Connect with us

Ο Τσίπρας, ο Μαρινάκης και το τηλεφώνημα – φωτιά!

Εμπρηστικό το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας, μεταξύ του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Τάσου Καραμήτσου και του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ελένη Μπούντου

Ο Τσίπρας, ο Μαρινάκης και το τηλεφώνημα – φωτιά!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας zougla.gr που κατεγράφη από τον περίφημο «υπερκοριό» της ΕΥΠ και είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας έγινε τον Ιούνιο του 2012: Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας Μαρινάκη – Καραμήτσου, εμπλέκεται ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως αποδέκτης 30 τόμων «βιβλίων», για συναλλαγή της οποίας το περιεχόμενο παραμένει άγνωστο προς το παρόν. 

Συγκεκριμένα ο Τάσος Καραμήτσος καλεί τηλεφωνικώς τον Μαρινάκη και του ανακοινώνει, ότι τα τριάντα πρώτα «βιβλία» εκ μέρους του φίλου του «γιατρού» είναι έτοιμα προκειμένου να του τα αποστείλει για να δοθούν εκεί που πρέπει.

Ο Μαρινάκης χωρίς καμία επιφύλαξη ρωτάει επί λέξη: «Τριάντα βιβλία για τον Τσίπρα;» κι αμέσως μετά αναφέρεται στην συναλλαγή, θέλοντας να πληροφορηθεί τις απαιτήσεις του αποστολέα των «βιβλίων».

«Εντάξει θα τα πούμε αυτά μετά» είναι η απάντηση του εκδότη για να συνεχιστεί η κουβέντα.

Από το ύφος του διαλόγου που ακολουθεί, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο αναγνώστης, ότι τα περί βιβλίων είναι κώδικας όπως επίσης και ο όρος «γιατρός».

Ο «γιατρός» και αποστολέας των «βιβλίων», με μεταφορέα τον κ. Καραμήτσο, παραλήπτη τον κ. Μαρινάκη και τελικό αποδέκτη τον κ. Τσίπρα, κατά τα λεγόμενα των δύο συνομιλητών, είναι το μοναδικό άτομο του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται, όπως επίσης δεν γίνονται γνωστά τα αιτήματα του «γιατρού», τα οποία όπως προκύπτει από τη συνομιλία πρόκειται να γνωστοποιηθούν αργότερα. Αντίθετα αποκαλύπτεται με άνεση το όνομα του παραλήπτη, ο οποίος σύμφωνα με όσα ακούγονται είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Πιο συγκρατημένος ο κ. Καραμήτσος κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης, παρ’ όλη την οικειότητα μεταξύ των συνομιλητών, αποφεύγει να αναφερθεί στο όνομα του τελικού αποδέκτη του πακέτου των τριάντα «βιβλίων», κάτι που κάνει με μεγάλη άνεση ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος αφού αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, φαίνεται να γνωρίζει εκ των προτέρων τι πρόκειται να παραλάβει και για ποιον λόγο. Όταν μάλιστα ο εφοπλιστής λέει στον Καραμήτσο να μεταφέρει το πακέτο στο γραφείο του, ο τελευταίος επιλέγει ως ασφαλή λύση το σπίτι του εφοπλιστή, κάνοντας αναφορά και στη σύζυγό του Μαρινάκη: «Θα τα πάω εγώ στη Σούλα, σε μισή ώρα…».

Σημειωτέον ότι η κουβέντα μεταξύ των δύο, που ως γνωστόν διατηρούν φιλική σχέση, ο Καραμήτσος είναι μόνιμος θαμώνας της σουίτας του κ. Μαρινάκη στο γήπεδο του Ολυμπιακού, γίνεται κατά τη διάρκεια του Ιουνίου του 2012, περίοδο κατά την οποία διεξήχθησαν εκλογές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καθίσταται ισχυρός, καταλαμβάνοντας τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα βήμα πριν από την εξουσία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MEDIA

Τι εικόνα θα παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ; (vid)

Το PAOK24 News by GAS24 σχολιάζει

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ PAOK24 NEWS

Θέμα πνευματικό ή σωματικό; Τι λένε στον ΠΑΟΚ για την εικόνα των «ασπρόμαυρων» στο ματς με τη Λαμία και την αντίδραση που πρέπει να βγάλει η ομάδα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ;

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει μια ανάλογη εμφάνιση με εκείνη στο παιχνίδι με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ;

Ποια θα είναι η εικόνα των «ασπρόμαυρων» το βράδυ της Κυριακής στο παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πολλά για την εξέλιξη του πρωταθλήματος;

Στ. Κόλκας, Δ. Τσορμπατζόγλου, Σ. Αναστασιάδης σχολιάζουν και αναλύουν στο PAOK24 News by GAS24 της Παρασκευής.

https://www.youtube.com/watch?v=K65h4O39vCc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Λιώνης: «Όταν είσαι ΠΑΟΚ τίποτα δεν κερδίζεται εύκολα»

Μέσα από μια κατάθεση ψυχής κάνει το «ταμείο» της σεζόν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ολοκληρώνοντας μια ονειρική πρώτη χρονιά ζωής, το τμήμα ποδοσφαίρου σάλας του ΠΑΟΚ κατέκτησε την άνοδο και το πρωτάθλημα και από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Ανέστης Λιώνης μέσα από μια ανάρτηση - κατάθεση ψυχής κάνει το «ταμείο» των όσων έζησαν οι πρωταγωνιστές της επιτυχίας αυτής.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Πέρασαν 5 μέρες για να βρω τα λόγια για την ομορφότερη σεζόν της ζωής μου.

Κάποιοι τρελοί μαζευτήκαμε σιγά σιγά από το καλοκαίρι, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις ζωές μας, με μοναδικό στόχο το να πετύχουμε κάτι σπουδαίο με τη φανέλα της ομάδας που αγαπάμε από μικρά παιδιά. Και τα καταφέραμε.

Ατελείωτα χιλιόμετρα, δύσκολοι τραυματισμοί, ήττες και ισοπαλίες στο τέλος λόγω απειρίας ενώ είμασταν καλύτεροι, στενοχώριες.. Μέσα από αυτά όλοι βγήκαμε πιο δυνατοί και φτάσαμε στο πιο ευτυχισμένο τέλος. Και στην τελική όταν είσαι ΠΑΟΚ τίποτα δεν κερδίζεται εύκολα.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλλαν σε αυτό το ασπρόμαυρο ταξίδι. Τον Απόστολο Καΐση, αυτόν τον άρρωστο οπαδο του ΠΑΟΚ που του ήταν ο ιδρυτής αυτου του τμήματος, τον Κωνσταντίνο Φωτιάδη που βοήθησε τα μέγιστα στην υλοποίηση του, τον Πέτρο Βασιλακίδη που ανέλαβε στη συνέχεια την ηγεσία του τμήματος και έτρεχε μέρα νύχτα για να το κρατήσει όρθιο, τον προπονητή μας, τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο που ξόδεψε ατέλειωτες ώρες προπόνησης και υπομονής για να μας μάθει το ποδοσφαιρο Σάλας και να μας οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και φυσικά όλους μου τους συμπαίκτες που έβαλαν κάτω τον εγωισμό τους και παραμειναμε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.

Το πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο σε ολους εμάς που θυσιάσαμε τα πάντα για να φτάσουμε ως εδώ, στους ΠΑΟΚτσηδες όλου του κόσμου που αγαπάνε αγνά την ομάδα μας, σε όσους έφυγαν από τη ζωή για τα 4 αυτά γραμματα, στον Γιαννάκη, στον Μιχάλη και σε όλους μας τους χορηγούς που στήριξαν το εγχείρημα αυτό.

Φυσικά στον αδερφό μου Αλέξανδρο Βασάρα που τραυματίστηκε σοβαρά στα μέσα της χρονιάς και του είχα ταξει αυτό το πρωτάθλημα παρά την τέραστια για εμάς απουσία του και στον μάγο από τις φαβέλες της Βραζιλίας Στέλιο Χαρπίδη που τραυματίστηκε στον ημιτελικό και μας έδωσε άλλο ένα κίνητρο να τα δώσουμε όλα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τώρα αρχίζει το καλό!
SATALANA

Υ.Γ. ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ