Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εκδίκηση της γυφτιάς!

Έχει ειπωθεί πολύ σωστά πως μετά την κυκλοφορία του δίσκου «Η εκδίκηση της γυφτιάς», τίποτα δεν ήταν το ίδιο στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Δυστυχώς για ορισμένους, σύντομα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο και σε αυτόν του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Στέργιος Αναστασιάδης

Η εκδίκηση της γυφτιάς!

Γι΄ αυτό, θα… φροντίσει ο ΠΑΟΚ. Αυτός είναι ο λόγος που πριν καν τελειώσει ο χθεσινός ημιτελικός, ξεκίνησε ένας επικοινωνιακός πόλεμος εις βάρος του Δικεφάλου και του Ιβάν Σαββίδη, αυτός είναι ο λόγος που όρεξη να έχεις, μπορείς να διαβάσεις σήμερα κάθε είδους γελοιότητα.

Παρακολούθησα σήμερα το πρωί ολόκληρο τον χθεσινό αγώνα της Τούμπας. Όχι ότι δεν είχα αποκρυσταλλωμένη άποψη για τις φάσεις που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε σημαία για να δικαιολογήσει την αδυναμία της να προσφέρει στον Μαρίνο Ουζουνίδη ένα γεμάτο ρόστερ, εφάμιλλο του ΠΑΟΚ. Καμιά φορά όμως, μία επανάληψη δεν κάνει κακό.

Το συμπέρασμα; Το αυτονόητο. Ο Κύζας δεν υπέπεσε σε ΟΥΤΕ ένα σοβαρό λάθος. Πρέπει να ντρέπονται όσοι ισχυρίζονται πως υπήρξαν δύο περιπτώσεις πέναλτι σε ισάριθμες ανατροπές του Κλωναρίδη, ο οποίος θα πρέπει να μελετήσει καλύτερα τον Γιώργο Καραγκούνη.

Σε ότι αφορά την… οσκαρική πτώση του εξαιτίας του… βλέμματος του Αμρ Ουάρντα στο 19ο λεπτό, εφάμιλλη των κομπάρσων που έτρωγαν ξύλο στις ταινίες του Τσάκι Τσαν, είναι ανάξια λόγου. Επιπλέον, ασφαλώς και δεν φταίει ο Ιβάν Σαββίδης που ο Χουλτ κάνει τρία διαδοχικά φάουλ μέσα σε 1,5 λεπτό και ενώ έχει ήδη κίτρινη κάρτα, στο 13΄ υπάρχει φάουλ του Μολέντο εις βάρος του Πρίγιοβιτς, στο 17΄ δεν υπάρχει κανένα πέναλτι εις βάρος του Μπεργκ με την μπάλα να βρίσκεται ήδη στην αγκαλιά του Γλύκου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός και οι… αυλικοί του, δεν έχουν το παραμικρό, μα το παραμικρό δικαίωμα να κουνάνε το δάχτυλο στον ΠΑΟΚ, στον ΠΑΟΚτσή, στον Ιβάν Σαββίδη. Ούτε κανείς έχει το δικαίωμα να πατρονάρει τον κόσμο του ΠΑΟΚ για το αν πρέπει ή όχι να πανηγυρίζει την πρόκριση, αν θα πρέπει ή όχι να είναι υπερήφανος για την ομάδα του.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ ανά τον κόσμο νιώθουν από χθες περήφανοι και καλά κάνουν. Οι υπόλοιποι, πράσινοι, κόκκινοι και κίτρινοι, μπορούν να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο, έχοντας αρχίσει να χάνουν τα… μπερεκέτια που απολάμβαναν πλουσιοπάροχα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που δεν νομιμοποιούνται να κάνουν, είναι να… ωρύονται σαν την Μάρθα Βούρτση με βλέμμα Βασιλάκη Καϊλα και ξαφνικά να το παίζουν υπέρμαχοι της ισονομίας! Αλήθεια;

Ποιοι μπορούν να κουνήσουν το δάχτυλο στον ΠΑΟΚ, στον κόσμο του και στον Ιβάν Σαββίδη; Ο Ολυμπιακός του Γουλανδρή, του Νταϊφά, του Σαλιαρέλη, του Κοσκωτά, του Κόκκαλη, του Μαρινάκη και της Τράπεζας Κρήτης; Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Βαρδινογιάννη, του Νίκου Πατέρα και του Γιάννη Αλαφούζου; Ή μήπως η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη, του Στράτου Γιδόπουλου, του Γιάννη Καρρά, του άρθρου 44 και των χρεών που γράφτηκαν στο χιόνι;

Υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ που να μπορεί να ισχυριστεί πως έστω και ΕΝΑΣ τίτλος που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ σε όλα τα αθλήματα, ήταν κάλπικος; Αντιθέτως, εάν τεθεί το αντίστροφο ερώτημα θα χρειαστούν τόσες σελίδες, όσες και στην δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης, που ξεπερνούν τις 10 χιλιάδες και ακόμα είναι κλειδωμένες σε κάποιο συρτάρι. Άλλες τόσες, θα χρειαστούν για να καταγραφούν οι τίτλοι που κλάπηκαν από τον ΠΑΟΚ με τον πιο ξεδιάντροπο και χυδαίο τρόπο.

Δυστυχώς για πολλούς, σε αθλητικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, που συνήθισαν έναν ΠΑΟΚ κομπάρσο, αδύναμο, επαίτη και… καληνυχτάκια, πλέον ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει ΟΥΤΕ ένα ευρώ, δείχνει πιο ικανός από ποτέ να δυναμώσει ακόμα περισσότερο και βρίσκεται κοντά στο να αρχίσει να παίρνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτά που δικαιούται!

Υπόλογος ο ΠΑΟΚ, είναι μόνο στον κόσμο του. Σε ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο. Τα δάκρυα, τη λάσπη, τις γκεμπελικές στρατηγικές, τις «αρρωστημένες» συμμαχίες, τον βρώμικο πόλεμο, την υποκρισία, τα ψεύτικα χτυπήματα στην πλάτη και τις ψεύτικες αγωνίες, τις αφήνει σε αυτούς που έφτασαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σημείο να ανακαλύπτονται κατασκοπευτικές κάμερες στα γραφεία της ΕΠΟ, να καίγονται φούρνοι και σπίτια, να μπαίνουν στη ζωή μας τα… πακιστανικά τηλέφωνα και ο… Φαταούλ Χακέ και να τοποθετείται ως τοποπαρατηρητής από τη ΦΙΦΑ η… Φατμά Σαμουρά από την Σενεγάλη.

Υ.Γ. 1: Σε είπαν μικρό. Σε «χτύπησαν» κάτω από τη μέση, σε λοιδόρησαν σε κάθε ευκαιρία που ΕΣΥ τους έδωσες. Έκαναν λόγο για έναν σκλαβωμένο ΠΑΟΚ, στα χέρια ενός… μπατίρη μεγαλομετόχου. Προσπάθησαν να πείσουν τον κόσμο σου πως η νοσηρή κατάσταση που είναι παγιωμένη στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία πενήντα χρόνια, δεν μπορεί να αλλάξει.

Οι ίδιοι, τώρα πανηγυρίζουν για την πρόκρισή σου στον τελικό και είναι… εναρμονισμένοι με το όλο κλίμα, σαν χαμαιλέοντες. Θα τους βρεις ξανά μπροστά σου, είναι το μόνο σίγουρο. Στο χέρι σου είναι όμως να φτάσεις σε τέτοια επίπεδα, που οι έχοντες μικρό ανάστημα δεν θα μπορούν ούτε καν να σε κοιτάξουν…

Υ.Γ. 2: Δεν έφτασε ο ΠΑΟΚ στο ποδοσφαιρικό Έβερεστ επειδή προκρίθηκε εις βάρος του Παναθηναϊκού και θα δώσει το «παρών» σε έναν τελικό Κυπέλλου μετά από τρία χρόνια, Η κατάκτηση ενός τίτλου, μετά από 14 χρόνια, πρέπει να είναι η απαρχή ακόμα μεγαλύτερων και συχνότερων επιτυχιών. Η δουλειά που πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, είναι ακόμα πολλή!

* Ο δίσκος «Η εκδίκηση της γυφτιάς, κυκλοφόρησε το 1978, σε μουσική Νίκου Ξυδάκη και στίχους Μανώλη Ρασούλη. Τα τραγούδια, ερμηνευμένα από τον αξεπέραστο Νίκο Παπάζογλου, έφεραν επανάσταση στα μουσικά δρώμενα της εποχής. Μέχρι τότε, τα λαϊκά τραγούδια θεωρούνταν… δεύτερης διαλογής. Τον τίτλο του δίσκου εμπνεύστηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος, ως μία απάντηση στη σοβαροφάνεια της περιόδου εκείνης και στην… εντεχνίλα όπως έχει δηλώσει ο ίδιος. Για έναν χρόνο, οι πωλήσεις του ήταν σχεδόν ανύπαρκτες, όμως σε βάθος χρόνου πήρε τη θέση που του άξιζε και θεωρείται ακόμα και στις μέρες μας ως ένας εκ των κορυφαίων δίσκων όλων των εποχών!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: «Να αποδοθούν στη δικαιοσύνη όσοι κατασκεύασαν ψευδείς ειδήσεις»

Τι αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ με ανακοίνωση της επιβεβαιώνει ότι FIFA και UEFA ενημέρωσαν επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα ντόπινγκ στην Εθνική ομάδα και τονίζει ότι πρέπει να αποδοθούν στη χλεύη της κοινωνίας και στη Δικαιοσύνη όσοι «κατασκεύασαν ψευδείς ειδήσεις και σπίλωσαν αθώους».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Μετά την UEFA και η FIFA απάντησε αρνητικά ως προς την ύπαρξη θετικού δείγματος στην Εθνική Ομάδα Ανδρών. Οι απαντήσεις των υπερκείμενων διεθνών αρχών του ποδοσφαίρου προήλθαν κατόπιν ερωτήματος που τους απηύθυνε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Μετά από αυτά καθίσταται σαφές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή.

Επομένως, όσοι με την κατασκευή ψευδών ειδήσεων προκάλεσαν μια πρωτοφανή αναστάτωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να σπιλωθούν και να κατηγορηθούν αθώοι, θα πρέπει εκτός από τη χλεύη της κοινωνίας να αποδοθούν και στη δικαιοσύνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναστάτωση στη Μπριζ: Έφυγε από την Ελλάδα ο Σκοβ Όλσεν!

Ο Δανός εξτρέμ αν και ήρθε στη Θεσσαλονίκη αποχώρησε μετά από διαφωνία με το ιατρικό τιμ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναστάτωση στην Κλαμπ Μπριζ λίγες ώρες πριν από την ρεβάνς της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ με... πρωταγωνιστή τον Σκοβ Όλσεν ο οποίος φέρεται να έφυγε από την Ελλάδα!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ο ποδοσφαιριστής «παλεύει» εδώ και καιρό με ένα θέμα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στο ισχίο.

Ο Δανός εξτρέμ που έχασε τον πρώτο αγώνα με τον ΠΑΟΚ ταξίδεψε κανονικά στη Θεσσαλονίκη μαζί με την υπόλοιπη αποστολή, ωστόσο δεν φαίνεται ότι το τεχνικό τιμ τον υπολόγιζε για την ρεβάνς με τον Δικέφαλο.

Ο Όλσεν διαφώνησε με το ιατρικό τιμ της Κλαμπ Μπριζ και αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ελλάδα πηγαίνοντας μάλιστα στην Κοπεγχάγη, ώστε να πάρει συμβουλές για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει από δικό του γιατρό.

Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής δε δίστασε να δημοσιοποιήσει φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media γύρω από την παρουσία του στην Κοπεγχάγη, με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης να εκπλήσσονται με τη στάση που αποφάσισε να κρατήσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η FIFA ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή

Τέλος στο θέμα που προκάλεσε έντονο προβληματισμό στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τέλος στο θέμα που προκάλεσε έντονο προβληματισμό στην εθνική μας ομάδα με το- υποτιθέμενο, όπως αποδείχτηκε- θετικό δείγμα Έλληνα διεθνούς που, μάλιστα, αγωνίστηκε στον αγώνα κόντρα στη Γεωργία.

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) γνωστοποίησε πως ενημερώθηκε ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών.

Επιπρόσθετα υπενθυμίζεται ότι η FIFA είναι η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων σε ότ,ι αφορούσε στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου με αντιπάλους το Καζακστάν και τη Γεωργία, ενώ η διενέργεια των δειγματοληψιών, τόσο εντός όσο και εκτός αγώνα, έγινε από την UEFA.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ