Connect with us

ΑΣ

Πρεμιέρα το Σάββατο!

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α1 πόλο των ανδρών.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Πρεμιέρα το Σάββατο!

Η νέα σεζόν στο πόλο ανδρών είναι προ των πυλών, αφού το Σάββατο το μεσημέρι στις 15:00 ο ΠΑΟΚ θα δώσει τον πρώτο του αγώνα στην επιστροφή του Δικεφάλου στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο.

Αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Υδραϊκός, μια ομάδα που έχει βάλει… δύσκολα στους παίκτες του Πάνου Βέργου τις περασμένες σεζόν στις επισκέψεις της στη Θεσσαλονίκη.

Το πρωτάθλημα της Α1 πόλο των ανδρών ξεκινάει το μεσημέρι της Παρασκευής με το παιχνίδι ΑΝΟ Γλυφάδας – Ολυμπιακός το οποίο θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2.

Όπως σας είχε ενημερώσει το PAOK24 τις προηγούμενες ημέρες, την ερχόμενη εβδομάδα η ΕΡΤ δεν αποκλείεται να καλύψει ζωντανά από τη Θεσσαλονίκη το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13/10

Κολ. ΑΝΟΓ    16.00   ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

(Δαμιανάκης, Κατσώνης)

ΣΑΒΒΑΤΟ, 14/10

Κολ. ΝΟΒ, Λαιμός     15.00   ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΝΟ ΧΙΟΥ

(Κωσταντινίδης, Μπουδραμής)

Κολ. Ποσειδώνιο        15.00   ΠΑΟΚ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ

(Σταυρίδης, Σπανούδης)

Κολ. Νέας Σμύρνης    15.30   ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ

(Μπιράκης, Αχλαδιώτης)

Κολ. Εθνικό Πειραιά  17.00   ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΦΗ

(Κουρτίδης, Κραβαρίτης)

Κολ. Ηλιούπολης        19.30   ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

(Κουρέτας, Βόσικας)

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Χατζηθεοδώρου: «Γιατί όχι και στο Τσάμπιονς Λιγκ!»

Συνεχάρη τους παίκτες και ευχαρίστησε τον κόσμο ο προπονητής του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με νέα επική εμφάνιση η ανδρική ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ υπέταξε στα πέναλτι τον Απόλλωνα Σμύρνης και με 2-0 νίκες στη σειρά πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά των playoffs του πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος εξασφάλισε ήδη ευρωπαϊκό εισιτήριο και πλέον θα παίξει με τη Βουλιαγμένη έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, δήλωσε:

«Πραγματικά είναι κάτι το ιδιαίτερο αυτό που έγινε σήμερα. Πάρα πάρα πάρα πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα 15 παλικάρια. Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό αλλά είναι με όλη την σημασία της λέξης. Θεωρώ για τον κόσμο ο οποίος ασχολείται με το πόλο πρέπει να κάναμε την έκπληξη της 20ετίας, αν λάβει κανείς υπόψη το πόσο μεγάλο μέγεθος είναι ο Απόλλων, με εξαιρετικούς παίκτες και πολύ καλό προπονητή, και με τριπλάσιο μπάτζετ από εμάς.

Κάναμε δύο παιχνίδι αονειρεμένα. Προς Θεού δεν είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Απόλλωνα, θεωρώ πως σε αυτό το τριήμερο παίξαμε καλύτερα και το θέλαμε πιο πολύ. Είναι στιγμές γιορτής, χαράς, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο ο οποίος γέμισε το Ποσειδώνιο και νομίζω ότι τους ανταμείψαμε με μοναδικές στιγμές. Καλή συνέχεια στον Απόλλωνα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Αυτή τη στιγμή ο στόχος εκπληρώθηκε, πήραμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θα κοιτάξουμε τα παιχνίδια με την Βουλιαγμένη, χωρίς φόβο, με το ίδιο πάθος, και όπου βγει. Πλέον στο σημείο που είμαστε θα κυνηγήσουμε, γιατί όχι, την έξοδο μας στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Από την πλευρά του ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Νάκος Σιορδίλης, είπε:

«Είμαστε σίγουρα πάρα πολύ χαρούμενοι, ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι. Ο στόχος ο οποίος ήταν η Ευρώπη, επετεύχθη, πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο νωρίς απ' ότι περιμέναμε. Ένα πράγμα θέλω να πω, ο Απόλλων μας κέρδισε δύο φορές στην κανονική περίοδο με μεγάλα σκορ, αλλά στα πλέι-οφ παίζει ρόλο η καρδιά και το πόσο θέλεις το παιχνίδι, τίποτα άλλο. Θα πάμε τώρα στους ημιτελικούς κόντρα σε μία τεράστια ομάδα στο πόλο, όπως είναι η Βουλιαγμένη. Ό,τι κερδίσουμε είναι προς όφελος μας, χωρίς άγχος, τα αποτελέσματα θα δείξουν. Βεβαίως πως υπάρχει στο μυαλό μας και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ».
, είπε:

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΜΑΓΚΑΣ ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του πρωταθλήματος!

Πέταξε εκτός τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 στις νίκες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλη εμφάνιση και μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά των playoffs της Α1 πόλο ανδρών.

Μετά το break στην Αθήνα, ο Δικέφαλος κέρδισε για δεύτερη φορά του Απόλλωνα Σμύρνης επικρατώντας με 14-13 στο Ποσειδώνιο.

Έτσι, το σύνολο του Θ. Χατζηθεοδώρου έκλεισε θέση στην πρώτη τετράδα του φετινού πρωταθλήματος και θα δώσει τις μάχες του στα ημιτελικά των playoffs.

Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 10-10, κάτι που οδήγησε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Ήρωας για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Χάρης Αϊβαλιώτης που απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι του Μανώλη Σολανάκη και έστειλε τον Δικέφαλο στα ημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Βουλιαγμένη.

Η εικόνα του αγώνα

Στο αγωνιστικό κομμάτι, γεμάτο ήταν επιθετικά το πρώτο οκτάλεπτο. Ο Δικέφαλος με Ντέλιτς έκανε το 1-0, οι αντίπαλοι ισοφάρισαν, 1-1, με τους Κεχαλάρη και Ντέλιτς να δίνουν προβάδισμα δύο τερμάτων, 3-1. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, 3-3, ο Καρατζάς έδωσε το προβάδισμα, 4-3, ο Απόλλων απάντησε, 4-4, με τον Τσολακούδη να διαμορφώνει το τελικό 5-4.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ν. Προσινικλής έκανε το 6-4, οι αντίπαλοι μείωσαν, 6-5, με τον Κεχαλάρη να δίνει και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων, και τον Τσολακούδη τριών, 8-5. Οι φιλοξενούμενοι διαμόρφωσαν το τελικό για το πρώτο ημίχρονο, 8-6.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Λασκαρίδης έκανε το 9-6. ο Απόλλων μείωσε, 9-7, με τον Κόουπμαν να γράφει το 10-7, σκορ το οποίο ήταν και τελικό. Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, τρία γκολ του Απόλλωνα έστειλαν το παιχνίδι στην διαδικασία των πέναλτι, καθώς το 10-10 ήταν τελικό σκορ.

Στην διαδικασία των πέναλτι, Ντέλιτς, Λασκαρίδης, Τσολακούδης και Κεχαλάρης σκόραραν, ο Αϊβαλιώτης έπιασε το τελευταίο πέναλτι, και ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους «4» της Α1.

Οκτάλεπτα: 5-4, 3-2, 2-1, 0-3, πέν. 4-3.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Νταλάπας, Λασκαρίδης 3, Προσινικλής Ν. 1, Καπράγκος, Κεχαλάρης Ι. 3, Τσολακούδης 2, Ξυλάς, Ντέλιτς 3, Προσινικλής Π., Κούπμαν 1, Κουγιούνης, Σιορδίλης, Σάλεχ, Καρατζάς 1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 2, Μόκκας 1, Τρούλος 1, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 2, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας 2, Τσαχιλίδης, Σολανάκης 3, Τσιαβαλιάρης, Τόττης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πρώτο βήμα σε «θρίλερ» ο ΠΑΟΚ

Έκαμψε την αντίσταση της Πυλαίας και πήρε προβάδισμα πρόκρισης ο Δικέφαλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ επικράτησε στη Μίκρα με 28-27 του ΑΕΣΧ Πυλαίας στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά των playoffs του πρωταθλήματος της Α1.

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες με τις ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους και πάλι στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα την Κυριακή στις 14:00 με τον ΑΕΣΧ Πυλαίας να είναι γηπεδούχος.

Οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 12-14 στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ όμως να αντιδρά και να επέρχεται η ισορροπία 15-15.

Δυνατές μονομαχίες και στο δεύτερο ημίχρονο με τις φιλοξενούμενες να προηγούνται με 18-21. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο γκολ 20-21 και ισοφάρισε 22-22.

Στη συνέχεια οι «ασπρόμαυρες» πήραν κεφάλι με 25-23 και 27-25, όμως ήταν η σειρά της Πυλαίας να απαντήσει και να ισοφαρίσει 27-27.

Ένα γκολ της Χατζηπαρασίδου στο 58' αποδείχτηκε καθοριστικό με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 28-27.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-5, 8-9, 9-12, 12-13, 15-15 (ημχ), 16-19, 18-21, 21-22, 23-23, 26-25, 28-27

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 8, Κερλίδη 2, Μεντεσίδου 1, Βράντσιτς 1, Σαμολάδα 2, Καπρινιώτη, Σεβδίλη, Σίλβα 2, Ζενέλι 3, Μποριζόφσκα 2, Γκρμπάσεβιτς, Κουλούρη, Μπουράτο 6, Μιλόγεβιτς, Τόμασεβιτς 1

ΠΥΛΑΙΑ (Γ. Βακάλης): Αρσενόγλου, Σούσκα, Χ. Τροχίδου 3, Ε. Τροχίδου 3, Κουκμίση 4, Τσαρτσίου, Αθαν. Τσιγαρίδα, Θεοδοσοπούλου, Τάκη, Κωστοπούλου 6, Αθ. Τσιγαρίδα, Σελεμίδου 3, Αργυροπούλου 4, Παναγιωτίδου 2, Γ. Παπαδοπούλου, Α. Παπαδοπούλου 2.

Διαιτητές: Θεοδοσίου- Παπούλιας, Κόκκινη: 52:24 Τσαρτσίου (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 5-9, Πέναλτι: 3/3-2/4

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ