών ο Αρόλντ Μουκουντί που συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα, ο οποίος είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έπιασε δουλειά για ΑΕΚ

Αφήνει πίσω του το ματς με την Λαμία ο ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αφήνοντας πίσω του την γκέλα που τον πληγώνει βαθμολογικά κόντρα στη Λαμία, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την προετοιμασία για του για το κομβικό εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 στην Τούμπα.

Οι παίκτες που βρέθηκαν στην αρχική 11αδα κόντρα στη Λαμία, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης στο γήπεδο, την πισίνα και το γυμναστήριο.

Οι υπόλοιποι δούλεψαν στο γήπεδο στο τακτικό κομμάτι, ενώ διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα.

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

Την Παρασκευή (26.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ