Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Καλμαζίδης για όλους και για όλα!

Ο τεχνικός του Δικεφάλου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Nova "ΣΤΟ ΦΙΛΕ" και αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Καλμαζίδης για όλους και για όλα!

Όπως ήταν φυσικό τη σύζητηση μονοπώλησε το θέμα του φετινού ΠΑΟΚ, το άγχος και οι απαιτήσεις που υπάρχουν, η ετοιμότητα των παικτών, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Δικέφαλος κατά τη διάρκεια της σεζόν.

“Αυξημένο το στρες…”

Ο Γ. Καλμαζίδης επεσήμανε ότι το άγχος για τη φετινή χρονιά είναι αναμενόμενο από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ μπήκε σε πορεία πρωταθλητισμού. Με χιούμορ τόνισε:

“Κάθε χρονιά είναι αυξημένο το στρες και το άγχος γιατί έχουμε μπει σε πορεία πρωταθλητισμού. Όταν είσαι σε αυτήν, πάντα έχεις άγχος για ν’ αποδώσεις και να είσαι καλύτερος. Έχουμε συνηθίσει κι εμένα μ’ αρέσει να ζω εδώ και χρόνια και σαν παίκτης και σαν προπονητής με αυτό το άγχος. Ούτε με τρομάζει ούτε με φοβίζει. Βέβαια χάνεις λίγα μαλλιά, ασπρίζουν κάποια άλλα…”

“Ηγέτης ο Γκόμεζ”

Όσον αφορά το απρόοπτο με τον τραυματισμό του Ερνάντο Γκόμεζ ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε: 

“Δεν ξέρω αν έχουμε δοκιμάσει από τρίτοι να βγούμε πρώτοι. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Στον αθλητισμό έχεις πάντα απρόοπτα με τραυματισμούς. Προσπαθούμε να ξεπερνάμε τα προβλήματα όποια κι αν είναι. Ο Γκόμεζ είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, ένας ηγέτης, και όπως καταλαβαίνετε όταν κλονίζεται η ισορροπία κλονίζεται όλη η λειτουργία της ομάδας. Ταλαιπωρηθήκαμε πολύ να βρούμε τον καλό δρόμο αλλά νομίζω ότι τον βρήκαμε. Όταν πλησιάζουν τα σημαντικά ματς της χρονιάς έχουμε πολλούς αθλητές με μέταλλο και εμπειρία για να βγουν μπροστά”.

“Να λειτουργούμε σαν μια καλή μηχανή”

Για το rotation που πραγματοποιεί φέτος ειδικότερα από τη στιγμή που η ομάδα απέκτησε βάθος στον πάγκο είπε:

“Ναι κάνω rotation. Εκ των πραγμάτων έχουμε 14 αθλητές που μπορούν να παίξουν όλοι. Δεν λέω ότι όλοι είναι στο ίδιο επίπεδο αλλά μπορούν. Είχα παράπονο στο ματς με τον Φοίνικα ότι στο τρίτο σετ δεν έδωσαν κάποιοι αυτά που μπορούσαν. Ίσως να έφταιγε η βαριά προπόνηση. Θα ήθελα κάτι παραπάνω όμως. Πάντως για τις αλλαγές εγώ θέλω όλη η ομάδα να λειτουργεί σαν μια καλή μηχανή όποιος κι αν παίζει. Παίκτες όπως οι Σακόγλου και Σωτηρίου είναι πολύ καλοί, ξεκίνησαν καλά την χρονιά κι έδωσαν πολλά καλύπτοντας τους τραυματίες”.

“Θέλω μεγαλύτερη διάρκεια”

Σχετικά με το ποσοστό ετοιμότητας του ΠΑΟΚ, αλλά και τα “θέλω” από τους παίκτες του ο Γ. Καλμαζίδης τόνισε:

“Υπάρχει μικρή απόσταση από αυτό που θέλω. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα ακόμη και δεν έχει βγει η σταθερότητα που θα ήθελα. Έχουμε κάποια καλά κομμάτια αλλά θέλω μεγαλύτερη διάρκεια”.

“Μας ενοχλεί, αλλά δε το σκεφτόμαστε”

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός φέτος έχει καταφέρει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στα ντέρμπι των δύο ομάδων είπε:

“Σίγουρα μας ενοχλεί αυτό. Δεν το έχουμε όμως στο μυαλό για το επόμενο ντέρμπι. Πάντα θέλουμε να νικάμε και μας ενοχλεί όταν χάνουμε. Ο Ολυμπιακός φέτος είναι γεμάτη ομάδα σε υψηλό επίπεδο αλλά όλοι έχουμε τρωτά σημεία. Έχει πολλά καλά κομμάτια όπως η επίθεση, το σερβίς, έχουν λύσει κάποια θέματα στην υποδοχή”.

“Η έδρα παίζει ρόλο…”

Όσον αφορά τη μάχη της δεύτερης θέσης με τον Παναθηναϊκό και το πλεονέκτημα έδρας στα ημιτελικά της Volleyleague.

“Δείχνει πολύ καλό πρόσωπο και έχει βρει χημεία. Λογικά θα βρεθούμε στα ημιτελικά. Η έδρα παίζει ρόλο. Μπορεί να μην μιλάω γενικά για την έδρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίζει τον ρόλο της. Όλοι θέλουμε να έχουμε περισσότερα ματς στην έδρα μας. Είναι η βοήθεια του κόσμου σημαντική άσχετα αν μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ όπως πέρυσι για τον Ολυμπιακό που έχασε τα δύο ματς από εμάς”.

“Κομβικό ματς ο ημιτελικός”

Το Final-4 του κυπέλλου στο βόλεϊ πλησιάζει με τον Γ. Καλμαζίδη να είναι ξεκάθαρος για τη σημασία του ημιτελικού αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Χαρακτηριστικά τα όσα είπε:

“Κομβικό για όλους είναι το ματς. Ημιτελικός είναι ένα ματς, σίγουρα θα είναι σκληρό ματς και οι δύο ομάδες θα είναι δυνατές. Δύσκολο, πολύ κι ετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Εγώ θέλω να εμφανιστούμε καλά. Να έχουμε διάρκεια και σταθερότητα. Αν είμαστε πιεστικοί για μεγάλο διάστημα θα δημιουργήσουμε προβλήματα στον Ολυμπιακό”.

Κεφάλαιο Στάροβιτς και Σαφράνοβιτς

Ο Γ. Καλμαζίδης δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε δύο σημαντικούς παίκτες στο ρόστερ του Δικεφάλου και συγκεκριμένα στους Σάσα Στάροβιτς και Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς.

Για τον Στάροβιτς είπε: “Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα θέλουμε από τον παίκτη ηγέτη να τα κάνει όλα. Άσους, μπλοκ να τελειώνει τις δύσκολες μπάλες. Ο Στάροβιτς έχει μεγάλη ικανότητα, έπαιξε χρόνια στην Ιταλία και ξέρει να είναι θετικός κι όχι απαραίτητα πάντα εντυπωσιακός. Χωρίς πολλά λάθη. Τα λάθη του είναι ελάχιστα κι εγώ αυτό το ζητάω από τους παίκτες μου. Θέλω να στηριζόμαστε στην ομάδα. Ο Στάροβιτς το έχει αυτό μέσα του. Είναι θετικός για την ομάδα”.

Για τον Σαφράνοβιτς πρόσθεσε: “Ο Σαφράνοβιτς είναι καλά. όπως όλοι οι παίκτες έχει τα πάνω και τα κάτω του. Η απόδοση σε μια χρονιά μεταβάλλεται. Πρέπει να δούμε τι συνέβη φέτος. Ο τραυματισμός του Γκόμεζ κλόνισε τις ισορροπίες. Ο Σαφράνοβιτς με τον Σωτηρίου πήραν μεγάλος βάρος στην επίθεση και το έκαναν καλά για μεγάλο διάστημα. Όμως όταν παίρνεις τόσο βάρος ήταν λογικό είναι ο Σαφράνοβιτς να κάνει μικρή «κοιλιά». Είχε άλλη προπόνηση και άλλη διαχείριση στους αγώνες. Τώρα πάλι ανεβαίνει”.

“Έχουμε μιλήσει για την Εθνική ανδρών”

Ο Γ. Καλμαζίδης αποκάλυψε ότι έχει έρθει σε επαφές τόσο με τον κ. Καραμπέτσο, όσο και με τον Μάριο Γκιούρδα για το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ανδρών. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε θα ήθελε να υπάρχει ένας σωστός προγραμματισμός και ένα πλάνο από πλευράς ομοσπονδίας.

“Όπως λένε και οι ξένοι χρειάζονται δύο για να χορέψεις. Πρέπει και οι δύο να έχουν την ίδια φιλοσοφία στο τι θέλουν και να μπορούν να την υλοποιήσουν. Έχουμε μιλήσει με τον κ. Καραμπέτσο και τον κ. Γκιούρδα. Έχουν γίνει επαφές, είμαι ανοικτός σε όλες τις κουβέντες και συζητήσεις. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πρόβλημα, δεν συμπίπτουν ημερομηνίες. Θεωρώ ότι ο Ομοσπονδιακός πρέπει να είναι μόνιμη απασχόληση αλλά στην Ελλάδα οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Είμαι πάντως θετικός. Χρειάζεται πάντως να έχουμε φιλοδοξία σαν Εθνική και καλό προγραμματισμό με πλάνο. Εγώ θέλω να δουλεύω κάπου σαν να είμαι εκεί για δέκα χρόνια. Θεωρητικά έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στην Ομοσπονδία αλλά υπάρχουν παλιά προβλήματα. Θέλω να δω όμως στόχο”.

“Μας άφησε η Ομοσπονδία στα κρύα του λουτρού…”

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στο πέρασμα του από την εθνική γυναικών τονίζοντας: “Γιατί να μην ασχοληθώ. ήταν μια πρόκληση για μένα και όταν έγινε η πρώτη πρόσκληση δεν ήμουν σε κάποια ομάδα. ήταν κάτι που δεν είχα ξανακάνει. Με βοήθησε αρκετά να δω πράγματα διαφορετικά. Προσπάθησα κι έδωσα κάτι. Η Ομοσπονδία άφησε μετά όμως την ομάδα κι εμένα στα κρύα του λουτρού. Με την οργάνωση που δεν υπήρχε κι είχαμε επισημάνει με εκθέσεις. Δεν έλαβαν υπόψη τους τις συνθήκες. Θα μπορούσα να έχω και τον ΠΑΟΚ δεν ήταν πρόβλημα. Το κάνουν πολλοί. Πιστεύω ότι βοήθησα να πάει η Εθνική μερικά βήματα μπροστά. Είχα πει ότι η φουρνιά των κορασίδων που ήταν στην Ταϊλάνδη θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια καλή βάση και για την Εθνική γυναικών πάντα σύμφωνα με τις διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν”

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Πρεμιέρα με καθαρό τρίποντο για ΠΑΟΚ

Και τώρα ο μεγάλος αγώνας στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με το... δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, επικρατώντας της Ελπίδας Αμπελοκήπων με 3-0 σετ.

Με πολύ ωραία εμφάνιση, οι παίκτριες του Δικεφάλου κατέκτησαν εύκολα τα δύο πρώτα σετ με 25-17 και 25-16, πιέζοντας αρκετά την υποδοχή των αντιπάλων τους με τα επιθετικά σερβίς τους, ενώ ήταν και σταθερές στην επίθεση. Στο τρίτο σετ, οι «ασπρόμαυρες» έδειξαν χαρακτήρα, και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 11-15, έκαναν την ανατροπή, κατακτώντας το με 25-23, παίρνοντας παράλληλα το πρώτο τρίποντο.

Για την δεύτερη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στο Ε.Γ. Μίκρας την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 17:00, την ΔΕΚΑ.

ΠΑΟΚ-Έλπις Αμπελοκήπων 3-0 (25-17, 25-16, 25-23)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΠΑΟΚ – Ελπίς (Live Stream)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη μάχη του Final-4 της ΕΠΕΣΘ η Κ18 του ΠΑΟΚ με το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δικεφάλου

Δευτέρα 15/4

19.00 ΠΑΟΚ-ΑΣ Ελπίς

Τρίτη 16/4

17.00 ΠΑΟΚ-ΔΕΚΑ

Τετάρτη 17/4

17.30 Άρης-ΠΑΟΚ

Δείτε ζωντανά τον πρώτο αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=ayFqj0FT9Ks

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Έτοιμα τα κορίτσια του ΠΑΟΚ για το Final-4

Άλλη μια πρόκληση για τα «ασπρόμαυρα» τμήματα υποδομής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για τις «μάχες» του Final-4 της ΕΠΕΣΘ, ετοιμάζεται η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ.

Μετά το 7Χ7 στην Γ' Φάση και την κατάληψη της πρώτης θέσης του Α' Ομίλου, οι παίκτριες του ΠΑΟΚ «τσέκαραν» το... εισιτήριο τους για το Final-4 της ΕΠΕΣΘ, έχοντας υψηλούς στόχους και θέληση.

Στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, μαζί με τον ΠΑΟΚ, θα συμμετάσχουν και οι: Ελπίδα Αμπελοκήπων, Άρης και ΔΕΚΑ.

Οι δηλώσεις του προπονητή, Θάνου Τερζή, και της αρχηγού, Ειρήνης Μπιτσακτσή, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΕΣΘ:

Τερζής Θάνος (προπονητής ΠΑΟΚ): «Μετά την κατάκτηση του F4 K20 ,η ομάδα του ΠΑΟΚ συμμετέχει και στο F4 των κορασίδων, με πρωταρχικό στόχο πάντα την πρόκριση στην επόμενη φάση και μετά την κατάκτηση του τίτλου. Οι ομάδες είναι δυνατές, σίγουρα σε αυτές τις ηλικίες παίζει ρόλο η συγκέντρωση, η αποφυγή των λαθών, και οι ατομικές ενέργειες στα κρίσιμα σημεία. Εύχομαι υγεία και σίγουρα θα γίνει ένα δυνατό τριήμερο αγώνων».

Μπιτσακτσή Ειρήνη (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε στη φάση του Final 4. Και οι τέσσερις ομάδες είναι εξίσου δυνατές οπότε και εμείς και ο κόσμος που θα είναι κοντά μας θα απολαύσει ωραίους αγώνες. Δουλέψαμε αρκετά ως ομάδα για να φτάσουμε ως εδώ και είμαστε έτοιμες να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Επίσης εύχομαι στους αγώνες που θα διεξαχθούν να μην υπάρξουν τραυματισμοί και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ:

Δευτέρα 15/4

19.00 ΠΑΟΚ-ΑΣ Ελπίς

Τρίτη 16/4

17.00 ΠΑΟΚ-ΔΕΚΑ

Τετάρτη 17/4

17.30 Άρης-ΠΑΟΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ