Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χαλαρώνει κανείς;

Τα πλέι οφ και η συμφωνία στη λίγκα

Editorial

Χαλαρώνει κανείς;

Τα πλέι οφ ξεκίνησαν και ο ΠΑΟΚ έχασε γρήγορα το πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει. Η εμφάνιση με την ΑΕΚ ήταν κακή και ίσως ανέλπιστη. Συνήθως σε αυτή τη διαδικασία είσαι υποχρεωμένος να ξεχνάς γρήγορα το ένα παιχνίδι και να αφοσιώνεσαι στο επόμενο. Νομίζω όμως ότι στον ΠΑΟΚ πρέπει να σταθούν λίγο παραπάνω σε αυτή την πρώτη ήττα. Όταν μία μεγάλη ομάδα χάνει, πρέπει να προβληματίζεται. Επειδή τα προβλήματα (όπως αυτό του απαράδεκτου ξεκινήματος) είναι συνηθισμένα, στον ΠΑΟΚ πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά το πώς αυτό δεν θα επαναληφθεί.

Το ματς με την ΑΕΚ ήταν κρίσιμο. Χάθηκε η ευκαιρία. Το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο. Είναι εκτός έδρας, στην Αθήνα, σε γήπεδο όπου ο ΠΑΟΚ έχει αρκετές αποτυχίες εδώ και χρόνια.

Ο άλλος «παππάς» και το μεγαλύτερο στοιχείο αποπροσανατολισμού, έχει να κάνει με τα… προβλήματα του Παναθηναϊκού. Αν κάποιος μέσα στην ομάδα του ΠΑΟΚ ασχοληθεί σοβαρά με αυτά, θα κάνει τεράστιο λάθος. Ο Παναθηναϊκός και όποιοι παίκτες του αγωνιστούν θα δώσουν την Τετάρτη έναν τελικό. Έχουν τεράστιο κίνητρο, μια και βαθμολογικά ίσως είναι το τελευταίο τους χαρτί, ενώ απέναντι στον ΠΑΟΚ τους έχουν κάνει τόση πλύση εγκεφάλου που θα μπουν με απίστευτη πώρωση στο γήπεδο. Αφήστε που ξέρουν ότι οι αντίπαλοί τους μπαίνουν σαν κοιμισμένοι και θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν…

Τέλος πάντων ΚΑΝΕΙΣ στον ΠΑΟΚ δεν έχει δικαίωμα να τα παρατήσει. Κανείς δεν γίνεται να αφήσει τον εαυτό του να χαλαρώσει. Απαγορεύεται να εφησυχάσουν. Το κύπελλο δεν έκρινε τη χρονιά.

Αλήθεια τώρα ποιος μέσα στην ομάδα του ΠΑΟΚ, δέχεται να χάσει τα πλέι οφ από τις ομάδες τις οποίες της άφησαν τόσο πίσω στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος;

Ποιος θα δεχθεί να βλέπει αντιπάλους να διεκδικούν την ευκαιρία τους για να πλησιάσουν στους ομίλους του Τσάμπιονς ληγκ.

Μόνο αν ο ΠΑΟΚ μπει στη Λεωφόρο για να παίξει τελικό θα έχει τύχη… Για να δούμε θα το καταλάβουν ή θα επιβαρύνουν τη θέση τους;

Και κάτι τελευταίο…

Αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ «ζηλεύουν» τους παίκτες των άλλων ομάδων, για τους οποίους (οι γύρω-γύρω) πάντα βρίσκουν δικαιολογίες για να αιτιολογήσουν τις αποτυχίες τους, λογικά θα έχουν καταλάβει ότι εδώ η κατάσταση είναι διαφορετική. Καμία δικαιολογία δεν έχουν. Ούτε το κύπελλο, ούτε τα μπουζούκια, ούτε η κούραση, ούτε ο διαιτητής, ούτε ο καιρός, ούτε κανείς…

* Κατά τα άλλα χθες ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να επιτεθεί κατά του ΠΑΟΚ! Βρήκαν τώρα να πουν (και να εκτεθούν πραγματικά) για τη χορηγία της λίγκας. Αλήθεια αυτοί δεν συμφώνησαν να έρθουν στη Θεσσαλονίκη οι Μποροβήλος, Σπανός, Κούγιας για συζητήσεις; Τέλος πάντων αν διαφωνούν αν πάνε στο συμβούλιο και ας βάλουν τη συμφωνία των έξι εκατομμυρίων σε ψηφοφορία… Τολμάνε. Για πηγαίνετε…

Ούτε την ψήφο του Παναθηναϊκού δεν θα βρείτε μαζί με τη δική σας, εσείς του Ολυμπιακού…

Και έχουμε και τους άλλους… Εδώ στη Θεσσαλονίκη! «Γιατί ο Σαββίδης δέχθηκε τον Κούγια και τον Μποροβήλο;» Τι άλλο θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε; Δηλαδή η λίγκα έστειλε εκπροσώπους να μιλήσουν μαζί του για ένα σοβαρό οικονομικό θέμα και ο Σαββίδης έπρεπε να τους πει… «Όχι. Δε μιλάω μαζί σας. Στείλτε μου άλλους…».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κακό παράγινε!

ΠΑΟΚ και clean sheet δεν έχουν… συναντηθεί το τελευταίο δίμηνο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Eπί τοις ουσίας, ειδικά από τη στιγμή που κάθε άλλο παρά καλή είναι η περίοδος που διανύει, ο ΠΑΟΚ έπρεπε χθες να κρατήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα σε μία ομάδα που "μετρούσε" πέντε διαδοχικές ήττες και είχε απολογισμό δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Και όμως. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε ακόμα δυσκολότερο το ήδη δύσκολο έργο του στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος", με την αντίδραση να έρχεται τελικά στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να μην είναι αρκετή!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ "μετράει" πλέον δέκα συνεχόμενα παιχνίδια με "παραβιασμένη" την εστία του, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δύο ματς με τη Λαμία, δηλαδή την ομάδα που στα προηγούμενα 14 για το πρωτάθλημα, είχε βρει μόλις... μία φορά τον δρόμο προς την εστία των "ασπρόμαυρων".

Πιο συγκεκριμένα, το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ χωρίς clean sheet, έχει ως εξής:

7/3 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

10/3 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

14/3 ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1

31/3 Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ 2-3

3/4 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

7/4 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

11/4 Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-1

18/4 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

21/4 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

24/4 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θεωρώ τον ΠΑΟΚ οικογένειά μου, η ΑΕΚ θα πάρει τον τίτλο»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης για την τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος και την Εθνική ομάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή την υποψηφιότητά του στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Τον ΠΑΟΚ τον θεωρώ οικογένειά μου. Και με την ΑΕΚ δέθηκα πολύ για τέσσερα χρόνια. Αλλά προσπαθούσα όπου και αν ήμουν, τόσο στην Μπολόνια, όσο και στη Λέστερ να κάνω την καθημερινότητά που πιο ευχάριστη. Η Premier League είναι μια κατηγορία διαφορετική από τους άλλες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που ερωτηθείς για την κατάληξη της φετινής "μάχης" για τον τίτλο, απάντησε:

«Νομίζω πως μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά η ΑΕΚ έχει προβάδισμα απέναντι στις άλλες ομάδες».

Σε ότι αφορά την Εθνική ομάδα; «Ακούω πολύ συχνά κόσμο να λέει πως πρέπει να πάρουμε το Euro. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί βρισκόμαστε στην Ελλάδα και έχουμε το γνώθι σ' αυτόν. Η επιτυχία για την Ελλάδα είναι να βρίσκεται σε τελικές φάσεις και το τραγικό είναι ότι τον προηγούμενο μήνα που δεν μπορέσαμε να περάσουμε στο Euro» ήταν η απάντησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ