Connect with us

"Ο Νίκος "έφυγε" γεμάτος ΠΑΟΚ!"

Ο Νικόλας Τριανταφυλλίδης "έφυγε" από τη ζωή, μετά από μία πολύμηνη "μάχη" με την επάρατη νόσο και ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης, συνάδελφος δημοσιογράφος από την Αθήνα ο οποίος μοιράστηκε την ίδια ΠΑΟΚτσήδικη τρέλα με τον σκηνοθέτη, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του PAO24 στον Libero107.4 και μίλησε γι αυτόν

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Ο Νίκος "έφυγε" γεμάτος ΠΑΟΚ!"

“Δουλεύαμε μαζί, ήμασταν στον ίδιο σταθμό στον 105.5 πριν από περίπου 10 χρόνια και γρήγορα με το που καταλάβαμε ότι είμαστε δύο κανονικοί ΠΑΟΚτσήδες, κολλήσαμε πάνω σε αυτό. Η σχέση μας είχε να κάνει με τον ΠΑΟΚ, αλλά όχι μόνο με αυτό. Στην Αθήνα είμαστε αλλιώς. Ο Νικόλας έλεγε “είμαι ΠΑΟΚτσής, χωρίς να είμαι Σαλλονικιός. Είχε καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και ποντιακή, όχι σαν εμένα που δεν είχα καμία σχέση”, ανέφερε αρχικά ο δημοσιογράφος από την Αθήνα. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη γνωριμία του με τον Νικόλα Τριανταφυλλίδη: “Ο Νικόλας ήταν ο Έλληνας Phil Kaufman. Αυτός ήταν ένας Αμερικανός παραγωγός, που όλοι τον κατάλαβαν όταν πέθανε κι αυτός πολύ μικρός από καρκίνο και έγινε μύθος μετά το θάνατο του. Ο Νικόλας είχε σπουδαίες και περίεργες ιδέες, τις οποίες τις δοκίμαζε, τις πάλευε και έλεγες τώρα ή είναι αριστούργημα αυτό που πάει να κάνει ή δεν καταλαβαίνω τίποτα. Ήταν εντυπωσιακά παθιασμένος με ότι καταπιανόταν, ήταν ένας άνθρωπος που “έκαιγε” συνεχώς. Δεν ήταν από τους ανθρώπους που έκαναν απλά φιγούρα. Ήταν ΠΑΟΚτσής σε όλα για αυτό και έκανε τον ΠΑΟΚ σημαία σε αυτά που έγραφε και έλεγε. Είχε μία σχέση που την αγαπούσε πολύ και όταν χώριζε το καταλάβαινες, ήταν τρομακτικά εξωστρεφής. Και με τον ΠΑΟΚ, που ήταν πολύ βασικό κομμάτι της ζωής του για αυτό και ανέλαβε την ιστορία με το ντοκιμαντέρ των 90 χρόνων.

Όσον αφορά στο ντοκιμαντέρ, ήταν κάτι που όσοι τον ξέραμε, καταλαβαίναμε πως θα κάνει το κάνει και θα “φύγει”. Ήθελε να “φύγει” ΠΑΟΚτσήδικα. Έτρεχε παντού, είχε παραβιάσει όλα όσα του έλεγαν οι γιατροί. Για παράδειγμα, όταν είσαι σε αυτή την κατάσταση, δεν πρέπει να ταξιδεύεις με αεροπλάνο, αλλά ήταν από αεροπλάνο σε αεροπλάνο. Πήγαινε από τη Ρωσία μέχρι όπου μπορούμε να φανταστούμε. Έψαχνε ΠΑΟΚτσήδικα στέκια. Ο Νίκος μπόρεσε να μιλήσει με όλη την ιστορία του ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες και θυμάμαι με έπαιρνε και έλεγε “με τον Πρέλεβιτς ήμουν χθες” και το έλεγε σαν πιτσιρίκι. Ο Νικόλας αποχαιρέτησε τη ζωή με αυτό το πράγμα. Έκανε και μία ταιν;ia τελευταία, τους “αισθηματίες”. Ήταν με διαφορά η καλύτερη ταινία του. Έφτιαξε αυτή την ταινία, που είναι εντελώς ροκ. Στην Ελλάδα έκανε τον κύκλο της, δεν πήγε άσχημα, αλλά είναι από τις λίγες ταινίες που παίχτηκαν και στο εξωτερικό”.

Για το ντοκιμαντέρ των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ: “Αν έχει μείνει κάτι είναι τεχνικά πράγματα. Στα ντοκιμαντέρ υπάρχει μία διαδικασία στο τέλος, πρέπει να πάει στον ηχολήπτη, τον μπούμαν… Είχε μαζέψει ότι είχε μαζέψει, προβλήθηκε και στη γιορτή των 90 χρόνων ένα κομμάτι. Σε μία στιγμή, μας δείχνει να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί, βλέποντας τον αγώνα με την Ντόρτμουντ. Θα σας αποκαλύψω ότι το γκολ που πανηγυρίζαμε, ήταν του Τζαβέλλα που ακυρώθηκε. Μετά που το έβαλε ο Μακ, μέχρι να πειστούμε ότι μπήκε και είναι κανονικό, δεν το πανηγυρίσαμε και μας έμεινε το γκολ του Τζαβέλλα… Κάναμε μία συζήτηση τότε, γιατί έψαχνε ΠΑΟΚτσήδικες φιγούρες και με διάλεξε ως Αθηναίο ΠΑΟΚτσή. Όταν έγινε το ματς με την Ντόρτμουντ ήθελε να ταξιδέψει στη Γερμανία, αλλά δεν μπόρεσε. Ήξερε ότι υπάρχουν τα ΠΑΟΚτσήδικα στέκια και μου είπε ότι ήθελε να πάμε να γυρίσουμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Το ήθελε πολύ και όντως το γύρισε. Όταν τελείωσε το ματς, τραγουδήσαμε δύο τρία συνθήματα και μας λέει “άντε ΠΑΟΚάρες μου θα τη θυμάστε τη μέρα αυτή”. Ήξερε ότι βάδιζε στο τέλος και το είπε με έναν ιδιαίτερο τρόπο”.

Για τις άγνωστες πτυχές της ζωής του Νίκου Τριανταφυλλίδη: “Ο Νίκος είχε γεννηθεί στο Σικάγο, είχε ζήσει στην Αγγλία, γνώριζε την Αμερικάνικη και την αγγλική μουσική. Θα μπορούμε να κάνει μία mainstream καριέρα ως παραγωγός που θα του εξασφάλιζε φήμη και λεφτά. Αλλά, είχε μία λογική να ψάξει να βρει κάτι περίεργο, να ψάξει μία τάση… Με αυτή τη λογική γίνονταν οι μουσικές του εκπομπές. Το “γκαγκάριν” ήταν το πιο σπουδαίο μουσικό κλαμπ στην Αθήνα. Μέχρι να το ανοίξει ο Νικόλας, δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Όταν έγινε mainstream είπε τώρα θα το διαλύσω και θα σας παρουσιάσω κάτι άλλο. Άρχισε να κάνει περίεργες εκδηλώσεις, βάζοντας στοιχήματα με τον εαυτό του και με τον κόσμο. Πολλά τα έχασε, αλλά και πολλά τα κέρδισε. Άφησε πολλά πράγματα που δε θα υπήρχαν. Για τον κόσμο που ψάχνει μουσικά κλαμπ, αυτό το κλαμπ ήταν ανεπανάληπτο, δεν ξαναέγινε ποτέ στην Αθήνα… Η σεζόν τελείωσε, νομίζω ότι στον πρώτο αγώνα που θα παίξουμε τον Ιούλιο ένα σύνθημα το χρωστάμε στον Νικόλα…”.

Ακούστε στο παρακάτω ηχητικό όλη τη συνέντευξη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

MEDIA

Περί ευθυνών και όχι μόνο… (vid)

Το PAOK24 News by GAS24 δίνει απαντήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ PAOK24 NEWS

Βράδυ Πέμπτης με το PAOK24 News by GAS24 να έρχεται ζωντανά στις οθόνες σας.

Ρεπορτάζ, αναλύσεις, σχόλια και άλλα πολλά από τους Στ. Κόλκα και Σ. Αναστασιάδη που σας κράτησαν συντροφιά για μία ώρα.

Ποιος έχει την ευθύνη για την εικόνα του ΠΑΟΚ; Η εμφάνιση των «ασπρόμαυρων» στη Λαμία και η συνέχεια.

Δείτε ξανά την εκπομπή...

https://www.youtube.com/watch?v=d4yUshKmSug

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Παπαδόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ το έχει στο DNA του να πρωταγωνιστεί»

Όσα είπε ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι πανηγυρισμοί δεν έχουν κοπάσει στις τάξεις του τμήματος ποδοσφαίρου σάλας του ΠΑΟΚ που στην παρθενική του χρονιά κατέκτησε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αλλά πανηγύρισε και το πρωτάθλημα στη Futsal League 2.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, σχολίασε:

«Μία πολύ δύσκολη χρονιά από την αρχή, έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μεγαλύτερη χαρά νιώθω που αυτά τα παιδιά πήραν αυτό το πρωτάθλημα, τα οποία από το μηδέν ξεκίνησαν, παράτησαν τα πάντα, έδωσαν το 1000% από την ζωή τους, και τώρα βλέπω την χαρά στα πρόσωπα τους.

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, από το να πρωταγωνιστεί όπου παίζει. Είναι το DNA αυτής της ομάδας, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να διεκδικεί, τα πάντα, σε οποιοδήποτε άθλημα το οποίο παίζει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ