Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μία χρήσιμη κλήρωση

Και η χρονιά του ΠΑΟΚ όλο και γίνεται πιο ενδιαφέρουσα

Editorial

Μία χρήσιμη κλήρωση

Η χρονιά του ΠΑΟΚ ξεκίνησε με την μεγάλη συμφωνία που έφερε στην Θεσσαλονίκη τον Φρανκ Άρνεσεν, συνεχίστηκε με την οριστικοποίηση της συνεργασίας με τον Ιγκόρ Τούντορ και σήμερα προέκυψε η είδηση για τους πιθανούς αντιπάλους στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Αυτό είναι και το γεγονός της ημέρας που πρέπει να κινητοποιήσει τους πάντες. Όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει με την Λοκομοτίβ. Μακάρι (για πολλούς και διάφορους λόγους) να παίξει με τους Ουαλούς, αλλά αυτό δεν είναι πιθανό.

Αν κάποιος επιπόλαιος θεωρούσε ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει για περίπατο σε αυτή την Ευρωπαϊκή φάση ή θα δώσει επίσημο ματς σαν τα πρώτα φιλικά της χρονιάς, σήμερα που στο δρόμο του βρέθηκε (πιθανότατα) μία Κροατική ομάδα, θα προσγειώθηκε στην πραγματικότητα.

Ομάδα που παίζει στην Ευρώπη και προκρίνεται από τις πρώτες φάσεις, δεν μπορεί να είναι εύκολη. Κι’ αν στο δεύτερο γύρο μπορεί να βρεθεί (τυχαία ή όχι) ομάδα από τη Μάλτα, τα Φερόε και το Λουξεμβούργο, όταν μιλάμε για Κροάτες, η διαφορά είναι τεράστια.

Η τέταρτη ομάδα της Κροατίας πέρα από το όποιο φανατισμό τους διακατέχει, πέρα από την θυγατρική σχέση που έχει με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, δεν μπορεί να είναι πολύ χειρότερη από τον έκτο-έβδομο της Ελλάδας. Η Λοκομοτίβα που είναι το φαβορί για να βρεθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ στις 16 Ιουλίου, δεν μπορεί να είναι πολύ χειρότερη από τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Ξάνθη ή τον Παναιτωλικό. Κι’ εκεί που πολλοί πίστευαν ότι θα κάνει “παραθέριση” στη Μάλτα, τώρα πάει για δύσκολο αγώνα στο αφιλόξενο Ζάγκρεμπ.

Σημασία βέβαια έχει ποιος θα είναι ο ΠΑΟΚ… Γιατί ο ΠΑΟΚ του Ιουνίου δεν θα περνούσε ούτε τον ΠΑΣ, ούτε τον Παναιτωλικό.

Στις 16 Ιουλίου θα έχουμε έναν ΠΑΟΚ εντελώς διαφορετικό από αυτόν της 7ης Ιουνίου;

Κι’ αν είναι έτσι; Ποιος θα είναι ο νέος ΠΑΟΚ της 16ης Ιουλίου;

Η κλήρωση για τον ΠΑΟΚ (και ειδικά οι Κροάτες) είναι τόσο δύσκολη όσο στο να βοηθήσει να καταλάβουν όλοι, ότι η καλοκαιρινή ευρωπαϊκή πορεία δεν αποτελεί περίπατο… Και δε νομίζουμε ότι θα βρεθεί κάποιος που θα υποτιμήσει την ευρωπαϊκή πορεία και θα την βάλει σε τριτο-τέταρτη μοίρα…

Υπάρχει κανείς που θεωρεί ότι αυτό που έκανε πέρυσι ο Αστέρας Τριπόλεως, ο οποίος έφθασε στους ομίλους του Europa, δεν μπορεί να το κάνει ο ΠΑΟΚ επειδή θα είναι σε διαδικασία δημιουργίας νέας ομάδας;

Το 2015-2016 ξεκινάει δυναμικά και το σίγουρο είναι ότι όσο περνούν οι μέρες τόσο και θα μεγαλώνει το ενδιαφέρον γι’ αυτή τη νέα προσπάθεια…

* Οι σημερινές δηλώσεις Φασούλα σχολιάστηκαν με απίστευτο τρόπο εδώ στο PAOK24. Πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε. Ήμασταν αναγκασμένοι να κόψουμε πολλά-πολλά υβριστικά σχόλια για έναν άνθρωπο που απ’ ότι φαίνεται παραμένει ακόμη και μετά από 22-23 χρόνια ο πιο μισητός για τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Η Τούμπα θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή»

Η ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων» για το ματς με τη Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τη Λαμία , με αφορμή την παρουσία φιλάθλων της στις κερκίδες του γηπέδου. Σε αυτή αναφέρει:

«Η ομάδα μας έχει μπροστά της πέντε τελικούς, προκειμένου να γράψει ιστορία και μας χρειάζεται όλους δίπλα της. Ο πρώτος θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης (24.04) στη Λαμία και δεν υπάρχει περιθώριο λάθους από κανέναν.

Πριν ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι παίκτες υποδεχθούν τους τρεις συνδιεκδικητές του τίτλου στην Τούμπα, ο Δικέφαλος δοκιμάζεται στο «Αθανάσιος Διάκος» κόντρα στη Λαμία, με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς.

Οι παίκτες δεν θα είναι μόνοι τους στη Φθιώτιδα. Θα έχουν δίπλα τους τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που θα τους δώσει ενέργεια για να πετύχουν τον στόχο τους.

Πρέπει όσοι θα βρεθούν στη Λαμία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς όπως αποδείχθηκε και στο παρελθόν, οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Ο ΠΑΟΚ παραμένει η μοναδική ομάδα που αγωνίστηκε χωρίς κόσμο στο γήπεδο της στα φετινά Play Offs. Δεν πρέπει να δώσουμε καμία αφορμή, σε κανέναν ενόψει των τριών τελικών στην Τούμπα.

Στηρίζουμε την ομάδα μας με τη φωνή μας και το πάθος μας, δεν πετάμε αντικείμενα, δεν χρησιμοποιούμε καπνογόνα, δεν ανάβουμε βεγγαλικά, δεν αναρτούμε πανό με υβριστικό, πολιτικό, σεξουαλικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο και δεν πλησιάζουμε το γήπεδο χωρίς ονομαστικό εισιτήριο. Δεν απαντάμε σε προκλήσεις και προστατεύουμε την ομάδα μας.

Η Τούμπα θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή και πρέπει να κάνουμε όλοι το χρέος και να βεβαιωθούμε πως θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το φινάλε.

Πάμε να γράψουμε ιστορία!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποζημιώθηκε από τη FIFA η Δόξα Κατωκοπιάς για τις «κρίσεις πανικού» του Ουάρντα

Πήρε αποζημίωση για τα όσα έκανε ο Αιγύπτιος.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Δόξα Κατωκοπιάς προσέφυγε τη FIFA για την απόφαση του Αμρ Ουάρντα να αθετήσει τη συμφωνία που είχέ επιτευχθεί ανάμεσα στις δυο πλευρές, όταν και είχε επικαλεστεί «προβλήματα ψυχικής υγείας», κάτι που ο Αιγύπτιος είχε πράξει ακριβώς το ίδιο 12 μέρες νωρίτερα, εις βάρος της Ράζα Καζαμπλάνκα, η οποία μάλιστα είχε ανακοινώσει και την απόκτησή του.

Η Δόξα δικαιώθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, και θα λάβει το ποσό των 150.000 ευρώ ως αποζημίωση, παρότι διεκδικούσε μέχρι και 400.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Λίβερπουλ: Κατέληξε στον αντί – Κλοπ

Στα… χνάρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παίρνει Ολλανδό τεχνικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι πρώτες επαφές κρίνονται απόλυτα επιτυχημένες, αλλά θα υπάρξουν κι άλλες. Σλοτ και Λίβερπουλ έχουν σχηματίσει εξαιρετική άποψη για την πιθανή συνεργασία τους και το προσεχές διάστημα θα υπάρξει περαιτέρω ανάλυση του πλάνου από τους «κόκκινους» προς τον κόουτς της Φέγενορντ.

O 45χρονος προπονητής αυτή τη στιγμή φιγουράρει ως επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Γιούργκεν Κλοπ στο «τιμόνι» της Λίβερπουλ. Προσπέρασε ακόμα και την περίπτωση του Ρούμπεν Αμορίμ στη λίστα των προτεραιοτήτων των ανθρώπων του αγγλικού συλλόγου.

Όσα μεταφέρονται από τον διεθνή Τύπο και κυρίως τον έγκυρο και πασίγνωστο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, κάνουν λόγο για άκρως θετικές πρώτες επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αυτό που τονίζεται είναι πως το προσεχές διάστημα θα υπάρξει ξανά ραντεβού για περαιτέρω ανάλυση του πλάνου από πλευράς «κόκκινων», για τους οποίους έχει σχηματίσει εξαιρετική άποψη ο Σλοτ.

Ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του με τη Φέγενορντ (λήγει το 2026) δεν υφίσταται, ωστόσο, ο ολλανδικός σύλλογος θ’ αξιώσει αποζημίωση, όπως το είχε επικοινωνήσει και στο ενδιαφέρον της Τότεναμ, προτού τα «σπιρούνια» προσλάβουν τελικά τον Ποστέκογλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ