Connect with us

ΒΟΛΕΙ

«Πρέπει να το ξεπεράσει και ψυχολογικά ο Γκόμεζ» (ηχητικό)

Έχουν περάσει 13 μήνες από τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό που υπέστη ο Γκόμεζ στον ώμο, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να επιστρέφει χτες στη δράση και να σκορπά χαμόγελα.

PAOK24

«Πρέπει να το ξεπεράσει και ψυχολογικά ο Γκόμεζ» (ηχητικό)

Ο γιατρός του ΠΑΟΚ, Διονύσης Νικηφόρος, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον Libero 107,4 μιλώντας για την κατάσταση του Γκόμεζ, για την αμέριστη στήριξη από την οικογένεια του «Δικεφάλου», αλλά και για την ανάγκη να ξεπεράσει και ψυχολογικά τον τραυματισμό του, τώρα που είναι πλέον υγιής.

Αναλυτικά:

Για το πότε τραυματίστηκε ο Γκόμεζ: Ο Γκόμεζ τραυματίστηκε πέρυσι στις 16 Οκτωβρίου. Επαθε εξάρθρωση ώμου, είχαμε κάνει και πέρυσι τέτοια εποχή μαζί σας μία ανασκόπηση της κατάστασης του. Προσπαθήσαμε να γλιτώσουμε με αγωγή το χειρουργείο, αλλά τέλη Νοεμβρίου υπήρξε υποτροπή και αποφασίστηκε το χειρουργείο. Πέρυσι πιεζόμαστε για το αν θα πάρουμε κάποιον άλλο. Βγήκε και πάλι ο ώμος τότε και δεν έπρεπε να περιμένουμε. Το χειρουργείο έγινε 9-9,5 μήνες πριν και τώρα θα κάνουμε και έναν επανέλεγχο με μαγνητικές πέρα από τη βελτίωση την καθημερινή που τη βλέπουμε όλοι.

Για το αν ήταν λάθος ότι δε χειρουργήθηκε απευθείας: Η ομάδα είχε ποντάρει στον Γκόμεζ, το βασικό της εργαλείο είναι ο αρχηγός της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, είναι σπάνιος αθλητής. Δόθηκε ένα διάστημα μήπως μπορέσει ο αθλητής να ανταπεξέλθει. Στο βόλεϊ οι επιβαρύνσεις στον ώμο είναι τρομακτικές. Πλέον το θέμα είναι ψυχολογικό, πρέπει να το πιστέψει και ο αθλητής. Τα χτυπήματα τα τεχνικά, τα πιο δυνατά του που πέρυσι του κόστισαν τη ζημιά τα έκανε χτες. Πέρυσι το ιδιαίτερο χτύπημα του του στοίχισε την υποτροπή και μάλιστα έκλαιγε κι έλεγε δεν έπρεπε να το κάνω. Τώρα του λέμε ότι πρέπει απλά να ηρεμήσει, να πιστέψει και να κάνει κανονικά αυτά τα χτυπήματα, σταδιακά. Μετά το χειρουργείο η ψυχολογική επιβάρυνση είναι πολύ σημαντική και αυτό σταδιακά πρέπει να σβήνει. Για τότε για να απαντήσω νομίζω ότι ήταν σωστή η απόφαση. Όταν ήταν να γίνει το χειρουργείο του δόθηκε η δυνατότητα να διαλέξει τον γιατρό του και σταθήκαμε δίπλα του και του είπαμε να επιλέξει ότι τον κάνει να αισθάνεται καλά. Κάποια στιγμή μου έλεγε ότι καθημερινά 50-70 μηνύματα από φίλους του πρότειναν διαφορετικό γιατρό. Τότε διαδικαστικά διεκόπη το συμβόλαιο για να έρθει ο Στάροβιτς και εμείς του λέγαμε πάμε σε όποιον αθλητή θέλεις. Πέρα από το άνετο συμβόλαιο του υπήρξε και οικονομική στήριξη από τον ΠΑΟΚ. Η εγχείριση έγινε, όλα πήγαν καλά παρότι δεν ξέρουμε κι 100% επειδή δεν την κάναμε εμείς, αλλά κυλά και ομαλά η αποκατάσταση.

Για τις διαφορές του Γκόμεζ στην προπόνηση και στους αγώνες: Στις προπονήσεις ο Γκόμεζ χτυπάει πολύ δυνατά, σα να μην υπάρχει αύριο. Αυτό συμβαίνει για ψυχολογικούς λόγους κι είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλούς αθλητές. Πολλοί αθλητές επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια. Αν πέρυσι γινόταν επέμβαση τον Οκτώβρη δε θα προλαβαίναμε τα πλέι οφ. Είναι και η ψυχολογική αποκατάσταση. Αντιμετωπίζεται το ψυχολογικό θέμα με την αυτοπεποίηση που παίρνει ο αθλητής καθημερινά, είναι καλά να το πιστέψει και να το βγάλει πρέπει πλέον.

Για την εικόνα του Γκόμεζ χτες: Χτες ήταν ένα ήπιο κρας τεστ για αυτόν. Ηταν πολύ χαρούμενος, είναι μία ομαλή επανένταξη. Προσπαθεί να ξαναγίνει αθλητής. Πάλι είδαμε την πείρα του, στο επόμενο παιχνίδι θα είναι καλύτερα, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ακόμα καλύτερα. Δεν τελειώνει η χρονιά στο παιχνίδι αυτό, φάνηκε και πέρυσι αυτό. Πέρυσι ζήσαμε το θαύμα με τόσες απουσίες.

Για τον ρόλο του Ρίτσι και στο θέμα του Γκόμεζ: Η αίσθηση μου είναι πως είναι πολύ καλός ο προπονητής, είναι ήρεμος, γνωρίζονται με τον Γκόμεζ από παλιά, μιλάνε την ίδια γλώσσα με τον Γκόμεζ να μιλάει άψογα ιταλικά. Είναι ένας πολύπειρος αθλητής, μαθαίνουμε όλοι δίπλα του. Το βλέπουμε με τον Σακόγλου, την ηρεμία του σε μικροτραυματισμούς. Είναι κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη κατάσταση που βιώναμε πίεση.

Για το πότε ο Γκόμεζ θα είναι 100% έτοιμος: Παρότι δεν προβλέπεται, το θέμα του Γκόμεζ είναι ψυχολογικό περισσότερο. Νομίζω ότι σε διάστημα 1-1,5 μήνα θα είμαστε στο 90%. Το 100% του ο Γκόμεζ παίρνει το πρωτάθλημα μόνος του, τέτοιος αθλητής είναι. Μας το έλεγε και πέρυσι, ότι αν έφτανε στο 70% θα κέρδιζε τον Ολυμπιακό.

Για τους τραυματισμούς στους κοιλιακούς: Το πρόβλημα με τον Σακόγλου στους κοιλιακούς είναι μικρό. Βασικοί στο μυικό σύστημα οι κοιλιακοί. Συνήθως στο ποδόσφαιρο είναι πιο συχνό το πρόβλημα και συνήθως επανέρχονται οι αθλητές. Το πώς γυρνάνε αφορά και τη διαχείριση από την πλευρά του κάθε αθλητή στον τραυματισμό.

Ακούστε στο παρακάτω ηχητικό όλη τη συνέντευξη.
ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

«Βόμβα» με Ντρπα ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ! (vids)

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει ο Δικέφαλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που έχει στο στόχαστρο της την Σέρβα διαγώνια, Μάρτα Ντρπα.

Η 34χρονη αθλήτρια (1,92 ύψος) την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με τη φανέλα της ουκρανικής Προμετέι και τα... σάρωσε όλα, καθώς κέρδισε με την ομάδα της το πρωτάθλημα, το κύπελλο, αλλά και το Σούπερ Καπ!

Η Ντρπα είναι μια πολύπειρη αθλήτρια με σπουδαίες παρουσίες και διακρίσεις σε Σερβία, Ρουμανία, Ελβετία, Ουγγαρία.

Ξεκίνησε την καριέρα της από τον Ερυθρό Αστέρα και μετά πήγε στη Βολερό στην Ελβετία εκεί όπου πανηγύρισε το νταμπλ.

Επέστρεψε ξανά στην πατρίδα της παίζοντας για τις Ζελέσνιτσαρ και ΖΟΚ Σπάρτακ,

https://www.youtube.com/watch?v=lIorPOSH-Fw

Πήγε στη συνέχεια στην Ταργκοβίστε εκεί όπου κατέκτησε το κύπελλο Ρουμανίας, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Ιταλία για να φορέσει τη φανέλα της Βιτσέντζα και έπειτα στη Γερμανία για να παίξει στην Πότσδαμ.

Η Ντρπα έβαλε στον βολεϊκό της «χάρτη» και τις Φιλιππίνες όταν έπαιξε στην Γιουνάιτεντ Κλαμπ, πριν πάει στην Ρωσία για να παίξει με την Κράσνογιαρσκ.

Επί μία τριετία βρήκε «λιμάνι» στην Μπεκεσκάμπαι στην Ουγγαρία με συμπαίκτριες μάλιστα δύο Ελληνίδες τις Μαρία Οικονομίδου και Μανωλίνα Κωνσταντινίδου.

https://www.youtube.com/watch?v=n1L83D66Y88

Μετέπειτα, πήγε στο Ισραήλ για να παίξει με την Μακάμπι Χάιφα, πριν πάει την περασμένη σεζόν στην Ουκρανία για λογαριασμό της Προμετέι.

Σημαντικές διακρίσεις και παρουσίες έχει και με την εθνική Σερβίας, φτάνοντας δύο φορές σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και παίρνοντας την 3η θέση στο ευρωπαϊκό του 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=DeFM7NeowH4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κ18 του ΠΑΟΚ

Έπεσε η αυλαία του Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ. Μίκρας.

Τα κορίτσια του Δικεφάλου συνέλλεξαν πολύτιμες εμπειρίες από αυτές τις τρεις αγωνιστικές, οι οποίες θα τις φανούν απολύτως χρήσιμες στο άμεσο μέλλον.

Ύστερα και από το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη, και την ήττα με 3-0 σετ, τα κορίτσια του Δικεφάλου κατέλαβαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Άρης – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Για την τελευταία αγωνιστική του Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τρίτη και τελευταία αγωνιστική στο Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Άρη.

Ο Δικέφαλος έχει 4 βαθμούς, μετά από δύο αγώνες, ενώ η ΔΕΚΑ έχει 5 βαθμούς.

Έτσι, οι «ασπρόμαυρες» αναζητούν μια «καθαρή» νίκη και παράλληλα απώλεια της ΔΕΚΑ στο ματς που θα γίνει αργότερα κόντρα στην Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=ekVaYB-VGz8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ