Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν ήταν… καθαρή η περσινή σεζόν, είδωλο για την Θεσσαλονίκη ο Λουτσέσκου»

O ΠΑΟΚ κέρδισε ξανά την ΑΕΚ και η επικράτηση του στο ντέρμπι έχει αντίκτυπο και στη Ρουμανία, την πατρίδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Attackερ

«Δεν ήταν… καθαρή η περσινή σεζόν, είδωλο για την Θεσσαλονίκη ο Λουτσέσκου»

Ο γυμναστής του Δικεφάλου, Ματέο Σπαταφόρα, κλήθηκε να σχολιάσει όσα βίωσε την περσινή σεζόν, ξεκαθαρίζοντας ότι η περσινή κλοπή κατά του ΠΑΟΚ ήταν κάτι που τον σόκαρε.

Παράλληλα μίλησε και για παίκτες του Δικεφάλου, αλλά και για την πορεία του Ραζβάν Λουτσέσκου στην ομάδα.

Αναλυτικά:

– Πώς είναι η ζωή σας στην Ελλάδα;

Είναι αρκετά καλή. Η Θεσσαλονίκη είναι μια χαοτική πόλη αλλά επίσης έχει όμορφα μέρη που μπορείς να πας με την οικογένειά σου. Μου άρεσε το Βουκουρέστι αλλά και εδώ έχει πολλά πράγματα να κάνεις. Μπορείς να πας στην θάλασσα αλλά ο χειμώνας είναι έτσι και έτσι.

– Είχατε μια καλή σεζόν με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Πως διαχειριστήκατε την «τρέλα» στο τέλος;

Δεν περιμέναμε αυτό το τέλος στο πρωτάθλημα. Ήμουν σίγουρος πως θα το κατακτούσαμε, δεν ήταν εύκολο για εμάς. Δεν περιμέναμε πως θα χάσουμε το πρωτάθλημα εκτός αγωνιστικού χώρου. Ήμασταν κυρίαρχοι καθ΄όλη την διάρκεια της χρονιάς. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα.

– Πώς ζήσατε όλη αυτήν πίεση;

Ήταν άσχημο γιατί πιστεύαμε ότι κερδίσαμε το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και τερματίσαμε στην δεύτερη θέση χωρίς να καταλάβουμε το γιατί… Την ΑΕΚ την κερδίσαμε και με τον Ολυμπιακό δεν μας άφησαν να παίξουμε σε μια περίοδο που ήμασταν πολύ φορμαρισμένοι σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας. Αυτά τα ματς ήταν στην έδρα μας και όλοι γνώριζαν πως θα τελειώσει. Μετά από αυτά τα γεγονότα, καταλήξαμε στην δεύτερη θέση τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρώτο.

– Νιώσατε ότι υπήρχε κάτι εναντίον του ΠΑΟΚ;

Αυτό σκέφτηκα και εγώ γιατί έγιναν πολλά πράγματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να παίρνει κανείς τέτοιες αποφάσεις εναντίον μιας ομάδας που ξεκίνησε την σεζόν με -2 βαθμούς. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Μας τιμώρησαν ήδη μια φορά, χάσαμε το πρωτάθλημα και φέτος ξεκινήσαμε πάλι με -2. Δεν γνωρίζω τι υπάρχει στο κεφάλι τους αλλά αυτή η χρονιά έδειξε σε εμένα πως δεν ήταν… καθαρή.

– Πώς αντέδρασαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ;

Οι οπαδοί μας, μας υποστήριξαν. Στην αρχή δεν ήταν θετικοί με τον Λουτσέσκου. Δεν τον εμπιστεύονταν γιατί προερχόταν από μια μικρότερη ομάδα, από την Ξάνθη. Μετά το ξεκίνημα της ομάδας που άρχισε να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και να έρχονται τα αποτελέσματα, ο Λουτσέσκου έχει γίνει είδωλο για την Θεσσαλονίκη. Όλοι απολογούνται γιατί δεν τον εμπιστεύτηκαν και αυτό ήταν πολύ καλό για τον ίδιο.

– Πώς έχουν προσαρμοστεί στον ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Βαρέλα και ο Αλίν Τόσκα;

Ο Βαρέλα ήταν ήδη ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Είναι ένας φανταστικός παίκτης και την περσινή σεζόν ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο συγκέντρωσης. Δεν νομίζω να έκανε λάθος σε κάποιο ματς. Ο Τόσκα έχει προσαρμοστεί πολύ καλά, έχει εξελιχθεί σαν παίκτης μετά την εμπειρία του σε Ισπανία και Ιταλία. Ήταν σοβαρό παιδί όταν τον προπονούσα από το παρελθόν ήδη και τώρα έχει γίνει ακόμη πιο ώριμος. Είμαι χαρούμενος γι΄αυτόν και ελπίζω να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Είμαι της άποψης ότι ο Τόσκα είναι ένα κέρδος για τον ΠΑΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ