Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Πριν την σημερινή απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής εναντίον του Ολυμπιακού, είχα ελάχιστες ελπίδες ότι μπορεί να τιμωρηθούν αυτοί που λένε πως είναι το κράτος. Πλέον το πιστεύω αρκετά περισσότερο.

Άκης Σακισλόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Βλέπετε, τίποτα μέχρι σήμερα δεν μου έδειχνε ότι οι «είμαστε το κράτος» μπορεί και να κριθούν ένοχοι. Κι όμως, κρίθηκαν σε ΟΛΑ όσα κατηγορούνταν. Μάλιστα, ο ένας από τους αξιωματούχους που τους έβγαλε λάδι, δεν θα ασκήσει ξανά τα καθήκοντά του. Μπορεί και να μην τον πολυνοιάζει, αλλά για μένα οι επόμενοι παίρνουν σαφές μήνυμα.

Ο Ολυμπιακός σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε αλλά όχι με υποβιβασμό ή με αφαίρεση βαθμών! Αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να ζητήσει μείωση της ποινής. Και με κάθε τρόπο να μην χάσει την Κυριακή στο Αγρίνιο. Γιατί; Ισως γιατί ξέρει πως το θέμα μπορεί να έχει συνέχεια: σε ένα δευτεροβάθμιο όργανο που θα έχει στη διάθεσή του περισσότερο χρόνο, στοιχεία και μάρτυρες αλλά και σε ένα επόμενο δικαστήριο με άλλο κατηγορητήριο στο οποίο μπορεί και να υπάρχουν άλλα, ισχυρότερα στοιχεία και ο ίδιος να είναι ήδη υπότροπος! 

Αν από το πρωί έχετε στραβώσει – ξενερώσει – θυμώσει, να ξέρετε ότι δεν είστε οι μόνοι αλλά εδώ είναι που θέλει ψυχραιμία. Εμείς τα δεδομένα σας τα αναλύσαμε από μέρες. Και για να μην τρελαθούμε, σημαία επανάστασης και προετοιμασία φιέστας δεν κάναμε. Είπαμε και επαναλάβαμε το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, ειδικά όταν επίσημοι φορείς, αρμόδιοι για την τάξη και την νομιμότητα δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αλλο, όμως, το θυμώνω, άλλο το ξενερώνω, άλλο το κατηγορώ τον ΠΑΟΚ, άλλο απελπίζομαι και τα παρατάω.

Ο ΠΑΟΚ δεν παρατάει τίποτα. Αντιθέτως, τώρα ξεκινά την αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα:
Γιατί ο ΠΑΟΚ έγινε ο ρυθμιστής της υπόθεσης απονομής δικαιοσύνης για όσα γίνονται στο Καραϊσκάκη.
Γιατί ο κόσμος κατάλαβε πολλά, περισσότερα από όσα μπορεί να διαβάζει κάποιος σε σάιτ και σόσιαλ μίντια.
Γιατί το προηγούμενο κατεστημένο πέφτει κάνοντας τεράστιο θόρυβο σε ΕΠΟ, πειθαρχικά όργανα, διαιτησία, ακόμα και συσχετισμούς δυνάμεων με άλλες ομάδες.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε ως κοινό, φίλαθλοι, οπαδοί, είναι πως η ομάδα μας έχει τώρα ανάγκη μεγαλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα που η ισχύς μεταφράζεται από αγοραστική δύναμη μέχρι εκλογική ψήφος. Αν αυτοί καλόμαθαν στο να είναι το κράτος, εμείς μπορούμε να αποδείξουμε πως είμαστε αυτοί που το πληρώνουν το κράτος. 

Αλλά και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο η ομάδα μας χρειάζεται. Εχει έναν σπουδαίο αγώνα την Πέμπτη. Είμαστε το αουτσάιντερ αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί. Κάποια από τα πράγματα που πρέπει να γίνουν για να προκριθούμε, δεν περνούν από τα πόδια των αθλητών αλλά από την κερκίδα. Ο θυμός και το πείσμα μπορούν να βγουν εκεί. Μετά είναι και ο Σαββίδης που την θέλει την στήριξη αυτό το διάστημα. Η εξέλιξη με το λιμάνι τον «δένει» ακόμη περισσότερο και σε πολλούς δεν άρεσε. Λογικό! Κι εγώ αν ήμουν αντίπαλος, δεν θα ήθελα έναν τόσο ισχυρό επιχειρηματία «δεμένο» στην ΠΑΕ του εχθρού μου.

Και πάμε στο «τι κατάλαβα» από το γαϊτανάκι της πειθαρχικής επιτροπής:
Οτι αν δεν αποφασίσει η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, δεν μπορεί κανείς να βρει το δίκιο του.
Οτι με τακτικούς δικαστές κάτι αλλάζει, ακόμα κι αν πολλοί στρογγυλεύουν τις γωνίες ή πετούν το μπαλάκι στο δευτεροβάθμιο όργανο.
Οτι πλέον θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους. Η αδράνεια δίνει τη θέση της σε πολλές εκπλήξεις, συχνά δυσάρεστες.
Οτι σιγά σιγά δημιουργείται μια κίνηση ομάδων που νιώθουν περισσότερο ανεξάρτητες και παίρνουν θέση.
Το λέω σε σας για να το εμπεδώσω: Ο Ολυμπιακός καταδικάστηκε ΚΑΙ για επίθεση σε αξιωματούχο ΚΑΙ για είσοδο οπαδών σε αποδυτήρια ΚΑΙ για απειλή σε διαιτητή ΚΑΙ για κροτίδες. Για αυτές τις παραβάσεις η νομολογία αφήνει ένα περιθώριο στις ποινές. Δεν δόθηκαν οι ανώτερες. Γι αυτό υπάρχουν και οι εφέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ