Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σεμινάριο θετικής ενέργειας…

Ας αλλάξει και λίγο το κλίμα…

Editorial

Σεμινάριο θετικής ενέργειας…

Το πήραμε απόφαση και θα το συνεχίσουμε… όσο πάει!

Από το μεσημέρι στο ραδιοφωνικό PAOK24 (12:00-14:00 κάθε μέρα στον Libero 107,4) κληρώναμε εισιτήρια για τον αγώνα με τον Άγιαξ σε όσους φίλους του ΠΑΟΚ ανατρέπουν τα καθιερωμένα και γράφουν έναν καλό λόγο για τους παίκτες της ομάδας, για τον προπονητή και γενικά για τον ΠΑΟΚ.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, οι ευχές και τα καλοπροαίρετα σχόλια γέμισαν τον ραδιοφωνικό αέρα και λίγο μετά αυτό είχε και συνέχεια στο διαδίκτυο.

Γνωστός ΠΑΟΚτσής που προσπαθεί να ανακόψει τον αρνητισμό που εκπέμπει (συχνά πυκνά) και το διαδίκτυο, άρχισε να αφιερώνει διάφορα σχόλια στους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο στόχος ήταν ο ίδιος: Λίγη θετική ενέργεια στην ομάδα. (Έστω και με αυτό τον τρόπο που θα διαβάσετε…).

Ας δούμε τι γράφτηκε για τους παίκτες του ΠΑΟΚ:

«Ξεκινάμε. Παναγιώτης Γλύκος. Ο Σκοπελίτης τερματοφύλακας, το καμάρι ενός νησιού που έβγαλε μόνο την τυρόπιτα και τον Πρόδρομο από το Big Brother, θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια.
Σε ώριμη φάση της καριέρας του μετά τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ του 2014 όπου παραλίγο να φτάσει στους 8 του κόσμου με την εθνική Ελλάδος, έπαιξε σημαντικό ρόλο για να βρίσκεται η ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα από τα εκπληκτικά του πλέι οφς. Η απόκρουση στο σουτ του Πέτριτς μένει στην ιστορία».

«Στο δεξί άκρο της άμυνας, θα αγωνιστεί το καμάρι της Βραζιλίας, το παιδί της Φαβέλας, ο Λέο Μάτος.
Πολύπειρος, με συμμετοχή σε τελικό Γιουρόπα Λιγκ, ξεκίνησε την καριέρα του από πολύ χαμηλά και έφτασε στη κορυφή. Ήδη ο αντίπαλος προπονητής άφησε εκτός αποστολής τον εξτρέμ – Γιουνές – που έβαλε ως αλλαγή και του πήρε το σκαλπ, ότι και καλά είναι τραυματίας.
Μπαρουτοκαπνισμένος, ποιοτικός, ας τον υποδεχτούμε όπως πρέπει στη πρώτη του επίσημη εμφάνιση της Τούμπας».

«Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Χουάν Κρέσπο, τέκνο των εκπληκτικών ακαδημιών της Σεβίλλης και άνθρωπος που πέρασε από Λα Λίγκα και Πρέμιερσιπ. Η ταχύτητά του είναι το νούμερο ένα προσόν, αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και θα παίξει για πρώτη φορά στη Τούμπα σε επίσημο παιχνίδι της ομάδας. Ας υποδεχτούμε θερμά τον Χουάν Κρέσπο που δεν έχει πλέον εκείνο το κούρεμα που μας ξένισε στην αρχή».

«Ο άλλος στόπερ της παρέας, θα είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας, το καμάρι του Βύρωνα που κλείνει μόνο σε Κοσμοπολίτικες πόλεις και διαψεύδει κατηγορηματικά πως π… μοντέλα και τηλεπερσόνες, όπως γράφουν τα κουτσουμπολίστικα. Κορυφαίος στόπερ της περυσινής σεζόν, ψηφίστηκε από προπονητές, συμπαίκτες, κόσμο, χαμόγελο του παιδιού και λάμψη, έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένα σύγχρονο στόπερ και την ηγετική φυσιογνωμία που χρειάζεται η ομάδα».

«Στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που παγκοσμίου ποδοσφαίρου που ξεφώνησε τον προπονητή που τον έφερε στην ομάδα γιατί τον χρησιμοποιούσε ξεκάθαρα σε άλλη θέση.
Ο Μάριν Λέοβατς, εγγύηση από τότε που παίζει εκεί που ξέρει, αναμένεται να μασήσει σίδερα και να δαγκώσει τον λαιμό όποιου τολμήσει να πλησιάσει στον χώρο δράσης του.
Και τα ποιοτικά του ανεβάσματα αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο».

«Σε ρόλο αμυντικού μέσου εκτός απροόπτου, θα αγωνιστεί ο τσολιάς της Βοσνίας, το παιδί διαμάντι, ο άνθρωπος που μιλάει μόνο στο γήπεδο, ο Γκόικο Τσίμιροτ. Με παραστάσεις πλέον από την περυσινή χρονιά και με καθαρό μυαλό, ο Βόσνιος καλείται να καταπιεί χιλιόμετρα και να στρέψει τα βλέμματα σε αυτόν αντί στους πολυδιαφημισμένους Ολλανδούς τύπου Μπαζούρ και Κλάασεν που δεν τους βλέπει…»

«Ο αριστερός εσωτερικός μας μέσος, είναι ικανός να πάρει φόρα να κάνει τάκλιν και εκτός από μπάλα και αντίπαλο, να πάρει μαζί του βοηθό διαιτητή, τρία μπολ μπόι και έναν τραυματιοφορέα. Μικρός έπεσε σε καζάνι με LSD, δεν μπορεί να σταματήσει να τρέχει και έχει μάθει να παίζει μόνο στα κόκκινα. Ο Χάρης Χαρίσης είναι ο πιο ταλαντούχος Έλληνας μέσος της γενιάς του, τα κάνει όλα και συμφέρει, έχει άγνοια κινδύνου και ήταν ΠΑΟΚ από μικρός απλά δεν το ήξερε. Πλέον είναι έτοιμος να πανηγυρίσει μία πρόκριση επί του «αβαβά» Άγιαξ γιατί στο μυαλό του μοναδικός Άγιαξ που υπάρχει είναι αυτός της Ηπείρου».

«Ο άνθρωπος που γέμισε ενοχές όσους έλεγαν πως η Ουκρανία βγάζει μόνο βίζιτες, θα καλύψει την θέση του δεξιού εσωτερικού μέσου. Ο Εβγέν Σάκχοφ, ο μοναδικός που βλέπεται και έχουμε ελπίδα να κουβαλήσει κανά σοβαρό μ… στο γήπεδο, με το αγέρωχο στυλ του, με ψηλά το κεφάλι καλείται να περάσει τις κάθετες σε χώρους όπως ελάχιστοι μπορούν σε αυτόν τον πλανήτη. Άκου βίζιτες η Ουκρανία…»

«Είναι ο Σπίντι Γκονζάλες του ΠΑΟΚ, ζει στον δικό του πλανήτη τον ξεχωριστό. Εκεί που τον υποτιμάς σε ξεφτιλίζει με ένα παστέλι από τα λίγα. Τέκνο της μισητής Φέγενορντ, βλέπει την μπλούζα του Άγιαξ και άμα του το επιβεβαιώσει κάποιος, γίνεται τούρμπο. O Γκάρι Ροντρίγκες θα παίξει στα αριστερά της επίθεσης της ομαδάρας μας.

Παλιά συμμετείχε σε προγραμματισμένα ραντεβού ολλανδών χουλιγκάνων απλά για καλή του τύχη… αργούσε. Το ποδόσφαιρο τον κέρδισε από τον χουλιγκανισμό, όμως μέσα του βλέποντας το ολλανδικό κατεστημένο και διαβάζοντας τα ολλανδικά Sport North δεν βλέπει την ώρα να περνάει για τη μεγάλη εκδίκηση».

«Στα δεξιά της επίθεσης ο πιο λευκός μαύρος της ιστορίας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Άπαντες αναρωτιούνται για το σολάριουμ που πηγαίνει, όμως αυτός επιμένει πως κατάγεται από τη μαρτυρική Αγκόλα. Είναι γρήγορος, είναι δυνατός, είναι ομαδικός, είναι έξυπνος, πασάρει, σουτάρει, μαρκάρει, μαγειρεύει, ψωνίζει, είναι φιλάνθρωπος και μετά από τέσσερα χρόνια στη Τουρκία, εδώ του φαίνεται Άγιος Μαυρίκιος. «Πιτσίλισε» μία στην Ολλανδία αλλά και όπως λένε στο χωριό του “Μια πιτσιλιά, μισή δουλειά”»

Στη κορυφή της επίθεσης το παιδί μας. Ο Killer από το Λάκκωμα, την ποδοσφαιρομάνα, που έμεινε στην ομάδα μας παρότι γνώριζε πως θα έρθει η στιγμή να φάει το μπινελίκι. Ο πρώτος άνθρωπος που έκανε σαφάρι στο Λάκκωμα, με 107 γκολ, με 34 ασίστ, που σκοράρει πάντα στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που δεν τα βλέπει τα στόπερ του Αίαντα. Με πολύ καλή ψυχολογία από την ασίστ του πρώτου αγώνα και το αποτέλεσμα, είναι έτοιμος να κάνει ότι του πει ο προπονητής για να περάσει ο ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση. Ο Κλάους είναι ξαναμμένος και προσοχή μη σας πέσει το σαπούνι…».

Αύριο η συνέχεια. Στο ραδιόφωνο και όχι μόνο….

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ