Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεξί μπακ που… ξεφεύγει!

Η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ με σχόλια και στατιστικά

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Δεξί μπακ που… ξεφεύγει!

Ήταν ένα ματς με συνολικά 16 τελικές, λίγο πιο κλειστό από αυτά που συνήθως δίνει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Στον αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε 12 τελικές έναντι τεσσάρων του Πλατανιά, σε ματς με 82-54 πάσες, με 53-39 λάθη και 31-42 κλεψίματα. Τα φάουλ ήταν 15-13 κατά του ΠΑΟΚ.

Σε ατομικό επίπεδο όταν μία ομάδα δεν εκτίθεται αμυντικά και ένα μέλος αυτής της γραμμής βάζει δύο γκολ, τότε δεν τίθεται θέμα για τον καλύτερο και πολυτιμότερο.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά:
 

ΓΛΥΚΟΣ: Εύκολο απόγευμα για τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ με τους αντιπάλους να έχουν τέσσερις τελικές εκτός εστίας. Δεν συμμετείχε ιδιαίτερα στην εξέλιξη της αναμέτρησης, αφού δεν χρειάστηκε να κάνει εξόδους και να παίξει ιδιαίτερα με τα πόδια.

ΚΡΕΣΠΟ: Θετικός και σίγουρος, καλύτερος από αγώνα σε αγώνα. Αρχίζει να ηγείται της άμυνας του ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα και τις γρήγορες επεμβάσεις του. Πολύ χρήσιμος σε τέτοια ματς όπου ο ΠΑΟΚ παίζει πολύ ψηλά και χρειάζεται γρήγορες αντιδράσεις πίσω.  Είχε 5-2 πάσες και 8(!) κλεψίματα.

ΒΑΡΕΛΑ: Δεν είχε και πάρα πολλή δουλειά, δείγμα του ότι ο ΠΑΟΚ δεν πιέστηκε ιδιαίτερα. Έκοψε λίγες αντίπαλες επιθέσεις και έβγαλε σωστά τον ΠΑΟΚ μπροστά. Έχασε και μία ευκαιρία με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ στην επίθεση. Είχε 7-0 πάσες, τρία κλεψίματα και τέσσερις επεμβάσεις στην περιοχή.

ΜΑΤΟΣ: Ξεφεύγει πλέον από τον Μέσο Όρο του ΠΑΟΚ, ενώ είναι… χιλιόμετρα πάνω από τον Μέσο Όρο του πρωταθλήματος. Δεξιός μπακ που παίζει πολύ δυναμικά στην άμυνα και μπορεί με διάφορους τρόπους να σκοράρει. Είχε 6-6 πάσες και άλλα τρία κλεψίματα. Ρεσιτάλ του Βραζιλιάνου!

ΛΕΟΒΑΤΣ: Είχε σοβαρή και μετρημένη παρουσία αμυντικά, όπου δεν αντιμετώπισε θέματα από τους αντιπάλους. Επιχείρησε λίγα ανεβάσματα χωρίς πολύ εύστοχες τελικές πάσες. Επιχείρησε και ένα σουτ-φάουλ όπου έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά. Καταμετρήθηκαν 1/3 γεμίσματα, 7-5 πάσες και τέσσερα κλεψίματα.

ΤΣΙΜΙΡΟΤ: Κλείστηκε αρκετά καλά και ήταν σα να άφησε τη δημιουργία-χτίσιμο επιθέσεων σε άλλους παίκτες. Έβγαλε μία καλή πάσα στον Κάμπος στο πρώτο ημίχρονο και από εκεί και πέρα έπαιξε πιο συντηρητικά. Οι πάσες του 9-6 ενώ είχε και τρία κλεψίματα.

ΚΑΝΙΑΣ: Οι 18 σωστές μεγάλες πάσες του Ισπανού, πρέπει να είναι το ρεκόρ του για φέτος. Έψαξε το γέμισμα από πίσω, ενώ πήγε καλά ψάχνοντας και τους ακραίους. Είχε και οκτώ λάθη, αλλά και τέσσερα κλεψίματα.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Είχε δύο τελικές (η μία κάκιστη σε φάση τρεις εναντίον δύο) είχε 2/4 γεμίσματα και 12-6 πάσες. Οι καλές στιγμές του ήταν λιγότερες από τις λανθασμένες επιλογές. Του λείπει ρυθμός αγώνων; Αυτός είναι; Ο προπονητής του ξέρει καλύτερα…

ΚΑΜΠΟΣ: Όπως το συνηθίζει είχε καλά ξεμαρκαρίσματα στα πλάγια και στον άξονα όπου πηγαίνει πολύ συχνά για να ανοίγει διάδρομο στον Μάτος. Από εκεί και πέρα έδωσε μία ασίστ στο 2-0 και είχε την χαμένη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ: Δεν ήταν ο εντυπωσιακός Ροντρίγκεζ των τελευταίων εβδομάδων. Έστω και έτσι δημιούργησε δύο γκολ! Τα γεμίσματά του ήταν 3/10, ενώ η στατιστική κατέγραψε και 11(!) λάθη.

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Του δόθηκε μία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο και την έχασε. Από εκεί και πέρα περιορίστηκε σε παιχνίδι και μάχες εκτός περιοχής. Οι μεγάλες πάσες ήταν 3-3 (σωστές-λανθασμένες).

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Έπαιξε αρκετά και πέρα από τη φάση -ήταν και οφσάιντ- που έχασε (κλασική περίπτωση όπου ολιγώρησε όταν έπρεπε να κάνει και μία κούρσα δέκα μέτρων) φάνηκε στη μονομαχία πριν το 2-0, όπου διεκδίκησε και εκτέλεσε γρήγορα το πλάγιο.

ΣΑΚΧΟΦ: Όπως δοκιμάστηκε το Σάββατο (αμυντικό χαφ) έτσι και αγωνίστηκε.  Στην 20λεπτη συμμετοχή δεν είχε και πολλές επαφές με τη μπάλα.

KΙΤΣΙΟΥ: Μπήκε στο τέλος της αναμέτρησης και για να αποθεωθεί ο Μάτος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ