Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα αυθαιρεσία Ολυμπιακού με τις κάμερες

Ο νόμος το λέει ξακάθαρα, αλλά προφανώς στον Πειραιά και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός υπάρχουν διαφορετικοί κανονές και πλέον τα περιθώρια στενεύουν, για το υλικό από τις κάμερες στα αποδυτήρια του Γ. Καραϊσκάκης

Άκης Σακισλόγλου

Νέα αυθαιρεσία Ολυμπιακού με τις κάμερες

Μετά και τις καταγγελείες από την πλευρά του Πλατανιά, ο κόμπος έφτασε στο χτένι και έτσι η αστυνομική διεύθυνση Πειραιά ζήτησε το υλικό από τις κάμερες στο Γ. Καραϊσκάκης, το οποίο όμως δεν μπορεί να βρει! Αιτία είναι ότι ο Ολυμπιακός τόνισε προς την πλευρά της Αστυνομίας ότι έχει καταστρέψει το υλικό δύο μέρες μετά, παρότι ο νόμος αναφέρει ότι πρέπει να παρακρατείται και να καταστρέφεται μετά από 3 μήνες. 

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για Ολυμπιακό μετά και τη νέα αποκάλυψη ότι τις κάμερες στα γήπεδα τις χειρίζεται και τις ελέγχει μόνο η Αστυνομία. Όχι σε όλα όμως, μιας και στο Γ. Καραϊσκάκης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει δώσει τον απαιτούμενο χώρο στην ΕΛ.ΑΣ. και έτσι το υλικό το ελέγχει και το βλέπει άνθρωπος της “ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΕ”.

Πλέον ο Ολυμπιακός εάν και αυτή η υπόθεση προχωρήσει θα κινδυνεύει και με μεγαλύτερες επιπτώσεις. 

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα προβλέπει το ΦΕΚ 1802/Β 2015 αναφορικά με τη χρήση και τη λειτουργία εποπτείας ηλεκτρονικού συστήματος στις αθλητικές εγκαταστάσεις: 

Άρθρο 2
Eποπτευόμενοι χώροι
1. Οι χώροι που εποπτεύονται είναι: ο αγωνιστικός χώρος, οι κερκίδες, οι διάδρομοι των αποδυτηρίων, ο αμέσως εξωτερικά περιβάλλων χώρος, οι βοηθητικές εγκαταστάσεις όπως βοηθητικά γήπεδα, χώροι αναψυχής κ.ά.), οι εγγύς της αθλητικής εγκατάστασης χώροι προσέγγισης των θεατών προς την αθλητική εγκατάσταση και οι χώροι στάθμευσης των αυτοκινήτων.

2. Δεν εποπτεύονται οι χώροι της εισόδου και του εσωτερικού των ιατρείων και των αποχωρητηρίων, τα αποδυτήρια των αθλητών και των διαιτητών, τα γραφεία και κάθε κλειστός χώρος στον οποίο δεν υπάρχει δημόσια πρόσβαση.

Άρθρο 6
Λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος
1. Η χρήση, και η λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας ανήκει αποκλειστικά στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει τις υποχρεώσεις του υπεύθυνου επεξεργασίας, σύμφωνα με το Ν. 2472/1997.

2. Πριν την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου ο οικείος Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας ή Αστυνομικής Διεύθυνσης, ορίζει με διαταγή του για όλη την αγωνιστική περίοδο τους εξειδικευμένους αστυνομικούς οι οποίοι θα χειρίζονται και θα λειτουργούν το ηλεκτρονικό σύστημα σύμφωνα με τις οδηγίες του αστυνομικού της παραγράφου 3 του άρθρου 5 της παρούσας.

3. Χρόνος λειτουργίας του συστήματος είναι ο οριζόμενος κάθε φορά από την αρμόδια Αστυνομική αρχή χρόνος μεταξύ της έναρξης και της λήξης των μέτρων τάξης και ασφάλειας για την κάθε αθλητική συνάντηση.

4. Ο χρήστης της αθλητικής εγκατάστασης οφείλει τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν την διεξαγωγή της αθλητικής συνάντησης να έχει αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη η δυσλειτουργία του συστήματος και να διευκολύνει τον έλεγχο καλής λειτουργίας του από τους αρμόδιους της ελληνικής Αστυνομίας, οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί.

5. Δύο (2) ημέρες πριν την έναρξη της αθλητικής εκδήλωσης το Αστυνομικό Τμήμα στην εδαφική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η αθλητική εγκατάσταση μαζί με τους εξειδικευμένους αστυνομικούς που έχουν οριστεί σύμφωνα με τη διαδικασία της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, προβαίνει στον έλεγχο και επιθεώρηση καλής λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος και του κέντρου ελέγχου της εν λόγω αθλητικής εγκατάστασης μετά το πέρας του οποίου συντάσσεται σχετική έκθεση. Εφόσον από την έκθεση αυτή προκύπτει αδυναμία λειτουργίας του όλου συστήματος ο οικείος Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας ή Αστυνομικής Διεύθυνσης εισηγείται στον αρμόδιο για τον αθλητισμό Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων την απαγόρευση τέλεσης της αθλητικής συνάντησης.

Άρθρο 7
Διαχείριση Δεδομένων
1. Τα δεδομένα, τα οποία έχουν καταγραφεί, αποθηκευτεί, και αναπαραχθεί με οποιοδήποτε τρόπο, τηρούνται και φυλάσσονται από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση, σε ειδικά προς τούτο διαμορφωμένο και φυλασσόμενο χώρο.

2. Εάν κατά τη διεξαγωγή της αθλητικής συνάντησης δεν έχουν προκύψει ενδείξεις πράξεων βίας και τέλεσης ποινικών αδικημάτων, το υλικό καταστρέφεται με σχετικό πρωτόκολλο, μετά την πάροδο τριμήνου από την ημερομηνία διεξαγωγής της αθλητικής συνάντησης.

3. Στις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί ενδείξεις βίας και αξιόποινων πράξεων, τα αποθηκευμένα δεδομένα διαβιβάζονται από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα στο οικείο πειθαρχικό όργανο και, με τη σχετική δικογραφία, ως προανακριτικό υλικό, στην αρμόδια Εισαγγελική ή Ανακριτική Αρχή, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις και ειδικότερα την παράγραφο 9 του άρθρου 2 του Ν. 4326/2015.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θεωρώ τον ΠΑΟΚ οικογένειά μου, η ΑΕΚ θα πάρει τον τίτλο»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης για την τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος και την Εθνική ομάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή την υποψηφιότητά του στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Τον ΠΑΟΚ τον θεωρώ οικογένειά μου. Και με την ΑΕΚ δέθηκα πολύ για τέσσερα χρόνια. Αλλά προσπαθούσα όπου και αν ήμουν, τόσο στην Μπολόνια, όσο και στη Λέστερ να κάνω την καθημερινότητά που πιο ευχάριστη. Η Premier League είναι μια κατηγορία διαφορετική από τους άλλες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που ερωτηθείς για την κατάληξη της φετινής "μάχης" για τον τίτλο, απάντησε:

«Νομίζω πως μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά η ΑΕΚ έχει προβάδισμα απέναντι στις άλλες ομάδες».

Σε ότι αφορά την Εθνική ομάδα; «Ακούω πολύ συχνά κόσμο να λέει πως πρέπει να πάρουμε το Euro. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί βρισκόμαστε στην Ελλάδα και έχουμε το γνώθι σ' αυτόν. Η επιτυχία για την Ελλάδα είναι να βρίσκεται σε τελικές φάσεις και το τραγικό είναι ότι τον προηγούμενο μήνα που δεν μπορέσαμε να περάσουμε στο Euro» ήταν η απάντησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γερμανός ρέφερι στην Τούμπα

Η επιλογή για το ντέρμπι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σήμερα έγιναν γνωστοί οι ορισμοί για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής (19:30) ορίστηκε ο Ρόμπερτ Σρέντερ.

Ο Γερμανός, από την 1η κατηγορία της UEFA, θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Νόρμπερτ Γκρουτζίνσκι και Πέτερσεν Νάιτζελ. Τέταρτος ορίστηκε ο Τσιάρας Παναγιώτης - Ραφαήλ, ενώ στο VAR θα είναι ο Τίμο Γκέραχ.

Φέτος, ο Σρέντερ έχει σφυρίξει σε 12 αγώνες στην Bundesliga, αλλά και στο Europa Conference League. Ο Γερμανός θα βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε 1.5 μήνα στην Τούμπα, καθώς ήταν τέταρτος διαιτητής στο ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (5-1).

Αναλυτικά οι ορισμοί των πλέι οφ και των πλέι άουτ:

Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Παπαπέτρου
Βόλος - Πανσερραϊκός: Ζαμπαλάς
Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα: Παπαδόπουλος
Παναιτωλικός - Ατρόμητος: Φωτιάς
Ολυμπιακός - Λαμία: Διαμαντόπουλος
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Σρέντερ
Παναθηναϊκός - Άρης: Αγκάγεφ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ