Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Νίκη μεγάλης αξίας, σε απαιτητική εβδομάδα»

O προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στη σκληράδα και την ενέργεια που έβγαλε η ομάδα του, από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και μετά και χαρακτήρισε τη σημερινή νίκη, μεγάλης αξίας.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Νίκη μεγάλης αξίας, σε απαιτητική εβδομάδα»

Επιμέλεια: Θωμάς Παπάς

Αρχικά τόνισε:
«Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που είχαμε τονίσει πως έχει πολύ ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό. Έχει καλή δημιουργία κι εκτέλεση. Παρά τη θέση του στη βαθμολογία είναι πάνω από το μεσαίο επίπεδο στον τομέα αυτόν. Δεν έπρεπε να μας ξεγελάσει η βαθμολογία και δεν έπρεπε να κάνουμε καμία έκπτωση στην ενέργειά μας. Αρχίσαμε άσχημα στο πρώτο δεκάλεπτο κι ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για εμάς να μπούμε στο παιχνίδι βάζοντας τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν σαν ομάδα. Σκληράδα στην άμυνα, ενέργεια κι εύκολα καλάθια. Το καταφέραμε και σε συνδυασμό με μακρινά σουτ που βρήκαμε, μετά το 15′ ελέγξαμε πλήρως τον αγώνα και πήραμε μια νίκη με μεγάλη για εμάς αξία, τελειώνοντας μια απαιτητική εβδομάδα έχοντας τρεις νίκες και σταθερό πρόσωπο. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Από αύριο ξεκινάμε την προετοιμασία για ακόμη να πολύ σημαντικό παιχνίδι. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Βαγγέλη Ζιάγκο στη δύσκολη προσπάθεια του».

Για τα 30 σουτ τριών πόντων, που επιχείρησε η ομάδα:
«Η ομάδα μας πρέπει και να δημιουργεί αλλά και να παίρνει ότι της δίνει ο αντίπαλος . Όταν μας δίνει σουτ ο αντίπαλος κι έχουμε πλεονέκτημα, πρέπει να το πάρουμε. Το παιχνίδι καθορίζει τις επιλογές μας. Σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα σουτ ήταν με πλεονέκτημα κι οι παίκτες σούταραν γιατί αυτή είναι η οδηγία. Είμαστε χαρούμενοι για την ευστοχία μας».

Για τα μόλις 6 λάθη ξανά σε εντός έδρας παιχνίδι σε αντίθεση με τα πολλά που γίνονται εκτός:
«Είναι περίπου έτσι τα πράγματα. Στο μπάσκετ δεν υπάρχει για όλα τα πράγματα μια εξήγηση. Ο Πανιώνιος, ας πούμε γενικά, δεν πιέζει στο γήπεδο. Όταν δεν πιέζεσαι πολύ θα κάνεις και λίγα λάθη. Εμείς από τη μεριά μας, πιέσαμε κι ο αντίπαλος μας υπέπεσε σε 17 λάθη. Διαφορετικά αισθάνεται η ομάδα εντός κι αλλιώς εκτός, Είναι όμως κάτι που πρέπει να δουλέψουμε. Δεν γίνεται όμως να παίζεις σε υψηλό επίπεδο με λίγα λάθη σε όλα τα παιχνίδια. Όσο κρατάμε αυτό το επίπεδο είναι καλό για εμάς».

Για τους τραυματίες:
«Ο Βασίλης θεωρώ με τη χθεσινή εκτίμηση πως αύριο θα είναι μαζί μας. Έχει κάποια ενόχληση στο σημείο όπου είχε κάνει το χειρουργείο. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε τη συμμετοχή του. Περίπου στο ίδιο σημείο έχει θέμα κι ο Βαγγέλης. Δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα ακόμη. Παίξαμε απαιτητικά παιχνίδια σε πολύ λίγες ημέρες».

Για το χρόνο συμμετοχής του Καραμανώλη:
«Συγκεκριμένα ο Καραμανώλης αλλά κι ο Καρράς έχουν πολύ καλή παρουσία. Συμμετέχουν κανονικά στην προπόνηση κι έχουνε καλό επίπεδο. Υπάρχουν όμως παιδιά που είναι πιο μπροστά από αυτούς. Όταν θα πάρει ευκαιρία λόγω τραυματισμού ή ανάγκη προστασίας κάποιου παίκτη θα ανταμείβονται με μια θέση στο ρόστερ. Είναι κανονικοί παίκτες, αλλά δεν έχουν ακόμη την εμπειρία άλλων παιδιών. Θα τους επιβραβεύουμε συνεχώς για να συνεχίζουν να προσπαθούν».

Για αυτό που έχει αλλάξει στον ΠΑΟΚ σε σχέση με δύο μήνες πριν:
«Η ομάδα έχει παραπάνω εργατοώρες στο γήπεδο κι ολόκληρο το ρόστερ στη διάθεση της. Το μείγμα κάποιων έμπειρων παιδιών όπως ο Τσόχλας, ο Μαργαρίτης, ο Γκος κι ο Τζάκσον σε συνδυασμό με παιδιά μέσης ηλικίας όπως οι Κατσίβελης και Λίνος, αλλά και νέων παιδιών με αντίληψη στο παιχνίδι, μας βοηθά να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Θεωρώ ότι έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα σε αυτό τον τομέα αλλά έχουμε και τη δυνατότητα να το βελτιώσουμε κι άλλο. Δεν είναι εύκολο γιατί χρειάζεται συγκέντρωση κι η κούραση δε βοηθάει σε αυτό αλλά έχουμε τα περιθώρια να το πετύχουμε».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Με φανέλα… ΠΑΟΚ οι πανηγυρισμοί του Λοβ (pic)

Η επιτυχία του F4 με το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚτσής που ξεχώρισε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το Περιστέρι κατέγραψε μία από τις πιο μεγάλες επιτυχίες της ιστορίας του χθες, αφού επικράτησε με 77-89 στην έδρα της Βόννης, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στο Final 4 του Basketball Champions League, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι.

Διάφοροι πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ και παλιότεροι (Κασελάκης, Μήτρου-Λονγκ) και νεότεροι (Λοβ, Ρένφρο) έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη (όπως βέβαια και ο Κώστας Χαραλαμπίδης που αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του στον πάγκο), αλλά ένας από αυτούς έζησε κάτι ξεχωριστό.

Κάποιοι φίλοι του Περιστερίου ταξίδεψαν με την ομάδα, αλλά στο γήπεδο της Βόννης, βρέθηκαν και διάφοροι Έλληνες της περιοχής και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, φορούσαν φανέλα της Εθνικής ομάδας, ενώ άλλοι φορούσαν φανέλες του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού.

Ένας φίλος του ΠΑΟΚ από την πλευρά του, είχε τη φανέλα του Ζερμέιν Λοβ από τη διετία του στο «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Αμερικανό να του δίνει το χέρι και να τον χαιρετάει μέσα στα χαμόγελα, όπως μπορείτε να δείτε και από τη σχετική φωτογραφία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έτσι το έζησε ο Πόρτερ Τζούνιορ (vid)

Ένα ξεχωριστό βίντεο για τον Αμερικανό άσο και την παρουσία του στο “Παλατάκι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έπαιξε για πρώτη φορά εντός έδρας, για μία ασίστ, έχασε το triple-double, ήταν μόνιμα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του και δεν έκρυβε τη χαρά του για όσα έζησε.

Δείτε το ξεχωριστό βίντεο που ετοίμασε ο ΠΑΟΚ:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήγε Παλατάκι, έφυγε με… 1800 ευρώ (vid)

Φίλος του ΠΑΟΚ το «έσταξε» από το κέντρο και κέρδισε!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έγιναν πολλά ωραία στο ντεμπούτο του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στο Παλατάκι, στη χθεσινή αναμέτρηση με την Καρδίτσα, αλλά ένας φίλος του ΠΑΟΚ θα θυμάται πολύ καιρό το παιχνίδι αυτό και για έναν άλλο λόγο.

Ο διαγωνισμός που «έτρεχε» σε συνεργασία με τη «Winmasters» στο ημίχρονο κάθε εντός έδρας παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, με δύο φίλους της ομάδας, να δοκιμάζουν την τύχη τους από το κέντρο του γηπέδου, έλαβε τέλος χθες!

Ο Θοδωρής, το…. έβαλε άνετος από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε το χρηματικό έπαθλο το οποίο είχε φτάσει στα 1.800 ευρώ! Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ