Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ δεν έθελξε με την απόδοσή του, δεν ήταν καταιγιστικός, αλλά δικαιούταν τη νίκη ακόμη και στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Στο πρόσωπο του ήρωα αυτή τη φορά ήταν ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος κατάφερε σε μία εξαιρετική μέρα για αυτό, να δώσει αρνητική χροιά.

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ με τον Κάνιας στη σύνθεσή του μετά από καιρό, ξεκίνησε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά ο χωρίς άγχος και με αρκετή συνοχή Πανιώνιος ισορρόπησε το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ πρόλαβε να κάνει δύο φάσεις με Ενρίκε και Σάκχοφ μέχρι να ισορροπήσουν οι φιλοξενούμενοι και μετά παρουσίασε τις παθογένειες του τελευταίου μήνα. Αργά επιθετικό τρανσίσιον, επιθέσεις πάντα σε οργανωμένη άμυνα, όχι και πολύ καλή κυκλοφορία, πολλά αβίαστα λάθη.

Ο Πανιώνιος βρήκε τις φάσεις, όμως και τον Γλύκο σε ετοιμότητα. Χρειαζόταν ένα καλό παιχνίδι και το βρήκε μετά από καιρό.

Δημιουργικά ο Σάκχοφ ήταν ο μόνος που πάλευε με ουσία και εννοείται πως δεν ήταν αρκετός.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ βελτίωσε τις αμυντικές του επιδόσεις ακυρώνοντας τον Πανιώνιο εντελώς, είχε μία δύο φάσεις να σκοράρει, όμως τα πάντα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι θα φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Μέχρι που μπήκε στο παιχνίδι ο Γιάννης Μυστακίδης αρχικά και ο Δημήτρης Πέλκας στη συνέχεια.

Ο πρώτος παίζοντας ως φορ στη θέση του κακού και σήμερα Κλάους, κερδίζει απευθείας την δεύτερη κίτρινη του Οικονόμου, έχει τη φάση που ο Γιαννιώτης κάνει μία από τις κορυφαίες αποκρούσεις της σεζόν, έχει την ασίστ στο 95΄, όταν και ο δεύτερος που ήρθε από τον πάγκο, ο Δημήτρης Πέλκας, πέτυχε το γκολ της νίκης.

Ο Πέλκας πανηγύρισε έντονα, πήγε στο πέταλο, έπιασε τους όρχεις του, τους κούνησε, αποβλήθηκε, του έβαλαν χέρι άπαντες και θα τιμωρηθεί.

Με ελάχιστο σχετικά χρόνο συμμετοχής, δίνει δεύτερο παιχνίδι στο πρωτάθλημα με δικό του γκολ, είχε προηγηθεί αυτός της Λειβαδιάς, είναι σαφές πως έχει βελτιωθεί και το πιστεύει περισσότερο και μία εκτεταμένη κουβέντα γύρω από την ενέργειά του μόνο κακό μπορεί να του κάνει. Την έκανε την βλακεία, θα τιμωρηθεί από την ομάδα αφού προβλέπεται η κόκκινη στον εσωτερικό κανονισμό και ελπίζουμε να μάθει από το λάθος του όπως συμβαίνει και με όλα αυτά τα παιδιά.

Αν όμως τεντώσουμε αυτό που έκανε, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να τον ευνουχίσουμε. Και επειδή δεν είναι ο πρώτος που πιάνει τους όρχεις του στον σύγχρονο ΠΑΟΚ, δεν θυμάμαι να έγινε κάποιο ιδιαίτερο θέμα τότε.

Τέλος θέλω να εξηγήσω για ακόμη μία φορά το τι συμβαίνει με τον MVP σε κάθε παιχνίδι γιατί σήμερα αισθάνθηκα άσχημα.

Στα δημοσιογραφικά της Τούμπας δεν βρίσκονται μόνο οι δημοσιογράφοι του ΠΑΟΚ, έρχονται και παιδιά από σχολές ή παιδιά από ιστοσελίδες που δεν έχουν την εμπειρία και τη γνώση, ούτε καν την πίεση της κριτικής, για να λειτουργήσουν όπως πρέπει.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θέλοντας να βολέψει χορηγούς, έχει θεσπίσει τον MVP της αναμέτρησης ο οποίος πρέπει να ψηφιστεί από τους δημοσιογράφους. Και μάλιστα κάπου στο 70΄.

Προσωπικά εγώ, δεν έχω ψηφίσει ποτέ γιατί θεωρώ πως είναι γκαντεμιά να ψηφίζεις κάτι πριν λήξει το παιχνίδι. Εκτός από λάθος εννοείται. Και πραγματικά δεν πιστεύω πως ψηφίζει κανένας από τους δημοσιογράφους που έχουν την εμπειρία.

Αρκετές φορές έχει ψηφιστεί παίκτης που όταν ακούω τον αδερφό Τσακιρόπουλο να τον φωνάζει από τα μεγάφωνα, ντρέπομαι πραγματικά. Σήμερα το γυαλί ράγισε. Με τον Σάκχοφ να είναι ο καλύτερος στη διάρκεια του αγώνα ξεκάθαρα και τον Πέλκα να είναι ο πολυτιμότερος λόγο του γκολ, ακούστηκε ο Μπίσεσβαρ. Ο κόσμος μπροστά αντέδρασε γιατί δεν ξέρει τι γίνεται. Και η ΠΑΕ, σε μία εποχή που βαλλόμαστε από παντού, μας εκθέτει με αυτόν τον τρόπο.

Η διαδικασία αυτή σήμερα έλαβε τέλος. Αν θέλει ο χορηγός να βγαίνει ο MVP, ας δώσει την ευκαιρία στον κόσμο μέσα από την εφαρμογή του ΠΑΟΚ και εμείς θα προβάλουμε το γεγονός για να φανεί και αυτός και να γίνει η δουλειά. Αλλά το να βγαίνουμε μαλάκες για να υποστηριχτεί ένα κομμάτι μίας χορηγίας, είναι κάτι μη ανεκτό.

Θα πρέπει επιτέλους να σεβαστεί ο ΠΑΟΚ τους ρεπόρτερ του. Το να εκμεταλλεύεται το ότι πολλές φορές κάνουμε τους χαζούς γιατί είναι η ομάδας μας, δεν σημαίνει πως θα αφήσουμε τον εαυτό μας εκτεθειμένο για μία βλακεία.

Μπορώ να εκτεθώ και από μόνος μου, δεν χρειάζομαι παρέα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ