Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιώργος Σαββίδης: Αποκλειστικά στο PAOK24! (Μέρος 1ο)

Για πρώτη φορά ο Γιώργος Σαββίδης μιλάει ανοικτά σε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο PAOK24. Το πρώτο ερέθισμα του ΠΑΟΚ, η σχέση με τον πατέρα του, το φετινό πλάνο, η στήριξη σε Τούντορ και άλλα πολλά…

Ελένη Μπούντου

Γιώργος Σαββίδης: Αποκλειστικά στο PAOK24! (Μέρος 1ο)

Επιμέλεια: Ελένη Μπούντου – Αγάπη Γαβριηλίδου

Στα 24 του βάζει τη ζωή του σε πρόγραμμα. Μένει μόνιμα στη Ρωσία, είναι ένα… βήμα πριν κρατήσει στα χέρια του το πτυχίο στο business management, κάνει όνειρα για δημιουργία οικογένειας στο πλευρό της “εκλεκτής” του, με την οποία πρόσφατα αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης, ωστόσο o ΠΑΟΚ δεν παύει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του.”Τον περισσότερο καιρό τον περνάω στη Ρωσία. Στα περισσότερα παιχνίδια έρχομαι και μένω εδώ για να βρίσκομαι δίπλα στον ΠΑΟΚ”, εξομολογείται αρχικά στο PAOK24 ο Γιώργος Σαββίδης…

Άλλωστε στο μυαλό του είναι το να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το κομμάτι των σπουδών του, προκειμένου να εγκατασταθεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και να αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ:”Όταν τελειώσω τις σπουδές μου, ξέρω ότι θα έρθω να ζήσω εδώ. Όχι όμως τώρα αμέσως, θέλω λίγο χρόνο”, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, Ιβάν Σαββίδη.

Ο Γιώργος δεν κρύβει πως οι δυο τους έχουν μία άριστη σχέση, αποκαλύπτει πως… το “καράβι” του ΠΑΟΚ είναι οικογενειακή υπόθεση και θυμάται ακόμη την ημέρα που ο ισχυρός άνδρας του “Δικεφάλου” εκμυστηρεύτηκε σε αυτόν και τον αδερφό του, τα πλάνα του για τον ΠΑΟΚ.

“Θυμάμαι όταν μας ρώτησε αν ήταν καλή ιδέα να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ… Του είπα ότι ήταν μία πολύ καλή ιδέα. Όταν ήμουν έξι χρονών πήγαινα σχολείο στο Κιλκίς για ένα χρόνο και είχα έναν ξάδερφο, που ήταν Άρης. Παίζαμε μαζί, περνούσαμε αρκετό χρόνο και εγώ φώναζα “ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ”, χωρίς να ξέρω κάτι περισσότερο για την ομάδα. Από έντεκα, δώδεκα χρονών άρχισα να βλέπω αγώνες. Όταν μου είπε ο πατέρας μου ότι ήθελε να αγοράσει τον ΠΑΟΚ, του είπα ότι ήταν μία πάρα πολύ καλή ιδέα. Η πρώτη μου φορά στο γήπεδο, ήταν δύο, τρία χρόνια πριν. Στο πρώτο παιχνίδι που είχε έρθει ο πατέρας μου… Πριν αγοράσει τον ΠΑΟΚ, δεν είχα έρθει στην Τούμπα”.

Όσο για το αν οι αποφάσεις για τον ΠΑΟΚ, προέρχονται κατόπιν… οικογενειακού συμβουλίου, ο Γιώργος χαμογελάει και απαντά:
“Μας ρωτάει για πολλά πράγματα, τις περισσότερες αποφάσεις τις παίρνει ο ίδιος στο τέλος, αλλά τα συζητάει τόσο με μένα, όσο και με τον αδερφό μου και μετά παίρνει τις αποφάσεις. Όταν είπε “θα αγοράσω τον ΠΑΟΚ”, εμείς απαντήσαμε “φανταστική ιδέα!” και απλά το έκανε…”.

Τρία χρόνια μετά, η οικογένεια Σαββίδη δεν έχει μετανιώσει λεπτό για την απόφαση της να εμπλακεί στα διοικητικά του ΠΑΟΚ, αφιερώνοντας χρόνο και χρήμα:
“Δεν μετανιώσαμε ούτε ένα λεπτό για την απόφαση μας να αγοράσουμε τον ΠΑΟΚ και να επενδύσουμε σε αυτόν”.

Και πως να μετανιώσουν, όταν η ώρα την αναγνώρισης -έστω και με κάποια καθυστέρηση- έφτασε κατά την επίσημη παρουσίαση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στην Τούμπα. Ποια ήταν η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη όταν έμαθε πως ο κόσμος φώναξε ρυθμικά το όνομα του; Ο Γιώργος δίνει την απάντηση…”Ήταν φανταστικό αυτό που έγινε. Το έβλεπα στον υπολογιστή ζωντανά στη Ρωσία και αισθανόμουν τέλεια. Ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα να ακούω να φωνάζει ο κόσμος μας το όνομα του πατέρα μου. Ένιωσα ειλικρινά υπερήφανος.
Σκέφτηκα ότι ο κόσμος αναγνωρίζει αυτό που κάναμε και αυτό είναι κάτι πολύ ωραίο.

Του έδειξα το βίντεο, του είπα ότι ο κόσμος φώναζε το όνομα του στην παρουσίαση. Δεν είπε κάτι ο ίδιος, αλλά χαμογέλασε. Όταν ο κόσμος σου δείχνει ότι καταλαβαίνει τι κάνεις για αυτόν και σε υποστηρίζει, θέλεις να κάνεις περισσότερα. Αυτό σου δίνει μεγάλη δύναμη, κίνητρο και σε κάνει να σκέφτεσαι ότι έχεις έναν… στρατό δίπλα σου”.

Κι αν τον ρωτήσετε τι υπήρχε πριν τον ΠΑΟΚ για εκείνον, θα σας απαντήσει η Τσέλσι. Αν και πλέον τα πράγματα μοιάζουν να είναι τελείως διαφορετικά:”Πριν τον ΠΑΟΚ μπορώ να πω πως ήμουν οπαδός της Τσέλσι. Αλλά μετά την ενασχόληση μας με τον ΠΑΟΚ, σταμάτησα να ασχολούμαι με οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό. Κάθε μέρα, όλη μέρα, διαβάζω για τον ΠΑΟΚ, ανανεώνω τη σελίδα για νέα του ΠΑΟΚ, έχω τα πάντα στο κινητό μου και τα παρακολουθώ όλα”.

Διαβάστε στο δεύτερο μέρος της “εξομολόγησης” του Γιώργου Σαββίδη για τον Φρανκ Άρνεσεν, τον Ιγκόρ Τούντορ, τις σκέψεις του για το τμήμα του μπάσκετ αλλά και λίγο από… Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Πρώτη φορά μετά την Μπενφίκα…

To μηδέν ενεργητικό του ΠΑΟΚ σε νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ και αποχαιρετά την Ευρώπη στα προημιτελικά του Conference League. Οι Βέλγοι ήταν καλύτεροι και με δυο νίκες πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Αξιοσημείωτο -ειδικά για τον φετινό ΠΑΟΚ- το γεγονός πως δεν κατάφερε καν να σκοράρει στα δυο παιχνίδια με την βελγική ομάδα, κάτι που είχε να του συμβεί από τη σεζόν 2013/14 και τους αγώνες με την Μπενφίκα.

Τότε ήταν για την ενδιάμεση φάση μετά τους ομίλους και πριν τους "16". Ο ΠΑΟΚ έχοντας προκριθεί ως δεύτερος, συνάντησε την Μπενφίκα που κατέβηκε ως τρίτη από το Champions League και αποκλείστηκε με το συνολικό σκορ 4-0. Ηττήθηκε με 0-1 στην Τούμπα και με 3-0 στον επαναληπτικό του «Ντα Λουζ».

Έκτοτε, σε όσες περιπτώσεις συμμετείχε σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πάντοτε σκόραρε, ακόμη και στους αποκλεισμούς του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η αναγνώριση του κόσμου (vid)

Το «ευχαριστώ» της Τούμπας για το ευρωπαϊκό ταξίδι που έζησε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από το Βέλγιο και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 3-0, μετά και τη δεύτερη ηττα του από την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν έτσι ένα πολύ όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι, το οποίο και έζησαν σε όλη την διαδρομή του παρέα με τον κόσμο. Από το Ισραήλ, τις διπλές επισκέψεις σε Κροατία και Σκωτία, την Γερμανία, την Φινλανδία, στο Βέλγιο.

Το όνειρο δεν συνεχίζεται, παρότι έδειχνε πιθανό να γραφτεί ένα μοναδικό σενάριο, ο ΠΑΟΚ μένει εκτός ημιτελικών. Η Τούμπα ωστόσο, αποθέωσε τους παίκτες του Λουτσέσκου και τους ευχαρίστησε με ένα θερμό χειροκρότημα και συνθήματα, μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Κλαμπ Μπριζ.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/437075081_8145101892186448_3286360199323378476_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Απαρηγόρητος ο Τάισον (pics+vid)

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν μπορούσε να κρύψει την στεναχώρια του για τον αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η λήξη του ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ, που σήμανε τον αποκλεισμό για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, βρήκε τον Τάισον απαρηγόρητο να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, στα 37 του και έχοντας τεράστια εμπειρία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και το ποδόσφαιρο γενικότερα, έκλαιγε για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ.

Ο Τάισον έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με τον Δικέφαλο του Βορρά, όμως είναι λογικό να σκέφτεται ότι αυτή ήταν πιθανότατα η τελευταία του ευκαιρία για να πάει μέχρι το τέλος του δρόμου σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/437069127_3640989759552659_7722727461194668503_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ