Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έδωσε και την ψυχή του, τον… σκότωσαν τα τρίποντα

Μπορεί να ήταν πίσω με μεγάλες διαφορές, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά στην τέταρτη περίοδο δεν τα παράτησε. Με τους εκπληκτικούς Μπεστ και Εγκεκέζε, ο ΠΑΟΚ πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε, αλλά κόντρα στον Παναθηναϊκό, των 17/29 τριπόντων, δε γινότα να διεκδικήσει κάτι…

Νίκος Μοσχοβίτης

Έδωσε και την ψυχή του, τον… σκότωσαν τα τρίποντα

Ο ΠΑΟΚ έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ (2-8) αλλά με τον Εγκεκέζε «ζεστό» έξω από τα 7.63, πέρασε μπροστά με 13-11. Ο Παναθηναϊκός έπαιρνε τα τρίποντα που του έδινε ο ΠΑΟΚ, είτε με τον Παπαπέτρου, είτε με τον Ράις που ήρθε από τον πάγκο, αλλά ο Εγκεκέζε είχε τις απαντήσεις, μαζί με τον Ουίγκινς, για το 22-26 της πρώτης περιόδου.

Η είσοδος του Μήτογλου έδωσε ενέργεια στην άμυνα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος άρχισε να ξεφεύγει (27-35), με την πεντάδα του ΠΑΟΚ να μη μπορεί να βρει βηματισμό στην επίθεση σε εκείνο το σημείο. Μετά από ένα τρίποντο του Μπεστ (30-35), οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι μία από τις συνήθεις, πλέον, «νεκρές» περιόδους τους, κάτι που μια ομάδα του επιπέδου του Παναθηναϊκού, δε γινόταν να μην εκμεταλλευτεί. Με ένα σερί 0-14, πήγε στο 30-49 και έκλεισε το πρώτο μέρος στο 38-56.

Με τον Παναθηναϊκό να δίνει 14 ασίστ και να σουτάρει με 57% στα τρίποντα (8/14) αλλά και με 64% στα δίποντα (14/20), ο ΠΑΟΚ ήταν αδύνατον να ακολουθήσει…

Με τρίποντο του Εγκεκέζε και καλάθι του Σμιθ, η διαφορά μειώθηκε στους 13 (43-56), στις αρχές του δεύτερου μέρους, αλλά η αντίδραση του Παναθηναϊκού, ήταν άμεση. Ο Φριντέτ ήταν σε μεγάλη μέρα και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο 47-72 και με νέα τρίποντα από Μήτογλου και Τζόνσον, πήγαν στο 51-80. Ο ΠΑΟΚ με τον Ουίγκινς να παλεύει, έκλεισε την τρίτη περίοδο, στο 59-85.

Παρότι το παιχνίδι, είχε πάρει την πορεία του, ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε. Με ζώνη στην άμυνα, με τον Μπεστ και τον Τσόχλα να ευστοχούν σε τρίποντα και τον Καναδό να βγάζει και άμυνες που οδηγούσαν σε κλεψίματα, μείωσε σε 72-85. Εκεί, οι διαιτητές… έχασαν τη σφυρίχτρα τους, σε φάουλ του Μήτογλου και δύο τρίποντα από Καλάθη και Φριντέτ, πήγαν στο 72-91.

Τσόχλας και Μπεστ, μείωσαν σε 77-91, ο Καναδός έφυγε στον αιφνιδιασμό, ο Παπαπέτρου του κάνει ξεκάθαρο φαουλ και ο συνεπίθετος του διαιτητής, πάλι… έχει χάσει τη σφυρίχτρα του. Έπειτα, το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο τελικό 88-104.

Αυτός ο ΠΑΟΚ, κοίταξε στα μάτια αυτόν τον Παναθηναϊκό, για δύο περιόδους (1η και 4η) και για άλλες δύο ήταν αδύνατον να ακολουθήσει. Η νοοτροπία του όμως και το γεγονός ότι δεν τα παράτησε στην τέταρτη περίοδο, ήταν μεγάλο credit για τον Κώστα Φλεβαράκη και τους παίκτες του. 

Ο Μπεστ έκανε μεγάλη εμφάνιση με 26 πόντους και 5/6 τρίποντα, ενώ ο Εγκεκέζε είχε 20 με 6/9 έξω από τα 6.75! Για τον Παναθηναϊκό που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 30 ασίστ, 17/29 τρίποντα και 21/34 δίποντα, ο Φριντέτ είχε 23 με 6/7 τρίποντα! Ο ΠΑΟΚ είχε 16/33 τρίποντα και 16/40 δίποντα ενώ έκλεψε και 12 φορές τη μπάλα…

Δεκάλεπτα: 22-26, 38-56, 59-85, 88-104

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ