Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Αρνούνται να χάσουν ματς και άνοδο!

Ο ΠΑΟΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά επικράτησε με 3-2 σετ του Παναθηναϊκού παραμένοντας το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στη Volleyleague.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Αρνούνται να χάσουν ματς και άνοδο!

Αυτή η άνοδος δε χάνεται! Το «ασπρόμαυρο τρένο» συνέχισε την αήττητη πορεία του φτάνοντας στη δωδέκατη διαδοχική του νίκη επικρατώντας με 3-2 σετ του Παναθηναϊκού σε ένα ματς θρίλερ που άνοιξε την αυλαία του δεύτερου γύρου για τις δύο ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στους 33 βαθμούς, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έφτασε στους 31, με την ΑΕΚ να είναι στους 30 στην τρίτη θέση.

Η πρώτη θέση οδηγεί απευθείας στη Volleyleague, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 2 έως 5 θα δώσουν αγώνες μπαράζ για ένα ακόμη εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία.

Η εικόνα του αγώνα:

Με καλή λειτουργία σε σερβίς και μπλοκ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο ξεκίνημα του πρώτου σετ (7-11), όμως ο ΠΑΟΚ με τις Κυριακίδου, Χαντάβα και Κιόση ανέτρεψε την κατάσταση και πέρασε εκείνος μπροστά 14-13. Οι «πράσινες» προσπέρασαν ξανά με +2 (18-20 και 19-21) με τον κόουτς του Δικεφάλου να καλεί τάιμ άουτ, αλλά τη διαφορά να ανεβαίνει (20-24). Εκεί ο ΠΑΟΚ έκανε την μεγάλη ανατροπή και με 6-0 σερί έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ (26-24) με την Πλουμή να «διαλύει» την υποδοχή του Παναθηναϊκού και τις Κιόση, Χαντάβα να τελειώνουν τις επιθέσεις, την ώρα που οι φιλοξενούμενες αστοχούσαν στις δικές τους.

Με την Χαντάβα και το σερβίς του ΠΑΟΚ να… πετάει φωτιές ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 13-6 στο δεύτερο σετ. Με Κοσμά, Οικονομίδου ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 17-15 με την Χαντάβα με μπλοκ (18-15) να σταματάει το σερί των φιλοξενούμενων. Η Ελληνίδα διεθνής του ΠΑΟΚ ήταν ασταμάτητη και μαζί με την Κιόση έβαλαν τον Δικέφαλο στο +5 (23-18). Με άσο της Κωνσταντινίδου οι «ασπρόμαυρες» έφτασαν στο σετ μπολ (24-18). Οι «πράσινες» μείωσαν σε 24-20 με την Κλέπκου να τελειώνει το σετ (25-20) και τον ΠΑΟΚ να κάνει το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο τρίτο σετ και προηγήθηκε με 6-1, με την Κωνσταντινίδου να δίνει σημαντικές λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Τα λάθη του Δικεφάλου έδωσαν τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να μειώσει σε 7-6. Χαντάβα, Κιόση, Κυριακίδου έδωσαν ξανά «αέρα» στο Δικέφαλο (11-7), με τις «πράσινες» να πλησιάζουν και πάλι (13-12). Με Κιόση, Κυριακίδου οι «ασπρόμαυρες» πήραν ξανά προβάδισμα ασφαλείας (17-14), όμως οι φιλοξενούμενες με «όπλο» το μπλοκ ισοφάρισαν σε 17-17. Με άουτ επίθεση της Κυριακίδου ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά (18-19). Και πάλι το μπλοκ των «πρασίνων» σταμάτησε τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα η διαφορά να αυξηθεί (20-24). Η Χαντάβα μείωσε σε 21-24, όμως αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κάνει ακόμη μία επική ανατροπή και ο Παναθηναϊκός με 21-25 μείωσε σε 2-1 σετ.

Η απώλεια του σετ επηρέασε τον ΠΑΟΚ και «ξύπνησε» ακόμη περισσότερο τις παίκτριες του Παναθηναϊκού που προηγήθηκαν με 1-7 στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ και αργότερα με 7-14, με τον Σολκίδη να παίρνει το δεύτερο τάιμ άουτ που δικαιούνταν. Με την Χαντάβα να πιέζει στο σερβίς ο Δικέφαλος μείωσε σε 13-17. Κιόση, Κλέπκου έριξαν και άλλο τη διαφορά (16-18), όμως η Κοσμά έβαλε ξανά την ομάδα της μπροστά με τέσσερις (16-20). Με Κιόση, Κυριακίδου και άσο της Κλέπκου ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 21-21 και επέστρεψε για τα καλά στο σετ. Με την Χαντάβα ο ΠΑΟΚ πέρασε δύο φορές μπροστά (22-21, 23-22) με την Οικονομίδου να ισοφαρίζει ισάριθμες φορές. Η Κιόση έκανε το 24-23, όμως και πάλι η Οικονομίδου κράτησε «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό (24-24) και με άσο της ίδιας έγινε το 24-25. Μία παράβαση των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 25-25, με την Κωνσταντίνιδου να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να βάλει μπροστά τον ΠΑΟΚ (25-26 με επίθεση στο φιλέ) και την Κοσμά στην επόμενη φάση να κάνει το 25-27 και το 2-2 στα σετ.

Συναρπαστικό σε εξέλιξη το τάι μπρέικ με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει μπροστά με 8-7 στην αλλαγή των τερέν. Με Κιόση και παράβαση φιλέ του Παναθηναϊκού ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 11-9 με τον Καμπερίδη να παίρνει τάιμ άουτ. Οι «πράσινες» με μπλοκ και επίθεση της Κοσμά ισοφάρισαν σε 11-11 και τώρα ήταν η σειρά του Σολκίδη να καλέσει τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενες με νέο μπλοκ πέρασαν μπροστά με 11-12 με την Κιόση να ισοφαρίζει σε 12-12. Ο Παναθηναϊκός με την Κοσμά έφτασε στο σετ μπολ, ματς μπολ (12-14) όμως ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε και πάλι με λάθος της Οικονομίδου και καρφί της Χαντάβα για το 14-14. Με άσο της Κλέπκου ο Δικέφαλος έκανε το 15-14 και με μπλοκ της Κυριακίδου το 16-14 και το 3-2 στα σετ φτάνοντας σε μία τεράστιας σημασίας νίκη!

ΠΑΟΚ (Σολκίδης): Κιόση 25 (22/47 επ., 3 μπλοκ), Κλέπκου 10 (7/32 επ., 3 άσσοι, 45% υπ.), Κυριακίδου 13 (4/13 επ., 3 άσσοι, 6 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 12 (8/14 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Πλουμή 3 (1/2 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χαντάβα 25 (21/45 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 37% υπ.) / Κελεσίδου (λ, 53% υπ.), Τσιτσιπλάμη, Τσιόγκα, Λεονταρίδου, Αλτίνη, Κυπαρίσση 1 (1 άσσος, 60% υπ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ (Καμπερίδης): Κοσμά 18 (14/35 επ., 4 άσσοι, 53% υπ.), Κουντουρά 5 (3/3 επ., 2 μπλοκ), Λαμπρινίδου 12 (6/15 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Νούσια 6 (6/18 επ., 13% υπ.), Οικονομίδου 24 (23/54 επ., 1 μπλοκ), Τσιάκουλα 8 (1/2 επ., 2 άσσοι, 5 μπλοκ) / Ρόγκα (λ, 43% υπ.), Βογιατζόγλου Α. 1 (1 μπλοκ), Λεωνίδου 1 (1/3 επ., 29% υπ.), Βογιατζόγλου Ι., Παπανίκα, Κονοπάτσκα, Κελεσίδη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Η σπουδαία Βαν ντε Βίρερ για τον ΠΑΟΚ!

Η 31χρονη διεθνής παίρνει τη… μπαγκέτα του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά τη συμφωνία με την 34χρονη Σέρβα διαγώνιο Μάρτα Ντρπα, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ πλησιάζει και σε μία ακόμη σπουδαία μεταγραφική κίνηση.

Αυτή, αφορά τη θέση της πασαδόρου με την Βελγίδα Ίλκα Βαν ντε Βίρερ να προορίζεται για να πάρει τη... μπαγκέτα του νέου Δικεφάλου.

Η 31χρονη διεθνής έχει μια σπουδαία καριέρα σε Αστερίξ, Κάννες, Φλωρεντία, Κάμνικ. Ράντεν. Ταγκοβίστε, Στουτγάρδη, Σιγκόρτα και φέτος στην Βολουντάρι.

Χαρακτηριστικό της ποιότητας που διαθέτει είναι ότι έχει αναδειχτεί καλύτερη πασαδόρος σε Βέλγιο και Γερμανία.

Έχει κατακτήσει τίτλους σε Γαλλία, Γερμανία, Σλοβενία, Ρουμανία.

https://www.youtube.com/watch?v=LoaYd8SkjBc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

«Βόμβα» με Ντρπα ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ! (vids)

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει ο Δικέφαλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που έχει στο στόχαστρο της την Σέρβα διαγώνια, Μάρτα Ντρπα.

Η 34χρονη αθλήτρια (1,92 ύψος) την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με τη φανέλα της ουκρανικής Προμετέι και τα... σάρωσε όλα, καθώς κέρδισε με την ομάδα της το πρωτάθλημα, το κύπελλο, αλλά και το Σούπερ Καπ!

Η Ντρπα είναι μια πολύπειρη αθλήτρια με σπουδαίες παρουσίες και διακρίσεις σε Σερβία, Ρουμανία, Ελβετία, Ουγγαρία.

Ξεκίνησε την καριέρα της από τον Ερυθρό Αστέρα και μετά πήγε στη Βολερό στην Ελβετία εκεί όπου πανηγύρισε το νταμπλ.

Επέστρεψε ξανά στην πατρίδα της παίζοντας για τις Ζελέσνιτσαρ και ΖΟΚ Σπάρτακ,

https://www.youtube.com/watch?v=lIorPOSH-Fw

Πήγε στη συνέχεια στην Ταργκοβίστε εκεί όπου κατέκτησε το κύπελλο Ρουμανίας, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Ιταλία για να φορέσει τη φανέλα της Βιτσέντζα και έπειτα στη Γερμανία για να παίξει στην Πότσδαμ.

Η Ντρπα έβαλε στον βολεϊκό της «χάρτη» και τις Φιλιππίνες όταν έπαιξε στην Γιουνάιτεντ Κλαμπ, πριν πάει στην Ρωσία για να παίξει με την Κράσνογιαρσκ.

Επί μία τριετία βρήκε «λιμάνι» στην Μπεκεσκάμπαι στην Ουγγαρία με συμπαίκτριες μάλιστα δύο Ελληνίδες τις Μαρία Οικονομίδου και Μανωλίνα Κωνσταντινίδου.

https://www.youtube.com/watch?v=n1L83D66Y88

Μετέπειτα, πήγε στο Ισραήλ για να παίξει με την Μακάμπι Χάιφα, πριν πάει την περασμένη σεζόν στην Ουκρανία για λογαριασμό της Προμετέι.

Σημαντικές διακρίσεις και παρουσίες έχει και με την εθνική Σερβίας, φτάνοντας δύο φορές σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και παίρνοντας την 3η θέση στο ευρωπαϊκό του 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=DeFM7NeowH4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κ18 του ΠΑΟΚ

Έπεσε η αυλαία του Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ. Μίκρας.

Τα κορίτσια του Δικεφάλου συνέλλεξαν πολύτιμες εμπειρίες από αυτές τις τρεις αγωνιστικές, οι οποίες θα τις φανούν απολύτως χρήσιμες στο άμεσο μέλλον.

Ύστερα και από το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη, και την ήττα με 3-0 σετ, τα κορίτσια του Δικεφάλου κατέλαβαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ