Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ο Σαββίδης είναι το πρόσωπο των δεκαετιών»

Ο τιμ μάνατζερ του τμήματος μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης, μίλησε για τις «μάχες» του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, αποθέωσε τον Ιβάν Σαββίδη αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής του και στην ΚΑΕ, ευχόμενος να είναι ο «Δικέφαλος» άμεσα σε θέση να φέρνει παίκτες όπως ο Βασιλειάδης.

PAOK24

«Ο Σαββίδης είναι το πρόσωπο των δεκαετιών»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ζουρντατζίδη στη ραδιοφωνική εκπομπή του PAOK24 στον Libero 107,4:

Για το πρόγραμμα της ομάδας στις ημέρες αγώνα: Δεν υπάρχει πρωινή τακτική προπόνηση πριν από τους αγώνες, ειδικά όταν τα παιχνίδια είναι στις 7. Είναι επιλογή των παικτών αν θέλουν να σουτάρουν.

Για την κατάσταση της ομάδας ενόψει πλέι οφ: Στην έναρξη των πλέι οφ βρισκόμαστε σε μία καλή κατάσταση. Κάποιες μικροενοχλήσεις ξεπεράστηκαν. Ο Μπρέμερ έρχεται πολύ πιο έτοιμος από την προηγούμενη φορά. Δείχνουμε σε καλή κατάσταση, κάναμε καλές εμφανίσεις στο σύνολο ως ομάδα και αυτό είναι θετικό ενόψει των πλέι οφ που ξεκινάνε.

Το σχόλιο του για την επιλογή (συνήθως) του Μαρκόπουλου να φορμάρει την ομάδα του στο τέλος και πως το πετυχαίνει αυτό: Το να φορμάρει κάποιος μία ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα νομίζω πιο πολύ πηγαίνει στο θέμα μαγείας και προσευχής. Ανάγεται σε άλλες επιστήμες πέραν της προπονητικής. Λόγω προγράμματος. Αυτό θα μπορούσε να το πει κάποιος που θα αγωνιζόταν σε ένα σοβαρό πρωτάθλημα, όπως στο ΝΒΑ ή κάποιο στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα με τις διακοπές 10-15 ημερών όταν θα πρέπει οι ομάδες να είναι στο πικ τους δεν είναι εύκολο. Παρ’ όλα αυτά με την εμπειρία που έχει ο προπονητής μας και ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα, τα καταφέρνει με την προπόνηση που κάνει πριν τα πλέι οφ. Ξέραμε εμείς στους τελευταίους αγώνες που θα τερματίσουμε. Προστατέψαμε και δε φθείραμε παίκτες, δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά. Παίζει ρόλο και ο γυμναστής της ομάδας μαζί με τον προπονητή. Οι παίκτες ακολουθούν ειδικά προγράμματα για να φορμάρονται όταν πρέπει. Επειδή όλοι λίγο πολύ τα ξέρουν όλοι αυτά, όλοι βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση. Άρα το αν θα κερδίσεις ή θα χάσεις θα παίξει ρόλο και η κατάσταση στην οποία θα βρεθείς στο παιχνίδι.

Για την επιλογή του αντιπάλου από τη δική του πλευρά και ένα σχόλιο για το Ρέθυμνο: Και οι τρεις ομάδες είναι καλές και το έδειξαν. Η ΑΕΚ έχει δυνατό ρόστερ, ο Άρης έδειξε σταθερός σε όλη τη χρονιά και το Ρέθυμνο παρά την κάμψη στη μέση της σεζόν τώρα τελευταία φορμαρίστηκε και έβαλε και παίκτες. Εγώ θα ήθελα προσωπικά να παίξουμε με τον Άρη. Μπορεί να βρεθούμε στην επόμενη φάση. Θεωρούμε ότι οι δύο ήττες φέτος από τον Άρη αδικούν την ομάδα μας, αλλά και γιατί θα είχε ενδιαφέρον για τον κόσμο μας.

Για το αν φοβάται την έλλειψη συγκέντρωσης απέναντι στο Ρέθυμνο που για πολλούς μοιάζει ως ο θεωρητικά πιο εύκολος αντίπαλος: Η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ δε μου έχει δώσει δείγματα τέτοια. Δεν υπήρξε στιγμή στη χρονιά που μας έλειψε το κίνητρο ή η σοβαρότητα παρότι παίξαμε και παιχνίδια χωρίς μεγάλο κίνητρο. Τα λάθη που έγιναν σχετίζονταν με τραυματισμούς και κούραση και αυτά μας στοίχισαν, όχι η έλλειψη σοβαρότητας. Η ομάδα θα είναι σοβαρή και αποφασισμένη για αυτή τη σειρά των αγώνων.

Για την κατάσταση του Μπρέμερ: Πολύ έμπειρος παίκτης και ήξερε και από την πρώτη φορά τι θέλει η ομάδα από αυτόν. Μόνο θετικά μπορεί να μας δώσει η παρουσία του Μπρέμερ.

Για τη φυγή και την επιστροφή του Μπρέμερ: Ο Μπρέμερ ήρθε με πολύ χαμηλό μηνιαίο συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ συγκριτικά με την αξία του και τα λεφτά που έπαιρνε. Η επιλογή ήταν πολύ συγκεκριμένη χρονικά για εμάς, του προτείναμε λεφτά που μπορούσαμε και ο παίκτης ήρθε σε συγκεκριμένο διάστημα όταν θα είχαμε και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο. Στον μήνα που κάθισε το παιχνίδι για το οποίο ήρθε δεν έγινε ποτέ και στο τέλος του μήνα βρήκε τετραπλάσιο συμβόλαιο από εμάς. Δεν μπορούμε να τον κατακρίνουμε, το είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι θα φύγει αν βρει καλύτερο συμβόλαιο, το ξέραμε. Παρότι ήταν δύσκολη η χρονική στιγμή που συνέβη αυτό ήταν έντιμη η στάση του. Δεν του κρατάμε κακία γιατί είναι απόλυτα επαγγελματίας. Δεν κρυβόμαστε από λογικές «μας παράτησε» και επειδή για το καλό της ομάδας είναι να έρθει ο Μπρέμερ με αυτή τη λογική τον φέραμε πίσω. Στο τέλος κάνουμε μόνο ό,τι είναι για το συμφέρον της ομάδας.

Το σχόλιο του για τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έγινε το πρόσωπο των ημερών με την αποπληρωμή των χρεών κόντρα στη δυσπιστία που υπάρχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα γενικότερα: Το πρόσωπο των δεκαετιών είναι ο Ιβάν Σαββίδης, όχι των ημερών. Η δυσπιστία δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, αλλά όλων των παραγόντων που πέρασαν την τελευταία τριετία από τον ΠΑΟΚ και δίνουν το δικαίωμα στον οποιοδήποτε να λέει ότι 30 χρόνια δεν έγινε τίποτα στην ομάδα. Όποιος ήρθε σε επαφή μαζί του και είναι κοντά του και έχει την τύχη να μοιραστεί το πάθος του για την ομάδα και την ψυχρή επαγγελματική λογική του σε ό,τι έχει να κάνει με τον σύλλογο δε μου προκαλεί έκπληξη ό,τι και να κάνει με νέο γήπεδο και προπονητικό. Αν πάρεις τις γενικές γραμμές των σκέψεων του θα το καταλάβεις. Είναι ένας πολύ δυνατός επιχειρηματίας και αν μιλήσεις μαζί του θα καταλάβεις γιατί τα έχει καταφέρει. Το πάθος και η αγάπη του για την ομάδα είναι μεγάλο. Το πάθος του είναι αυτό που τον κάνει να ασχολείται με τον ΠΑΟΚ.

Για την ενδεχόμενη εμπλοκή του Σαββίδη στο μπάσκετ: Το μπάσκετ δε θα ήταν στη σημερινή του κατάσταση, αν δεν υπήρχε ο κύριος Σαββίδης. Έχει σταθεί ως ασπίδα σε οποιοδήποτε κίνδυνο βρέθηκε απέναντι στην ομάδα μας. Η διαφορετικότητα θα είναι όταν υπάρξει εκείνος ως ιδιοκτήτης και τότε αυτή η διαφορετικότητα θα περάσει και στην ομάδα. Μετά θα πρέπει αν μπει στην ομάδα να μας πει τι θέλει να κάνει, διαχείριση εσόδων ή να κατακτήσει το πρωτάθλημα ή τη Euroleague. Αυτά θα πρέπει να τα συζητήσουμε αν μπει ο Σαββίδης ως μεγαλομέτοχος και να δούμε πως θα κινηθούμε, αλλά είναι νωρίς για τέτοια κουβέντα αυτή τη στιγμή.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Βασιλειάδη στον ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με την είσοδο Σαββίδη στην ΚΑΕ: Ο Κώστας είναι εν ενεργεία διεθνής με κορυφαία καριέρα σε Euroleague και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η καριέρα του δεν ταιριάζει με την κατάσταση μας τώρα, αν κάποια στιγμή καταφέρουμε να φέρουμε τέτοιους παίκτες θα ήταν ευχής έργον να είναι δικό μας παιδί, που αγαπάει τον ΠΑΟΚ, όπως ο Κώστας Βασιλειάδης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο Παλατάκι

Ποιοι ορίστηκαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πάτρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το Σάββατο στις 18:00 στο Παλατάκι, την παρουσία του στα πλέι άουτ της Stoiximan Basket League, κόντρα στον ουραγό, Απόλλωνα Πάτρας, με την ΚΕΔ να ορίζει στην αναμέτρηση αυτή τον Θεονά, τον Μαγκλογιάννη και τον Λουλουδιάδη.

Αναλυτικά οι διαιτητής της 1ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης:

Σάββατο 30/3

Α. Παπανδρέου 17.15 Περιστέρι-Κολοσσός Ρ. Παπαπέτρου-Λόρτος-Χριστινάκης (Κουλούρης)

ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. Θεονάς-Μαγκλογιάννης-Λουλουδιάδης (Κυρτάτας)

Λαύριο 19.00 Λαύριο-Καρδίτσα Συμεωνίδης-Μηλαπίδης-Μπακάλης (Νηγιάννης)

Κυριακή 31/3

ΣΕΦ 17.15 Ολυμπιακός-Άρης Τσαρούχα-Μαρινάκης-Σκανδαλάκης (Μωϋσιάδης)

ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π. Τσολάκος-Τζιοπάνος-Κατραχούρας (Ντάβαρης)

Δευτέρα 1 /4

ΟΚΑΛ 20.15 ΑΕΚ-Μαρούσι Καρπάνος-Τηγάνης-Ζακεστίδης (Παπαδόπουλος Θεοφ.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ