Connect with us

"Έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη"

Πλέον τα βέλη που δέχεται ο Ιβάν Σαββίδης από τους κύκλους της Νέας Δημοκρατίας είναι καθημερινά και έτσι βγήκε στη δική του αντεπίθεση με νέες του δηλώσεις.

Άκης Σακισλόγλου

"Έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη"

Στο ΑΠΕ μίλησε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, μιας και τόνισε ότι σαν επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο που τηρεί τις φορολογικές του υποχρεώσεις έχει και αυτός το δικαίωμα να εκφράζει πολιτικό λόγο και άποψη, απαντώντας έτσι στους χαρακτηρισμούς ανθρώπων της Νέας Δημοκρατίας που τον αποκάλεσαν μέχρι και ολιγάρχη.

Διαβάστε την συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

-Κύριε Σαββίδη, η δήλωσή σας ότι “ο κ. Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός” προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος. Πώς το λέτε αυτό, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία;

“Αναμφισβήτητα προβλέπω και εκφράζω δημόσια την άποψή μου, μέσω ανάλυσης συγκεκριμένων γεγονότων. Δεν βλέπω ξεκάθαρες προϋποθέσεις έτσι ώστε, το αμέσως προσεχές διάστημα, η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα δεξιών αντιλήψεων, στην υλοποίηση των οποίων δεν συμβάλλει, να έχει επιτυχία.”

-Τι εννοείτε με αυτό;

“Υποθέτω πως για την επιτυχία αυτού του κόμματος -συνεπώς και του αρχηγού του να γίνει πρωθυπουργός- είναι απαραίτητο να βελτιώνει ενεργητικά το επενδυτικό κλίμα, να συμβάλλει στην εξάλειψη νομοθετικών εμποδίων και να σχηματίζει θετικές προϋποθέσεις για την διεξαγωγή της επιχειρηματικότητας.”

-Ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας λένε πως δεν αντιλαμβάνεστε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Πώς το σχολιάζετε;

“Πιστέψτε με, εγώ συμμερίζομαι βαθιά την έννοια της Δημοκρατίας και είμαι πεπεισμένος πως στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Τις δικές μου υποχρεώσεις τις εκπληρώνω ποιοτικά και ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη, μεταξύ άλλων.

Είμαι σίγουρος ότι είναι μακράν μη δημοκρατικό, την περίοδο αύξησης της ξενοφοβίας και της ενεργοποίησης των αναγκαστικών μεταναστευτικών διαδικασιών, το να σε κατηγορούν με την ιδιότητα του “ξένου”, του “Ρώσου” ή ακόμη και του “ολιγάρχη”…

Ναι, όλοι εμείς, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και σε διαφορετικές περιόδους, είμαστε απόγονοι μεταναστών. Και το δημοκρατικό θα ήταν να εκδηλώνουμε τα στοιχεία της φιλοξενίας και του σεβασμού.”

-Τελικά σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με την πολιτική;

“Δεν έχω την παραμικρή τέτοια επιθυμία και δεν θα σταματήσω να το λέω, μέχρι να σταματήσουν να με ρωτούν!”

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Μ. Δευτέρα στο γήπεδο

Σημαντική δοκιμασία για τους “ασπρόμαυρους”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β' θα βρει απέναντί του για την 7η αγωνιστική των πλέι άουτ τον Αιολικό, σε ένα σημαντικό παιχνίδι εκτός έδρας.

Οι "ασπρόμαυροι" θα βρεθούν στην Αριδαία τη Μεγάλη Δευτέρα, με το συγκεκριμένο παιχνίδι να ξεκινάει στις 16:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

AEL FC ARENA, ΑΕΛ – ΑΕΚ Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ, Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (16:00)

Ρεπό: Μακεδονικός

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΥ, Καμπανιακός – Αναγέννηση Καρδίτσας (16:00)

ΚΟΖΑΝΗΣ, Κοζάνη – Ηρακλής (17:00)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΑΡΙΔΑΙΑΣ, Αιολικός – ΠΑΟΚ Β’ (16:00)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, Χανιά – Καλαμάτα (14:45)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΝΕΑΠΟΛΗΣ, Ιωνικός – Athens Kallithea (16:00)

Ρεπό: Ηλιούπολη

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

ΡΟΔΟΥ, Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, Αιγάλεω – Γιούχτας (16:00)

ΑΓΥΙΑ, Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’ (16:00)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Το αγγλικό combo που πληρώνει στο 2,65

Σημαντική επιλογή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αναμέτρηση της Μπράιτον με την Μάντσεστερ Σίτι ξεχωρίζει στο σημερινό κουπόνι και το BetMarket.gr έχει τα προγνωστικά.

Η ανάλυση και τα προγνωστικά στοιχήματος του αποψινού (25/04/24) αγώνα ανάμεσα στην Μπράιτον και τη Μάντσεστερ Σίτι από το Betmarket.

Μπράιτον και Μάντσεστερ Σίτι κοντράρονται στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής και το Betmarket έχει την ανάλυση του αγώνα και τα προγνωστικά.

Προγνωστικά (25/04/24): Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι

Ανάλυση Μπράιτον

Σε μέτρια κατάσταση η Μπράιτον το τελευταίο διάστημα, καθώς αγνοεί το τρίποντο της νίκης σε επίπεδο πρωταθλήματος εδώ και 4 αγωνιστικές (0-2-2), ενώ ανασταλτικά δίνει δικαιώματα, αφού έχει δει την εστία της να παραβιάζεται 6 φορές σε αυτούς τους αγώνες. Βέβαια, μπροστά στο κοινό της είναι από τα σύνολα που αντλούν μεγάλο μέρος της δυναμικής τους και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχει ηττηθεί μόνο από την Άρσεναλ στα τελευταία 13 εντός έδρας παιχνίδια της (6-6-1), με την επιθετική της γραμμή μάλιστα να έχει αποτύχει να βρει γκολ μόλις σε 2 εξ αυτών.

Ανάλυση Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έρχεται από την πρόκριση στον τελικό του FA Cup επί της Τσέλσι (1-0), σε ένα ματς πάντως που η εικόνα που παρουσίασε δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και πιο δίκαιο θα ήταν οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση (1,05 τα XGoals της αντιπάλου της έναντι 0,79 δικών της). Γενικότερα, έδειξε λίγο επηρεασμένη από τον πρόσφατο αποκλεισμό στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως συνήθως στις εγχώριες διοργανώσεις λειτουργεί σαν... ρομπότ. Τώρα, σε επίπεδο πρωταθλήματος έρχεται από 3 διαδοχικές νίκες, πιάνοντας την κορυφή της βαθμολογίας και έπεσε ουσιαστικά από εκεί το περασμένο Σαββατοκύριακο όπου είχε τις Κυπελλικές υποχρεώσεις και δεν αγωνίστηκε.

Προγνωστικά στο Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι (25/04/24)

Στόχος πλέον της Μάντσεστερ Σίτι είναι το νταμπλ και είναι ξεκάθαρα στο χέρι της, αφού αν κερδίσει στον τελικό απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πάρει όλους τους αγώνες της μέχρι το τέλος στην Πρέμιερ Λιγκ θα το καταφέρει. Δύσκολη η έξοδος στην Μπράιτον, όμως η γηπεδούχος δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ενώ στερείται και κάποιου χειροπιαστού κινήτρου. Το σύνολο του Γκουαρντιόλα έχει δείξει πως έχει το know how για να... καθαρίζει τέτοια ματς, οπότε το 1,44 κατά μέσο όρο στο διπλό είναι δικαιολογημένο.

Για καλύτερη απόδοση μπορούμε να συνδυάσουμε στα προγνωστικά στοιχήματος του αποψινού (25/04/24) αγώνα ανάμεσα στην Μπράιτον με τη Μάντσεστερ Σίτι το διπλό με το Goal/Goal, το οποίο προσφέρεται στο 2,65 από την Stoiximan, με τη γηπεδούχο να βρίσκει μίνιμουμ ένα τέρμα εντός έδρας σε 11/13 πιο πρόσφατα δείγματα της και τη φιλοξενούμενη να έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της μακριά από τη βάση της μόλις μία φορά στις 9 τελευταίες εξόδους της σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Betmarket Επιλογές

25/04, 22:00 Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι 2 & Goal/Goal @ 2,65

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σαμάτα και τα γκολ που δεν έρχονται

Δεν μπορεί να προσφέρει ο Τανζανός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έμεινε μακριά από το γκολ για ένα ακόμη παιχνίδι και έδειξε για μία ακόμη φορά, πως δεν μπορεί σε κανένα σημείο να αποτελέσει το φορ που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ.

Ο Αλί Σαμάτα παραμένει δίχως γκολ μέσα στο 2024 και πλέον, πραγματικά μοιάζει και δύσκολο να αλλάξει αυτό.

Η τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ο Τανζανός επιθετικός, ήταν στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στις 12 του Νοέμβρη του 2023, ενώ συνολικά σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει να επιδείξει μόλις 3 γκολ και 4 ασίστ.

Το μόνο που έχει καταφέρει ο Σαμάτα μέσα στο 2024, είναι να δώσει δύο ασίστ, με την πρώτη να είναι τον περασμένο Φλεβάρη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τη δεύτερη στο εντός έδρας ματς με τη Λαμία, στο ξεκίνημα των πλέι οφ.

Ο Σαμάτα σκοράρει 3 γκολ σε 26 τελικές κι είναι κι αυτό ενδεικτικό της κατάστασής του από τη στιγμή που φόρεσε τα ασπρόμαυρα, καθώς σπάνια πλέον επιχειρεί τελική ακόμη κι όταν αγωνίζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ