Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ίβιτς: «Αυτή είναι η φιλοσοφία μου…»

Τι δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ για την οργάνωση του ΠΑΟΚ και την πορεία του

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ίβιτς: «Αυτή είναι η φιλοσοφία μου…»

Σε Σερβικό Μέσο Ενημέρωσης έδωσε άλλη μία συνέντευξη ο Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που αφορούν στην πορεία του με τον ΠΑΟΚ.

Για την απόφασή του να γίνει προπονητής τόνισε: «Ήρθε σαν φυσιολογική ακολουθία των γεγονότων. Ήθελα να μείνω στο ποδόσφαιρο, αλλά για μένα δεν είχε ενδιαφέρον η δουλειά του υπαλλήλου. Είδα τον εαυτό μου στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ακόμη και πριν τελειώσω την καριέρα μου. Ευτυχώς πήρα γρήγορα μια ευκαιρία. Τα πρώτα δυόμισι χρόνια ως επικεφαλής της δεύτερης ομάδας, αλλά τους τελευταίους μήνες ως ο πρώτος».

-«Σε ποια κατηγορία προπονητή ανήκετε; Είστε σε σταθερή απόσταση από τους παίκτες ή είστε συνεργάτης με αυτούς; Τι έχετε ως προτεραιότητα; Την τακτική, την σωματική ή ψυχική προετοιμασία της ομάδας»;

Δεν μπορείς να είσαι ένα με τους παίκτες. Δεν προσπαθώ να είμαι φίλος τους. Πρέπει να υπάρχει μία σαφής γραμμή ανάμεσά μας. Προσπαθώ να μην είμαι και το φόβητρο όμως. Από εκεί και πέρα δίνω προσοχή στην τακτική, ιδιαίτερα και στην σωματική ή ψυχολογική προετοιμασία. Και τα τρία συστατικά είναι απαραίτητα. Πρέπει να βρεις την απαραίτητη δόση για το καθένα».
 
«Σας αρέσει που οι περισσότεροι από τους συναδέλφους σας λατρεύουν το μεγαλείο του αποτελέσματος; Ή σας νοιάζει αυτό να συνδυάζετε και με το ωραίο παιχνίδι;»

Το αποτέλεσμα είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ειδικά στις πιο φιλόδοξες ομάδες όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Όλοι ζούμε γι ‘αυτό και από αυτό. Προσπαθώ όμως και για τα σημεία που κάνουν ένα παιχνίδι πιο όμορφο σε αυτούς που το παρακολουθούν».

«Έχετε κάποιους αγαπημένους σχηματισμούς ή προσαρμόζεστε στο διαθέσιμο ρόστερ;»

Μου αρέσει όταν προσπαθώ να τα πάρω όλα μέσα από την ποδοσφαιρική μου ιδέα. Αυτό δεν γίνεται απόλυτα όταν κληρονομείς μία ομάδα. Σε εμάς βέβαια αυτή την άνοιξη υπήρχε συνεργασία στην επιλογή των παικτών. Σε αυτή την περίπτωση ψάχνεις τα παιδιά που εκτιμάς ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ιδέες σου.

-« Στο πρωτάθλημα καταλαμβάνεις την έβδομη θέση μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Είναι οι δύο νίκες και οι δύο ισοπαλίες θετικές για το κλαμπ;»

Πρώτα απ’ όλα ξεκινήσαμε με μείον τρεις βαθμούς ως τιμωρία από την περσινή σεζόν όταν αρνηθήκαμε να παίξουμε στο δεύτερο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.  Από εκεί και πέρα οι δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες δεν είναι μέσα στα πλαίσια των ικανοτήτων και των φιλοδοξιών μας.  Ήμασταν καλύτεροι και κατά της Βέροιας και από την Ξάνθη, αλλά αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι στο πρώτο παιχνίδι ακυρώθηκε ένα καθαρό δικό μας γκολ και στο δεύτερο δεν καταφέραμε να επωφεληθούμε από πολλές δικές μας ευκαιρίες.  Έπρεπε να είμαστε σε υψηλότερο επίπεδο».

 
“Άρα έχετε μια ευκαιρία για καλή πορεία και την άνοιξη στην Ευρώπη;»

Οι οπαδοί μας, το αφεντικό της ομάδας και όσοι διευθύνουν τον ΠΑΟΚ, λαχταρούν για τρόπαια. Για πολλά χρόνια δεν χαίρονται, αν και ο ΠΑΟΚ είναι ένα από τα πιο οργανωμένα κλαμπ στη χώρα, αν όχι ο καλύτερος στον τομέα αυτό. Έχουμε όλοι τις ίδιες επιθυμίες και γι’ αυτό θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την επίτευξη των κοινών φιλοδοξιών.  Στο Europa League όπως λέτε πηγαίνουμε καλά και με μία νίκη και μία ισοπαλία είμαστε μαζί με τη Φιορεντίνα, η οποία έχει επίσης τέσσερις πόντους. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις και να πάμε στον επόμενο γύρο.  Περιμένουμε όμως να αγωνιστούμε και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο και τώρα σε 22 μέρες έχουμε εφτά παιχνίδια».

-«Είναι ευκολότερο να εργάζεστε σε ένα κλαμπ όπου ξέρετε ποιος είναι το αφεντικό, όπως συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ; Είναι αυτή λύση και για το ποδόσφαιρο στη Σερβία;»

Είναι πολύ καλύτερα όταν ξέρεις ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του συλλόγου.  Ο ΠΑΟΚ είναι ένα ιδανικό παράδειγμα μιας ομάδας με υγεία και με επαγγελματική οργάνωση. Είναι ένα καλό παράδειγμα της ιδιωτικοποίησης για το Σερβικό ποδόσφαιρο. Όσο πιο γρήγορα πάει εκεί τόσο το καλύτερο».

Το Σερβικό πρωτάθλημα λέγεται superleague και έχει 16 ομάδες. Υπάρχει και άλλη ομοιότητα με το Ελληνικό;

Δεν μου αρέσει που το λέω γιατί πάντα θέλω να τονίζω από πού προέρχομαι, αλλά η Ελληνική λίγκα είναι πιο μπροστά από τη Σερβική. Είναι λάθος που πιστεύουν ότι η πλήρης ποιότητα συγκεντρώνεται στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Οι Ελληνικές ομάδες από τη μέση της βαθμολογίας θα μπορούσαν να αγωνίζονται για τον τίτλο στην πατρίδα μου, εδώ όπου όλοι οι νέοι παίκτες πάνε στο εξωτερικό.  Δεν είναι τυχαίο ότι η Σερβία δεν έχει εκπρόσωπο, στις διοργανώσεις της UEFA, αν και η Παρτιζάν συνήθως κατάφερνε να μπει στους ομίλους, είτε του Europa League ή του Champions League».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ στη Λαμία;

Σημαντική έξοδος για τον “Δικέφαλο”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι στα πλέι οφ της Stoiximan Super League και η προσοχή όλων, είναι στραμμένη στο αυριανό παιχνίδι με τη Λαμία (17:00).

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους ένα must-win παιχνίδι, σε μία έδρα όπου βρίσκουν παραδοσιακά τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν.

Παίζοντας στην έδρα της Λαμίας, ο ΠΑΟΚ έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής σε 9 αγώνες 8 νίκες και 1 ισοπαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

2017/18 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2018/19 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2019/20 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1 (Κύπελλο)

2021/22 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5 (Κύπελλο)

2023/24 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: “Πονοκέφαλος” για δύο

Τι ισχύει με φόντο τη συνέχεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει σήμερα την προετοιμασία του για την αυριανή αναμέτρηση με τη Λαμία (17:00), με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να καταλήγει στις τελικές του επιλογές.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, δε θα έχει στη διάθεσή του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που συμπλήρωσε κάρτες, με τον Σέρβο να μένει στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, "πονοκέφαλος" υπάρχει και για τους Κουλιεράκη και Μπάμπα, καθώς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στα επόμενα παιχνίδια.

Και οι δύο έχουν φτάσει τις δύο κίτρινες κάρτες και βρίσκονται στο όριο, κινδυνεύοντας να μείνουν εκτός σ’ ένα από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά τη Λαμία ακολουθούν τα μεγάλα ντέρμπι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Άρη για τον ΠΑΟΚ και προφανώς, είναι κι αυτό ένα σημαντικό ζήτημα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Nότιγχαμ Φόρεστ: Σκέψεις για νομικές κινήσεις κατά του Γκάρι Νέβιλ!

Για τη δήλωση του πρώην αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περί… μαφιόζικης συμμορίας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Να κινηθεί νομικά κατά του Γκάρι Νέβιλ, για τις δηλώσεις του πρώην αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περί... μαφιόζικης συμμορίας, σκέφτεται η Νότιγχαμ Φόρεστ σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

«Ειλικρινά μου θυμίζει ανακοίνωση μαφιόζικης συμμορίας! Ο Κλάτενμπεργκ πρέπει να παραιτηθεί από τη δουλειά του στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Αν βλέπει αυτές τις λέξεις που αμφισβητούν την ακεραιότητα και ουσιαστικά αποκαλεί έναν διαιτητή του VAR απατεώνα επειδή υποστηρίζει έναν συγκεκριμένο σύλλογο, τότε υποστηρίζει αυτά που λέγονται και θα έχανε βασικά όλη την αξιοπιστία νομίζω με τους διαιτητές στο παιχνίδι. Θα πρέπει να παραιτηθεί απόψε και να αποστασιοποιηθεί από αυτή τη δήλωση, κατά τη γνώμη μου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκάρι Νέβιλ ο οποίος εργάζεται ως σχολιαστής του Sky Sports, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Νότιγχαμ Φόρεστ μετά το παιχνίδι με την Έβερτον.

Υπενθυμίζεται πως "σκληρή" ανακοίνωση κατά της Νότιγχαμ Φόρεστ εξέδωσε χθες και η Premier League, με την βρετανική ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη να υποστηρίζει πως δεν της δόθηκαν τρία πέναλτι στο ματς με την Έβερτον, κατηγορώντας ανοιχτά τον διαιτητή του VAR, Στιούαρτ Άτγουελ, υπογραμμίζοντας πως είναι οπαδός της Λούτον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ