Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Αδικηθήκαμε αλλά στο τέλος πήραμε μια ηθική επιβράβευση» (audio)

Τον δικό του απολογισμό για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Οι δυσκολίες στην αρχή της χρονιάς, οι κομβικές αποφάσεις και η σχέση με τον κόουτς Παπαθεοδώρου.

Ελένη Μπούντου

«Αδικηθήκαμε αλλά στο τέλος πήραμε μια ηθική επιβράβευση» (audio)

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον Libero 107.4

Για την σεζόν που ολοκληρώθηκε:

Πολύ περίεργη χρονιά. Μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα. Ξεκινήσαμε ψυχολογικά εύθραυστα θα έλεγα, με όλα αυτά που συνέβησαν από το καλοκαίρι και μετά… Έχοντας γνώση και οι άνθρωποι της ομάδας για την κατάσταση, εξελίχθηκε μια διαδικασία με αλλαγές και κάποια πράγματα που αναγνωρίσαμε στην αρχή πως δεν πήγαν καλά και τελειώσαμε με έναν εξαιρετικά καλό τρόπο. Από τις 15/2, αν δεν κάνω λάθος, ηττηθήκαμε μόνο από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και δίκαια πήραμε την τρίτη θέση.

Σε προσωπικό κομμάτι, για την μετάβαση από τον αθλητή στον προπονητή:

Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω “σκοτώσει” πλήρως τον παίκτη μέσα μου. Δεν το λέω με την έννοια πως θέλω να παίξω μπάσκετ. Θέλω να έχω την οπτική του παίκτη για την προσέγγιση ενός παιχνιδιού. Θέλω να το κρατήσω ισχυροποιημένο στο μυαλό μου. Να αντιλαμβάνομαι πως αισθάνεται ο αθλητής. Είναι μια μετάβαση δύσκολη, ελπίζω να μην φτάσω στην κακή της πλευρά.

Για το πιο κομβικό σημείο της σεζόν:

Έγιναν πολλές συζητήσεις κατά την διάρκεια της χρονιάς. Θεωρώ κομβικό σημείο την απόφαση για την αλλαγή του Ντίλαρντ, κατευθείαν άλλαζε όλη η φιλοσοφία και το σκεπτικό που θέλαμε να έχουμε στην ομάδα. Κατά δεύτερον ήταν κομβικός ο αγώνας που παίξαμε με τον Άρη στο Παλατάκι στην αρχή του πρωταθλήματος. Ήταν ένα κρίσιμο ματς για την συνέχεια την δική μας, για την αθλητική μας ωρίμανση εκείνη την περίοδο. Από κει και πέρα, άλλαξαν κάποια πράγματα και αρχίσαμε να εκτιμούμε διαφορετικά την κατάσταση.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Μέχρι εκείνη την στιγμή είχε καλλιεργηθεί για μένα μια αίσθηση του τι είναι αυτή η ομάδα, τι θέλει να κάνει, τι πρεσβεύει. Μιλώντας και ανοιχτά ακούστηκαν και περιφρονητικά σχόλια για την ομάδα και τους ανθρώπους που την στελεχώνουν και έχουν δείξει το ποιόν τους τα τελευταία χρόνια. Και θεωρώ πως αδικηθήκαμε εν μέρει, αν όχι εξ΄ολοκλήρου από την αρχή της χρονιάς, και για εμάς ήταν μια ηθική επιβράβευση το αποτέλεσμα και το κλείσιμο της χρονιάς.

Για την σεζόν δίπλα στον Παπαθεοδώρου:

Ο κόουτς είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετικές γνώσεις για το μπάσκετ. Έχει πολύ ωραίες ιδέες και θέλει να τις εφαρμόζει και σε μεγάλο βαθμό το έκανε αγωνιστικά. Είναι ένας άνθρωπος που έχει ανοιχτό το μυαλό του, ακούει ιδέες, μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με την περίσταση. Η συνεργασία του προπονητικού σταφ ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο αυτήν την χρονιά και οφείλεται κυρίως στον κόουτς.

Τώρα για το αρνητικό στοιχείο που με ρωτάτε; Αν και σταμάτησε νωρίς το μπάσκετ, κάποιες φορές λειτουργεί πιο αυθόρμητα στον πάγκο. Αυτό είναι στοιχείο του χαρακτήρα του όμως και τον χαρακτηρίζει. Άλλοι το βλέπουν ως αρνητικό, άλλοι ως θετικό. Οι ανθρώπινες αντιδράσεις. Έχουμε μάθει να θέλουμε έναν προπονητή καθωσπρέπει, να χειροκροτάει, να μιλάει κλπ κλπ. Όταν ένας άνθρωπος λειτουργεί έτσι, δουλεύει και ταξιδεύει καθημερινά με ένα γκρουπ ατόμων, μπορεί να τους μιλάει και σε ένα διαφορετικό επίπεδο κάποιες στιγμές που ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται γιατί βλέπει μια εικόνα μόνο.

Για την επιτυχία του ΠΑΟΚ με την κατάκτηση της τρίτης θέσης:

Γνωρίζοντας πως οι δυο είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο, δεν ξέρω τι θα έπρεπε να κάνουμε. Να μην συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα; Εμείς δίνουμε τον δικό μας αγώνα, προσπαθούμε κάθε χρόνο να φτάνουμε στο δικό μας ταβάνι και φέτος φτάσαμε στο πικ μας. Δεν έχουμε απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, γνωρίζουμε τι γίνεται και ούτε θέλω να εξωραϊσω καταστάσεις. Γι΄αυτό που πρεσβεύει ο ΠΑΟΚ αυτά τα χρόνια και προσπαθεί να κάνει, φτάνουμε στο όριο μας. Κατά πόσο συγκινείται κάποιος είναι δικό του θέμα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο κλαμπ και οφείλει να πρωταγωνιστεί. Τηρουμένων των συνθηκών, αφήνουμε το στίγμα μας στον μπασκετικό χώρο.

Ακούστε τι είπε για τον Μαργαρίτη και για την επόμενη σεζόν στον ΠΑΟΚ:

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ