Connect with us

Γιορτή για το σκάκι

Με το δείπνο προς τιμήν της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου, ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο για το «2016 Thessaloniki Chessnale», τη διεθνή εκδήλωση για το σκάκι, που διοργανώνεται έως την επόμενη Κυριακή στην πόλη, στο πλαίσιο του έτους Ρωσίας στην Ελλάδα!

PAOK24

Γιορτή για το σκάκι

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα στο Εμπορικό Κέντρο «Mediterranean Cosmos», όπου ο διεθνούς φήμης σκακιστής και παγκόσμιος πρωταθλητής Ανατόλι Καρπόβ έδωσε μία ταυτόχρονη παρτίδα επίδειξης «Σιμουλτανέ» με 25 νέους σκακιστές από ομίλους της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής!

Όπως υποστήριξε ο Καρπόβ αργότερα στο δείπνο  που παρατέθηκε στο «Μακεδονία Παλάς», «η χαρά μου είναι μεγάλη όταν βλέπω νέους να αγαπούν το σκάκι και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Άλλωστε η Θεσσαλονίκη, που διοργάνωσε δύο Σκακιστικές Ολυμπιάδες, όπως και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Χαλκιδικής είναι μία περιοχή με ισχυρή σκακιστική παράδοση…».

Στο δείπνο, τον θρύλο του αθλήματος κ. Καρπόβ, που είναι παράλληλα και Βουλευτής, τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας Κίρσαν Ιλιουμτζίνοβ και το μέλος της Δούμα και χρυσή Ολυμπιονίκη του καλλιτεχνικού πατινάζ Ιρίνα Ρόντνινα αλλά και την 16χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου υποδέχθηκε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης η Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, που στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη διοργάνωση αλλά και στη σύσφιγξη των διμερών σχέσεων, που αποτελεί τον στόχο των εκδηλώσεων του «Έτους της Ρωσίας στην Ελλάδα» και αντίστοιχα του «Έτους της Ελλάδας στη Ρωσία».

Τις θερμές ευχαριστίες τους για την παρουσία του κ. Καρπόβ στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας και Σάκης Βαρδαλής, που τόνισαν παράλληλα και την βούληση τους να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Γιώργος Μακρόπουλος ευχαρίστησε τους ξένους προσκεκλημένους και τούς διαβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την διάδοση του σκακιού, κυρίως στα παιδιά.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του «Chessnale», Πέτρος Μαμαλάκης, ευχαρίστησε τον κ. Ιβάν Σαββίδη γιατί όπως είπε, «δίχως την συνδρομή του η διοργάνωση δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιηθεί».

Στο δείπνο παρακάθισαν ακόμη οι GM και προπονητές της Σταυρούλας, Θάνος Μαστροβασίλης και Ιωάννης Παπαιωάννου.

Η «2016 Thessaloniki Chassnale» συνεχίζεται με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Mediterranean Cosmos έως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Κύπελλο Ανδρών: Παρουσία θεατών οι αγώνες του Final-4 στη Λάρισα

Η διευκρινιστική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης διευκρινίζει ότι οι αγώνες του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος Βόλεϊ ανδρών που είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 29-30 Μαρτίου στο Ε.Α.Κ. Νεάπολης στη Λάρισα, θα διεξαχθούν κανονικά με την παρουσία θεατών στις κερκίδες.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η οποία ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, αφορά αποκλειστικά και μόνο την απαγόρευση «οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης καθώς και τη διάθεση εισιτηρίων των φιλάθλων των ομάδων Α.Ο.Ν.Σ ΜΙΛΩΝ, Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ., ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., κατά τη διεξαγωγή του FINAL 4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών».

Η Ε.Ο.ΠΕ. ούτως ή άλλως από την πρώτη στιγμή είχε ανακοινώσει ότι όσοι επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες δια ζώσης έπρεπε να κάνουν αίτηση προεγγραφής θέσης εισόδου και η προθεσμία ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου και οι σχετικές λίστες έχουν δοθεί ήδη στην ΕΛ.ΑΣ. για τον καθιερωμένο έλεγχο που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας.

Ως εκ τούτου το κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα το διήμερο 29-30 Μαρτίου θα φιλοξενήσει τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ανδρικού βόλεϊ και εκατοντάδες φίλους του αθλήματος που θα παρακολουθήσουν υψηλού επίπεδου θέαμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MEDIA

Το PAOK24 και το νέο εγχείρημα

Το PAOK24 News ήταν για ακόμη ένα βράδυ κοντά σας με εκπλήξεις.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Χορταστική» η ζωντανή εκπομπή του PAOK24 News by GAS24 το βράδυ της Τετάρτης.

Στ. Κόλκας, Δ. Τσορμπατζόγλου, Σ. Αναστασιάδης με ρεπορτάζ, σχόλια και αναλύσεις για όλα τα θέματα της «ασπρόμαυρης» επικαιρότητας και όχι μόνο.

Mεταξύ άλλων οι δύο πρώτοι προχώρησαν στην ανακοίνωση ενός νέου τηλεοπτικού εγχειρήματος, με πρόσωπα-έκπληξη, με ανάλυση και φυσικά συζήτηση για ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδεί σε διαδίκτυο και TV 100.

Δείτε την εκπομπή στο παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=Nsdaz5E_xEU

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ