Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Εμπειρία και σωστή νοοτροπία"

Για αρκετά θέματα μίλησε στο περιθώριο της παρουσίασης του ο Μίκαελ Σκίμπε.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Εμπειρία και σωστή νοοτροπία"

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε μεταξύ άλλων στους εκπροσώπους του Τύπου για το νέο του ξεκίνημα στη “γαλανόλευκη”, για τη φιλοσοφία του αλλά και για το Παγκόσμιο Κύπελλο που ακολουθεί. 

“Είμαι χαρούμενος που είμαι εδω. Είναι τιμή μου να είμαι ο προπονητής της εθνικής ομάδας. Θα προσπαθήσω να κάνω οτι καλύτερο μπορώ και είμαι σίγουρος οτι θα προοδεύσουμε τα επόμενα δυο χρόνια και θα δείξουμε στην Ευρώπη οτι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα απο οτι τα προηγούμενα τρία χρόνια. Απο το 2000 ως το 2004 ήμουν στην εθνική Γερμανίας και εχω την εμπειρία. Θα ήθελα τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα και να νικαμε”, ανέφερε αρχικά ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν έχει μιλήσει με τον Ότο Ρεχάγκελ: “Δεν έχω επικοινωνήσει με τον οτο Ρεχάγκελ, έχω καλή σχέση μαζί του διότι όταν ήμουν στην εθνική ομάδα της Γερμανίας αυτός ήταν στην Ελλάδα. Θα μιλήσω μαζί του μετά τα δυο πρώτα παιχνιδια”.

Για τη συνεργασία του με τον Κώστα Τσάνα: “Εχω μιλήσει με τον Κώστα Τσάνα και έχουμε αναλύσει το έμψυχο δυναμικό της ομάδας γνωρίζω πολλούς απο τους παίκτες πουν παίζουν στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία αλλά και στις μεγάλες ελληνικές ομαδες”.

Για τη νέα αρχή που γίνεται στην Εθνική: “Κανουμε μια νεα αρχή τώρα και πιστεύω οτι όλοι οι παίκτες γνωρίζουν οτι πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους όταν χάνουμε. Τώρα στόχος μας είναι να προκριθούμε στο Μουντιάλ της Ρωσίας και οι παίκτες θα πρέπει να τα δώσουν ολα”. 

Για το τι θα πρέπει να αλλάξει από εδώ και πέρα στην ομάδα: “Θα ήθελα να αλλάξω τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Έχουμε πολύ καλούς αμυντικούς αλλά είχαμε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Θα πρέπει λοιπόν να μάθουμε να παίζουμε καλά στην επιθεση”.

Για τα κριτήρια της επιλογής των παικτών: “Θα ήθελα να έχω παίκτες έμπειρους, οι οποίοι να είναι επίσης σε καλή φόρμα. Ειδικά στα προκριματικά του Εuro και του Μουντιάλ χρειάζεσαι έμπειρους παίκτες με σωστή νοοτροπία. Χρειαζόμαστε μια μίξη και των δυο, εμπειρία και καλή αγωνιστική και φυσική κατάσταση”.

Για το νέο μοντέλο της “γαλανόλευκης”: “Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να έχεις 25_30 παίκτες ως βάση. Δεν είναι θετικό να έχεις πολλούς περισσότερους ποδοσφαιριστές ειδικά όταν έχεις μόνο τρεις-τέσσερις ήμερες να δουλεύεις μαζί τους ανά τρεις μήνες. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι αποτελεσματικό. Εννοείται βεβαία ότι μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί η να υπάρχει κάποιος νεαρός παίκτης ο οποίος θα κάνει ένα ξεπέταγμα τότε σίγουρα θα είμαστε ανοικτοί.  Είμαι χαρούμενος που έχουμε μπροστά μας τα δυο φιλικά και σε αυτά θα είμαι κοντά στην ομάδα θα μείνουμε μαζί με τους παίκτες δέκα ημέρες. Εκεί θα τους δω και θα διαπιστώσω αν μπορώ να εφαρμόσω την τακτική μου”.

Για τη φιλοσοφία του και για το αν είναι εφικτή η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο: “Ναι υπάρχει χρόνος. Έχουμε μπροστά μας αρκετό διάστημα μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι με την Κύπρο, έχουμε τα δυο φιλικά τώρα και τον Ιανουάριο θα πάμε στην Αυστραλία. Νομίζω ότι είναι αρκετός χρόνος για να αρχίσουμε με νίκη κόντρα στην Κύπρο”.

Για τις προηγούμενες ομάδες του: “Θα ήθελα να είχα παραμείνει περισσότερο στους συλλόγους στους οποίους δούλεψα, είναι λογικό αυτό. Τα τελευταία χρονιά δυο φορές έσπασα εγώ το συμβόλαιο μου με τους συλλόγους για να πάω σε άλλους κυρίως λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν. Ίσως ήμουν πολύ ακριβός για αυτούς και γι αυτό αποχωρούσα. Από την άλλη, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναζητούσε τον ιδανικό προπονητή για να οδηγήσει τα επόμενα δυο χρονιά την Εθνική με την προοπτική του Μουντιάλ της Ρωσίας. Επέλεξαν έμενα και νομίζω ότι ο συνδυασμός μας θα φέρει αποτελέσματα. Είδαν τη δική μου εμπειρία και εκτίμησαν ότι μπορώ να προσφέρω”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόκκαλης: «Μακάρι τελικός ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στο ΕCL» (vid)

Ο Πέτρος Κόκκαλης εξέφρασε την ευχή του τηλεοπτικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρος, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ./Προοδευτική συμμαχία και πλέον είναι επικεφαλής του κόμματος «Κόσμος» με τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Action 24» εξέφρασε την ευχή του ο φετινός τελικός του Εuropa Conference League, ο οποίος διεξάγεται στην «Αγιά Σοφιά» να έχει φιναλίστ τον αγαπημένο του Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και οι Νιγηριανοί… περιμένουν τον Εκόνγκ!

Μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το πως έχει η κατάσταση, όσον αφορά την αποζημίωση του ΠΑΟΚ, μετά το σοβαρό τραυματισμό του Γουΐλιαμ Τροστ-Εκόνγκ στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνων Αφρικής με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, ενημερωθήκατε μέσα από το PAOK24.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του, έκαναν τους συμπατριώτες του, να τον… περιμένουν να επιστρέψει στις αρχές Ιουνίου και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Στη Νιγηρία υπάρχει δημοσίευμα που χρησιμοποιεί τις πρόσφατες δηλώσεις του, στις οποίες ανέφερε ότι ο ίδιος πιστεύει πως θα έχει ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό του ως το τέλος της σεζόν, ενώ την επόμενη, θα είναι στο 100%.

Ο συντάκτης σημειώνει ότι στις 5 Ιουνίου, η Νιγηρία αντιμετωπίζει τη Νότια Αφρική και στις 8 το Μπενίν και υπάρχει ελπίδα ότι ο Εκόνγκ θα είναι ξανά διαθέσιμος τότε, για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ