Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα δικά του παιδιά!

Η πορεία των νεαρών του Δικεφάλου που καθιερώθηκαν στην πρώτη ομάδα, ξεκινώντας όμως από τις ακαδημίες

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Τα δικά του παιδιά!

Στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, υπήρχαν 4 ποδοσφαιριστές οι οποίοι προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ομάδας, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί και στα περισσότερα φετινά παιχνίδια του Δικεφάλου.

Η καλή δουλειά που γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια στις ακαδημίες, τόσο στην επιλογή όσο και στη βελτίωση των παικτών, έχει δώσει τη δυνατότητα στον Δικέφαλο να έχει συνεχώς δικά του παιδιά στην πρώτη ομάδα, τα οποία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στους υπόλοιπους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης παρά τον τραυματισμό του στην αρχή της προετοιμασίας, είναι και φέτος μία από τις κυριότερες πηγές κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες, καθώς έχει «γράψει» 11 γκολ και 3 ασίστ σε 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Και αν η ενεργή συμμετοχή του Κλάους στην ομάδα ήταν αναμενόμενη, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Δημήτρη Πέλκα. Ο 22χρονος μέσος έχει γίνει βασικό μέλος της ομάδας καθώς διαθέτει στοιχεία που σπανίζουν στο ρόστερ της, όπως για παράδειγμα η κάθετη πάσα. Τα νούμερα του είναι πιο γεμάτα από ποτέ, καθώς μετράει 9 γκολ και 5 ασίστ σε 41 ματς.

Ο Έργκους Κάτσε μπορεί για ένα διάστημα να μην ήταν στις πρώτες επιλογές του Ιγκόρ Τούντορ, παρ΄όλα αυτά έχει φτάσει συνολικά τις 27 συμμετοχές (3 ασίστ), σε μια πολύ σημαντική χρονιά γι’αυτόν λόγω του ερχόμενου Euro της  Γαλλίας.

Δικά του παιδιά έχει ο ΠΑΟΚ και στο δεξί άκρο της άμυνας, όπου ο Στέλιος Κίτσιου έχει φτάσει τις 25 συμμετοχές, ενώ ο άτυχος Δημήτρης Κωνσταντινίδης είχε προλάβει να γράψει 15 συμμετοχές μέχρι να τραυματιστεί και να μείνει εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν.

Συμμετοχές με την πρώτη ομάδα έχουν κι άλλοι νεαροί, χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμα ενεργό ρόλο στην ομάδα, όπως ο Νίκος Μελίσσας, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, Κυριάκος Σαββίδης, Γιώργος Κάκκο και Τάσος Δημητριάδης.

Για να αντιληφθούμε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ένα σεβαστό ποσοστό της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ αποτελείται από παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στους υπόλοιπους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κανένας παίκτης με σημαντικό ρόλο στην ομάδα που να προέρχεται από τις ακαδημίες του (μετά βίας βρίσκεις Έλληνες με ρόλο), καθώς ο Κώστας Φορτούνης μπορεί να ξεκίνησε από την ομάδα νέων του Ολυμπιακού, αλλά σε ηλικία 16 ετών είχε φύγει με ελεύθερη μεταγραφή για τα Τρίκαλα για να επιστρέψει αρκετά χρόνια αργότερα. Οι Πραξιτέλης Βούρος και Κωνσταντίνος Τσιμίκας έχουν ελάχιστες συμμετοχές.

Στην ΑΕΚ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα σε αυτόν τον τομέα, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης που να προέρχεται από τις ακαδημίες της και να έχει αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ στον Παναθηναϊκό που κάποτε φημιζόταν για τις ακαδημίες του, οι Τάσος Λαγός και Νίκος Μαρινάκης έχουν ενεργό ρόλο, χωρίς ωστόσο να λογίζονται ως βασικοί.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Στέφανος Μαρολαχάκης

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ