Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Δεν θέλουμε να μείνουμε στον αγώνα με τον Άρη, να επιστρέψουμε στις νίκες"

Ο βοηθός προπονητή του Πάμπλο Γκαρσία μίλησε για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, το τρίτο ημίχρονο από τον αγώνα με τον Άρη, αλλά και τα… γύρω-γύρω της αναμέτρησης που άφησε πίσω ο Δικέφαλος.

Ηλίας Καπράλος

"Δεν θέλουμε να μείνουμε στον αγώνα με τον Άρη, να επιστρέψουμε στις νίκες"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίροσλαβ Σνάουτσερ στο novasports.gr:

«Θελήσαμε να μη μείνουμε πολύ στο ματς με τον Άρη και το πώς παίξαμε. Αυτό τελείωσε … Τις πρώτες δύο-τρεις ημέρες υπήρξε στεναχώρια αλλά οκ … αυτό πέρασε. Ακολούθως μπήκαμε στο πλάνο για το αυριανό παιχνίδι, που είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας. Είναι ντέρμπι, είναι το τελευταίο ματς της χρονιάς και θέλουμε να τελειώσουμε πάρα πολύ καλά, μόνο με νίκη. Μόνον αυτό μας ενδιαφέρει. Νομίζω πως η ομάδα είναι έτοιμη. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά αυτές τις μέρες ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι αύριο και πιστεύω να τελειώσουμε τη χρονιά καλά».

Έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το ματς της περασμένης Κυριακής, σίγουρα το είδατε ξανά και το αναλύσατε με πλέον «καθαρό» μυαλό. Τί δεν πήγε καλά;

«Πάλι θα πω πως δεν ήμασταν χειρότερη ομάδα από τον αντίπαλο, δεν αξίζαμε να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος δημιυργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ. Όπως είδα στο βίντεο, η άποψή μου είναι πως δεν υπήρχε πέναλτι για τον Άρη, από το οποίο πήρε και το γκολ με το οποίο νίκησε. Τουλάχιστον μπορούσε ο διαιτητής να δει στο VAR τα δύο πέναλτι που ζητήσαμε, με Τζόλη και το χέρι στο 94’ που νομίζω πως ήταν ξεκάθαρο αλλά οκ, δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Η ομάδα πάλεψε μέχρι το τέλος κι έδειξε πως αυτήν τη μέρα δεν ήμασταν χειρότεροι από τον Άρη και δεν αξίζαμε να χάσουμε».

Επειδή ήταν ένα ματς μ’ εντάσεις, ίσως περισσότερες μετά τον αγώνα, τί αντίκτυπο είχε – αν είχε – όλο αυτό στην ομάδα; Σας φάνηκε να επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές;

«Θαρρώ πως όχι … Ήταν – και μέχρι τώρα είναι – αρκετά πράγματα γύρω-γύρω από το παιχνίδι με τον Άρη αλλά δεν ασχοληθήκαμε καθόλου. Δε θέλουμε ν’ αλλάξουμε, να μας επηρεάσει αυτό που έγινε. Έχουμε πάρα πολύ σημαντικό αγώνα αύριο και μόνον αυτό μας ενδιαφέρει τώρα».

Τελευταίος αγώνας της χρονιάς αλλά και πρώτη εβδομάδα μετά από καιρό που είχατε χρόνο για να δουλέψετε καθώς οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ολοκληρώθηκαν. Πώς την αξιοποιήσατε;
 
«Ναι, είναι αλήθεια πως είχαμε ολόκληρη εβδομάδα για να δουλέψουμε. Είχαμε τρεις ημέρες που μπορούσαμε να δουλέψαμε στην τακτική, πάνω σε κάποιες συμπεριφορές που θέλουμε να έχουμε και δεν είχαμε το χρόνο να το κάνουμε ως τώρα ανάμεσα στους αγώνες πρωταθλήματος και τους ευρωπαϊκούς και νομίζω … τελειώσαμε κάποια πράγματα».

Αναφορικά με το ποιούς ποδοσφαιριστές δεν μπορείτε να υπολογίζετε γι’ αύριο;

«Όλοι είναι έτοιμοι εκτός από Ουαγκέ που τραυματίστηκε σοβαρά και τον Βαρέλα που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση τις τελευταίες ημέρες. Όλοι οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι και θέλουν να παίξουν. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί το δείχνουν έντονα στις προπονήσεις».

Τί εικόνα έχετε για τον Παναθηναϊκό;

«Η αλήθεια είναι πως στα τελευταία παιχνίδια είναι βελτιωμένοι αρκετά. Έχουν τρεις νίκες στη σειρά, είναι σε καλή φόρμα, έχουν καλούς ποδοσφαιριστές, καλό προπονητή, εγώ κι ο Πάμπλο (σ.σ. Γκαρσία) τον είχαμε, είναι καλός προπονητής και καλός άνθρωπος. Μας περιμένει δύσκολο παιχνίδι αλλά είμαστε έτοιμοι».

Πού πιστεύετε πως θα κριθεί;

«Δύσκολη ερώτηση … Ξέρουμε πως παίζει ο Παναθηναϊκός, σίγουρα ξέρουν κι αυτοί πώς παίζουμε εμείς. Μπορεί να το σκληρό παιχνίδι, μπορεί να είναι οι στημένες φάσεις ή στην κόντρα επίθεση. Δηλαδή μπορεί να μας περιμένουν πίσω. Θέλει πολύ συγκέντρωση αν χάσουμε την μπάλα πρέπει να είμαστε πολύ προεκτικοί και να σταματήσουμε την αντεπίθεση αμέσως … Αλλά νομίζω πως όλοι είμαστε έτοιμοι, είναι το τελευταίο ματς, δεν έχουμε τις γιορτές στο μυαλό μας. Μόνο τη νίκη σκεφτόμαστε … ».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ