Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με τον Ζάμπα να είναι σε υψηλό επίπεδο

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κοντράρει την Τσέλσι και έχασε με 0-1 με πολλούς παίκτες να είναι σε μέτρια μέρα και τον Λέο Ζαμπά να δείχνει ότι μπορεί να παίξει κόντρα σε κάθε αντίπαλο.

Ηλίας Καπράλος

Με τον Ζάμπα να είναι σε υψηλό επίπεδο

Εκτός του Λέο Ζαμπά σε καλή μέρα ήταν και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που κράτησε την Τσέλσι στο ένα γκολ με δύο μεγάλες επεμβάσεις.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης: Στο γκολ σίγουρα δεν φέρει ευθύνη, όπως σημειώνεται και το γεγονός των 2 πολύ καλών επεμβάσεων στα σουτ των Πέδρο. Μελανό του σημείο ότι είχε δύο κακές εξόδους στο πρώτο ημίχρονο που ευτυχώς δεν τον στοίχισαν.

Τόσκα: Ο Ρουμάνος είχε το πρώτο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Φάνηκε αυτό στα πρώτα λεπτά που μπήκε κρύος, αλλά μετά βρήκε τα πατήματα του. Δεν εκτέθηκε παρά μόνο μία στιγμή σε αντεπίθεση του Πέδρο, αλλά γενικά έδειξε ότι ο ΠΑΟΚ έχει έναν καθαρό αριστερό μπακ που μπορεί να προσφέρει ανά πάσα στιγμή.

Βαρέλα: Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ περνά ένα κακό φεγγάρι από τον αγώνα με την Μπενφίκα και μετά. Ο Βαρέλα έχασε πάρα πολλές μονομαχίες στον αέρα από Μοράτα και Ζιρού, αλλά και αυτός είδε ότι όποιες μονομαχίες έχασε δεν στοίχισαν στον ΠΑΟΚ κάποιο γκολ όπως σε εκείνο τον αγώνα με την Μπενφίκα. Πρέπει άμεσα να βρει τα πατήματά του την ώρα που έρχονται αγώνες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Χατσερίδης: Ο ομογενής αμυντικός δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, αλλά και αυτός με την πάροδο του χρόνου έδειξε την εμπειρία του και είχε σωστές επεμβάσεις και κυρίως σωστές τοποθετήσεις μέσα στην περιοχή. Φαίνεται ότι αργά κορμιά όπως ο Μοράτα μέσα στην περιοχή μπορεί να τα αντιμετωπίσει, ενώ το μοναδικό του πρόβλημα παραμένει το ανοιχτό γήπεδο και η χαρακτηριστική φάση του Μοράτα που του έφυγε στην πλάτη του.

Βιεϊρίνια: Δεν είναι πλάγιος μπακ και μερικές φορές φαίνεται. Όταν παίζει σε αυτή τη θέση το κάνει για να δώσει περισσότερες επιλογές στην επίθεση και στο γκολ της Τσέλσι προσπάθησε να προλάβει τον αντίπαλο του και κατέληξε να χάσει την φάση. Από εκεί μετά προσπάθησε περισσότερο και του βγήκαν αρκετά πράγματα. Θέλει να προσφέρει περισσότερα, αλλά σήμερα έπρεπε να είχε το μυαλό του κυρίως στην κάλυψη του Γουίλιαν και του Μάρκος Αλόνσο.

Βέρνμπλουμ: Πρώτο 90λεπτο για τον Σουηδό άσο. Προσπάθησε να δώσει νεύρο και μερικά μαρκαρίσματα που έλειψαν από τον άξονα του ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά του λείπει η φρεσκάδα και τη ένταση που χρειάζεται στη θέση του αμυντικού μέσο. Στα δύο λάθη που έκανε σήμερα έτρεξε πρώτος να τα διορθώσει και δείχνει και αυτός ότι είναι σε διάθεση να παραμείνει βασικός στην 11άδα του ΠΑΟΚ.

Μαουρίσιο: Δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο επιθετικό κομμάτι. Η πίεση της Τσέλσι τον έσβησε οργανωτικά και έτσι προσπάθησε περισσότερο να αλλοιώσει τις επιθέσεις των αντιπάλων. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερος και δικαίως έμεινε στο παιχνίδι, μιας και δεν ήταν ο χειρότερος του κέντρου.

Σάκχοφ: Δεν ήταν στη μέρα και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Άγγλων. Ο Ουκρανός μέσος δεν έκοψε κανέναν αντίπαλό του και κυρίως δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα σε κανένα σημείο όσο αγωνίστηκε. Θα μπορούσε να είχε αντικατασταθεί και νωρίτερα.

Ελ Καντουρί: Τακτικά ήταν καλός και σωστός ειδικότερα πάνω στον Ζαπακόστα που δεν ανέβηκε ούτε μπόρεσε να πατήσει περιοχή όσο ο Μάρκος Αλόνσο από την άλλη πλευρά. Είχε διάθεση, αλλά η επιλογή του ΠΑΟΚ να παίξει κατά κύριο λόγο με τον Ζαμπά δεν μπόρεσε να του δώσει την ευκαιρία για κάτι καλύτερο. Ικανοποιητική η απόδοσή του χωρίς φυσικά όπως και πολλοί συμπαίκτες του να είναι στους διακριθέντες.

Ζαμπά: Με διαφορά ότι καλύτερο είχε ο ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πίεσε ψηλά είχε όλες τις καλές στιγμές του ΠΑΟΚ στο επιθετικό του κομμάτι και έδειξε ότι είναι από τους λίγους που έχουν τα σωματικά προσόντα να κοντράρουν τέτοιους αντιπάλους.

Πέλκας: Ο ρόλος του “false 9” μπορεί να έδωσε στον ΠΑΟΚ μία έξτρα πίεση, αλλά πρώτον δεν του βγήκε και δεύτερο χαλάει όλα τα καλά στοιχεία του Πέλκα που είναι αυτός που φέρνει υπεραριθμία στην περιοχή της αντίπαλης ομάδας. Όλο το σχέδιο του Λουτσέσκου με τον Πέλκα σε αυτή τη θέση χάλασε από το γκολ του Γουίλιαν και έτσι χάλασε και την όποια προσπάθεια μπορούσε να κάνει.

Ουάρντα: Είναι παίκτης για χώρους και φυσικά δεν τους βρήκε σήμερα. Διάθεση τρεξίματα και τρέλα, αλλά με έναν τέτοιο αντίπαλο δεν φτάνει αυτό. Φυσικά και πιστώνεται μία ικανοποιητική εμφάνιση, αλλά πρέπει να βρει διάρκεια στην απόδοσή του.

Πρίγιοβιτς: Η φιγούρα του στην επίθεση δίνει πάντα δύναμη στους συμπαίκτες του και φυσικά απασχολεί πάντα έναν ή και δύο αμυντικούς από την αντίπαλη ομάδα. Μπήκε και ο ΠΑΟΚ πάτησε στην περιοχή δύο φορές που ίσως ήταν και οι μοναδικές μέσα στο παιχνίδι. Ήταν πλήγμα η απουσία του από το αρχικό σχήμα ειδικότερα από την στιγμή που δεν μπόρεσε να εξελιχθεί το πλάνο του προπονητή του Δικεφάλου.

Μπίσεσβαρ: Ο Ολλανδός αγωνίστηκε στα τελευταία δέκα λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί για την απόδοσή του παρά μονό να τονιστεί ότι έδειξε την γνωστή του διάθεση για να δημιουργήσει και ότι είχε μία από τις ελάχιστες τελικές του Δικεφάλου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καταστρώνει τα πλάνα του ο Λουτσέσκου

Στην τελική ευθεία με την τακτική στο επίκεντρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει του παιχνιδιού της Κυριακής με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (26.04) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής και στο υπόλοιπο μέρος του προγράμματος έγινε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα.

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

Οι «ασπρόμαυροι» θα προπονηθούν το απόγευμα της Κυριακής στις 17:30 στη Νέα Μεσημβρία, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να καταστρώνει τα τελικά του πλάνα και να ανακοινώνει την αποστολή για το ματς με την Ένωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ