Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι 6+1 δανεικοί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Ένα εικοσαήμερο απομένει περίπου για την έναρξη της προετοιμασία του ΠΑΟΚ, με το πρώτο ραντεβού των «ασπρόμαυρων» για τη νέα σεζόν να έχει δοθεί στις 20 Ιουνίου, με παλιούς, νέους και… επιστροφές να περνούν το κατώφλι της Νέας Μεσημβρίας.

Ελένη Μπούντου

Οι 6+1 δανεικοί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Υπάρχουν… επιστροφές που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον όπως είναι ο Πέδρο Ενρίκε, ο Δημήτρης Γιαννούλης, ο Χάρης Χαρίσης, ο Στέλιος Κίτσιου, ο Λάζαρος Λάμπρου, ο Αμρ Ουάρντα και ο Δημήτρης Χατζηισαΐας, που ολοκλήρωσαν την περίοδο του δανεισμού τους με πολλά χαμόγελα.

Ας δούμε όμως, έναν-έναν ξεχωριστά τους δανεικούς του ΠΑΟΚ, που επιστρέφουν για να… μείνουν, με τον καθένα να έχει τις δικές του πιθανότητες διατήρησης στο ρόστερ του Δικεφάλου για τη νέα σεζόν…

Πέδρο Ενρίκε

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, παραχωρήθηκε με την μορφή του δανεισμού στην Καραμπάγκ, έχοντας την ευκαιρία να αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, το Champions League.

Ο Ενρίκε, με την παρουσία του στην Καραμπάγκ, κατάφερε να αφήσει άριστες εντυπώσεις στους Αζέρους, αποτελώντας ένα από τα βασικά γρανάζια της μεσοεπιθετικής της γραμμής. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός σε 23 συνολικά εμφανίσεις, σημείωσε 4 γκολ, ενώ παράλληλα μέτρησε και δύο ασίστ.

Από τις 19 εμφανίσεις του 27χρονου εξτρέμ, οι 19 ήταν για το πρωτάθλημα Αζερμπαϊτζάν, ενώ μέτρησε και τέσσερις συμμετοχές στο Champions League, έχοντας στο ενεργητικό του και ένα γκολ.

Η πολυκοσμία στα… φτερά της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ είναι δεδομένη, όμως ο Πέδρο Ενρίκε συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες παραμονής στο ρόστερ των «ασπρόμαυρων», αντικαθιστώντας ουσιαστικά το κενό που θα αφήσει η λήξη του δανεισμού του Ρόμπερτ Μακ.

Στέλιος Κίτσιου

Ο νεαρός αμυντικός του ΠΑΟΚ παραχωρήθηκε με την μορφή του δανεισμού στην Σιντ Τρούιντεντ, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, αποτελώντας έναν από τους βασικούς συντελεστές της αμυντικής λειτουργίας του βελγικού συλλόγου.

Ο Κίτσιου κατέγραψε μια γεμάτη σεζόν στο Βέλγιο, μετρώντας 35 εμφανίσεις (26 στο πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο και οκτώ στα Play Off), ενώ στο ενεργητικό του κατάφερε να σημειώσει και δύο ασίστ.

O Λεύτερης Λύρατζης ανεβαίνει -όπως όλα δείχνουν- για να πλαισιώσει τον Λέο Μάτος και με την παρουσία του Κίτσιου, δημιουργείται μια… πληθώρα επιλογών στα χέρια του Λουτσέσκου που θα πρέπει να πάρει αποφάσεις…

Χάρης Χαρίσης

O Χάρης Χαρίσης πήγε «πακέτο» με τον Στέλιο Κίτσιου στην Σιντ Τρούιντεντ και με την σειρά του εντυπωσίασε μέσα από τις εμφανίσεις του με την βελγική ομάδα, βάζοντας τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ σε σκέψεις επιστροφής του.

Ο νεαρός μέσος σε 24 ματς με την φανέλα των Βέλγων (17 στο πρωτάθλημα, δύο στο Κύπελλο και πέντε στα Play Off), μέτρησε ένα γκολ και δύο ασίστ, όντας ένα από τα βασικά στελέχη της μεσαίας γραμμής του συλλόγου από την Λιμβουργία.

Η πιθανότητες παραμονής του Χαρίση στον ΠΑΟΚ είναι αρκετές, δεδομένης της καλής άποψης που έχει σχηματιστεί από τους επιτελείς του Δικεφάλου, από την παρουσία του στο Βέλγιο.

Δημήτρης Χατζηϊσαΐας

Ο νεαρός αμυντικός δεν βρήκε χώρο στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί με την μορφή του δανεισμού στον Ατρόμητο, συνθέτοντας με τον Σπύρο Ρισβάνη το δίδυμο των στόπερ του συλλόγου από το Περιστέρι.

Ο Χατζηϊσαΐας μέτρησε 32 εμφανίσεις (27 για το πρωτάθλημα και πέντε για το Κύπελλο), έχοντας στο ενεργητικό του και ένα γκολ, με την παρουσία του να είναι ιδιαίτερα σταθερή στο κέντρο της άμυνας των Περιστεριωτών.

Για τον νεαρό στόπερ υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από την Αγγλία, με την Φούλαμ να τον έχει βάλει στο μεταγραφικό της στόχαστρο και τον ΠΑΟΚ να μην λέει «όχι» σε ενδεχόμενο παραχώρησής του δεδομένου ότι δύσκολα θα βρει θέση στο κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου.

Δημήτρης Γιαννούλης

Ο νεαρός αριστερός μπακ, όπως και ο Χατζηϊσαΐας, δεν κατάφερε να βρει θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, παίρνοντας τον δρόμο του δανεισμού προκειμένου να έχει παιχνίδια στα πόδια του.

Η επιλογή του Ατρόμητου αποδείχθηκε σωστή, με τον Γιαννούλη να καταγράφει 32 συμμετοχές, μετρώντας και εννιά ασίστ, αποτελώντας ένα από τα κορυφαία ακραία μπακ του πρωταθλήματος της Super League.

Ο Γιαννούλης, μετά την εξαιρετική παρουσία του στον Ατρόμητο, επιστρέφει στον ΠΑΟΚ για να μείνει και να πλαισιώσει τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας του Δικεφάλου για τη νέα σεζόν.

Αμρ Ουάρντα

Ο Αιγύπτιος μέσος ακολούθησε τον δρόμο των Γιαννούλη-Χατζηϊσαΐα, κάνοντας το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα, σε μια επιλογή που… βγήκε τόσο στον 24χρονο ποδοσφαιριστή όσο και στον ΠΑΟΚ.

Ο Ουάρντα σε 28 εμφανίσεις με την φανέλα του Ατρόμητου, μέτρησε 11 γκολ και 7 ασίστ, αποτελώντας τον πρωταγωνιστή της… ξέφρενης πορείας που κατέγραψε την φετινή σεζόν ο σύλλογος του Περιστερίου, κερδίζοντας παράλληλα και το βραβείο του MVP της Super League!

H παρουσία του νεαρού Αιγύπτιου στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ, μετά το τέλος των υποχρεώσεων του με την Αίγυπτο στο Mundial, θεωρείται δεδομένη, με τον ίδιο να έχει την ευκαιρία να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Λάζαρος Λάμπρου

Ακόμη ένας από τους δανεικούς του ΠΑΟΚ που άρεσε με την παρουσία του στην Super League καθώς σε 31 εμφανίσεις με τον Πανιώνιο, μέτρησε οκτώ γκολ και πέντε ασίστ, αποτελώντας ένα από τα βασικά γρανάζια της μεσοεπιθετικής γραμμής των «κυανέρυθρων».

Ο Λάμπρου θα βρίσκεται στο βασικό στάδιο της προετοιμασία του ΠΑΟΚ, με αρκετούς συλλόγους από την Super League, να έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τον εκ νέου δανεισμό του…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ