Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Σχόλια του χθεσινού σχολίου…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Χθες το βράδυ εξηγήσαμε ότι ο ΠΑΟΚ στα Χανιά είχε έναν αγωνιστικό στόχο (να οδηγήσει δηλαδή το παιχνίδι κάπου συγκεκριμένα με λίγα ρίσκα και λίγες φάσεις) και κάπως έτσι εξηγείται η ικανοποίηση που εξέφρασαν προπονητής και παίκτες. (Πουθενά δεν γράψαμε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και πήρε θετικό αποτέλεσμα και τους αξίζουν συγχαρητήρια).

Αν ο Ίβιτς καλώς ή κακώς είχε αυτό τον στόχο, είναι άλλη υπόθεση… (Αυτά για όσους δεν καταλαβαίνουν με τη μία…).

Διάβασα και άκουσα πολλά σχόλια γι’ αυτό το… σχόλιο. Άλλος έγραφε ότι είναι υπεραισιόδοξος, άλλος ότι ζω σε άλλο κόσμο, άλλος ότι μικραίνω τον ΠΑΟΚ και άλλα τέτοια…

Πάμε πάλι να εξηγηθούμε…

Το ημερολόγιο γράφει: Απρίλιος! Απ’ αυτό τον μήνα ξεκινούν οι μεγάλοι αγώνες σε όλα τα ομαδικά σπορ. Οι κρίσιμοι αγώνες που κρίνουν στόχους. Αυτή την περίοδο δεν… χτίζεις, δεν… πας για το θέαμα, δεν μετράνε οι εντυπώσεις. Υπάρχουν μόνο τα αποτελέσματα και οι στόχοι. Ότι έγινε….έγινε στις διάφορες ομάδες.

Στο ποδόσφαιρο δεν γυρίζει ο χρόνος πίσω για να γίνουν καλύτερες μεταγραφές, για να είναι η ομάδα πιο ουσιαστική, για να μειωθούν οι θλάσεις κτλ. Όσο ξεφωνητό «έπεσε»… «έπεσε». Τώρα χρειάζεται λίγη… αναθεματισμένη θετική αύρα. Λίγο σπρώξιμο… Όσο μπορεί ο καθένας. (Αλήθειες θα λέμε και θα γράφουμε. Άλλα το ένα, άλλο το άλλο με το πνεύμα που αξίζει να διακατέχει -ειδικά αυτή την περίοδο- τους ΠΑΟΚτσήδες).

Πέμπτη βράδυ… γιατί γράφαμε ότι… γράφαμε για την φανέλα της Λίβερπουλ και την ενέργεια του Άνφιλντ που οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις, όπως αυτό το απίστευτο 4-3 με τους Γερμανούς;

Στο μπάσκετ… η χρονιά ήταν κακή. Λάθη, ντροπιαστικές βραδιές, αποτυχίες και… και …. Δηλαδή τι νόημα έχει τώρα στους τελικούς της χρονιάς να τα λες και να τα ξαναλές; Δώσε μία ώθηση και εσύ, πες μια καλή κουβέντα γι’ αυτούς τους παίκτες και τον Μαρκόπουλο. Τώρα τα παίζουν όλα για όλα. Και να…. Έγινε ότι έγινε το Σάββατο στο ΟΑΚΑ!

Τώρα οι 20-30-100-200 που έδιναν θετική ενέργεια μέχρι το περασμένο Σάββατο, θα γίνουν οκτώ χιλιάδες και το γήπεδο θα κατακλυστεί. (Και δεν θα πρέπει να κατηγορήσει κανείς όσους δεν πίστευαν και έβριζαν, αλλά τώρα θα πάνε και θα δώσουν το παρών. Θα καταλάβουν κάποτε το λάθος τους. Ήδη το καταλαβαίνουν ότι με το πρωτάθλημα της μιζέριας δεν πανηγύρισε ποτέ κανείς).

Στο βόλεϊ…. Μπορούμε να ξαναζήσουμε τους τελικούς σε Σύρο και Γλυφάδα; Τι νόημα είχε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και τώρα να μεμψιμοιρούμε; Τι θα έβγαινε; Στήριξη και πίστη ήθελε ο Καλμαζίδης και οι παίκτες του. Και να που… με λίγη θετική αύρα, γύρισε και αυτή η σειρά!

Το ίδιο και στο χάντμπολ…

Γι’ αυτό λοιπόν, τώρα τον Απρίλιο ας αφήσουμε στην άκρη τον πρωταθλητισμό της γκρίνιας! Ξέρω ότι γι’ αρκετούς σε αυτή την πόλη είναι δύσκολο. Ξέρω ότι πολλοί συνήθισαν κάθε μεσημέρι και κάθε βράδυ στο ρεσιτάλ μιζέριας που πουλάνε επαγγελματίες του είδους, οι οποίοι ξέρουν ότι… κάπως έτσι… κάποτε θα το παίζουν δικαιωμένοι, σε μία πόλη που διψάει και γεννάει συνέχεια… ξερόλες, κομπλεξικούς, μίζερους, τύπους που… πάντα τα έλεγαν, και ξεφωνίζουν ότι αναπνέει και ότι κινείται, χωρίς ΠΟΤΕ να αναγνωρίσουν οτιδήποτε θετικό γιατι αυτό δεν “πουλάει”. (Δεν φταίνε αυτοί. Η πόλη φταίει). 

Απρίλιο έχουμε, Μάιος έρχεται, ας γεμίσουν τα γήπεδα, ας κάνει ο καθένας ότι μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και… ποιος ξέρει, όπως το Άνφιλντ έκανε αυτά τα μαγικά πριν λίγες μέρες, έτσι και στον ΠΑΟΚ μία καλή κουβέντα, μία παραπάνω ώθηση, λίγη θετική αύρα από αυτή που χάνεται μέσα στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να φέρει και πρωταθλήματα και επικρατήσεις γοήτρου απέναντι στα λεφτά των άλλων, αλλά και επιτυχίες στο ποδόσφαιρο που έχει αποδειχθεί ότι έρχονται ΜΟΝΟ μέσα σε κλίμα συσπείρωσης και όχι μόνιμης γκρίνιας.

Και για να μην παρεξηγηθούμε…

Από Ιούνιο-Ιούλιο και μετά… θα ξαναρχίσουμε όλοι μαζί να γκρινιάζουμε…

Μην στεναχωριέστε!

Το’ χουμε! Το ξέρουμε!        

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την 7η αγωνιστική

Μετά την γκέλα του ΠΑΟΚ στη Λαμία και τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έμεινε 3ος αν και έχασε 2 βαθμούς (1-1) στη Λαμία, ωστόσο η διαφορά από την κορυφή αυξήθηκε στους επτά βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έμεινε στην τέταρτη θέση αφού δεν κέρδισε (1-1) στη Θεσσαλονίκη τον Άρη, ενώ απομένουν 3 αγωνιστικές για το φινάλε αλλά ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν 4 αγώνες αφού θα παίξουν στην Τούμπα στις 12/5.Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια της 7ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 1.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κέρδισε 3-0 τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Παρέμεινε πρώτη και αύξησε τη διαφορά της από τον δεύτερο Παναθηναϊκό στους 4!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7η αγωνιστική)

1. ΑΕΚ 75
2. Παναθηναϊκός 71
3. ΠΑΟΚ 68
4. Ολυμπιακός 67
5. Άρης 49
6. Λαμία 35

*Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν αγώνα λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η, 28/4)

17:00 Ολυμπιακός - Λαμία
19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
20:30 Παναθηναϊκός - Άρης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Άδειος από ενέργεια και ιδέες»

Όσα γράφει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχολίασε την γκέλα στο «Αθανάσιος Διάκος» μέσα από το καθιερωμένο match report, υπογραμμίζοντας πως ο Δικέφαλος «πέταξε δύο βαθμούς» στη μάχη του τίτλου. Ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 90+9′, ωστόσο δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να κάνει την μεγάλη ανατροπή στο ΔΑΚ Λαμίας και να φύγει με τους τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ:

«Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε άδειος από ενέργεια και ιδέες στη Λαμία και το πλήρωσε, καθώς πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου και πριν τα τρία ντέρμπι στην Τούμπα, που θα κρίνουν τα πάντα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μπλόκο» στο Χαριλάου για τον Ολυμπιακό!

Μοιράστηκαν από έναν βαθμό στο «Βικελίδης»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άρης έστησε μπλόκο στον Ολυμπιακό! Με τον Κουέστα να κατεβάζει ρολά, οι «κίτρινοι» κατάφεραν να κρατήσουν στο 1-1 τους «ερυθρόλευκους» που ήταν ανώτεροι αλλά σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους! Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Λορέν Μορόν (48’) για να «απαντήσει» άμεσα ο Ζέλσον Μαρτίνς (53’), αλλά να μην μπορούν να βρουν το γκολ της νίκης που θα τους έφερνε, τουλάχιστον, πάνω από τον τρίτο ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν πρώτοι, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να αναγκάζει σε επέμβαση τον Χουλιάν Κουέστα στο 5ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα ο Στέφαν Γιόβετιτς νίκησε τον Ισπανό τερματοφύλακα, ωστόσο στο ξεκίνημα της αντεπίθεσης των φιλοξενούμενων υπήρξε φάουλ του Μάρτινς στον Κίκε Σαβέριο. Ο Ράντε Ομπρένοβιτς, μετά από παρέμβαση του VAR (Ματέι Γιουγκ και Θανάσης Κόλλιας) έκανε on field review, ακυρώνοντας το γκολ και δίνοντας κίτρινη κάρτα στον Πορτογάλο εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την αναταραχή, ο Άρης πλησίασε στο γκολ, με τους Νταβίντ Κάρμο και Βιθέντε Ιμπόρα να ορθώνουν τοίχος στις προσπάθειες των Μορόν και Σαβέριο, αντίστοιχα. Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο πίεσης από τους Πειραιώτες, με τον Κουέστα να σταματάει το σουτ του Σαντιάγκο Έσε (21’) και την κεφαλιά του Γιόβετιτς (24’) ενώ το δοκάρι σταμάτησε τη δυνατή κεφαλιά του Ιμπόρα (25’).

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς, χωρίς να δημιουργήσουν ή να χάσουν κάποια σπουδαία ευκαιρία, πλην ενός σουτ του Γιάννη Φετφατζίδη, ωστόσο εξίσου εύκολα κρατούσαν μακριά από την περιοχή του Κουέστα τους αντιπάλους τους. Μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν κι έγινε μια περίεργη φάση: ο Μόουζες Οντουμπάτζο προσπάθησε να διώξει, η μπάλα χτύπησε στον Ελ Κααμπί και μετά στο δοκάρι, χωρίς όμως να περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ - και μάλιστα δύο. Αρχικά σκόραραν οι «κιτρινόμαυροι», με τον Μορόν να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ανδρέα-Ριχάρδου Ντόη και να πλασάρει τον Κωνσταντίνο Τζολάκη για το 1-0. Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε μόλις πέντε λεπτά. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε την ενέργεια και την πάσα στον Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να ισοφαρίζει σε 1-1.

Μάλιστα, ο σκόρερ του Ολυμπιακού θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 58’, ωστόσο νικήθηκε αυτή τη φορά από τον Κουέστα. Κάπου εκεί, άρχισαν οι δυο προπονητές τις παρεμβάσεις τους, χάλασε όμως και ο ρυθμός του αγώνα. Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 74’ κι ήταν το σουτ του Ελ Κααμπί που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνει όσο μπορεί πιο επιθετική την ομάδα του.

Αυτό είχε συνέπεια να υπάρχουν κενά πίσω, με τον Μορόν, όμως, στο ξεκίνημα των καθυστερήσεων να μη βλέπει δίπλα τους αμαρκάριστους συμπαίκτες του και να τελειώνει άψυχα την προσπάθειά του. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στους 67 βαθμούς, πέντε κάτω από την ΑΕΚ, τέσσερις από τον Παναθηναϊκό κι έναν από τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης, από την άλλη, έβαλε φρένο στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμβοντό, Νταρίντα (90’+3’ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (60’ Μάνου Γκαρθία), Σαβέριο (60’ Ζαμόρα), Μορόν.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Φορτούνης, Ιμπόρα, Ελ Κααμπί (87’ Ελ Αραμπί), Μάρτινς (79’ Ναβάρο), Κάρμο, Γιόβετιτς (68’ Ποντένσε), Ροντινέι, Έσε (68’ Τσικίνιο), Ντόη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ