Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα τηλεοπτικά, η κεντρική διαχείριση και η επόμενη μέρα του μπάσκετ

Μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του ΕΣΑΚΕ, προέκυψε η… αντίσταση του Αρη στο θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου, η ανακοίνωση των έντεκα ΚΑΕ και η έναρξη της σεζόν, αναμένεται με ενδιαφέρον.

Νίκος Μοσχοβίτης

Τα τηλεοπτικά, η κεντρική διαχείριση και η επόμενη μέρα του μπάσκετ

Ο ΠΑΟΚ, όπως αναμενόταν, ήταν κι αυτός μέσα στις έντεκα ΚΑΕ που υπέγραψε τη χθεσινή ανακοίνωση, στηρίζοντας την απόφαση για κεντρική διαχείριση, στάση που έχει γενικά όλα αυτά τα χρόνια.
 
Προφανώς και ο τρόπος που μοιράζονται τα χρήματα και το ποσό που αντιστοιχεί στην καθεμία, με βάση όσα συζητήθηκαν χθες, δε μπορεί να τον αφήνει ικανοποιημένο, ωστόσο μετά από όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες, υπάρχει μία συνολική προσπάθεια, προκειμένου το μπάσκετ μέσα από τα διάφορα προβλήματα που το ταλανίζουν, να προσπαθήσει να πάει σε μια καλύτερη, επόμενη ημέρα.
 
Με τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τα έσοδα μειώνονται για όλους, ενώ την ώρα που γίνεται η κουβέντα και με νούμερα πλέον, για τα τηλεοπτικά, από τις 12 ομάδες που είναι να συμμετάσχουν στη Basket League, πιστοποιητικό έχουν μέχρι σήμερα οι… πέντε (ΠΑΟΚ, Προμηθέας, Περιστέρι, Λαύριο και Λάρισα)!
 
Η αυστηροποίηση των κριτηρίων συμμετοχής, για την οποία τόση πολλή κουβέντα έγινε το προηγούμενο διάστημα, πρέπει κάποια στιγμή να αποτυπωθεί κιόλας, την ώρα που διάφορες ομάδες, έχουν θέμα με την εγγυητική επιστολή τους και όχι μόνο…
 
Επίσης, ο όρος «κεντρική διαχείριση» θα είχε απόλυτη εφαρμογή, αν από από τα περίπου 4 εκατομμύρια που είναι να μοιραστούν, τα μισά δεν πήγαιναν σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, προκειμένου να «σπάσουν» τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους με την Cosmote TV. Από την άλλη, όμως, έστω και αυτή η ιδιότυπη κεντρική διαχείριση, δε θα μπορούσε να υφίσταται χωρίς αυτούς τους δύο, με τα τωρινά δεδομένα, οικονομικά και αγωνιστικά…
 
Λίγες ημέρες, λοιπόν, πριν το τζάμπολ της Basket League (έστω και στις 17/10), οι μισές και παραπάνω ΚΑΕ, δεν έχουν εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής. Μία από αυτές, αποφασίζει να κινηθεί αυτόνομα στο θέμα των τηλεοπτικών, ενώ έχει πολλαπλά ban από τη FIBA και παρόλα αυτά, με διάφορες παρεμβάσεις, της έχει επιτραπεί να κάνει μεταγραφές.
 
Οι δύο «μεγάλες» έχουν ξεχωριστή συμφωνία, ουσιαστικά, με την ΕΡΤ, ενώ για τη μία από τις δύο, που διοργανώνει το Final 8 του BCL αυτές τις ημέρες, χθες κυκλοφόρησε το έγγραφο από την Περιφέρεια Αττικής, με το οποίο της πιστώνεται ποσό 450.000 ευρώ (και απομένουν και άλλα 185.000 σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, ενώ αν το κατακτήσει κιόλας, θα πάρει άλλο 1.000.000 ευρώ από τη διοργάνωση).
 
Ο ΠΑΟΚ εδώ και τρεις μήνες, έχει επιλέξει να ακολουθήσει πλήρως τους κανόνες (θεσμικούς και μη), πληρώνοντας διάφορες οφειλές του παρελθόντος, από δικά του λάθη, αλλά και τις τρέχουσες υποχρεώσεις του. Εξασφάλισε πιστοποιητικό συμμετοχής από τους πρώτους, έχει αποφασίσει να λειτουργήσει στο θέμα του τηλεοπτικού, με γνώμονα το συνολικό καλό και έστω και στο βάθος, έχει την υπαρκτή επιλογή του PAOK TV. Άλλοι πάλι, όχι μόνο δεν ακολουθούν τους κανόνες, αλλά επιδίδονται και σε επικοινωνιακούς λεονταρισμούς, με αφορμή το τηλεοπτικό, ειδικά αυτήν την εποχή, που η κατάσταση οικονομικά, είναι ακόμα πιο δύσκολη.
 
Κι επειδή έχουν κουνηθεί διάφορα δάχτυλα προς τον ΠΑΟΚ, ειδικά από Αθήνα μεριά, με αφορμή την απόφαση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, εν μέσω πανδημίας, χωρίς να υποβιβαστεί κανείς, καλό είναι να ξαναδούν τη βαθμολογία εκείνης της εποχής, που έπεφταν ΔΥΟ ομάδες στην Α2. Και αφού το κάνουν, ας δουν τι έχει κάνει από τότε η μία σε όλους τους τομείς και τι έχει κάνει η άλλη…

Υ.Γ.: Αργήσσμε πολύ να τα πούμε από αυτήν εδώ τη γωνία, αλλά έγιναν πολλά σε προσωπικό επίπεδο, πέραν του κομματιού της πανδημίας και του γενικού μπασκετικού lockdown. Εδώ θα είμαστε όμως, με την υπόσχεση για πιο συχνή «επικοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ