Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μαέστρος» ο Μαουρίσιο

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο της Λαμίας και πηγαίνει με βελτιωμένη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

PAOK24

«Μαέστρος» ο Μαουρίσιο

Στη σημερινή αναμέτρηση ο Ζοσέ Μαουρίσιο απέδειξε στην πράξη τους λόγους που ο «Δικέφαλος» του έδωσε ένα ηγεμονικό συμβαόλαιο για να τον ντύσει στα «ασπρόμαυρα».

Ο Βραζιλιάνος βρίσκει τη φόρμα του, έχοντας πλέον πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση, δείχνοντας στη σημερινή αναμέτρηση πόσο μπορεί μία ομάδα να επωφεληθεί από τα ποιοτικά χαφ της.

Ο MVP Μαουρίσιο συνέδεε με χαρακτηριστική απλότητα και αρμονία την άμυνα με την επίθεση του ΠΑΟΚ, ήταν η αφορμή που για πρώτη φορά φέτος ο «Δικέφαλος» έπαιξε τόσο κάθετο ποδόσφαιρο, μετρώντας μία ασίστ και συμμετέχοντας στο ξεκίνημα των περισσότερων γκολ των «ασπρόμαυρων».

Συμπαραστάτης του μέσου του «Δικεφάλου» ήταν ο για ακόμα ένα παιχνίδι πολύ καλός και ουσιώδης Πέλκας, ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ο Λέοβατς έδειξε βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο συγκριτικά με το κακό του ξεκίνημα στη σεζόν, κάτι που δεν αφορά το γκολ που πέτυχε.

Αναλυτικά η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ:

Ρέι: Θεατής στην αναμέτρηση ο Αργεντινός πορτιέρο, χρειάστηκε να επέμβει ελάχιστα, σε έναν αγώνα που οι συμπαίκτες του φρόντισαν να μην απειληθεί.

Ζαμπράνο: Ο Περουβιανός «καθάρισε» σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε, περιορίζοντας τις όποιες επιθετικές βλέψεις της Λαμίας, σε ένα παιχνίδι στο οποίο δε χρειάστηκε να… ιδρώσει για να πετύχει τον σκοπό του.

Κρέσπο: Ο Ισπανός επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από κάποιες εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας και έδειξε ότι είναι απόλυτα έτοιμος, δικαιώνοντας τον προπονητή του που τον ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Σε μία φάση έχασε αντίπαλο επιθετικό, κάτι που δε δημιούργησε κάποιον ιδιαίτερο κίνδυνο, ενώ ανταποκρίθηκε καλά και στον νέο για εκείνον παρτερνέρ στα στόπερ, Ζαμπράνο.

Λέοβατς: Είναι ο πιο αδύναμος (αγωνιστικά) κρίκος του ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο σήμερα παρουσίασε ένα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, είχε αρκετά ποιοτικά ανεβάσματα, ένα εκ των οποίων τον έχρισε και σκόρερ. Θα ήταν ευχής έργον αυτό το γκολ να του δώσει ψυχολογία για να έχει ανάλογη συνέχεια, κάτι που για να συμβεί θα πρέπει να έχει γλιτώσει τα χειρότερα, καθώς αποχώρησε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Μάτος: Παιχνίδι που δε χρειάστηκε να ανεβάσει ρυθμούς, δεδομένης της αγωνιστικής του ποιότητας. Σήμερα έβγαλε περισσότερες συνεργασίες με τον Βιεϊρίνια μπροστά του, ενώ και πάλι είναι σημαντικός για την ομάδα του στην επίθεση, μοιράζοντας μία ασίστ.

Σάκχοφ: Ο Ουκρανός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα και αποτέλεσε άξιο παρτενέρ του εξαιρετικού σήμερα Μαουρίσιο. Αρκετή βρώμικη δουλειά ως χαφ, όπως και και περιπτώσεις στις οποίες το γεγονός ότι σκέφτηκε και έπαιξε γρήγορα κάλυψαν το ότι είναι πιο «βαρύς» ως μέσος. Με τις εμφανίσεις του δείχνει αποφασισμένος να δώσει «μάχες» για να συμμετέχει σε μία ομάδα που ο εσωτερικός ανταγωνισμός έχει ανέβει κατακόρυφα.

Ελ Καντουρί: Ο Μαροκινός στάθηκε άτυχος στο δοκάρι που είχε στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας πολύ καλύτερη εικόνα στο πρώτο 45λεπτο. Στη συνέχεια, ενδεχομένως να κουράστηκε, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν είχε καθαρό μυαλό, κάτι που τον οδήγησε σε βιαστικά λάθη και ενέργειες τραβηγμένες από τα μαλλιά. Ίσως και γιατί ψάχνει τρόπο να σκοράρει. Το βέβαιο είναι πως σήμερα συγκριτικά με την εμφάνιση των υπόλοιπων συμπαικτών του υστέρησε.

Βιεϊρίνια: Ακόμα δεν έχει βρει τον… αέρα του, αλλά το γεγονός ότι συνδυάζεται καλύτερα με τους συμπαίκτες του και είναι ουσιώδης, μοιράζοντας και μία ασίστ στον Πέλκα, τον βοηθά και ψυχολογικά να βρει τον εαυτό του. Έχει περιθώρια βελτίωσης για να πιάσει τα δικά του υψηλά στάνταρ. Πολύ θετικό το γεγονός ότι η εμπειρία του και η προσαρμοστικότητα του αγωνιστικά δίνει στον προπονητή του τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιεί σε διαφορετικές θέσεις, όπως αυτή του αριστερού μπακ, την οποία έστω και εντελώς αναγκαστικά κλήθηκε να υποστηρίξει σήμερα.

Πέλκας: Το πιο σημαντικό για εκείνον είναι πως αποκτά σταθερότητα στις υψηλές πτήσεις, αλλά και στο γεγονός ότι αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα του. Το κοντέρ «έγραψε» και σήμερα μία γκολ και μία ασίστ, στατιστικά που συνόδεψαν και πάλι μία καλή εμφάνιση. Η ψυχολογία που έχει πάρει τον βοηθά να βγάζει με άνεση πτυχές του ταλέντου του και να εξελίσσεται.

Πρίγιοβιτς: Ο Σέρβος βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, κυρίως λόγω της… ερωτικής σχέσης του με τα αντίπαλα δίχτυα. Τα σημερινά τέρματα του είναι απλά τελειώματα χάρη στις φοβερές ασίστ των συμπαικτών του, ωστόσο αυτό δε μειώνει το ότι και πάλι ήταν εκεί που έπρεπε, ίσως σε ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι ενός επιθετικού. Εκτός περιοχής παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, έχοντας ωστόσο και κάποιες περιπτώσεις που δεν μπόρεσε να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του όπως θα έπρεπε.

Μακ: Ο Σλοβάκος στο ξεκίνημα της σεζόν είναι σκιά του καλού του εαυτού. Σήμερα ερχόμενος από τον πάγκο κατάφερε να συμμετέχει μόλις σε μία τελική προσπάθεια, έχοντας μία αρκετά άνευρη κι αδιάφορη παρουσία.

Λημνιός: Έτρεξε αρκετά και προσπάθησε στο μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε να είναι δραστήριος και χρήσιμος για την ομάδα του, παρότι δεν κατάφερε να συμμετέχει σε κάποια μεγάλη φάση. Το θετικό είναι πως είναι υγιής και αποτελεί πλέον ακόμα μία ποιοτική λύση για τον Λουτσέσκου.

Μπίσεσβαρ: Αγωνίστηκε πολύ λίγο για να κριθεί. Πάντως ο Ολλανδός έδειξε ότι είναι σε πιο αργό τέμπο συγκριτικά με την ομάδα του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Λαμία και στο "Αθανάσιος Διάκος" για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει το Αθήνα – Θεσσαλονίκη αν δεν το ζήσεις»

Οι ατάκες του Ρουμανου τεχνικού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική ιστοσελίδα, «Cronache di spogliatoio» στην Ιταλία και αναφέρθηκε τόσο στην κόντρα μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στο χαμένο πρωτάθλημα της ομάδας του τη σεζόν 2017/18 και στον Τάισον.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λουτσέσκου:

Για τον πατέρα του Μιρτσέα: «Πάντα τον ακολουθούσα και ειδικά όταν ετοίμαζε προπονήσεις και αγώνες. Πολλές φορές πήγαινα και στα αποδυτήρια των ομάδων του, ήταν θεμελιώδες για μένα να αναπνεύσω αυτά τα περιβάλλοντα προκειμένου να καταλάβω πώς να δημιουργήσω μια δυνατή ομάδα και πώς να διαχειριστώ ό,τι συμβαίνει.

Πάντα είχα εξαιρετική σχέση με τον μπαμπά. Είτε ήταν εντός είτε εκτός έδρας, πάντα με έπαιρνε Θυμάμαι ότι από τους 34 αγώνες της Seria A έχασα μόνο έναν σε μια σεζόν. Πήγαινα μαζί του στο ξενοδοχείο ή στο εστιατόριο, ακόμη και πριν τον αγώνα. Το να βλέπεις παίκτες, προπονητές, προσωπικό στο μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο ήταν ένα όνειρο για εμένα.

Δεν είχα προβλήματα στο σχολείο ο πατέρας μου με ανάγκαζε να πηγαίνω. Κάθε εβδομάδα μου έλεγε: «Διαχείρισου το σχολείου και τις προπονήσεις σου καλά κα μετά θα σε πάρω μαζί μου το Σαββατοκύριακο» και απλά περίμενα αυτό. Από εκεί και πέρα ​​απέκτησα τη συνήθεια να διαβάζω και να ενημερώνομαι».

Πάντα ένιωθα το βάρος του επωνύμου μου. Ήδη στο σχολείο, οι συμμαθητές μου λέγανε «Α, είσαι καλός μόνο επειδή είσαι ο γιος του Λουτσέσκου» Το ίδιο συνέβη με τις πρώτες μου κοπέλες ή με εκείνες που νόμιζα ότι ήταν κοπέλες μου. Ήταν μαζί μου μόνο από ενδιαφέρον για το όνομα. Δεν ήταν εύκολο, πιστέψτε με. Το βάρος του να φέρω ένα τόσο σημαντικό επώνυμο είχε αντίκτυπο τόσο στην ιδιωτική όσο και στην επαγγελματική μου ζωή. Ακόμη και στο ποδόσφαιρο, κάθε γκολ που πέτυχα ήταν μόνο επειδή ήμουν ο γιος του Μιρτσέα. Και όταν ήμουν τερματοφύλακας και όταν ξεκίνησα την προπονητική.

Με τα χρόνια, μου έλεγαν συχνά από την κερκίδα: «Φώναξε τον πατέρα σου! Είναι ο πατέρας σου που τους προπονεί. Όλη μου τη ζωή έπρεπε να ακούω αυτά τα πράγματα. Τώρα θεωρώ τον εαυτό μου πιο δυνατό: ήταν το κίνητρο για να ξεπεράσω τόσες πολλές απογοητεύσεις. Είπα στον εαυτό μου, «πρέπει να κάνω τη δική μου καριέρα». Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να τον ξεπεράσω, αλλά ήθελα να δείξω στους ανθρώπους ότι και εγώ ήμουν ικανός να κάνω κάτι.

Είναι ξεκάθαρο ότι το ποδόσφαιρό μου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη φιλοσοφία παιχνιδιού του πατέρα μου. Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, να έχω τον έλεγχο του αγώνα με την μπάλα. Αλλά το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και έπρεπε να μάθω να προσέχω και άλλες λεπτομέρειες σήμερα δουλεύουμε περισσότερο στην οργάνωση των τμημάτων και στη φάση της μη κατοχής. Ο πατέρας μου ήταν πολύ δυνατός στην επίθεση, πίεζε πολύ. Έχω την ίδια νοοτροπία, αλλά φροντίζω και τη φάση του πρέσινγκ χωρίς μπάλα, προσπαθώ να δώσω ισορροπία.

Ωστόσο, πλέον οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Τώρα είναι αυτός που έρχεται να με βλέπει. Έρχεται συχνά να με δει. Έχει έρθει σχεδόν σε κάθε ευρωπαϊκό αγώνα. Του αρέσει να με γεμίζει με συμβουλές, ακόμα και μετά από αγώνες. Τον σέβομαι, αλλά όταν είμαι υπό πίεση είναι δύσκολο να τον ακούσω. Μου λέει «έπρεπε να το είχες κάνει έτσι ή και έτσι με αυτόν τον παίκτη». Προσπαθώ να παραμείνω ήρεμος και να σκέφτομαι: Άκουσέ τον Ράζβαν άκουσέ αυτά που έχει να σου πει.

Στον ΠΑΟΚ προπονώ δύο πρώην παίκτες του, τον Κεντζιόρα και τον Τάισον. Όταν τον βλέπουν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, μου λένε πάντα: «Σήμερα θα κερδίσουμε, ο προπονητής είναι εδώ. Μας φέρνει γούρι. Στο τέλος του αγώνα τους πιάνει και τους λέει διάφορα. Εκεί τον παίρνω από το μπράτσο και του λέω: «Έλα μπαμπά, άσε τους ήσυχους, κουράστηκαν. Πάμε».

Για τη σχέση του με τον Τάισον: «Ο Tάισον θεωρεί τον Μιρτσέα δεύτερο πατέρα. Όταν οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές νιώθουν ότι τους εκτιμούν και τους σέβονται, σου δίνουν πολλά. Σχεδόν σε αγαπούν. Είναι ένα ευαίσθητο αγόρι, πολύ δεμένο με την οικογένειά του και με την εικόνα του πατέρα του. Όταν έφτασε πέρσι τον χειμώνα ήταν στα μισά του πρωταθλήματος.

Ένιωσα λίγο ντροπιασμένος απέναντι του, διότι δεν μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω και να τον ξεκινήσω αμέσως βασικό, διότι ερχόταν από μια περίοδο κατά την οποία είχε προπονηθεί μόνος στη Βραζιλία. Χρειάστηκε χρόνος, αλλά μετά κατάλαβε πόσο πολύ τον εκτιμώ. Τώρα είναι σαν να είμαι μεγαλύτερος αδερφός του».

Για τους τίτλους και τα ντέρμπι: «Παίζεις κάτω από τρομερή πίεση. Δεν μπορείς να το φανταστείς αν δεν το ζήσεις! Όλα είναι ντέρμπι. Είναι θέμα υπερηφάνειας, είναι κάτι που ξεπερνά το ποδόσφαιρο. Το 2017/18 μας έκλεψαν το πρωτάθλημα, τιμωρώντας μας με 9 βαθμούς. Στην Ελλάδα μπορείς να νιώσεις το πολιτικό βάρος ενός συλλόγου.

Πρώτα πηγαίνουν σε αυτόν τον τομέα ο ομάδες της Αθήνας και μετά όλες οι άλλες. Ακόμα και τη χρονιά που πήραμε το πρωτάθλημα, ξεκινήσαμε από το -2 Ο ΠΑΟΚ είχε πραγματικά ένα τρομερό γκρουπ. Στο τέλος της χρονιάς δεθήκαμε ακόμα περισσότερο με τον ιδιοκτήτη. Θέλαμε να γράψουμε ιστορία.

Ήμασταν απλά οι πιο δυνατοί από τους άλλους και φυσικά υπήρχε το κίνητρο του κόσμου. Θυμάμαι ότι τους πρώτους δύο μήνες, δεν μπορούσα να φύγω από το σπίτι. Ένιωσα αρνητική πίεση. Όλοι με σταματούσαν στο δρόμο και μου λέγανε: «Φέτος πρέπει να κερδίσεις. Δεν αντέχουμε άλλο. Υπήρξαν γενιές ολόκληρες που δεν έχουν δει τον ΠΑΟΚ να παίρνει πρωτάθλημα. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες έχουν πεθάνει χωρίς να δουν άλλον τίτλο»

Για την κόντρα Αθήνας-Θεσσαλονίκης: «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι ξεχωριστό. Το συναίσθημα για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατό, αλλά η κόντρα Θεσσαλονίκης-Αθήνας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Μπορείς να αντιληφθείς τον ανταγωνισμό σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο που οδηγεί σε απογοήτευση. Και από εδώ γεννήθηκε και η αγάπη για τον ΠΑΟΚ. Το 2019 πήραμε το νταμπλ χωρίς καμία ήττα. 26 νίκες και 4 ισοπαλίες ήταν το ρεκόρ μας. Επιπλέον, τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε φτάσει δύο φορές στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Γράφουμε τη δική μας ιστορία.

«Πάντα παρακολουθώ το ιταλικό ποδόσφαιρο. Παρακολουθώ πολλούς αγώνες της Serie A και χαλαρώνω .Η ιταλική σχολή ποδοσφαίρου είναι η καλύτερο. Πάντα είχα διάφορους Ιταλούς συνεργάτες στο επιτελείο μου: το 2005, γνώρισα τον Ντιέγκο Λόνγκο που με ακολούθησε στη Ρουμανία και ήταν μαζί μου για 15 χρόνια. Χάρη σε αυτόν, γνώρισα τον Μπάτσι, τον Σπαταφόρα και τον Καστορίνα.

Για τις ετοιμασίες του πριν το εκάστοτε παιχνίδι: «Είμαι κάποιος που θέλει να έχει σε πλήρη κινητοποίηση τους παίκτες του. Είμαι και προληπτικός επίσης. Νομίζω ότι όλοι οι προπονητές είναι. Νομίζω ότι αυτό προέρχεται από ότι θέλω να είμαι σίγουρος ότι έχω κάνει τα πάντα, απολύτως τα πάντα, για να προετοιμαστώ για τον αγώνα. Δεν θέλω να αφήνω τίποτα στην τύχη. Και έτσι, σκέφτομαι: Πρέπει να φορέσω αυτά τα παπούτσια γιατί μου έφεραν τύχη την προηγούμενη φορά και πάει λέγοντας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ο Κομπανί στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι

Ο Ιταλός τεχνικός στις αρχές του μήνα άφησε την πόρτα ανοικτή για την αποχώρηση του από τους «γλάρους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

H Λίβερπουλ και η Μπάγερν, που ψάχνουν για προπονητή, εξέτασαν τη λύση του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Μπράιτον έως το 2026 και έχει ρήτρα εξαγοράς στα 25 εκατ. ευρώ.
Ο Ιταλός τεχνικός στις αρχές του μήνα άφησε την πόρτα ανοικτή για την αποχώρηση του από τους «γλάρους», αλλά μετά το ματς με την Μπρέντφορντ (0-0), άλλαξε στάση και δήλωσε πως θα παραμείνει στην ομάδα.
Τα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν, όμως, πως τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί ξανά με τον πρόεδρο του συλλόγου, Τόνι Μπλουμ, και ίσως τελικά αποχωρήσει από την Μπράιτον το καλοκαίρι.
Σε αυτή την περίπτωση ο Μπλουμ δεν θα χρειαστεί να ψάξει για τον αντικαταστάτη του, καθώς ήδη έχει συμφωνήσει με τον Βενσάν Κομπανί. Ο 38χρονος Βέλγος κόουτς της Μπέρνλι θα είναι ο διάδοχος του Ντε Τσέρμπι, αν ο τελευταίος αποφασίσει να αποδεχθεί κάποια άλλη πρόταση και φύγει από το Μπράιτον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ