Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

«Ώρα να ακούσουμε κι εμείς ζωντανά συνθήματα για τον Ολυμπιακό»

H ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ υποδέχεται το Σάββατο τον Ολυμπιακό στο γήπεδο του Ευόσμου (15:00) και ο Θοδωρής Πετρίδης ανυπομονεί μαζί με όλη την υπόλοιπη ομάδα για μία μοναδική ατμόσφαιρα από τον κόσμο του «Δικεφάλου».

PAOK24

«Ώρα να ακούσουμε κι εμείς ζωντανά συνθήματα για τον Ολυμπιακό»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον Libero 107,4, μιλώντας για το ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους», για την αλλαγή προπονητή και έδρας για τον «Δικέφαλο», αλλά και για τους στόχους της σεζόν που ξεκινά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: Ήρθε η ώρα να ακούσουμε και στο χάντμπολ συνθήματα για τον Ολυμπιακό. Να τα ακούσουμε κι εμείς λάιβ.

Για το ξεκίνημα της φετινής σεζόν με τις αρκετές αλλαγές: Πολλά νέα δεδομένα για εμάς. Αλλάξαμε έναν προπονητή, η επιστροφή ενός κόουτς που χτίστηκε η βασική νοοτροπία του ΠΑΟΚ. Ειναι πρόκληση οι νέοι αντίπαλοι και το γήπεδο που θα μπορεί να φιλοξενήσει πολύ κόσμο μας και να έχουμε ζεστή ατμόσφαιρα. Και φέτος οι στόχοι είναι πρωτάθλημα και Κύπελλο. Φέτος έχουμε και τον στόχο της Ευρώπης. Θετικά είναι τα πρώτα δείγματα, όσο περνάει ο καιρός θα βελτιωνόμαστε.

Για τον αγώνα με την Έδεσσα: Οι ομάδες διαφέρουν αρκετά. Είμαστε καλύτεροι σαν ρόστερ εμείς. Παίξαμε καλό χάντμπολ. Να δούμε τώρα το Σάββατο που θα… ζυγιστούμε καλύτερα για το που βρισκόμαστε.

Για την ανάγκη προσαρμογής στη νέα έδρα που θα χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ: Χρειάζεται να συνηθίσεις το γήπεδο. Θέλει προσαρμογή στην απόσταση πίσω από τις εστίες, επηρεάζει την οπτική των αθλητών. Πρέπει να προσαρμοστούμε πολύ γρήγορα. Αύριο θα προπονηθούμε πρώτη φορά στον Εύοσμο. Νέο το γήπεδο και για εμάς και για τον Ολυμπιακό.

Για το πώς περιμένει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό: Περιμένουμε μία ομάδα που θα έρθει να διεκδικήσει τη νίκη. Είναι η περσινή ομάδα ΙΕΚ Ξυνή Δικέας. Ξέρουμε τους αθλητές τους, έχουν τον Σανίκη και τον Αλβανό που έπαιζαν σε εμάς. Μετά τον αγώνα με την Έδεσσα δουλεύουμε για το παιχνίδι του Σαββάτου.

Για τις αλλαγές στον τρόπο που αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ μετά την αλλαγή στην άκρη του πάγκου: Για την ώρα τα πράγματα είναι αλλαγμένα γιατί προσπαθούμε να παίξουμε με βάση την αμυντική μας λειτουργία και μετά να προχωρήσουμε στην επίθεση. Το πετυχαίνουμε και θα συνεχίσουμε να το πετυχαίνουμε. Ο κόουτς ζητά να δουλεύουμε στην άμυνα και θα βρούμε πολλά γκολ και στον αιφνιδιασμό.

Για την ύπαρξη ξένων παικτών στις ομάδες: Είχα χρόνια να ζήσω τρεις ξένους. Δείχνει ότι η ομάδα θέλει να περάσει σε πιο επαγγελματικά επίπεδα. Είναι ακόμα περισσότερο επαγγελματίες οι ξένοι, έρχονται να παίξουν μόνο χάντμπολ. Βοηθά αυτό να μας βάλει όλους σε κλίμα επαγγελματισμού μόνο σχετικά με το χάντμπολ. Εγώ για παράδειγμα έχω τώρα το πρωί τη δουλειά μου και μετά την προπόνηση.

Για την τηλεοπτική κάλυψη του ελληνικού πρωταθλήματος: Είναι θετικό που υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Υπάρχει κάλυψη μέσω της ΕΡΤ, αυτές οι κινήσεις μόνο καλό κάνουν. Βοηθά το άθλημα πολύ αυτό και όλα όσα γίνονται για να φτάσουμε πιο κοντά στον τρόπο λειτουργίας του χάντμπολ στο εξωτερικό.

Για το δέσιμο του κόσμο του ΠΑΟΚ με την ομάδα χάντμπολ: Στον κόσμο αρέσουν τα σκληρά μαρκαρίσματα, η έννοια των πολλών γκολ και το αγαπάει ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ το χάντμπολ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Κάνει το πρώτο βήμα για τους τελικούς

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα τον ΑΕΣΧ Πυλαίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρεμιέρα στα playoffs της Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται σήμερα στις 19:00 τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς.

Η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί στις δύο νίκες με τον Δικέφαλο να θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί ώστε να πάρει το εισιτήριο και να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Το εισιτήριο του αγώνα κοστίζει 5€, με τα εισιτήρια διαρκείας να ισχύουν κανονικά, με τις παίκτριες, τα μέλη του τεχνικού τιμ και τους ανθρώπους του τμήματος να κάνουν κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί μέσω του AC PAOK TV στο YouTube.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πελεκίδης, δήλωσε:

«Για εμάς έχει φτάσει η πιο σημαντική περίοδος της χρονιάς, είναι η περίοδος των πλέι-οφ. Μοναδικός στόχος φυσικά είναι η πρόκριση μας στους τελικούς. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ αξιόλογη ομάδα. Το παιχνίδι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, συγκέντρωση και κυρίως προσήλωση στο αμυντικό μας πλάνο. Η ομάδα είναι προετοιμασμένη με τον καλύτερο τρόπο. Σίγουρα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό με μοναδικό στόχο την πρόκριση στους τελικούς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πελεκίδης: «Έρχεται απαιτητική περίοδος»

Το μυαλό όλων στα playoffs

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ επικράτησε το Σάββατο του Πανοράματος εκτός έδρας στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της Α1.

Πλέον ο Δικέφαλος στρέφει την προσοχή του στα ημιτελικά των playoffs που ξεκινάνε την Τετάρτη με τις «ασπρόμαυρες» να αντιμετωπίζουν με πλεονέκτημα έδρας τον ΑΕΣΧ Πυλαίας.

Η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις δύο νίκες.

Ο Δημήτρης Πελεκίδης δήλωσε:

«Ήταν το τελευταίο παιχνίδι πριν την έναρξη των πλέι-οφ. Δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα σε άμυνα και επίθεση, χωρίς να βγάλουμε την απαιτούμενη ενέργεια κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Κρατάμε τους δύο βαθμούς και πλέον το μυαλό μας στρέφεται στην απαιτητική περίοδο που έρχεται, με το πρώτο παιχνίδι των πλέι-οφ στην ερχόμενη εβδομάδα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!

98 φωτογραφίες 98 χρόνια περήφανης ιστορίας και το ταξίδι συνεχίζεται…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πασίγνωστη η φράση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», η οποία κακώς αποδίδεται στην κινέζικη λαϊκή σοφία ή σε κάποιον αρχαίο Ιάπωνα σοφό. Ακόμα και έτσι όμως, περικλείει μεγάλη ποσότητα αλήθειας, καθώς δύναμη της φωτογραφίας είναι τεράστια.

Με αφορμή λοιπόν τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ, ακολουθούν 98 "δυνατές" όσο και ιστορικές φωτογραφίες, οι οποίες φυσικά είναι ελάχιστες για να περιγράψουν την τεράστια ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας, την επιδραστικότητά του στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων από το 1926 έως σήμερα, το αποτύπωμα που άφησε και αφήνει στην αθλητική και κοινωνική ζωή.

Από το πρώτο καταστατικό του συλλόγου, το γήπεδο στο Συντριβάνι, στο γήπεδο της Τούμπας και στο "Παλατάκι". Από τα πρώτα "ασπρόμαυρα" τρόπαια, κερδισμένα με αίμα και θυσίες ετών, μέχρι την εποχή του Ιβάν Σαββίδη,  από τους ανθρώπους που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία, στα - κάθε ηλικίας - παιδιά στην κερκίδα και σε αυτούς που έφυγαν από τη ζωή αλλά δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Το αποτύπωσε άψογα η Βελένη Πολυξένη, το μελοποίησε και το τραγούδησε ακόμα πιο άψογα ο (Τουμπιώτης) Νίκος Παπάζογλου...

Είναι κάτι στιγμές τρυφερές και λεπτές

Σαν κλωστές τυλιγμένες σ' αδράχτι,

Σε γυρνούν απαλά, σε μεθούν σιωπηρά

Σε γεμίζουν με πείσμα και άχτι

Για όλα αυτά που ζητάς

Για πολλά που πονάς

Για το τίποτε μιας ευτυχίας

Και γυρνάς σαν τρελός

Του καθρέπτη εαυτός

Θύμα - θύτης κακής συγκυρίας.

Πλημμυρίζουν το χθες μαγεμένες σκιές

Που ξοπίσω μου γράφουν τροχιά

Με κρατούνε θαρρώ σαν αλήθειες παλιές

Σε λαβύρινθο δέσμιο βαθιά.

 

 

  

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ