Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Αγώνας ανθρωπιάς» για τους πρόσφυγες

Χιλιάδες πρόσφυγες καταφθάνουν καθημερινά στα σύνορα της Ειδομένης, προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους προς ένα καλύτερο αύριο, μακριά από έναν πόλεμο που συνεχίζεται, με ανυπολόγιστο κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Στέργιος Αναστασιάδης

«Αγώνας ανθρωπιάς» για τους πρόσφυγες

Ο αριθμός των προσφύγων στα σύνορα της Ειδομένης αυξάνεται συνεχώς, όπως και οι ανάγκες τους.

Αυτονόητο είναι, λοιπόν, όλοι όσοι νιώθουμε ακόμη «άνθρωποι» και έχουμε μέσα μας το αίσθημα του δικαίου και την γνώση της δικής μας καταγωγής, της δικής μας πρόσφατης Ιστορίας, να αντιδράσουμε και να βοηθήσουμε.

Σαν μια μικρή, ελάχιστη πράξη, το PAOK24.com και ο Libero 107,4, μαζί με την πάντα δραστήρια παρέα των ανθρώπων του Club ΠΑΟΚ Λαχαναγοράς (δείτε ΕΔΩ τη σελίδα τους στο Facebook), διοργανώνουν έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα ανθρωπιάς, σήμερα το απόγευμα και πιο συγκεκριμένα στις 16.00, στο αθλητικό κέντρο του Θόδωρου Τζιόλα, στη Θέρμη (δείτε ΕΔΩ πώς θα έρθετε).

Ουσιαστικά πρόκειται για μια συγκέντρωση παρέας. Να τα πούμε, να αθληθούμε και να νιώσουμε ότι βοηθήσαμε, έστω λίγο, αυτήν την τεράστια προσπάθεια που κάνουν φορείς, οργανώσεις και μεμονωμένοι πολίτες για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες οι οποίοι καταφθάνουν στα σύνορα με την FYROM κατά χιλιάδες.

Σας καλούμε λοιπόν σήμερα το απόγευμα στις 16.00 να έρθετε φέρνοντας μαζί σας, αντί εισιτηρίου, οποιοδήποτε από τα παρακάτω είδη:

Βρεφικά – Παιδικά Είδη

Βρεφικές – παιδικές πάνες (Νο 1 έως 6), μωρομάντηλα, Κρέμες συγκάματος, ταλκ, σεντόνια ακράτειας (για επένδυση αλλαξιέρας), πιπίλες, μπιμπερό, μάρσιποι, παιδικές κουβέρτες, συσκευασμένες έτοιμες φρουτόκρεμες, βρεφικό γάλα, κρέμες σε σκόνη, κουταλάκια μίας χρήσης, πλαστικά ποτήρια , κουβέρτες για μωρά, παιδικό γάλα μακράς διάρκειας.

Είδη για δημιουργική απασχόληση των παιδιών – παιχνίδια

Μπαλόνια, κηρομπογιές, μαρκαδόροι χοντροί, ξυλομπογιές χοντρές, μπλοκ κανσόν, σπάγκο σε διάφορα χρώματα, κολλητική ταινία χοντρή, χαρτοταινία, στρατσόχαρτο χοντρό, χαρτόνια κανσόν σε διάφορα χρώματα.

Ξηρά τροφή

Κρουασάν, Σταφίδες, Γάλα μακράς διάρκειας, παστέλια, ξηρούς καρπούς-σταφίδες, μπισκότα, κονσέρβες (όχι χοιρινό), φρυγανιές, ατομικούς χυμούς, καραμέλες, γλειφιτζούρια.

Είδη προσωπικής υγιεινής

Ατομικά σαπούνια, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, χαρτιά υγείας, σερβιέτες.

Είδη ένδυσης

Κάλτσες βρεφικές – παιδικές – ενηλίκων, παπούτσια βρεφικά – παιδικά – ενηλίκων (ανδρικά και γυναικεία, κατάλληλα για περπάτημα), γαλότσες, αδιάβροχα μπουφάν – παντελόνια, σκούφοι-καπέλα – γάντια – κασκόλ (βρεφικά – παιδικά – ενηλίκων), βρεφικά φορμάκια, σακίδια πλάτης, sleepy bags.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν με φορτηγά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου την Κυριακή, όλη τη μέρα, θα διεξάγεται συναυλία δεκάδων καλλιτεχνών (Δείτε ΕΔΩ λεπτομέρειες). Τα ξημερώματα προς Δευτέρα όλο το υλικό θα μεταφερθεί στην Ειδομένη και θα αξιοποιηθεί από τους εκεί εθελοντές με την επίβλεψη της ΑΡΣΙΣ που εδώ και καιρό βρίσκεται δίπλα στους πρόσφυγες. Οσοι δεν μπορούν να φέρουν τη βοήθεια στα γηπεδάκια του Τζιόλα μπορούν να την φέρουν απ’ ευθείας στο λιμάνι την Κυριακή ή να επικοινωνήσουν με το Club ΠΑΟΚ Λαχαναγοράς και τον Τάσο Παπαϊωάννου στο 6997 15 15 15.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Έμφαση στην τακτική και αποφόρτιση για Σπόραρ – Σένκεφελντ

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Πρασίνων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον Kυριακάτικο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε τακτική μέσα από παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σπόραρ, Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Τερίμ έχει δουλέψει πολύ στην επιθετική και την αμυντική τακτική, θέλοντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up του ΠΑΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ