Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν συμβιβάζομαι ποτέ με ισοπαλία, να προσέξουμε τον ΠΑΟΚ»

Τις καθιερωμένες δηλώσεις στην κάμερα της Nova έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς, λίγες ώρες πριν τη σέντρα του Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (19:30).

Στέργιος Αναστασιάδης

«Δεν συμβιβάζομαι ποτέ με ισοπαλία, να προσέξουμε τον ΠΑΟΚ»

Μεταξύ άλλων, ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού είπε: 
 
“Δεν μπορείς παρά να είσαι έτοιμος, για ένα τέτοιο ντέρμπι. Έχουμε δει ότι και από την άποψη της φυσικής κατάστασης, αλλά και της ψυχολογίας, είμαστε έτοιμοι. Από μόνο του ένα τέτοιο ντέρμπι σου δίνει πάντα μεγάλο κίνητρο, για να αφήνεις πίσω ό,τι έγινε πριν. Οι τρεις βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί. Παίζουμε μέσα στο σπίτι μας, στο Καραϊσκάκη και με τον κόσμο μας πάντα παίρνουμε μεγαλύτερη ώθηση.

Ξέρουμε τι σημαίνει το ντέρμπι για τον κόσμο και για όσους δεν είναι μέσα στην ομάδα, όμως για εμάς που είμαστε μέσα στην ομάδα, οι τρεις βαθμοί μετράνε πάρα πολύ. Έχουμε πολλά ανοικτά μέτωπα, όμως και για εμάς αυτό το ματς είναι σημαντικό, όπως όλα. Όπως το Κύπελλο και το Champions League. Στο παιχνίδι με την Τότεναμ δεν προλάβαμε να δουλέψουμε καθόλου τακτική. Τα πλάνα μας γίνονται κυρίως σε βίντεο και σε πίνακα και δεν μπορούμε να τα αποκαλύψουμε.
 
Ο ΠΑΟΚ έχει έμπειρους παίκτες και κάνει άμεσο παιχνίδι. Επίσης και οι στημένες φάσεις είναι ένα προσόν του και πρέπει να προσέξουμε πολύ και σε αυτό το σημείο. Οι παίκτες έχουν σημασία και όχι οι προπονητές. Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα παίξουν με εκείνους του ΠΑΟΚ και όχι οι προπονητές. Επίσης, ο κόσμος, στην εξέδρα, φτιάχνει όλη αυτή την ωραία Με τον Αμπέλ Φερέιρα είμαστε συνάδελφοι. Είμαστε και οι δύο εδώ για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Του εύχομαι καλή τύχη, αλλά από το επόμενο παιχνίδι, προφανώς.
 
Νομίζω πως στην Ελλάδα υπάρχουν άριστοι προπονητές, Έλληνες και ξένοι και αυτή η φιλοσοφία δεν είναι μόνο προνόμιο των Πορτογάλων προπονητών. Ο Ολυμπιακός θέλουμε αύριο να παρουσιαστούμε άριστοι τακτικά, να ακολουθήσουμε την στρατηγική μας και το πλάνο μας. Κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στρατηγικά και τακτική, στο Λονδίνο, μέχρι περίπου το 70’ και στόχος μας είναι να κάνουμε ξανά ένα άριστο τακτικά και στρατηγικά παιχνίδι. Κακώς εστιάζουμε στους προπονητές, όταν θα κοντραριστούν δύο ελληνικές ομάδες.

Θέλουμε να μείνουμε πρώτοι στη βαθμολογία και να συνεχίσουμε έτσι. Έχουμε πολλά μέτωπα και παρόλα αυτά είμαστε πρώτοι και αυτό λέει πολλά για την κατάσταση που είμαστε. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, μπροστά στον κόσμο μας και να συνεχίσουμε με μία νίκη, προς τον μεγάλο μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα.
 
Η ευτυχία ενός προπονητή εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Εγώ δεν συμβιβάζομαι και μετά από μία ήττα ή μία ισοπαλία δεν είμαι χαρούμενος. Αισθάνομαι πολύ τυχερός και ευτυχισμένος που είμαι σε μία ομάδα, με την οποία έχω βρει έναν τρόπο να δουλεύω, 24 ώρες το 24ωρο. Έχω δίπλα μου σπουδαίους επαγγελματίες. Έχω στόχους και κίνητρο, ωστόσο δεν μπορώ να δηλώσω ευτυχισμένος, μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Τίποτα δεν μένει αμετάβλητο στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν αποδείξει ακόμη τι μπορούν να κάνουν. Είμαι ικανοποιημένος από το ρόστερ, πιστεύω πολύ στην ομάδα, όμως οι αλλαγές μπορούν να συμβούν ανά πάσα ώρα και στιγμή.
 
Δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές μας έχουν υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ. Και πάλι χθες (σ.σ. Παρασκευή) είχαμε έλεγχο, εδώ στον Ρέντη. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές, είμαστε εδώ και διαθέσιμοι για όλους τους ελέγχους. Το μόνο που δεν μπορούν να δουν είναι το πως δουλεύουμε. Είμαστε ευγνώμονες για την ασταμάτητη αγάπη, την οποία μας δείχνει ο κόσμος, ξέρουμε πως θα είναι στο πλευρό μας, όπως κάνουν σε όλα τα παιχνίδια. Είμαστε καλύτεροι, όταν παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα γεμάτη με έμπειρους παίκτες. Περισσότεροι είναι μαζί από πέρσι. Κάνουν άμεσο παιχνίδι, είναι καλοί στα στημένα και πρέπει να προσέξουμε πολύ.
 
Οι παίκτες έχουν σημασία και όχι οι προπονητές. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα παίξουν και πρωταγωνιστές θα είναι οι παίκτες και όχι οι προπονητές. Είμαστε συνάδελφοι με τον Αμπέλ Φερειρα, επαγγελματίες και οι δύο, είμαστε εδώ για να κάνουμε την δουλειά μας, ο καθένας για τη δική του ομάδα. Του εύχομαι καλή επιτυχία αλλά από το επόμενο παιχνίδι.
 
Υπάρχει μια φιλοσοφία αλλά δεν νομίζω ότι είναι μια αποκλειστική φιλοσοφία των Πορτογάλων προπονητών. Στην Ελλάδα υπάρχουν άριστοι προπονητές, Έλληνες προπονητές που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Το ζητούμενο για μας πάντως είναι να εμφανιστούμε αύριο με προσωπικότητα και χαρακτήρα, να είμαστε άριστα προετοιμασμένοι στρατηγικά και τεχνικά όπως κάναμε στο Λονδίνο. Είναι πολύ σημαντικό για μας να κερδίσουμε αυτό το ματς. Το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις και παραμένουμε στην κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα είναι σημαντικό για μας και δείχνει τη δυναμική μας. Θέλουμε ο Γενάρης να μας βρει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ευτυχία ενός προπονητή εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είσαι ευτυχισμένος μετά από μία ισοπαλία ή μια ήττα. Αισθάνομαι τυχερός που βρίσκομαι σε μια ομάδα, που έχω βρει έναν τρόπο να προσφέρω στην ομάδα μου. Έχω κίνητρο και φιλοδοξίες και θέλω να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό.
 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέσμευση Μητσοτάκη: «Θα τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί»

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την οπαδική βία και την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την σύλληψη δεκάδων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στο «καρκίνωμα της οπαδικής βίας και στα παρακλάδια της».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα που δρομολογείται ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Εννοούμε αυτά που λέμε. Κάποιες φορές υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα.

Διεξήχθη μια εμπεριστατωμένη έρευνα με απόλυτη εχεμύθεια, πράγμα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί, δεν είναι δουλειά μου αυτό.

Δείξαμε ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση και με το παραπάνω. Θυμάστε την κριτική που δεχτήκαμε για τα κλειστά γήπεδα.

Η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα δεν έχει καμία σχέση με πέρσι και πρόπερσι.

Όμως, το αυγό του φιδιού καραδοκεί, αλλά με αποφασιστικότητα θα τιμωρήσουμε όποιον πρέπει.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια της».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ