Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ο δικός μας Ιβάν Σαββίδης στη Ν.Υόρκη»

Ο οικοδεσπότης της εκπομπής "ΠΑΟΚ παντού" που προέρχεται από την Αμερική με βάση τον Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ Ν. Υόρκης και προβάλλεται μια φορά το μήνα, Κώστας Ευκαρπίδης μίλησε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στο Libero 107.4 σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη.

Ελένη Μπούντου

«Ο δικός μας Ιβάν Σαββίδης στη Ν.Υόρκη»

Ο Κώστας Ευκαρπίδης μίλησε για το πως γεννήθηκε η ιδέα της εκπομπής “ΠΑΟΚ παντού” πριν από μερικούς μήνες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, τον Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ Ν.Υόρκης και την “ασπρόμαυρη” γωνία που απέκτησαν -πλέον- οι Έλληνες ομογενείς και φυσικά για τον Ιβάν Σαββίδη.

Η πρώτη γνωριμία με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, η συζήτηση για όλα, οι αποκαλύψεις για τον ΠΑΟΚ και τα εγκαίνια του συνδέσμου παρουσία του Ιβάν Σαββίδη σε συνδυασμό με την παρέλαση του ΠΑΟΚ στην 5η Λεωφόρο με… μπροστάρη τον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Libero 107.4:

Πώς προέκυψε η ιδέα για την μηνιαία εκπομπή του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη: ΠΑΟΚ παντού;

Ξεκινήσαμε πριν μερικούς μήνες, για την ακρίβεια πριν τέσσερις μήνες. Εδώ υπάρχει μια παράδοση των συνδέσμων των αθηναϊκών ομάδων, όπως και του ΠΑΟΚ φυσικά. Εμείς ξαναγεννηθήκαμε εδώ και περίπου δύο χρόνια. Μας προσέγγισαν από ένα τοπικό στούντιο που κάνει παραγωγές στην Αμερική και έτσι ξεκινήσαμε μαζί με τους άλλους συνδέσμους. Οπότε μια φορά το μήνα έχει ο καθένας την δική του εκπομπή, στην οποία βεβαίως αναφερόμαστε και στα τοπικά νέα των συνδέσμων εδώ και στην πορεία της ομάδας μας.

Ο τίτλος της εκπομπής είναι “ΠΑΟΚ παντού”, φαντάζομαι στην Αμερική υπάρχουν οπαδοί του ΠΑΟΚ σε διάφορα σημεία πέρα από την Ν.Υόρκη, σωστά;

Τους ανακαλύπτουμε συνέχεια. Όταν σκεφτήκαμε τον τίτλο της εκπομπής, δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη. Το “ΠΑΟΚ παντού” ανταποκρίνεται στον δυναμισμό της ομάδας. H Ν.Υόρκη είναι η πρώτη επαφή της Ελλάδας με την Αμερική, όλοι εδώ ερχόντουσαν στην αρχή αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε παντού. Υπάρχει μεγάλη δύναμη στη Βοστώνη, στην Ουάσινγκτον, ανακαλύπτουμε ΠΑΟΚτσήδες στον Καναδά, στη Δυτική Ακτή στα Πανεπιστήμια της Αμερικής, στην Καλιφόρνια.

Η εκπομπή είναι ένα προσωπικό εγχείρημα ή η προσπάθεια μιας παρέας με γνώμονα τον ΠΑΟΚ;

Συνδυασμός είναι. Η ομογένεια έχει τη δική της δυναμική. Ξέρετε πολλά για την Αστόρια… Υπάρχουν προσωπικοί φίλοι στο κανάλι, το κανάλι ήθελε να δημιουργήσει κάτι για όλες τις ομάδες και δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά ο ΠΑΟΚ. Όταν είδαν τα παιδιά από το κανάλι ότι επανιδρύθηκε ο σύνδεσμος και είχαμε μια πολύ όμορφη δυναμική και με την έλευση του κ.Σαββίδη πέρσι, ότι κάναμε όμορφες εκδηλώσεις, μας προσέγγισαν κατευθείαν και δεν υπήρχε λόγος να μην το ξεκινήσουμε. Η ομογένεια εδώ είναι ενωμένη και προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

Είδαμε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να σας στέλνουν διάφορα μηνύματα μέσω video, βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την ΠΑΕ;

Φυσικά. Ο σύνδεσμος επανιδρύθηκε πριν δύο χρόνια, πάνω στον χρόνο ήρθε ο κ.Σαββίδης. Είμαστε -για την ακρίβεια- δυο χρονών και κάτι. Οπότε από πέρσι με τον δυναμισμό που μας έδωσε ο κ.Σαββίδης, μπόρεσε ο σύνδεσμος και οργανώθηκε πολύ καλύτερα. Έχει τη βάση του, το σπίτι του, μόνιμα πια στο Ποντιακό Σπίτι. Ένα τριώροφο κτίριο των Ποντίων, του Συλλόγου Ποντιοι Κομνηνοί. Στην αρχή μας φιλοξένησαν και μετά μας έδωσαν μια μόνιμη βάση.Οπότε από εκείνη την περίοδο, είμαστε σε σταθερή επαφή με την ΠΑΕ και με τους υπεύθυνους των συνδέσμων και έχουμε μια συνεχή επικοινωνία.

Η βάση αυτή είναι και το σημείο αναφοράς για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ για να παρακολουθήσουν όλοι μαζί την ομάδα τους;

Σωστά, πριν αποκτήσουμε τη βάση μας συναντιόμασταν σε διάφορα μέρη, σε διάφορες καφετέριες. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια βάση. Από τότε που αποκτήσαμε το σπίτι μας, φιλοξενούμε αδέρφια μας από την Γερμανία, από διάφορα μέρη της Αμερικής. Χωρίς την βάση ήταν πολύ δύσκολο. Μαζευόμαστε εκεί Τετάρτες, Σαββατοκύριακο, είμαστε εκεί, είναι ο χώρος μας, το σπίτι μας. Στην προηγούμενη εκδήλωση, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ήρθαν παιδιά από το Ρόουντ Άιλαντ, πάνω από τη Βοστώνη, περίπου 4.5 ώρες απόσταση. Υπάρχουν άλλοι που ταξιδεύουν δυο ώρες, είναι αποστολή γι΄αυτούς, ιερή αποστολή. Αλλά έρχονται να μας δουν…

Το αναφέρουμε και στην ιστοσελίδα μας, στο www.paoknewyork.com, τι ρόλο παίζει για μας ο ΠΑΟΚ. Εγώ είμαι από την Καβάλα, ήρθα εδώ 17 χρονών, δεν είχα πάει ποτέ στην Τούμπα γιατί ήμουν μικρός. ΠΑΟΚτσής είμαι. Όταν βγεις στο εξωτερικό, τα απλά πράγματα που φέρνεις από τη χώρα σου, μεγαλώνουν, αποκτούν βαρύτητα. Όταν ήρθαμε την δεκαετία του ‘ 80, μαζευόμασταν 10-20 άτομα και ακούγαμε από το ραδιόφωνο τα παιχνίδια κάθε Κυριακή. Οπότε 20-30 χρόνια, ήταν για μας σαν να πηγαίνουμε στην εκκλησία. Ήταν από τα λίγα πράγματα που σου έδιναν την ελληνική οντότητα, είναι πολύ μεγαλύτερο από μια ποδοσφαιρική ομάδα. Όταν παίρνουμε τα παιδιά μας και πηγαίνουμε και βλέπουμε αμερικάνικο ποδόσφαιρο ή μπέιζμπολμ, φοράνε κασκόλ του ΠΑΟΚ. Για μας ο ΠΑΟΚ είναι κάτι περισσότερο.

Πριν από ένα περίπου χρόνο συναντηθήκατε για πρώτη φορά με τον κ.Σαββίδη στη Ν.Υόρκη, ποια είναι η εικόνα που σχηματίσατε για εκείνον;

Όταν ήρθε ο κ.Σαββίδης πέρσι, υπήρχαν διάφορες… γκρίνιες στην Ελλάδα για εκείνον, εμείς εδώ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Έρχεται ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι θεσμός, όποιος και να ήταν θα τον υποστηρίζαμε. Και τον υποστηρίξαμε έντονα και το εκτίμησε. Μετά από έναν χρόνο δεν έρχεται σαν καλεσμένος, είναι ο Τελετάρχης της Ελληνικής παρέλασης, εκπροσωπεί πια όλη την Ελλάδα, όλους τους Έλληνες, δεν είναι λίγο πράγμα αυτό.

Εκτιμήσαμε πως θα μας μιλήσει. Αρχικά, θα ήμασταν ευτυχισμένοι να τον δούμε απλά για δέκα λεπτά, να ανταλλάξουμε απόψεις, ο άνθρωπος μας έδωσε δύο ώρες. Εμείς ετοιμάσαμε 5-6 ερωτήσεις, όπως το αν μπορεί να φέρει την ομάδα στην Αμερική για φιλικά ματς. Περιμένουμε κάποια στιγμή να έρθει και ο ΠΑΟΚ, γι΄αυτό του κάναμε και αυτήν την ερώτηση. Ο άνθρωπος δεν είχε ιδέα ότι γίνεται, μας ζήτησε περισσότερες πληροφορίες και του τις δώσαμε. Φέτος δύσκολα να γίνει κάτι, αλλά ίσως το δουλέψουμε του χρόνου. Θα είναι τέλειο να έρθει εδώ ο ΠΑΟΚ. Θέλει προετοιμασία το θέμα, αλλά εμείς θα είμαστε εκεί στο γήπεδο.

Τον γνωρίσαμε από κοντά, ήρθε εδώ για μερικές ημέρες και βρήκε κάθε μέρα δύο ώρες από το πρόγραμμα του, από τις καθημερινές επαφές του με διάφορους φορείς για να μας συναντήσει. Μάλιστα, ήρθε και στην καφετέρια, γιατί δεν είχαμε ακόμη τη βάση μας, για να δούμε παρέα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο. Την επομένη ενώ ήταν προγραμματισμένο να καθίσει για μισή ώρα, έκατσε δυο ώρες για τη συνέντευξη. Είχαμε μια τρομερή συζήτηση. Μας έδωσε πάρα πολύ από τον χρόνο του. Είναι ένας απλός άνθρωπος, πραγματικά μας άνοιξε την καρδιά του. Είναι και αυτός ομογενής, όπως και εμείς, είναι Πόντιος, κάποιοι από εμάς επίσης. Τα παράπονα που έκανε εκείνος για την Ελλάδα, είναι και δικά μας παράπονα. Όχι για τους Έλληνες, αλλά για το πως λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Μας είπε τον πόνο του που είναι και δικό μας πόνος. Μας μίλησε για τα πάντα, γι΄αυτό και κράτησε 2-2.5 ώρες, τα οποία – φυσικά- δεν βγήκαν όλα προς τα έξω. Δεν υπήρχε λόγος, ήταν μια συζήτηση οικογενειακή. Μας είπε τα παράπονα του για παίκτες, για διάφορα.. Πολλά, για τις αθηναϊκές ομάδες, για την διαιτησία.

Να σου πω ένα παράδειγμα, την επόμενη ημέρα έκανε ανοιχτή συζήτηση που πήγαν όλοι οι δημοσιογράφοι από όλες τις ομάδες, είπε παρόμοια πράγματα, αλλά όλος ο Τύπος της Αθήνας γύρισε εναντίον του. Γιατί απλά μεταφράστηκε πως θέλει να καταστρέψει το αθηναϊκό ποδόσφαιρο, παρόμοια πράγματα μας είπε και εμάς, πως θέλει να καταστρέψει το σύστημα που παράγει αυτό που βλέπουμε τα τελευταία 30 χρόνια. Ποιος δεν θέλει πέρα από μια ομάδα;

Υπάρχει μια κινητοποίηση για το Σάββατο (25/3) καθώς είναι τα εγκαίνια του συνδέσμου με τιμώμενο πρόσωπο τον Ιβάν Σαββίδη…

Η πρόταση για τη βάση του συνδέσμου έγινε σε εκείνη την συζήτηση πριν από ένα χρόνο παρουσία του κ.Σαββίδη. Εμείς ζητήσαμε να μας προτείνει χώρους και ιδέες για να αποκτήσουμε το σπίτι μας. Εκείνη την ώρα, ήμασταν στο σπίτι των Κομνηνών, φιλοξενούμενοι. Ο πρόεδρος των Κομνηνών ανέφερε τότε πως θα καθίσει μαζί με τα παιδιά για να βρούμε λύση. Ο κ.Σαββίδης δεν χρειάστηκε να μιλήσει, έκανε απλά ένα νεύμα, να καθίσουμε να τα βρούμε. Και έτσι ξεκίνησε… Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε σε έναν πολύ όμορφο χώρο και να επιστρέφει μετά από έναν χρόνο ο κ.Σαββίδης στο δικό μας σπίτι.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενούμε και τέσσερις παλαιμάχους του ΠΑΟΚ. Θα τους υποδεχτούμε με πολύ χαρά. Ο κ.Σαββίδης είναι ήδη εδώ. Θα τους καλωσορίσουμε στον σύνδεσμο, σαν καλοί οικοδεσπότες θα τους κάνουμε μια βόλτα στο Μανχάταν. Το Σαββάτο στις 5 είναι τα εγκαίνια παρουσία του προέδρου και των βετεράνων. Αυτή είναι η μεγάλη μας χαρά. Και την Κυριακή για πρώτη φορά θα παρελάσουμε και σαν ΠΑΟΚ. Δεν είχαμε παρελάσει ποτέ, αλλά φέτος θα το κάνουμε γιατί είναι και τιμή μας που ο πρόεδρος μας είναι Τελετάρχης. Με ένα λεωφορείο θα φύγουμε από τον σύνδεσμο μας για την 5η Λεωφόρο και να μπούμε στην σειρά να παρελάσουμε σαν ΠΑΟΚ.

Πόσο κόσμο περίπου υπολογίζετε πως θα έχετε;

Επειδή έχουμε κόσμο και σε άλλες πολιτείες, ο καθένας θα διαλέξει την ημέρα για να μας επισκεφτεί. Πιστεύω τουλάχιστον 200 με 300 άτομα θα περάσουν από τον σύνδεσμο. Θα έχουμε αρκετό κόσμο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να βάλετε εσείς τον επίλογο της συζήτησης μας…

Νομίζω πως είμαστε τυχερή σαν ομάδα, γιατί ταλαιπωρηθήκαμε πολύ με προέδρους που δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τα όνειρα μας για τον ΠΑΟΚ. Είμαστε τυχεροί, γιατί έχουμε μια πολύ καλή βάση. Δεν είναι απλά ένας πρόεδρος που έχει οικονομική δυνατότητα και είναι φερέγγυος, είναι φιλάνθρωπος, είναι φιλέλληνας, Έλληνας είναι αλλά πονάει τον ελληνισμό πολύ, είναι παράδειγμα προς μίμηση και μακάρι να μείνει κοντά μας για καιρό, να συνεχίσει το έργο του και να είμαστε όλοι ενωμένοι σαν ΠΑΟΚ γιατί είμαστε στο σωστό δρόμο. Ενότητα, παλμό και υγεία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο βιβλίο γκίνες η ανάπαυλα του «Βικελίδης»

Το PAOK24 News by GAS24 σχολιάζει όλη την επικαιρότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η επικαιρότητα με την εικόνα του ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης», τις εξελίξεις της υπόθεσης της δολοφονίας του αστυνομικού Λυγγερίδη, την στάση της ΕΡΤ στα όσα βγαίνουν στην επιφάνεια για τη συγκεκριμένη υπόθεση και η διάρκεια του ημιχρόνου στο Αρης - ΑΕΚ απασχόλησαν το PAOK24 News by GAS24.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Te85SmoJOeY&ab_channel=PAOK24

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δολοφονίια Λυγγερίδη: Ποιους «καίει» το διαβιβαστικό της Ασφάλειας για τον Ρέντη

Αναφορές για «έμμεση χρηματοδότηση» των χούλιγκαν αλλά και θέσεις εργασίας για ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στον Δήμο Πειραιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πολλά και ανατριχιαστικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα περιλαμβάνει το διαβιβαστικό που συνέταξε η ΕΛ.ΑΣ. για την Εισαγγελία στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αρχιφύλακα των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μεταξύ άλλων, στο εξασέλιδο έγγραφο της Ασφάλειας εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση «διευθύνεται συγκεκριμένα και σε ανώτατο επίπεδο από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός… και χωρίς τη συμμετοχή και την υψηλή προστασία (μελών διοίκησης και στελεχών της ΠΑΕ) τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε ή θα είχε περιορισμένο εύρος και δράση…».

Σε άλλο σημείο, οι αρχές αναφέρουν ότι «οι Ι.Α., Δ.Μ., αλλά και ο μετέπειτα δολοφονηθείς Β.Ρ., εισέρχονταν στους αγωνιστικούς χώρους ως SLO της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυνάμει διαπιστεύσεώς τους από τη διοργανώτρια Αρχή ( Super league), κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που υπογράφονται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, Δημήτριο Αγραφιώτη…». «Η διαπίστευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο μαρτυρά άμεση σχέση του διαπιστευμένου προσώπου με την ομάδα που του χορηγεί τη διαπίστευση», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται επίσης αναφορά στα επεισόδια που έγιναν στον στάδιο Καραϊσκάκη έναν χρόνο πριν ( 23/4/2023), κατά τον αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ, για την πέμπτη αγωνιστική των play off. Προς το τέλος του αγώνα, όταν η Ένωση πέτυχε τρίτο γκολ, δυσαρεστημένοι οπαδοί του Ολυμπιακού προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα, πετώντας μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. «Το ίδιο μάλιστα έπρατταν και οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελος Μαρινάκης και Κωνσταντίνος Καραπαπάς που βρισκόντουσαν στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα». Μετά τη διακοπή του αγώνα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν την αποστολή της ΑΕΚ που αποχωρούσε προς τα αποδυτήρια, ενώ από τις κερκίδες vip συνεχίζονταν να εκτοξεύονται διάφορα αντικείμενα. «Τότε ο Ι.Α. έκανε σήμα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βρισκόντουσαν στις κερκίδες των θυρών 6 και 7 να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος της αστυνομικής δύναμης».

Σε άλλο σημείο του διαβιβαστικού τονίζεται ότι «αξιοπρόσεκτο τυγχάνει και το γεγονός ότι κάποια από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με τον Ολυμπιακό και με εργασιακή σχέση, ενώ άλλα είτε έχουν προσληφθεί σχετικά πρόσφατα και εργάζονται (ενίοτε και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία), είτε έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν στον Δήμο Πειραιά, του οποίου ο δήμαρχος, Ι.Μ. είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την Εργάνη, ο Ι.Α. εργάζεται από το 2018 στο RED STORE ΘΡΥΛΙΚΑ ΔΩΡΑ MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που είναι το επίσημο κατάστημα boutique της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παλαιότερα είχε εργασθεί επί δίμηνο και στον δήμο Πειραιά. Ο Θ.Π. εργάζεται από τον Ιούνιο του 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Μάιο του 2022 εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά. Οι Δ.Μ. και Π.Κ., προσλήφθηκαν την 1/6/2022 στον Δήμο Πειραιά όπου εξακολουθούν να εργάζονται. Οι Μ.Χ. και Ι.Χ. εργάστηκαν στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/4/2023 έως 19/6/2023. Τέλος ο Μ.Χ. εργαζόταν στο αθλητικό σωματείο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (δηλαδή στον ερασιτέχνη) από 6/4/2020 έως 7/12/2023 (δηλαδή μέχρι και την ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης Γεώργιος)».

Σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, η περιγραφή των βασικών ηγετικών στελεχών της Θύρας 7 κατά το ανακριτικό υλικό έχει ως εξής:

«Ηγετικά μέλη της εν λόγω οργάνωσης, στην βούληση των οποίων υποτάσσονταν όλα τα μέλη της, τυγχάνουν οι 1 έως 8 Κατηγορούμενοι (Α.Ι., Χ.Μ–Δ., Κ.Π., Χ.Μ-Α, Μ.Δ., Μ.Δ., Κ.Κ. και Κ.Ν.). Το εν λόγω ηγετικό σύνολο αποτελούσε τον πυρήνα της οργάνωσης, πάνω στον οποίο στηριζόταν η αδιάλειπτη και συνεχής δράση της, επέλεγε τους στόχους, σχεδίαζε και οργάνωνε την εγκληματική δραστηριότητα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειες. Τα νεαρότερα μέλη της οργάνωσης τους αποκαλούν και ως «ΜΕΓΑΛΟΥΣ», τους γνωρίζουν τουλάχιστον φυσιογνωμικά και τους αναγνωρίζουν ως αρχηγούς της «ΘΥΡΑΣ 7», δηλαδή των οργανωμένων φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, χωρίς την εντολή ή την έγκριση των οποίων δεν γίνεται τίποτα, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί. Στο σημείο αυτό αναφέρεται ότι, ο προστατευόμενος μάρτυρας με την πλασματική ονομασία 67Ε, κατέθεσε ότι ηγετική ομάδα, στην υπό έρευνα εγκληματική οργάνωση, τυγχάνουν και οι Π.Γ. του Α., Μ.Σ. Από την διενεργηθείσα προανάκριση, προκύπτει ότι πράγματι ο Π.Γ. ανήκει στους «ΜΕΓΑΛΟΥΣ» της Θύρας 7, πλην όμως δεν έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις και ο ρόλος τους σε αυτές. Ο Μ.Σ. έχει ταυτοποιηθεί στο παρελθόν από την Υπηρεσία μας για ληστρική επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού με οπαδικό υπόβαθρο, που έλαβε χώρα την 02/10/2021, πλην όμως στην υπό εξέταση υπόθεση δεν εξακριβώθηκε ο ρόλος του. Από τους «ΜΙΚΡΟΥΣ», ιδιαίτερη ροπή στην εγκληματικότητα, με συμμετοχή σε τουλάχιστον τρεις αξιόποινες πράξεις της Εγκληματικής Οργάνωσης, έχουν οι: Κ.Α., Σ.Ο., Χ.Ι., Μ.Π., Μ.Α. και Μ.Σ.».

Τα κεφάλια της εγκληματικής οργάνωσης αποκαλούνταν «μεγάλοι». Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για οκτώ άτομα. Οι πέντε φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών στου Ρέντη και τα υπόλοιπα μέλη, συνήθως ανήλικοι και οπωσδήποτε πιο μικρής ηλικίας, αποκαλούνταν «μικροί». Όπως μετέδωσε το ertnews.gr, από τις επικοινωνίες τους προκύπτει ότι στόχος τους ήταν οι αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν πλήρη εικόνα τι έγινε εκείνο το βράδυ τον περασμένο Δεκέμβρη, στου Ρέντη, ποιοι κουβάλησαν τα πολεμοφόδια, ποιοι έδωσαν τις εντολές, πώς έγινε η επίθεση.

Κατά τις εκτιμήσεις που αναπαράγει η ΕΡΤ, επικαλούμενη συγκεκριμένες φράσεις των δραστών, στόχος τους ήταν να σκοτώσουν αστυνομικό: «Έχουμε πόλεμο, θα σας σκοτώσουμε όλους, Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά» – εκεί που είχε γίνει στο παρελθόν μια επίθεση σε βάρος αστυνομικών – «θα σας βρουν όλους κρύους».

Μάλιστα το κρατικό ΜΜΕ πάει ένα βήμα παρακάτω το σκεπτικό του, προσδιορίζοντας ως αφορμή για τη στοχοποίηση της αστυνομίας και την επίθεση, τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς και ότι ήθελαν να δώσουν συνέχεια σε οπαδικά επεισόδια που είχαν γίνει στο Πανθεσσαλικό στον Βόλο, λίγες μέρες πριν από τα γεγονότα στου Ρέντη, όταν είχε ακυρωθεί το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού στον αγώνα με την τοπική ομάδα και όπως αναφέρει το διαβιβαστικό, «τότε ο Ιωσήφ Αντιζάς, αφού προηγουμένως συνομίλησε με τον επίσης ευρισκόμενο στο γήπεδο αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων, ενώ σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, φρόντισε να ανοίξει και η πόρτα μεταξύ της κερκίδας στην οποία βρίσκονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του αγωνιστικού χώρου, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος σε αυτόν».

Εξάλλου, μετά τον θάνατο του αστυνομικού, φαίνεται να πανηγυρίζουν γι' αυτό που συνέβη, καθώς προκύπτει ότι ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετική φωτογραφία, ενώ χαρακτηριστική είναι μια τηλεφωνική επικοινωνία ενός εκ των εμπλεκομένων με έναν φίλο του μετά τον θάνατο του 31χρονου που λένε: «Και ευθεία βολή, μπαμ και όποιον πάρει ο χάρος». «Τα πήγαν 10 άτομα εκεί, τα άδειασαν όλα (εννοεί τα πολεμοφόδια). Εδώ ρε είχαν 40 δυναμίτες. Δεν ήταν μόνο ναυτικές. Ήταν πολλά πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας 40 δυναμίτες;». «Πηγαίνανε για θάνατο δηλαδή. Πήγαν να σκοτώσουν».
Η «Δαμόκλειος Σπάθη» και οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες

Για μία γιγαντιαία επιχείρηση κάνει λόγο η αστυνομία, έχοντας της δώσει την κωδική ονομασία «Δαμόκλειος σπάθη». Βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες αλλά και ανώνυμοι πληροφοριοδότες βοήθησαν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τις τετράμηνες έρευνες που οδήγησαν στην εξάρθωση μιας τεραστίων διαστάσεων εγκληματικής οργάνωσης.

Υπήρξαν επίσης οι καταθέσεις 310 ατόμων, τρεις εκ των οποίων - οπαδοί του Ολυμπιακού - έχουν μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, για τον φόβο οι κατηγορούμενοι να προχωρήσουν σε πράξεις εκδίκησης και εκφοβισμού εναντίον τους. Και οι τρεις βρίσκονταν στο στάδιο «Μελίνα Μερκούρη» όταν έγινε η δολοφονική επίθεση κατά του αρχιφύλακα των ΜΑΤ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, οι συγκεκριμένοι οπαδοί έδωσαν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δομής, λειτουργίας και οργάνωσης των οργανωμένων του Ολυμπιακού.

Πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Σοκ στην Αγγλία: «Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League για βιασμό»

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League συνελήφθησαν με την κατηγορία του βιασμού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είδηση-βόμβα έσκασε στην Premier League καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Νησί, δύο νεαροί ποδοσφαιριστές ομάδας του κορυφαίου πρωταθλήματος συνελήφθησαν για βιασμό.

Οι δύο ποδοσφαιριστές που δεν κατονομάζονται είναι από τον ίδιο σύλλογο και συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε η Sun.

Αμφότεροι είναι 19 ετών, με τον έναν να θεωρείται ως ύποπτος επίθεσης και υποκίνησης βιασμού ενώ ο άλλος συνελήφθη την επόμενη μέρα ως ύποπτος για συνέργεια.

Και οι δύο παίκτες έχουν πλέον αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αγγλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ