Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

To σχόλιο της ημέρας

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία, πλέον μπαίνουμε σε συνθήκες επίσημου αγώνα, η ομάδα παίρνει την τελευταία της ανάσα κι εμείς επιστρέφουμε στη βάση.

Αγάπη Γαβριηλίδου

To σχόλιο της ημέρας

Tου Σταύρου Κόλκα

Σε έναν μικρό απολογισμό της προετοιμασίας που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα θολό τοπίο, το οποίο προήλθε από την προσπάθεια του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς να μάθει την ομάδα του.

Σίγουρα χάθηκε χρόνος ως προς την ετοιμότητα της ομάδας την κατάλληλη στιγμή, αλλά η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Στο φιλικό με τον Άγιαξ, η ομάδα έδειξε κάποιες χτυπητές αδυναμίες στην αμυντική της λειτουργία και κακή νοοτροπία στο πρώτο ημίωρο, αντιμετωπίζοντας τη φιλική αναμέτρηση αδιάφορα, σε αντίθεση με τον Άγιαξ, που την αντιμετώπισε σαν επίσημο παιχνίδι.

Μετά το 30′ και κυρίως μετά την απόκρουση του πέναλτι από τον Ρέι, για περίπου μισή αγωνιστική ώρα, ο ΠΑΟΚ έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στην εποχή Στανόγεβιτς, αλλά και πάλι στη συνέχεια παρουσίασε παθογένειες, οι οποίες θα πρέπει να εξεταστούν και να λυθούν.

Δεν είναι ώρα για ανησυχία, αλλά δεν είναι και ώρα για εφησυχασμό. Είναι σαφές ότι η ομάδα χρειάζεται δύο ποιοτικότερους παίκτες από αυτούς που έχει σε άμυνα και κέντρο κι επίσης είναι σαφές ότι ο Στανόγεβιτς χρειάζεται χρόνο για να τη μάθει.

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στις προπονήσεις την Τετάρτη κι ευελπιστούμε στην πρώτη φιλική αναμέτρηση της σεζόν επί ελληνικού εδάφους, να δούμε ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Αυτό που θα κρατήσουμε από το σημερινό φιλικό με τον Άγιαξ, είναι η εικόνα του Ρέι, ο οποίος έδειξε ότι πιστεύει στον εαυτό του, έδειξε ηγετική φυσιογνωμία, ήταν πολύ καλός με τα πόδια, σίγουρα δεν φέρει ευθύνη σε κανένα γκολ και είναι πολύ σημαντικό ότι στο πρώτο παιχνίδι της καριέρας του στην Ευρώπη, απέκρουσε πέναλτι του Χούντελααρ. Είναι από αυτές τις στιγμές που μπορεί να ορίσουν ένα στάτους καριέρας και είναι από εκείνες τις στιγμές που μπορούν να δώσουν τεράστια ψυχολογία σε έναν ποδοσφαιριστή.

Στο μπάσκετ, ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε τον Λάκι Τζόουνς στο ρόστερ του. Οι πληροφορίες για τον Αμερικανό αναφέρουν ότι είναι.. σκυλί του πολέμου στην άμυνα, μπορεί να κυνηγήσει οποιονδήποτε από το “1” ως το “3”, ενώ έχει τα στοιχεία για να βοηθήσει στην επίθεση. Μαζί και με τον Έλληνα που είναι να έρθει στην ίδια θέση, ο ΠΑΟΚ καλύπτεται στη θέση “3” και προχωράει το ρόστερ του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ και πλέι οφ: Τι δείχνει η τελευταία τριετία;

Η δεδομένη αδυναμία και το πρόβλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ξεκάθαρο πως το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει μείνει από ενέργεια. Είναι ξεκάθαρο πως το μομέντουμ είναι κακό και υπάρχει μία δεδομένη αδυναμία πνευματικά.

Ο ΠΑΟΚ, για τρίτη διαδοχική χρονιά παρουσιάζει ένα άκρως προβληματικό πρόσωπο στα πλέι οφ και αυτό, φαίνεται τόσο από τα αποτελέσματα, όσο κι από την εικόνα του. Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής φέτος; Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να επιδείξει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ εκκρεμεί και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που αναβλήθηκε, μετά τις 7 πρώτες αγωνιστικές.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

Γυρίζοντας λίγο πίσω και πέρυσι ο ΠΑΟΚ μπήκε με αξιώσεις στα πλέι οφ, ξεκίνησε την πορεία του με τον πιο ιδανικό τρόπο, με ένα διπλό στην έδρα του Άρη, ωστόσο, η συνέχεια ήταν καταστροφική, με τον τελικό απολογισμό να μην είναι καλός. 4 νίκες, 1 ισοπαλίες και 5 ήττες είχαν οι "ασπρόμαυροι", για να ακολουθήσει και ο χαμένος τελικός του Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Άρης - ΠΑΟΚ 1-2

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1

ΠΑΟΚ - Βόλος 4-2

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0

ΠΑΟΚ - Άρης 3-2

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1

Βόλος - ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1

Στο "κάδρο" μπαίνει και η σεζόν 2021/22, με τον ΠΑΟΚ να καταρρέει στα πλέι οφ, κλείνοντας την παρουσία του σε αυτά με μόλις 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, με την εκκίνηση να είναι τότε ιδανική, αλλά στη συνέχεια τα παιχνίδια εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά, με την ομάδα να "αδειάζει" σε όλα τα επίπεδα.

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2

Άρης - ΠΑΟΚ 1-0

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-0

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Μ. Δευτέρα στο γήπεδο

Σημαντική δοκιμασία για τους “ασπρόμαυρους”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β' θα βρει απέναντί του για την 7η αγωνιστική των πλέι άουτ τον Αιολικό, σε ένα σημαντικό παιχνίδι εκτός έδρας.

Οι "ασπρόμαυροι" θα βρεθούν στην Αριδαία τη Μεγάλη Δευτέρα, με το συγκεκριμένο παιχνίδι να ξεκινάει στις 16:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

AEL FC ARENA, ΑΕΛ – ΑΕΚ Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ, Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (16:00)

Ρεπό: Μακεδονικός

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΥ, Καμπανιακός – Αναγέννηση Καρδίτσας (16:00)

ΚΟΖΑΝΗΣ, Κοζάνη – Ηρακλής (17:00)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΑΡΙΔΑΙΑΣ, Αιολικός – ΠΑΟΚ Β’ (16:00)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, Χανιά – Καλαμάτα (14:45)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΝΕΑΠΟΛΗΣ, Ιωνικός – Athens Kallithea (16:00)

Ρεπό: Ηλιούπολη

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

ΡΟΔΟΥ, Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, Αιγάλεω – Γιούχτας (16:00)

ΑΓΥΙΑ, Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’ (16:00)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σαμάτα και τα γκολ που δεν έρχονται

Δεν μπορεί να προσφέρει ο Τανζανός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έμεινε μακριά από το γκολ για ένα ακόμη παιχνίδι και έδειξε για μία ακόμη φορά, πως δεν μπορεί σε κανένα σημείο να αποτελέσει το φορ που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ.

Ο Αλί Σαμάτα παραμένει δίχως γκολ μέσα στο 2024 και πλέον, πραγματικά μοιάζει και δύσκολο να αλλάξει αυτό.

Η τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ο Τανζανός επιθετικός, ήταν στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στις 12 του Νοέμβρη του 2023, ενώ συνολικά σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει να επιδείξει μόλις 3 γκολ και 4 ασίστ.

Το μόνο που έχει καταφέρει ο Σαμάτα μέσα στο 2024, είναι να δώσει δύο ασίστ, με την πρώτη να είναι τον περασμένο Φλεβάρη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τη δεύτερη στο εντός έδρας ματς με τη Λαμία, στο ξεκίνημα των πλέι οφ.

Ο Σαμάτα σκοράρει 3 γκολ σε 26 τελικές κι είναι κι αυτό ενδεικτικό της κατάστασής του από τη στιγμή που φόρεσε τα ασπρόμαυρα, καθώς σπάνια πλέον επιχειρεί τελική ακόμη κι όταν αγωνίζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ